25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Ismertető/teszt

Disney Magical World 2

Hejhó, hejhó, itten élni jó... avagy Disneyland a tenyerünkben.

Írta: gregmerch

A Nintendo 3DS-re a napokban megjelent Disney Magical World 2 első ránézésre – és a címe alapján is – leginkább porontyainkat célozza meg. Aztán kicsit jobban belemerülve rá kell ébrednünk, hogy bizony már mi is – sőt, szüleink is – bőven a „Disney-korszak” gyermekei vagyunk, és ilyen mivoltunkban bennünket is könnyen elvarázsolhat a jó öreg Walt mágikus világa. Velem ez már tavaly megtörtént, amikor majdnem pontosan egy esztendővel ezelőtt ellátogattam családommal a párizsi mesevárosba, ahol újra kisiskolás lurkónak éreztem magam, aki körül megelevenedett gyermekkora egyetlen és legfőbb fantáziabirodalma.

Disney Magical World 2

A Disney Magical World 2 könnyen elvarázsolhat.A program, ha azt egyetlen szóval kellene jellemeznem, alapvetően egy életszimulátor. Kis avatarunkkal (jelen esetben Miinkkel) beköltözünk a Disney mester és csapata által évtizedek hosszú során át megálmodott szereplőkkel – valamint a többi játékos virtuális énjével – benépesített álomvilágba, amelynek rendes, hasznos polgárai lehetünk. Különféle kisebb-nagyobb feladatok elvégzéséért, illetve másoknak tett szívességekért cserébe nyersanyagokat kapunk, amelyekből bútorokat, ruhákat és egyebeket fabrikálhatunk. Ezeket a nyersanyagokat egyébiránt felfedező útjaink során is bezsebelhetjük, vagy meg is vásárolhatjuk. Nyithatunk kávéházat, amelyhez egyedi receptúrákat ötölhetünk ki, és ahol, ha az kellően felvirágzott, akár az évtized buliját is megrendezhetjük, amelyre számos sztárvendéget meghívhatunk. Velük egyébként – a ma divatos műszóval élve – szelfizhetünk is, ami újabb színt visz a világba. Teljesítményünket és igyekezetünket mindenféle plecsnivel jutalmazza a játék, amelyekkel újabb világokat nyithatunk meg, mint például a Jégvarázs fagyos birodalmát, amelyekben az újabb nyersanyagok és híres szereplők mellett egy könnyed sztoriféleség is vár ránk. Ebben különféle feladatokat kell elvégeznünk, amelyek az egyszerű, ügyességünkre vagy ritmusérzékünkre épülő minijátékoktól kezdve a szerepjátékok útvesztőiben való szörnypucolásig terjedő skálán helyezkednek el. Képességeink és lehetőségeink is folyamatosan fejlődnek, így egy enyhe RPG-beütés is társul a programhoz, még ha a könnyedebb fajtából is.

Disney Magical World 2

A képi világ színes, szagos, csilli-villi, de azért nem esik ki a szemünk a gyönyörűségtől.A játék képi világa pont azt nyújtja, amit elvárunk mind a Disney-től, mind pedig a 3DS-től, vagyis színes, szagos, csilli-villi, de azért nem esik ki a szemünk a gyönyörűségtől. A hangok és a zene nagyon adják a hangulatot, amelyre a számos mágikus világ százezer lapáttal pakol rá. Bosszantó aspektusként a rendszeres, bár rövid töltési időket, némi képi laggolást az átvezetőkben, és azt tudnám felhozni, hogy a program ékes angol nyelven szól hozzánk, ami annyit tesz, hogy amennyiben csemetéinket szeretnénk elszórakoztatni vele, ahhoz bizony mi is szükségeltetünk.

Disney Magical World 2

A Disney Magical World 2 nem csupán a legkisebbeket, de még a mi, harmincas-negyvenes korosztályunkat is könnyedén el tudja varázsolni. Gyermekkorunk álomvilágába csöppenve válhatunk annak rendes polgárává, aki számos feladattal találja szemben magát, és rengeteg régi és új ismerőssel futhat össze minden sarkon. Több évtizednyi nosztalgia lett összesűrítve egyetlen alkotásban, amely amellett, hogy a legújabb mesevilágokkal, illetve azok szereplőivel is kiegészül, akár a tenyerünkben is könnyedén elfér. Mindegy, hogy napjaink, óráink vagy csak perceink vannak egy kis kötetlen szórakozásra, ezt a játékot mindig elővehetjük, ha arra támad kedvünk, hogy a szürke hétköznapokból eltűnjünk, és Goofy-val, Mickey-vel vagy Dagobert bácsival bandázzunk zsenge ifjúkorunk egyik legfőbb búvóhelyén.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

Pozitívumok
 • Korosztálytól függetlenül magával ragadó.
 • Rengeteg a tennivaló.
 • Hosszú órákra leköt.
 • Akár pár perc erejéig is érdemes bekapcsolni.
Negatívumok
 • Rendszeres, bár rövid töltögetés.
 • Néha megakad, szaggat.
 • Nincs benne magyar nyelv.

További képek

 • Disney Magical World 2
 • Disney Magical World 2
 • Disney Magical World 2
 • Disney Magical World 2
 • Disney Magical World 2

Disney Magical World 2

Platform:

Fejlesztő: h.a.n.d.

Kiadó: Nintendo

Megjelenés: 2016. október 14.

» Tovább a játék adatlapjára

gregmerch

gregmerch
Amióta az első kvarcjátékát meglátta kb. 6 éves korában, mindennél jobban érdekelték az elektronikus játékok. 2010 óta árasztja el cikkeivel a magazin oldalait.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!