Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Rendezvények

PlayIT 8.5: Debrecen

Idén már másodjára vették birtokba a gamerek a Főnix Csarnokot.

2015.11.17. 09:05 | szerző: TheHolyOne | Rendezvények

Idén először több vidéki nagyvárosban is megrendezték a PlayIT-et, az ország egyik legnépszerűbb játékkiállítását, ami elég jó öletnek bizonyult, hiszen tavasszal óriási érdeklődés övezte az első debreceni show-t. Az őszi sorozatban pedig – Szeged és Pécs után – másodszorra is ellátogatott a rendezvény a Főnix Csarnokba, ahol hivatalos adatok szerint 8990-en tekintették meg a rendezvényt, közel ugyanannyian, mint tavasszal.

PlayIT 8.5: Debrecen

A 10 órai nyitás előtt már hosszú sorok kígyóztak a csarnok lépcsői előtt, a várakozó tömegben pedig az Animal Cannibals tagjai igyekeztek (november lévén) „feltüzelni” a hangulatot. Odabent az elrendezés nem sokat változott a tavaszihoz képest. A fő lelátó előtt League of Legends mérkőzések zajlottak, amelyeket szakkommentálással együtt óriáskivetítőn lehetett nyomon követni. A terem másik végében állt a GameStar nagyszínpad, ahol egész nap olyan műsorokkal szórakoztatták a közönséget, mint a Gamer Kvíz vagy a Gamer Championship, amelyben idén a Rocket League volt a sláger. Valamint voltak még rövid előadások játékokról (pl. Fallout 4) vagy egyes műfajokról, mint például a túlélőjátékok. A két nagyobb színpad között pedig különféle játékokkal lehetett játszani Xboxon, de volt még laptopbemutató, Minecraft-stand, és az Oculus Riftet is ki lehetett próbálni, ha valaki győzte kivárni. Mivel a PlayStation megint csak nem jött el, jutott hely egy külön Windows 10 standnak is. Sokkal előkelőbb helyre került a ReGamEx, vagyis a régi számítógépek és játékok bemutatója, ami az első emeleti karzatról leköltözött a külön terembe a YouTube-színpad mellé, ahol idén is hazai YouTube személyiségekkel folyt panelbeszélgetés. A Counter Strike és a Hearthstone felköltöztek a második emeleti karzatra, ahol így lelátóról lehetett figyelemmel kísérni a meccseket, bár a folyosón kicsit nehézkes volt a közlekedés. Ugyanezen az emeleten, elkülönített helységben lehetett kipróbálni a Mortal Kombat X-et, hiszen mégiscsak 18+-os játékról van szó.

PlayIT 8.5: Debrecen

A szervezők ez alkalommal is fennakadások nélkül bonyolították le a rendezvényt, de a tavaszi beszámolónál említett „egy-két kellemetlenséget” most kifejteném, mert megint találkoztam a problémával. A büfék könnyen megközelíthetőek voltak, és sosem kellett sokat várni, viszont a sós perecet és néhány csokit elég nagyvonalú dolog „cateringnek” hívni. Mivel egész napos rendezvényről van szó, ha az ember – el nem ítélhető módon – főtt ételt szeretne enni, a helyszínen erre nincs lehetősége. Nekem ez nem jelent nehézséget, mert 10 percre lakom a Főnixtől, de ha a vendégednek bármilyen okból el kell hagynia a rendezvényedet, még akkor is, ha visszajön, valamit rosszul csinálsz, illetve csinálhatnál jobban.

PlayIT 8.5: Debrecen

Azonban, hogy ne kötekedéssel fejezzem be, a végére hagytam az egyik újdonságot, ami a legjobban tetszett a mostani PlayIT-en. Kívül, a csarnok oldalában egy kis arénát rendeztek be, ahol infrataget lehetett játszani, amit tavaly szerkesztőségünk is kipróbált, és nagyon élveztük. Az ilyen programokban tavasszal, amikor melegebb az idő, óriási lehetőség van, mert a Főnix körül rengeteg a szabad terület. Bár az időjárásra most, novemberben sem lehetett panasz, hiszen az évszakhoz képest enyhe volt és az eső sem esett. Bár az infratag arénában nem kevés „áldozatot” követelt, amikor az időnként feltámadó szél elfújta a fedezéket... ■

PlayIT 8.5: Debrecen
PlayIT 8.5: DebrecenPlayIT 8.5: DebrecenPlayIT 8.5: DebrecenPlayIT 8.5: DebrecenPlayIT 8.5: DebrecenPlayIT 8.5: DebrecenPlayIT 8.5: DebrecenPlayIT 8.5: DebrecenPlayIT 8.5: DebrecenPlayIT 8.5: DebrecenPlayIT 8.5: DebrecenPlayIT 8.5: DebrecenPlayIT 8.5: DebrecenPlayIT 8.5: DebrecenPlayIT 8.5: DebrecenPlayIT 8.5: DebrecenPlayIT 8.5: DebrecenPlayIT 8.5: DebrecenPlayIT 8.5: Debrecen

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló