Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

Alien Spidey

Földönkívüli pókunk kalandjait élhetjük át ebben az inkább gyerekeknek szánt platformjátékban.

2013.04.18. 12:20 | szerző: GeryG | Ismertető/teszt

Az Enigma Software azon fejlesztőstúdiók közé tartozik, akik szinte minden műfajt kipróbáltak már. Az ő nevükhöz fűződnek a War Leaders: Clash of Nations és a Legends of War: Patton's Campaign stratégiai játékok, az Angels vs. Devils című külső nézetes akciójáték, de próbálkoztak már focis és ritmusjátékokkal is. Legutóbbi alkotásukkal, az Alien Spidyval pedig beköszöntek az oldalnézetes ügyességi játékok piacára is.

Alien Spidey

Az Alien Spidy főhőse természetesen egy földönkívüli pók, aki eltűnt társa felkutatására indul, ám egy szerencsétlen baleset folytán a mi bolygónkon landol. Itt pedig mindenféle kalandokba keveredik, miközben igyekszik összeszedni széthullott űrhajóját és megkeresni eltűnt barátját. Egy klasszikus oldalnézetes, 2D-s ügyességi játékról lévén szó, a történetnek ennél nem is kell sokkal részletesebbnek lennie.
A játékról lerí, hogy a fiatalabb generációnak szánták, érezhető ez mind a grafikai körítésen, mind a zenéken és egyáltalán a hangulaton. Pókunk, a környezet, az ellenségnek szánt elemek (lehulló vízcseppek, tüskés növények, mindenféle bogarak és hasonlók) mind a kicsiknek szánt rajzfilmekre emlékeztetnek, ezt az érzést pedig tovább emeli a játék zenéje és a hangok általában.

Alien Spidey

Ugyanakkor a játékmenet már egészen más dimenzió. Az odáig rendben van, hogy egy ügyességi játékban az ember sokszor vall kudarcot, és rá van kényszerülve arra, hogy újra és újra próbálja az adott pályarészt, míg ráérez az adott ritmusra, vagy megtalálja a megoldást. Az Alien Spidy viszont ehhez mérten is piszok nehéz lett. A játékmenet alapvetően pofonegyszerű: pókunkkal pontokat (kis lebegő gömböcskék) kell gyűjtögetnünk, elkerülve a különféle akadályokat, valamint hálónkat használva elérni a magasabb területeket. Csakhogy ez korántsem olyan egyszerű, ahogy az elsőre hangzik, ennek oka pedig az elbaltázott irányítás. Én magam PC-n játszottam, így egyaránt volt lehetőségem kipróbálni a kontrolleres és a billentyűzetes vezérlést is, de egyik sem volt túlságosan a segítségemre. Mivel a játékmenet erősen épít a hálóvetésre, nagyon frusztráló, hogy ennek célzott kilövése szinte lehetetlen még egérrel is.
A hangulatot és a játékkedvet tovább rombolja, hogy a játék szinte rákényszerít a maximalizmusra, hiszen kénytelenek vagyunk minél magasabb pontszámokat elérni, amire csak a tökéleteshez közeli megoldásokkal van esélyünk. Nem tartom magam ügyetlen játékosnak, de ebbe a játékba bizony beletört a bicskám.

Alien Spidey

Az Alien Spidy mindent egybevetve jó játék is lehetne, ha az irányítási gondok és az ebből fakadó folyamatos újrapróbálkozás nem venné el nagyon rövid idő alatt a játékos kedvét. A téma és a körítés a megcélzott korosztály számára mindenképpen szerethető, és talán ők sokkal ügyesebbek is nálam, ezért az irányítással sincs bajuk. Így számukra kimondottan szórakoztató is lehet. ■

Alien Spidey
Alien SpideyAlien Spidey
Alien Spidy
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Alien Spidy

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló