Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Előzetes

Omerta – City of Gangsters

Megérkezett a gengszteres stratégiai játék demója, amelyet mi is kipróbáltunk.

2013.01.24. 16:10 | szerző: GeryG | Előzetes

Tavaly nyáron jelentette be a Kalypso Media, hogy a Haemimont Multimedia (Imperium Romanum, Tropico 3-4) egy gengszteres stratégiai játékon dolgozik. Az Omerta – City of Gangsters február közepén fog megjelenni, mától pedig elérhető a játék demója, amelyet mi is kipróbáltunk. Az eddigi információk és a kipróbálható verzió tapasztalatai alapján megpróbáljuk összeszedni, hogy mi is várhat ránk néhány hét múlva.

Omerta – City of Gangsters

Az Omerta demója két küldetést tartalmaz. Az elsőben megismerkedhetünk az alapvető irányítással, majd megtehetjük az első lépéseket az alvilágban. Itt mindössze saját karakterünket és egy bérencet irányíthatunk, a játék pedig elmagyarázza, hogy a térképen mi mit jelent. Feladatunk abból áll, hogy néhány épületet kifosztva megfelelő mennyiségű sört raboljunk, amelyet a környező lokálokban pénzzé tehetünk. Ám egy rivális banda elrabolja társunkat, így fel kell kutatnunk, hogy hol tarthatják fogva, majd jöhet az egyszemélyes felszabadító akció. Már az első küldetésben is kipróbálhatjuk tehát a játék két alapvető elemét: a valós idejű stratégiai vonalat, ahol bűnszervezetünk mindennapjait menedzselhetjük (a tagoktól kezdve az épületeken át a feladatokig bezárólag), valamint a körökre osztott taktikai módot, ahol a csaták zajlanak. Ilyenkor karaktereink limitált mozgási és támadási pontokkal rendelkeznek körönként, így kell a karakterek különleges képességeinek segítségével végeznünk ellenfeleinkkel.
A második küldetés már sokkal inkább a stratégiai vonalat erőlteti, feladatunk, hogy megnyissuk saját sörfőzdénket, kocsmánkat és éttermeinket. Ezekhez először épületeket kell bérelnünk, majd megnyitni bennük a különböző egységeket, amelyeket később fejleszthetünk is. Ilyen épületekből pedig bőséges a választék a pizzázótól a fegyverboltig. Minden feladat bizonyos időbe telik, de ezeket szétoszthatjuk a bandatagok között, így párhuzamosan több feladat is zajlik.

Omerta – City of Gangsters

A demo elején meg kell alkotnunk saját karakterünket, amelyhez egy rövid történet áll rendelkezésünkre. Ez elmeséli szicíliai gyerekkorunkat, mi pedig a történet bizonyos pontjain döntéseket hozhatunk (mi volt a becenevünk, mi volt a legnagyobb csínytevésünk, miért jöttünk Amerikába stb.), amelyek mind hatással vannak a karakter képességeire. Ezekből hat van: erő, ravaszság, kitartás, ész, tökösség, talpraesettség. A játék előrehaladtával embereink fejlődnek, és új perkekre tehetnek szert, így idővel mindenkit specializálhatunk bizonyos szakterületekre.

Omerta – City of Gangsters

A játék grafikájával előreláthatóan nem lesz baj. A stratégiai nézetben madártávlatból láthatjuk a város adott szegletét, ritkán találkozunk ismétlődő épületekkel, az utcán – városrésztől függően (!) – emberek mászkálnak, autók közlekednek. Bár nem kell világmegváltó látványorgiára számítani, csúnyának egyáltalán nem nevezhető a játék, ennek fényében pedig a legtöbb számítógépet sem fogja különösebben megizzasztani.

Omerta – City of Gangsters

Az Omerta – City of Gangsters a demo alapján ígéretes alkotásnak tűnik, amely a korszak és a stílus kedvelőinek garantáltan sokórás kikapcsolódást nyújthat. A próbaverzióval való játék során jelentősebb hibákkal nem találkoztam, remélhetőleg ez a teljes változat esetében is így lesz. Ha a fejlesztők kellően változatos küldetésekkel is előrukkolnak, jó kritikákra számíthat a játék. A stratégiai oldal nem túl összetett, de épp elég tennivalót ígér, míg a körökre osztott csaták leginkább az XCOM: Enemy Unknownra emlékeztetnek, ott pedig remekül működtek. ■

Omerta – City of Gangsters
Omerta – City of GangstersOmerta – City of GangstersOmerta – City of GangstersOmerta – City of GangstersOmerta – City of GangstersOmerta – City of GangstersOmerta – City of Gangsters
Omerta - City of Gangsters
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Omerta - City of Gangsters

hozzászólások (1)

NNavigator
NNavigator 2013.02.03. 19:11
Hogyan lehet az embereink fegyverét cserélni? Van egy equip gomb, de ott fixen az eredeti fegyver (legtöbbüknél csak kéz) van és nem lehet váltani. A manual szerint harc közben már nem lehet váltani, de arról nem ír, hogy a harcon kívül hogyan. Pedig rámtámad mindenki, az FBI thompsonokkal, a katonaság puskákkal és nekem ezek ellen kell harcolnom puszta kézzel?
ajánlott olvasnivaló