Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Előzetes

Of Orcs and Men

A császárnak pusztulni KELL!

2012.03.03. 13:00 | szerző: Retee | Előzetes

Úgy tűnik, hogy a Cyanide csapata tartósan beleszeretett az orkokba, hiszen a Chaos League és a Blood Bowl után ismét egy olyan világba kalauzolnak el minket, ahol nevezett faj nem csak töltelékként, hanem főszereplőként tűnik fel. Nevezett világ, az Of Orcs and Men helyszíne egy olyan fantasy birodalom, amelyben hosszú évek óta harcban állnak egymással az emberek és az orkok, s noha mindkét fél hatalmas veszteségeket szenved, egyik sem képes pontot tenni közös ügyük végére. A harc legnagyobb áldozatai azonban a goblinok, akiket a két fél közül egyik sem értékel túlságosan – a lovagok szent célja, hogy az utolsó szálig kipusztítsák őket, míg az orkok vadászatok során fogják be az apró „rokonokat”, akiket aztán rabszolgaként dolgoztatnak.

Of Orcs and Men

A játékba való megérkezésünk épp egy történelmi fordulópontra esik, amikor is az ork vezetés úgy dönt, hogy az eddigieknél merészebb akcióra szánja el magát, s a kilátástalan szemtől szembeni harc helyett megpróbálják eltenni láb azt az egyetlen embert, aki hitük szerint minden egyes gyilkosságért közvetlenül felel: a humán birodalom császárát. Persze egy háromméteres ork kissé nehézkesen rejtőzhetne el az ellenséges területeken, így a kémkedés vagy a mérgezés szóba sem jöhet. Szükség van valakire, aki képes egymaga – néha rejtőzve, néha pusztító harcban – eljutni a császár palotájába, ahol aztán kardélre hányja a gőgös emberfiát, ami után talán a béketárgyalások is eredményre vezethetnek. Persze azt már mind sejtjük, hogy mi kapjuk a megtisztelő feladatot...

Pontosabban a rettegett Bloodjaws légió veteránja, egy behemót mészáros, aki már a háború kezdete óta gyűjti az emberi koponyákat. Eddig minden harcot túlélt, egyetlen sebesülése sem vitte el, ám ez a feladat talán még az ő erejét is meghaladja, hacsak... Hacsak nem talál maga mellé egy olyan társat, aki ellensúlyozza gyengeségeit. Orkunk ugyanis hiába képes egy laza vállmozdulattal felöklelni egy lovagot, a túlerő őt is lenyomhatja, nem beszélve arról, hogy kalandjaink bizonyos pontján szükség lesz valakire, aki képes lopózni, zárakat halkan feltörni (és nem kitépni az ajtót a falból), vagy éppen az éjszaka közepén az erőd parancsnokát nagyon-nagyon halkan elintézni. Csak nem egy goblinra? De bizony! Hű és igen nagyszájú segítőnk mindenben jó, amiben a hatalmas ork járatlan: mesterien szúr hátba, még a kutyák sem hallják meg, ha valahova belopakodik, és úgy egyáltalán mindenféle sötét és gyanús képességgel rendelkezik.

Of Orcs and Men

A két – kezdetben egyáltalán nem barát – főhős tehát nem kis feladatra vállalkozik, ám hogy sikerül-e sorsukat beteljesíteni, az már csak rajtunk múlik. A fejlesztők ígérik, hogy rendkívül sötét és brutális világba nyerhetünk betekintést őket irányítva, ahol a jók gyorsan halnak – esetleg pont mi főzzük meg őket vacsorára. Ezzel együtt némi humort is igyekeznek a játékba csempészni, ami az ork és a goblin párbeszédeiben tör a felszínre, elvégre kisebbik hősünk mégiscsak rabszolga, aki az emberek mellett a behemótokat sem szívleli különösebben. Mégis, kettőjük együttműködése hozhatja csak meg a sikert, külön-külön semmi esélyük a győzelemre.
Mivel az Of Orcs and Men kapcsán szerepjátékról beszélünk, így fontos, hogy a megfelelő irányba fejlesszük képességeiket, így idővel egyre nagyobb harci és egyéb potenciált vonultathat fel kicsiny csapatunk, akik a csetepaték során is együttműködnek. Az előzetesek alapján olyannyira, hogy a harcok jó része kőkemény taktikai felmérő is lesz. A tankként funkcionáló ork ugyanis rettenetes ereje ellenére nem sebezhetetlen, a lándzsával felszerelt katonák például be tudják szorítani, ugyanakkor goblinunk gyorsasága az ilyen helyzetekben is megmentheti társa életét. Ha pedig minden kötél szakad, akkor az aprócska lényt orkunk egyszerűen hozzávághatja az ellenhez, vagy rádobhatja valamelyik boss fejére, aki gyorsan szembesül azzal, hogy a nyakában ülő és tőrrel felszerelt aprócska zöldség igencsak halálos ellenfél.

Sajnos ennél többet jelenleg nem tudunk mondani a konzolokra és PC-re is érkező RPG-ről, mivel az idén nyárra datált megjelenés ellenére a fejlesztők igen szűkszavúak a világ nyitottságát, vagy épp az NPC-k létét firtató kérdésekre. Azonban az előzetes képek és trailerek alapján mégis egy hiánypótló és igen érdekes koncepciójú játék bontakozik ki a szemünk előtt, amelyet ha megfelelően raknak össze, akár még az év pozitív meglepetése is lehet.

Of Orcs and Men
Of Orcs and MenOf Orcs and MenOf Orcs and MenOf Orcs and MenOf Orcs and MenOf Orcs and MenOf Orcs and MenOf Orcs and MenOf Orcs and MenOf Orcs and MenOf Orcs and MenOf Orcs and MenOf Orcs and MenOf Orcs and MenOf Orcs and MenOf Orcs and Men
Of Orcs and Men
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Of Orcs and Men

hozzászólások (2)

valko1997
valko1997 2012.03.03. 17:13
jó játék lehet,ha sikerül összehozni amit ígértek :-D
szbszig
szbszig 2012.03.03. 19:30
A leírás alapján kifejezetten érdekesen hangzik. Pedig én elég szkeptikusan állok az ilyen orkos fantasykhoz, ugyanis nehezen tudok elvonatkoztatni a Warcraft világától.
ajánlott olvasnivaló