Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Előzetes

Eador. Masters of the Broken World

Hamarosan megérkezik a Snowbird körökre osztott fantasy stratégiai játéka.

2013.04.15. 09:06 | szerző: Blade Runner | Előzetes

A korábban már bemutatott Eador: Genesist is jegyző orosz Snowbird cég fejleszti az Eador. Masters of the Broken Worldöt. Alapvetően mindkettő egy fantasy környezetben – konkrétan a címben is szereplő Eador világában – játszódó, körökre osztott stratégiai játék, jó adag RPG-körítéssel. Mindezek mellett azonban elég sok különbség is található a két program között.

Eador. Masters of the Broken World

Ami már a játék indítása után szembetűnik, az a gyönyörű grafika. Míg az Eador: Genesis jópofa, de mégis naiv és elnagyolt grafikájával a kilencvenes évek közepét-végét idézte, az Masters of the Broken World gyönyörű modern grafikát kapott, amely már a bétában is nagyságrendekkel szebb volt, mint amit sok hasonló játékban kapunk. Mind a stratégiai, mind a taktikai képernyő részletgazdag, áttekinthető, az animációk is kellemesek, és az ígéretek szerint ez már csak szebb lehet a végleges verzióban. Maga a játéktér a megszokott térképszerű elfoglalandó földterületekhez képest talán újdonságnak hat a fantasy stratégiai játékok között, mivel ezúttal egy kataklizma eredményeként az űrben szétszóródott földdarabkákon folyik a harc.

Eador. Masters of the Broken World

A játékmenet nagyjából az Eador: Genesisben is megismert módszert követi: egyszerre kell építkeznünk, pénzt és más erőforrásokat gyűjtenünk, különböző varázslatokat kutatnunk, csapatokat felfogadnunk és irányítanunk a harcmezőkön. Aki ismeri a Heroes of Might and Magic sorozatot vagy a Desciples játékokat, azoknak nagyon ismerős lesz. Akár a kampányt, vagy a véletlenszerűen generált térképet választjuk kezdéskor, a játék megnyeréséhez a különböző térképdarabkák meghódítása a feladatunk, egyetlen kis földdarabka tulajdonosaként indulva. Néha valamilyen véletlenszerű esemény is bekövetkezhet, amely vagy segít, vagy hátráltat céljaink elérésében.

Eador. Masters of the Broken World

A földdarabkákra kattintva megtudhatjuk, milyen speciális lehetőség szerezhető a meghódításával. A támadás gombra nyomva pedig már a stratégiai térképen is találjuk magunkat, ahol a fantasy stratégiák hagyományainak megfelelően folynak a dolgok. Csapataink egy hős irányításával hadakozhatnak. Négy hőstípusunk lehet: harcos, felderítő, parancsnok és varázsló, amelyek mind más játékstílust kívánnak. A harcok során a hős is megjelenik a csatatéren, hasonlóan az Age of Wonders vagy Master of Magic játékokhoz. A csata akkor kezdődik, ha olyan helyre küldünk csapatokat, ahol ellenséges egységek vertek tanyát. Ha túlerőnk meggyőző, akkor a taktikai részt automatizálva átléphetjük, ha nem, akkor viszont érdemes kézzel vezényelni egységeinket. Harcosaink némileg több tulajdonsággal rendelkeznek, mint azt a hasonló játékokban megszoktuk. Az egészség, lépésszám, közelharci és távolharci sebzés általában megszokott, de a kitartás és a morál már ritkábban jelent meg korábbi játékokban. Ezek pedig újabb és változatosabb taktikai lehetőségeket adnak a játékosok kezébe.
Csapatainkra érdemes vigyázni, mert ha elegendő tapasztalatot gyűjtöttek össze, akkor szintet lépnek, és ezt követően hasznos új tulajdonságokkal ruházhatjuk fel őket. Hadseregünk egységeit a városokban „termelhetjük”, ehhez több épületet is fel kell húznunk, pénz és más erőforrások felhasználásával, négy erősségi szinten bővítve azokat.

Eador. Masters of the Broken World

Az Eador. Masters of the Broken World már a béta verzió tesztelése során is meggyőző volt. A Genesishez képest valamelyest talán könnyebb, de a győzelemért azért itt is meg kell néha szenvedi. A grafika kategóriájában kifejezetten szép, olyan benyomást kelt általa a játék, mintha egy komoly, nagy költségvetésű fejlesztőcég munkája lenne. Megjelenése a hét végén, április 19-én várható, aki pedig addig a Steamen előrendeli, megkapja mellé ajándékba az Eador: Genesist is. ■

Eador. Masters of the Broken World
Eador. Masters of the Broken WorldEador. Masters of the Broken World
Eador. Masters of the Broken World
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Eador. Masters of the Broken World

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló