Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

Disney Infinity: Marvel Super Heroes

Disney Infinity: Marvel Super Heroes

Megszületett a Disney és a Marvel szerelemgyereke.

2014.10.06. 23:03 | szerző: Captain Balu | Ismertető/teszt

2011-ben az Activision boszorkánykonyhájában született meg a nagy ötlet, a gyűjthető játékfigurákat használó videojáték hibrid. Ez a koncepció annyira sikeresnek bizonyult, hogy a Skylanders (a Call of Duty széria mellett) a cég aranybányájává nőtte ki magát. Persze ezeket a nagy sikereket főleg nyugaton tudta elérni, ahol azért mások a fizetések. 2013-ban a népszerűséget megirigyelve, a közelmúltban a Marvel és Star Wars jogokat is felvásároló Disney csapata úgy döntött, hogy ők is rárabolnak a kisgyerekes családok pénztárcájára, és piacra dobták a Disney Infinity-t. A játékot, amely a Skylanders és a Minecraft alapjait gyúrta össze a 7-14 éves korosztálynak (és persze a gyermeklelkű idősebbeknek is), mindezt első körben a jól ismert Disney és Pixar hősökkel nyakon öntve.

Disney Infinity: Marvel Super Heroes

Mielőtt beleugranánk a közepébe, fontos szót ejteni arról, hogy mind a már fentebb említett Skylanders és mind a mostani tesztalannyal már kétrészesre bővült Disney Infinity nem egy szokásos játékszoftver. A program ugyanis a figurák nélkül önmagában gyakorlatilag játszhatatlan. A 2.0-s változatot jelentő Disney Infinity: Marvel Super Heroes alapcsomagja, a Starter Pack három játszható karaktert tartalmaz – Vasembert, Fekete Özvegyet és Thort –, plusz a fő sztoriszálon kívül még két minijáték korongját is – no és az ezek használatához szükséges, USB-vel a gépre kapcsolható talpazatot. Pénztárcánk tartalmát pedig természetesen tovább csökkenthetjük, amennyiben nem érjük be az alapcsomagban lévő bábukkal, vagy esetleg megszállott gyűjtők vagyunk.

Disney Infinity: Marvel Super Heroes

A játék – akárcsak az első rész – alapvetően két részre bontható: a kampányra és a Toy Box-ra. Az előbbi során a Bosszúállók szerepébe bújva vesszük fel a harcot Lokival, aki épp New Yorkot szeretné a jutonheimi klímával hasonlatossá tenni. Tervének nagyon rövid idő alatt, durván számolva 4-5 óra alatt könnyen véget vethetünk, mindenféle komolyabb erőfeszítés nélkül. A sztori rész sajnos elég repetitívre sikerült, így hiába a látványos harcok és a fejleszthető hősök, hamar unalomba fulladnak az ismétlődő küldetések. Szerencsére a fő történeti szál lejátszása után (és persze alatt is) azért a városban sandbox játékok mintájára garázdálkodhatunk is, még ha nem is GTA szintű szabadságról beszélünk itt természetesen. A végtelen lehetőség viszont, amit a marketinggépezet hirdet nekünk az Infinity-vel kapcsolatban, az a Toy Box részben teljesedik ki, és persze nem szabad elfeledkeznünk a két minijátékról sem, amelyek szintén növelnek kicsit a játék élettartamán. Ezek közül az egyik egy izommetrikus nézetben történő akciózás, míg a másik egy már jól bevált tower defense játékélménnyel kecsegtet, ahol Thorral kell megvédenünk Asgard ereklyéit a jégóriásoktól.

Disney Infinity: Marvel Super Heroes

A játék sava-borsát adó rész tehát a már többször is emlegetett Toy Box. Az első indítás alkalmával az elmaradhatatlan tutorialben az irányítás mellet többek között ezen a részen is végigvezetnek minket gyerekkorunk kedvenc Disney figurái, és láthatjuk, hogy lehetőségeink itt tényleg majdhogynem korlátlanok. Pályákat készíthetünk, tölthetünk le és fel az internetre, a saját házunkat építhetjük és szépíthetjük amolyan Sims módra és így tovább. Felsorolni is nehéz, jóformán tényleg csak kreativitásunk szabhat határt, egy amolyan gyerekeknek szóló Minecraftnak is hívhatnánk. Arról nem is beszélve, hogy itt már nemcsak a Marveles figurák jelennek meg, hanem a Disney társaság színe-java is képviselteti magát.

Disney Infinity: Marvel Super Heroes

Technikai részen a játék nem nyújt semmi különöset. A grafika teljesen megfelel az adott célnak, aranyos és humoros, bár egy kicsit meglepő volt, hogy nagy akció és sok effekt közepette a PS3-as tesztalany hajlamos volt beszaggatni, ami azért ilyen képi részletességnél nem éppen indokolt. Feltételezem, ez a next-gen masinákon nem fordul elő. A hanghatások viszont nagyon is a helyükön vannak, sokat dobnak a hangulathoz és személy szerint nekem nagyon tetszettek a zenék is, a sok torzított gitárral a pergősebb jeleneteknél. Bugokkal szerencsére nem nagyon találkoztam, és jó volt látni, hogy a játék milyen gyorsan cseréli az adott szereplőket, akár menet közben is, ha esetleg meguntuk az egyiket, vagy meghaltunk és egy másik hősre váltottunk az USB-s panelen.

Disney Infinity: Marvel Super Heroes

A Disney Infinity: Marvel Super Heroes egy kellemesen sikerült játék. Barátokkal, családdal összeülve valóban jó szórakozást nyújt, gyakorlatilag végtelen lehetőségekkel. Bár nem egyensúlyozik olyan ügyesen a fiatal és az idősebb közönség között, mint mondjuk a hasonló témájú LEGO Marvel Super Heroes, de egy abszolút szerethető és hangulatos alkotás, főleg a gyűjtögető fanatikusoknak – csak bírják zsebpénzzel! ■

értékelés

Disney Infinity: Marvel Super Heroes

Pozitívumok
  • Bosszúállók hangulat és fejleszthető hősök
  • Jóformán végtelen lehetőségek a Toy Box-ban
  • Remek zene
  • Élvezetes harcok...
Negatívumok
  • ...amelyek gyorsan monotonitásba fulladnak
  • Rövid történet
7,5
grafika 6
hangok 9
játszhatóság 8
hangulat 8

A Disney Infinity: Marvel Super Heroes PlayStation 3-ra és 4-re, valamint Xbox 360-ra és One-ra jelent meg. A cikk a PS3-as verzió alapján készült.

Disney Infinity: Marvel Super HeroesDisney Infinity: Marvel Super HeroesDisney Infinity: Marvel Super HeroesDisney Infinity: Marvel Super HeroesDisney Infinity: Marvel Super Heroes
Disney Infinity: Marvel Super Heroes
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Disney Infinity: Marvel Super Heroes

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló