Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Előzetes

The Witcher Adventure Game

Elsők között próbáltuk ki a The Witcher univerzumában játszódó új táblás játékot.

2014.08.27. 11:45 | szerző: Captain Balu | Előzetes

Andrzej Sapkowski legsikeresebb művét, a The Witchert a 2007-ben megjelent első PC-s epizódnak hála egy jóval nagyobb közönség is megismerhette, mint akik addig csak a regényeket olvasták. Lengyel barátaink szerepjátékát nemcsak kis hazánkban, de szerte a világban nagy ováció fogadta. Ezen a sikeren felbuzdulva a CD Projekt RED gőzerővel hegesztette a folytatást, amit mondani sem kell, talán még nagyobb siker övezett. A trilógiává bővítő harmadik rész pedig már a célegyenesben van, így ha már az első két részt rongyosra játszottuk és az összes Vaják könyvet oda-vissza kiolvastuk, akkor sem kell csüggednünk, éhségünket ugyanis némileg csillapíthatjuk jelen előzetesünk alanyával, a The Witcher Adventure Game-mel.

The Witcher Adventure Game

A játék még a zárt bétatesztelés fázisában tart, és elsősorban azok kaptak egyelőre kulcsot a bétához, akik előrendelték a The Witcher 3: Wild Huntot. (Sőt, akik a GoG rendszerén keresztül adták le előrendelésüket, azok egyszerre azonnal két kulcsot is kaptak, hogy egyet lepasszolhassanak egy havernak.) A béta állapot pedig meg is látszott a tesztalanyon, ugyanis a matchmaking csak nagyon keservesen talált mellém játékosokat – vagy az is lehet, hogy ilyen borzalmas játékos vagyok, ki tudja? ;-) Mindenesetre egy-egy mecset egyszerre maximum 4 játékos játszhat, de azt –legalábbis a jövőben, ha minden igaz – akár hot-seat módban is, akárcsak a Heroes részekben. A négy játékos minden menet előtt választhat, hogy kit szeretne a négy lehetséges hős közül irányítani. Itt van nekünk Ríviai Geralt, a witcher, Triss Merigold, a férfiszíveket megdobogtató mágus, Dandelion, a bárd és Yarpen Zigrin a törpe harcos.

Ez után indul a körökre osztott játék, ahol kiválasztjuk, hogy hány főküldetés legyen. Aki ezeket először teljesíti és a legtöbb győzelemponttal rendelkezik, az nyert. A küldetések teljesítéséhez mászkálnunk kell a táblán, szörnyekkel kell harcolnunk, és bizonyítékokat, esetleg aranyat kell gyűjtenünk, illetve érdemes a mellékküldetésekre is odafigyelnünk, ezáltal növelve győzelempontjaink számát. Ezek a küldetések sajnos egy kaptafára épülnek, de persze ez a stílus sajátossága, hogy köti a készítők kezét, nem a kreativitás hiánya. Minden ránk jutó körben – hacsak nem vagyunk korlátozva valami miatt – kétféle cselekvést hajthatunk végre a hat közül. Lehet ez utazás, paklink fejlesztése, nyomozás vagy esetleg karakterünk speciális képessége, mint például Dandelion dalra fakadhat, amit arannyal honorálnak.

The Witcher Adventure Game

Hangulatilag a játék lenyűgöző. Tényleg olyan érzésed lesz tőle, mintha egy társasjáték felett ülnél, és más kalandorokkal az oldaladon játszanátok egy kis lazítás végett. Ehhez nagyban hozzájárulnak a gyönyörű, kicsit sötétebb, erősen szláv gyökerekből merítő rajzok, és a fülbemászó, kellemes gitárfutamok. Egyszóval a mindig is tapintható, jellegzetesen keletiesebb és ezáltal hozzánk magyarokhoz is valószínűleg közelebb álló fantasy hangulat ebben a Witcher játékban is megtalálható.

A The Witcher Adventure Game nem találja fel a spanyolviaszt. Nem is egy bonyolult játék, bár a tutorial elég agresszívan nyomja az arcunkba az információt és próbál ennek az ellenkezőjéről meggyőzni, azonban nagyjából egy lejátszott meccs után minden tiszta és átlátható lesz. Igazából látszik rajta, hogy a hordozható eszközökre lett ez kitalálva, így talán egyet is értetek velem, hogy miért kereszteltem el a „Két megálló közti Witcher”-nek. Persze azért nem árt, ha ez a két megálló egy jó 30-45 percre van egymástól... ■

The Witcher Adventure Game
The Witcher Adventure Game
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
The Witcher Adventure Game

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló