Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

Old Time  Hockey

Old Time Hockey

Jégkorong, kicsit másképp – avagy azok a ’70-es évek...

2017.05.09. 13:18 | szerző: Sityi | Ismertető/teszt

Úgy látszik, idén a kanadaiak elől nem menekülhetek: a Semishperes és a Dystoria után az Old Time Hockey is a juharszirup, Ryan Gosling, és természetesen a jégkorong hazájából érkezett Steamre és PlayStation 4-re. Ha emlékezetem nem csal, akkor PC-n az utolsó EA Sports-féle NHL-játék a 2008-as NHL 09 volt, azaz majdnem 10 éve nem jött ki olyan hokis játék számítógépre, amit a szaksajtó egyáltalán említésre méltatott volna. Persze hiba volna egy kicsiny fejlesztőstúdiótól ugyanazt elvárni, mint amit a nagy mamut évtizedek óta csinál, de ilyen ínséges időben nem válogatunk – na de mit is kapunk a pénzünkért?

Old Time Hockey

Hogy miben próbál az Old Time Hockey újítani? Először is, van sztori mód, amelyben a Hinto Brews csapatot juttathatjuk fel a csúcsra, szép lassan átélve a „kutyaütőkből bajnokok” (rém?)álmot. Emellett mivel meccs nincs sör nélkül (kapaszkodni ugyebár csak kell valamibe), így az irányítás is beállítható egykezesre, nehogy el kelljen engedni az üveget/dobozt akárcsak egy pillanatra is. Nem viccelek, tényleg emiatt van Beer Mode irányítás is! Azt a korszakát eleveníti fel az észak-amerikai hokinak a játék, amikor még különösebb védőfelszerelés nélkül mentek a jégre a játékosok, a kapusok a Jason Voorhees által ikonikussá tett maszkban védtek, a bunyók pedig pont emiatt komolyabb sérülésveszélyt jelentettek – no nem mintha maga a mérkőzés hárfás háttérzenéjű teadélután lett volna. Kicsit pontosítva: a ’70-es évekre gondoltak a készítők. No de nézzük sorjában, mivel is állunk szemben!

Old Time Hockey

A játék a fejlesztők saját motorját, a Hive Engine 2-t használja – sok technikai információt sajnos nem találtam róla, így marad a laikus megközelítés az értékelésnél: a stílus koherens (sőt, nekem valahol még tetszik is), de alapvetően igencsak elavult szintet hoz. Engem leginkább a baltával faragott játékosok zavarnak a legjobban, bár az tény, hogy karakterisztikájuk így is van – személyiségük meg pláne, hála a gyűjtögethető játékoskártyáknak. Ettől függetlenül panaszunk nem nagyon lehet, az antikolás jól áll neki: a képek sarkai a régi katódsugárcsöves tévékét imitálva hozzák vissza a majd’ 50 évvel ezelőtti hangulatot. A hangok terén sokkal jobb a helyzet: a meccs alapzaja, a korong és az ütők csattogása abszolút a helyükön vannak, a kis hangulatfokozó orgonaszólók nem hiányoznak, ergo a meccs audio-illúziója szinte tökéletes. Kicsit több beszólás a közönségtől jobb lett volna, illetve a kommentár színvonala is el van maradva úgy 10 évvel, de ez is inkább hosszú távon tűnik fel. A menüben hallható zenék viszont nagyon állatok – telitalálat a soundtrack, érdemes lehet külön DLC-ként elérhetővé tenni!

Old Time Hockey

Az irányítással viszont nem vagyok kibékülve. Szokható, de addig azért lesz pár ősz hajszálunk. A sörös mód mellett lehet árkád és profi – előbbinél két gombot elég nyomkodni, utóbbinál totális kontrollunk van az adott játékos felett. Csakhogy: az előbbi esetében pont az egyszerűsítés miatt nem mindig sikerül azt csinálnunk, amit szeretnénk (ehhez kell idő, amíg ráérzünk); utóbbinál viszont nem vagyok róla teljesen meggyőződve, hogy nem lett-e túlbonyolítva (bodycheckelni például úgy tudunk, hogy míg a bal karral irányítjuk, merre siklunk a korcsolyánkon, a jobbal addig a lökés irányát határozzuk meg). Persze ha már belejöttünk, nem rossz, de addig sok olyan meccs le fog menni, aminek az eredménye jobb is lehetett volna.

Old Time Hockey

Játékmódok tekintetében nem vagyunk különösebben eleresztve: játszhatunk tét nélküli meccseket a mindössze 10 csapat közül választva – vagy tolhatjuk a Hinto Brews történetét. Ha bajnokságot akarunk indítani egy másik csapattal, azt csak a sztori mód abszolválása után tehetjük meg – sajnos. Emellett gyakorlási lehetőség sincs a különféle szituációkra, pedig nem ártana, hogy például a bunyók során minél kisebb eséllyel verjenek répává vagy büntetővel ne egy éles meccsen találkozzunk először – nem, a tét nélküli meccs ilyen célzott felkészülésre sajnos nem jó.

Old Time Hockey

Mindent összevetve az Old Time Hockey remek móka minden hibája ellenére is. Elvileg újabb 10 csapat érkezik egy DLC keretén belül, illetve a fejlesztők figyelnek a játékosok visszajelzéseire (legalábbis Steamen), így esélyes, hogy a fenti morgásaim egy része okafogyottá válhat egy idő után. Az se búsuljon, akiknek Xbox One-ja vagy Nintendo Switche van, ezekre is hamarosan érkezik az OTH. Hívd át 3 haverodat egy délután, gamepadeket-sört elő, aztán lehet a klasszikus faütővel beakasztani és pofozkodni! ■

értékelés

Old Time Hockey

Pozitívumok
  • PC-re nagyon rég jött már ki jégkoronggal foglalkozó játék (legalábbis ami ismertebbé vált volna).
  • A sztori mód egész érdekes (nem kell minden meccset feltétlenül megnyernünk, más céljaink vannak).
  • Fenomenális soundtrack.
Negatívumok
  • Lehetne több játékmód is.
  • A kommentátor szövegelhetne változatosabban is – a közönséggel együtt.
  • Az irányítás eleinte nem az igazi.
  • Baltával faragott emberek.
Minimális rendszerigény: Intel Core 2 Duo E6700 2,66 GHz vagy hasonló AMD processzor, 4 GB RAM, GeForce 450, 4 GB HDD, 64-bites Windows 7
Ajánlott konfiguráció: Intel Core 2 Quad Q9300 2,5 GHz vagy hasonló AMD processzor, 6 GB RAM, GeForce 570, 4 GB HDD, 64-bites Windows 10
Old Time HockeyOld Time HockeyOld Time HockeyOld Time HockeyOld Time HockeyOld Time HockeyOld Time Hockey
Old Time  Hockey
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Old Time Hockey

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló