Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

Killzone: Shadow Fall - The Insurgent Pack

Izmosabb DLC érkezett a PlayStation 4 egyik legerősebb nyitócíméhez.

2014.05.06. 11:55 | szerző: gregmerch | Ismertető/teszt

A Sony újgenerációs konzolja, a PlayStation 4 egyik debütáló, platformexkluzív alkotása volt tavaly év végén a Killzone sorozat legújabb epizódja, a Shadow Fall. Amellett, hogy a játék igyekezett bemutatni az új masinában rejlő potenciált, a széria játékmenetébe is hozott némi változást, tekintve, hogy ezúttal jóval nagyobb szerepet kapott a lopakodás és a rejtőzködés, illetve a pályák mérete is jelentősen megnőtt a korábbiakhoz képest, és ez többféle lehetséges útvonallal is párosult. A többjátékos mód ezzel szemben kissé karcsúbb lett a mindössze háromféle választható karakterosztállyal, amelyet azonban – igen jó üzleti érzékkel, no és persze a mai trendet követve – fizetős DLC-k formájában igyekszik pótolni a Guerrilla Games. Az első nagyobb csomag a The Insurgent Pack névre hallgat, és jelentősen megdobta a program multi részének tartalmát.

Killzone: Shadow Fall - The Insurgent Pack

A csomag legnagyobb adaléka az insurgent nevezetű új karakterosztály. Ő egyfajta hacker képességekkel felruházott tolvaj, aki egyetlen stukkerrel kezdi a harcot, ám képes ellenfeleitől képességeket és fegyvereket lopni. Míg az ily módon szerzett képességek maradandóak, a fegyverek csak limitált ideig használhatók, így elhalálozásunkkor eltűnnek arzenálunkból. Hackerként képes az ellenfél automatáit barátságosra átállítani, nem kis meglepetést okozva ezáltal nekik – az ennek nyomán fellépő káoszról már nem is beszélve. Az új karakterosztály mellett az eddigi három is egy-egy friss, ütős képességgel gazdagodott. Az assault egy E-Pulse-kibocsátó egység segítségével ezentúl nagyon meg tudja nehezíteni az ellenfél számára az automaták felállítását a jeladó körzetében. A támogató karakterek egy hasonló, ám Tactical Echo Emitternek nevezett kütyü segítségével immár olyan jeleket képesek sugározni, amelyek a terület ellenséges lerohanását lehetetlenítik el, illetve teszik azt csak igen nehezen végrehajthatóvá. Végül a scout egy új, a talajszinten felállítható, őrző-védő drónt kapott, amely segítségével képes megvédeni a körzetét és persze saját magát is. Az új cuccok mellé fejenként egy jóféle, klasszikus Killzone fegyver is érkezett a csomaggal, amelyet nem csupán az adott karakterosztályok tudnak alkalmazni, hanem bárki felszedheti – vagy ellophatja – azokat. Ezek az M82-es ISA karabély, az StA-14-es Helghast puska és az LS12 SMG pisztoly.

A többjátékos módhoz adott jelentősebb plusz tartalom mellett a készítők gondoltak az egyjátékos kampányt kedvelőkre is, és a DLC-vel érkező két új játékmód közül az egyiket nekik szánták. Ez egy minden eddiginél nehezebb nehézségi fokozat, az Elite, amelyben a kampány jóval nehezebb kihívásait csupán három élettel gazdálkodva kell teljesítenünk – már ha tudjuk. A másik újdonság e téren a többjátékos arénákban választható Collectibles mód, amely által játék közbe az egyes pályákon szétszórt ládákat gyűjthetjük be némi extra XP, és persze nem kevés egyéb jutalom reményében.
A fentieken kívül az összeszedhető trófeák száma is szép számmal bővült, amelyeket szintén új, megnyitható kihívásokért kaphatunk. Végül, de persze nem utolsó sorban némi plusz mozdulat (fejrúgás, újtörés és C4 alkalmazása), egy új, leginkább az insurgent karakterre szabott hangmodul és egy vadonatúj, lopakodó OWL-skin is bekerült a letölthető tartalomba.

Ennyi volna hát dióhéjban a Killzone: Shadow Fall első nagyobb letölthető csomagja, a The Insurgent Pack által a programhoz adott extra tartalom. Az új karakterosztály, a friss képességek, a számos régi-új fegyver, skin és mozdulat, illetve a DLC-be ágyazott többi tartalom minden Killzone rajongó számára érdemessé teszi annak beszerzését. Akik megvásárolták a Season Passt, azok annak keretén belül, akik nem, azok pedig 10 dollárért juthatnak hozzá a PlayStation Network online áruházából. ■

Killzone: Shadow Fall
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Killzone: Shadow Fall

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló