25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Előzetes

Overwatch bétateszt

Beszáll a multiplayer FPS műfajba a Blizzard - kipróbáltuk a bétát.

Írta: Captain Balu

Elhagyja jól bejáratott és sokak által kedvelt világait a Blizzard, és nemcsak egy új univerzum építésébe fogott, hanem egy számukra idáig teljesen érintetlen területre is lépett, belekóstolva a belsőnézetű lövöldék világába. Akik ismerik a méltán híres fejlesztőcsapat munkásságát, azok sejtik, hogy akár kedveli az ember a műfajt, akár nem, érdemes legalább félszemmel odafigyelni a projektre.

Overwatch bétateszt

Azért nem kell félteni a Blizzardot, annyira nem rugaszkodik el a gyökereitől. Hiába FPS aktuális tesztalanyunk, inkább lesz szükségünk csapatjátékra és a játékon belüli karaktereink ismeretére, mintsem reflexeinkre. Az Overwatch zárt bétájában ugyanis idáig 21 profin kidolgozott karakter áll rendelkezésünkre, akik mind-mind eltérő szerepkörrel és képességekkel rendelkeznek, amelyeknek ismerete és azoknak alkalmazása a siker kulcsa. Egy MOBA esetében a karakterek adják ugye a játék hangulatát, és nincs ez másképp a Blizzard FPS-MOBA keverékében sem. Zseniális, amit a srácok műveltek ezeknek a hősöknek a megalkotásánál, az ember alig tud választani közülük az adrenalin hevében. Mindegyik egyedi személyiség, ötletes és azonnal „kézre áll”, rögtön tudjuk, hogy hogyan lehet velük érvényesülni. Igaz, csak béta még a játék, azonban a karakterek közti egyensúlyban semmi kifogásolni valót nem találtam a tesztelgetés során. Amennyiben sokszor meghalunk, valószínűleg valamit rosszul csinálunk, vagy esetleg nem dolgozunk együtt a csapatunkkal.

Overwatch bétateszt

A pályák és a játéktípusok között a Blizzard nem találja fel (egyelőre) a spanyolviaszt. A bétában háromféle – szigorúbban nézve csak kettő – játékmód áll rendelkezésünkre, de reméljük, a jövőben itt is villant valami kreatívat a fejlesztőcsapat. Név szerint a Team Fortress 2-ből már jól ismert és bevált payload, valamint a capture the point. A pályadesign már sokkal érdekesebb, ezeket ugyanis valós helyek ihlették, mint például a görög Ilios vagy az amerikai 66-os út. Megvalósításuk abszolút első osztályú, a design hűen tükrözi az adott kultúra jellegzetességeit, míg a pályatervezés brillírozik. Jó hír a jövőre nézve, hogy a Blizzard nem tervezi széttagolni a közösséget fizetős pályákkal. A közhiedelemmel ellentétben ugyanis az Overwatch nem lesz free to play, azonban akik beruháznak rá, már az első nap megkapnak minden tartalmat, és a jövőben (az ígéretek szerint) csakis ingyenes bővítések jönnek majd. Természetesen azért apró mikrotranzakció így is kerül a játékba, de ez csak optikai tuningot jelent, amit szorgos játékkal is megszerezhetünk, csak a türelmetleneknek kell a pénztárcájukért nyúlni.

Overwatch bétateszt

A pályák kidolgozásáról már esett szó, de a látvány és a hangok a játék többi terén is hozzák a kötelezőt. Az egész vibrál, tele van élettel és nagyon szerethető. A Team Fortress 2-vel ellentétben egyáltalán nem brutális, mégsem nevezném komolytalannak. Az audio rész pedig egy olyan élvezetesen kaotikus élménybe kalauzol el minket, amire legutóbb talán tényleg csak a Valve előbb már említett multis címében volt fogható. Mindegyik karakter megállás nélkül löki a humoros szövegelést, és minden apró hangeffekt a helyén van. A zene pedig mindezt felemelő dallamokkal fonja nekünk egy tökéletes csokorba. Valamint a készítők az optimalizáláson sem spóroltak, gyengébb gépeken is remekül fut az Overwatch.

Overwatch bétateszt

A béta fázis ellenére már most nagyon egyben van a Blizzard vadiúj online FPS-e. Engem nagyon magába szívott a 10 perc alatt lezavarható gyors és adrenalindús meccsek hangulata. Könnyű elsajátítani az irányítást, és a kezdőknek is garantáltan lesz benne sikerélménye, főleg, ha csiszolnak még a matchmakingen, mert nálam jó sokszor előfordult, hogy sokkal tapasztaltabb játékosokkal rakott össze a rendszer. Igaz, még csak az év elején járunk, de már most van egy olyan érzésem, hogy az Overwatch komoly esélyekkel indul az év végi jelöléseken. Május végén majd meglátjuk!

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

 • Overwatch
 • Overwatch
 • Overwatch
 • Overwatch
 • Overwatch
 • Overwatch
 • Overwatch
 • Overwatch
 • Overwatch
 • Overwatch
 • Overwatch
 • Overwatch

Overwatch

Platform:

Fejlesztő: Blizzard Entertainment

Kiadó: Blizzard Entertainment

Forgalmazó: magnew

Megjelenés:
2016. május 24. PC
n/a: PS4, X1, Switch

Minimális rendszerigény: Intel Core i3/AMD Phenom X3 865, 4 GB RAM, GeForce GTX 460/Radeon HD 4850/Intel HD Graphics 4400 videokártya 768 MB memóriával, 5 GB HDD, 64 bites Windows Vista/7/8/10

Ajánlott konfiguráció: Intel Core i5/AMD Phenom II X3 2,8 GHz, 6 GB RAM, GeForce GTX 660/Radeon HD 7950 2 GB memóriával, 5 GB HDD, 64 bites Windows Vista/7/8/10

» Tovább a játék adatlapjára

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!