25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Ismertető/teszt

When Vikings Attack!

Angol papok és pékek a betolakodó vikingek ellen.

Írta: Toki (pcdome)

Egy újabb cel-shaded grafikájú akciójáték került a PlayStation Store kínálatába a napokban. a When Vikings Attack! PlayStation 3-ra és PS Vitára is megérkezett, méghozzá Cross-Buy opcióval, azaz ha az egyik gépre megvesszük, a másikra ingyen megkapjuk a szoftvert. A frissnek számító Clever Beans által fejlesztett program amennyire egyszerű, legalább annyira lebilincselő is.

When Vikings Attack!

A When Vikings Attack! a '70-es évekbeli Angliában játszódik, ahol a szerencsétlen, de leleményes angol falubeliek megpróbálnak visszatartani egy beözönlő viking hordát. Persze a humor már itt is megjelenik, hiszen a vikingek legfeljebb időgéppel kerülhettek a szóban forgó korba, de a lényeg nyilván a szórakoztatáson van. A friss csapat két fiatal kreatív tagja (Martin Turton és Andrew Newton) az első tervekhez képest sok mindent változtatott az alapokon, de a játékélmény a végleges verzióban is megmaradt.

A WVA! lényege abban rejlik, hogy a vikingek és mi, falubéliek is csoportokba verődve kapjuk fel azt, ami csak a kezünk ügyébe kerül, és azt hozzávágjuk az ellenséghez. Ha egyedül vagyunk, akkor ugyan gyorsabban tudunk mozogni, de nagyobb tárgyakat, mint például egy telefonfülke vagy egy autó, nem tudunk felemelni. Népesebb csoportokban mindent elbírunk, viszont a mozgás sokkal lassabb lesz, így a menekülés is körülményesebb az ellenség felénk repülő bombáitól. A polgárok csapatában ugyanúgy megtalálhatók a kovácsok, orvosok, erőemelők, mint akár a papok is. Néha pedig pont attól függ, milyen extra tulajdonságunk van, hogy ki csapódik hozzánk (erőemelő=extra erő, atléta=extra gyorsaság). Elvehetjük, sőt, el is kaphatjuk a vikingek által nekünk célzott tárgyakat, ezzel is kivédve, hogy ők taroljanak le minket. A végső cél természetesen az utolsó embert is eltenni láb alól, majd pályáról pályára haladva megtenni ugyanezt.

When Vikings Attack!

Érdekes adalék, hogy a játék stílusától kicsit szokatlan módon főellenségekkel is meg kell küzdenünk. Itt ugyancsak a bujkálás/dobálás fog eredményre vezetni, csak egy kicsit hosszabb ideig tart, mint csapatok esetében. Sőt, a játékban egyre előrébb haladva még nehezebb dolgunk lesz, így jó tudni, hogy az egyes mesterséges környezeti elemek is segíthetnek minket, például a lámpaoszlopok, amelyeket mandinerhez használhatunk, de az autós közlekedést is tudjuk némely pályán szabályozni, ezzel pedig extra izgalmat teremthetünk magunk számára.

Küldetés módban 15 pályán, összesen 62 karakterrel csaphatunk össze a vikingekkel. A játék maximum 4 fővel játszható egy gépen, online vagy Cross-Playen, a Cross-Save funkció segítségével pedig Vitán elmentett állásunkat folytathatjuk PS3-on, illetve fordítva. A Versus rész három izgalmas játékmódot tartalmaz 2-4 fő számára: a "Csak egy maradhat"-ban mindenki magáért küzd, a "Vikingek a Polgárőrök ellen" 2 a 2 elleni párharcot tesz lehetővé, míg a "Goldrush"-ban mindenki magáért küzd, de vannak teljesítendő küldetések is eközben.

When Vikings Attack!

A When Vikings Attack! rendkívül szórakoztató minijátékra sikeredett, jó adag humorral fűszerezve, amely leginkább barátainkkal közösen játszva ér a legtöbbet. A PS Store-ból nagyon baráti áron beszerezhető game akár az Angry Birds addiktívitásának közelébe is érhet, érdemes tehát mindenkinek beszerezni saját gépére.

A When Vikings Attack! PlayStation 3 és PS Vita konzolokra jelent meg, a cikk a PS3 változat alapján készült.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

80%
grafika
7
hangok
7
játszhatóság
9
hangulat
8
Pozitívumok
  • Hosszú időre leköt
  • Rengeteg karakter és bőséges humor
Negatívumok
  • Viszonylag kevés pálya Quest módban
  • Bugyuta aláfestőzene

További képek

  • When Vikings Attack!
  • When Vikings Attack!
  • When Vikings Attack!

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!