25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Ismertető/teszt

Marvel’s Guardians of the Galaxy – Episode 1

Űrlord és társai is megkapták a Telltale-féle kezelést.

Írta: Sityi

Nemsokára jön a második mozifilm, így kapva kaptam az alkalmon, hogy az új Telltale játékot lenyúljam Dinótól, hogy majd szokás szerint fanyaloghassak egy sort azon, hogy a San Rafael-i srácok gyakorlatilag már nem játékokat, hanem interaktív filmeket készítenek. Csakhogy ez már nálam is annyira lerágott csont lett, hogy inkább nem teszem ezt – a Back to the Future vagy a The Walking Dead Season 1 már régen volt. Ez akkor kipipálva, haladjunk tovább!

Marvel’s Guardians of the Galaxy – Episode 1

Ha a Galaxis őrzői szóba kerülnek, nem árt tudni, hogy két csapat létezik/létezett: az 1969-es (akik „rendes” képregénysorozatot 1990-1995 között kaptak) és a 2008-as (illetve 2014-ben újraindult az eredeti csapattal egy új sorozat). A film(ek) a 2008-ast dolgozták fel, de apró érdekesség, hogy Yondu az első csapat tagja volt. És hogy tetőzzem a káoszt: ugyan a Telltale alkotása a 2008-as társaság egyik kalandját dolgozza fel, de nem a 2014-es filmen (vagy akár a 2017-es folytatáson) alapul, hanem a képregényeken. Ezért néz ki Drax és Gamora másként, mint amit a moziba járó úri közönség megszokhatott, no meg Peter Quill sem épp Chris Pratt kiköpött hasonmása. Mordály azért még mindig egy mosómedve... :)

Marvel’s Guardians of the Galaxy – Episode 1

A sztoriról most nem mondanék egy árva mukkot se, mert már rögtön a legelején egy olyan eseménysorozatot indítunk el, amit vétek lenne elspoilerezni. Az epizód végén lévő csavarok és a cliffhanger meg a legjobb Telltale játékokat idézi. A színészek nem nyújtanak rossz teljesítményt, de őszintén szólva nekem kicsit vérszegénynek tűnnek. A grafika annyit változott az utóbbi időben, hogy lett blur meg bokeh effekt – egyeseket az őrületbe kergetve ezzel, de szerintem javít a kicsit kopottas grafika színvonalán. A játékmenet a megszokott menetet követi: érdemi beleszólásunk a történetbe a párbeszédek során van csak; ezt fűszerezi pár QTE (mert hát bunyózni is kell néha), és persze ennek a tetejébe került egy minimális mászkálás, amit a rakétahajtású surranóival vertikálisan is bővítésre került – persze nagy dolgokra ne számítson senki. Ezen mászkálásaink során némi rádiózást is megejthetünk a csapat többi tagjával, ami inkább csak amolyan színesítésre van.

Marvel’s Guardians of the Galaxy – Episode 1

Látszik, hogy a jól bevált TTG-formulát próbálták a fejlesztők ehhez az univerzumhoz igazítani – az első epizód alapján azt kell mondjam, sikerrel. Sőt, olyan sztorit sikerült Űrlordék köré kerekíteni, hogy embert próbáló önuralomra lesz szükségem a többi négy epizód kivárásához... Szokásomhoz híven értékelni majd a teljes játékot interaktív filmet fogom. ;-)

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

Marvel's Guardians of the Galaxy: The Telltale Series

Platform:

Fejlesztő: Telltale Games (2004-2018.)

Megjelenés: 2017. április 18.

Minimális rendszerigény: Intel Core 2 Duo 2,4 GHz, 3 GB RAM, GeForce GTS 450 1 GB memóriával, 15 GB HDD, 64-bites Windows 7 SP1

» Tovább a játék adatlapjára

Sityi

Sityi
Örökifjú hardvertudor, csúcsamatőr fotelpilóta, botcsinálta zenészkezdemény. De amúgy békés majdnemmindenevő. Vonzódik a kerek dolgokhoz: legjobban a kormánykerék és a DJ-kontrollerei mögött érzi magát.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!