25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Előzetes

The Incredible Adventures of Van Helsing

A gamescomon kipróbáltuk a Neocore Games új játékát is.

Írta: Zoo_Lee

Az angol, német, olasz, koreai és még ki tudja hány különböző nyelv sűrűjében igazi felüdülés volt, amikor gamescomos látogatásunk során végre megtaláltuk a magyar Neocore Games csapat standját. Honfitársaink dekoratív hölgyekkel, és egy, az eddigi magyar játékok között meglehetősen szokatlan műfajnak számító akció-RPG-vel, a The Incredible Adventures of Van Helsing című alkotással érkeztek. Le is ragadtunk a próbagépeknél, és végigjátszottuk a demo mindhárom pályáját.

The Incredible Adventures of Van Helsing

Történetünk kezdetén a vámpírok és egyéb sötét lények fiktív országában, Borgoviában felbukkan egy Dr. Frankenstein beütésű őrült tudós, aki torzszülött szörnyeivel, segédeivel és megalomán terveivel erősen veszélyezteti az uralkodó vámpírokat, így a vérszívók más lehetőségek híján segítséget kérnek ősellenségüktől, Van Helsing professzortól. Csakhogy Drakula halála óta nem kevés év telt el, a nagy vámpírvadász már megöregedett, és maga helyett fiatal, kissé túlságosan is nagymellényű fiát küldi Borgoviába.

The Incredible Adventures of Van Helsing

A játék digitális letölthető formátumban, három, félévente érkező epizód formájában lesz megvásárolható. Kalandjai során (amelyeket természetesen saját maga is narrál, a végtelenségig eltúlozva bátorságát és hősiességét) az ifjú Van Helsing Borgovia minden jelentős, gótikus horrorfilmek rajongói számára ismerős jellegű helyszínét bejárja, és ellenfelek százaival kell szembenéznie. Utóbbiak meglehetősen változatosak, és kellően egyedi taktikát igényelnek agyatlan kattintgatás helyett. Az Igor nevű kis laborsegédek például egy hátukon cipelt tartály tartalmát spriccelik szét, és haláluk előtt a tartály még fel is robban, jelentősen sebezve minden közelben levő karaktert, míg egy másik lény képes a távolból feltámasztani elesett társait, egy harmadik, hatalmas szörnyet pedig páncélja miatt csak bizonyos irányokból lehetett megsebezni.

The Incredible Adventures of Van Helsing

A taktikusság pedig nem merül ki abban, hogy egyes ellenfelekkel vigyáznunk kell, szörnyvadászunkat ugyanis az árusoktól vehető vagy szörnyektől lootolható tárgyak, illetve a szintlépésekkor kapott pontok segítségével elég széles skálán tudjuk testre szabni. Fegyvertárunkat három eszköz alkotja, a kard, a pisztoly (a kettő közül egyszerre csak egy lehet aktív, a bal egérgombra van osztva) és a mágikus képességek (jobb klikk). Mindháromhoz rendelhetünk egy-egy speciális skillt, amely a pisztoly lövedékeinek például jégsebzést ad, vagy speciális vívómozdulatokra teszi képessé kardunkat. A skillekhez pedig egyenként három, kisebb tulajdonság is tartozik, amelyeket ideiglenesen feltölthetünk energiával, és megváltoztathatják fegyverünk viselkedését az elkövetkező pár csapás erejéig – a pisztoly jeges stílusához például természetesen jár olyan tulajdonság, amelyet aktiválva megfagyasztja az ellenfeleket, sőt, ha ezt eléggé feltöltjük, a lövedékek egyenesen felrobbannak, és nem csak a célpontunkat, hanem a körülötte levő lényeket is megdermesztik. A skillek mellett pedig két különleges képességet is használhatunk, amelyek a harc hevében válnak elsüthetővé, de a megfelelő alkalmazásuk jelentős előnyt adhat a játékosnak, például egy rövid időre sebezhetetlenné teszi, vagy lelassítja az ellenfelek mozgását. Életerőnket és manánkat természetesen különböző italok segítségével tölthetjük vissza.

The Incredible Adventures of Van Helsing

A The Incredible Adventures of Van Helsing a Kölnben látottak alapján egy nagyon ígéretes projektnek tűnik, nagyon remélem, hogy a Neocore korábbi címeihez hasonlóan ez is eléri a nemzetközi sikert. Ajánlom, hogy kövessétek figyelemmel a játékot, és ha tehetitek, szenteljetek majd egy pár percet a kipróbálására.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • The Incredible Adventures of Van Helsing
  • The Incredible Adventures of Van Helsing

The Incredible Adventures of Van Helsing

Platform:

Fejlesztő: NeocoreGames

Megjelenés:
2013. május 22. PC
n/a: X360, X1

» Tovább a játék adatlapjára

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!