Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

Mayan Death Robots

Mayan Death Robots

Többet vártunk a robotokat felvonultató Worms-szerű játéktól.

2016.01.08. 15:54 | szerző: Phoenix | Ismertető/teszt

A belga Sileni Studios kétfős indie csapat Mayan Death Robots játéka első blikkre amolyan kellemes kis Worms-szerű ökörségnek tűnt, érdekes és egyedi grafikai témával, helyi multiplayer játéklehetőséggel. Kíváncsian vártam a megjelenését, azonban sajnos kicsit csalódnom kellett benne, többet vártam annál, mint amit kaptam tőle.

Mayan Death Robots

A Worms játékokkal ellentétben a Mayan Death Robotsban nem csapatok vannak, hanem mindkét fél egy-egy robotot irányít, akiket egy-egy UFO dob be a maják birodalmában kialakított pályára. Karakterünket tíz robot közül választhatjuk ki, amelyek mindegyikének megvannak a saját fegyverei. Rajtuk kívül egy-egy láda („Core”) kerül még a pályára, feladatunk pedig valójában nem is egymás elpusztítása, hanem ezen ládák megsemmisítése. A körök egyszerre történnek, azaz a két játékos egymással párhuzamosan választhat fegyvert és célozhat a rendelkezésre álló időn belül, vagy dönthet ugrás vagy építkezés mellett. (Az utóbbi egyfajta tetris-kockák elhelyezését jelenti.)

Az irányításhoz billentyűzetet vagy kontrollert használhatunk, nagy bánatomra egeret azonban nem. Persze, ha ketten játszunk, érthető ez a megszorítás, hiszen a kontrolleres/billentyűzetes játékos hatalmas hátrányban lenne, de nagyon jó lett volna, ha legalább az egyszemélyes részben lehetőséget biztosítanak az egér használatára, hiszen azzal lehetett volna igazán pontosan célozni. Így viszont gyakorlatilag még a gép is előnyben volt hozzám képest, amit úgy próbáltak áthidalni, hogy a 30 pályás kampányban nem kell megvernünk gépi ellenfelünket, ha kikaptunk, akkor is jöhet a következő pálya...

Mayan Death Robots

Karakterünk saját felszerelései mellé néha egy szerencsekerékszerű valami kisorsol újabb fegyvereket is, amelyeket egyszer lőhetünk el – már ha tudjuk, mire is jó. Mert sajnos az oktatórész kimaradt a játékból, így kénytelenek vagyunk élesben kísérletezgetni a pályákon. Aztán mire nagy nehezen kifaragjuk a talajt az MI-vezérelte ellenfél Core-ja körül, a gép elkezd visszaépítkezni, és így úgy tűnhet, sose ér véget egy-egy meccs. Néha pedig extra meglepetésnek kapunk még egy-egy boss ellenfelet is, amelyet a két játékos egyesített erővel tud csak eliminálni.

Sajnos látvány tekintetében ami a screenshotokon még érdekesnek tűnt, az a valóságban már inkább igénytelen, kidolgozatlan, kicsit talán gyerekes. Ami nem lenne baj, ha mindez remek játékélménnyel párosulna, se sajnos ez nem igazán állt fent.

Mayan Death Robots

Bármennyire is jó móka lehetne a Mayan Death Robots, a teszt végére arra jutottam, hogy sajnos ez így kevés: a grafika nem igazán fogott meg, a vezérlés nehézkes, a játékmenet pedig nem nevezhető kiegyensúlyozottnak. Pedig mit nem adtam volna egy igazán jó partyjátékért! ■

Mayan Death RobotsMayan Death RobotsMayan Death RobotsMayan Death Robots

értékelés

Mayan Death Robots

Mayan Death Robots
Negatívumok
  • Kidolgozatlan grafika
  • Nehézkes irányítás
  • A balansz teljes hiánya
  • Kevés tartalom

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló