25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Kütyü+hardver

HyperX Pulsefire FPS gamer egér

Újabb területre tör be a HyperX gamer eszközeivel.

Írta: Dino

HyperX Pulsefire FPS gamer egér

A headsetek, mousepadek és billentyűzet után újabb gamer perifériával állt elő a HyperX, mégpedig a Pulsefire FPS egérrel, amelyet nevének megfelelően elsődlegesen a first-person shooter játékokhoz ajánlanak.

HyperX Pulsefire FPS gamer egér

Egy jobbkezeseknek kialakított, aránylag nagyméretű rágcsálóval van dolgunk, amely jól kitölti tenyerünket. Két oldalán gumiborítás biztosítja a kényelmes fogást. Kezelőszervek tekintetében gyakorlatilag a mai minimumot kapjuk: a felső részen a bal és jobb gombok (Omron gyártmányúak, amelyek a hivatalos adatok szerint akár 20 millió kattintást is kibírnak), köztük a benyomható görgő, hüvelykujjunknál pedig két további gomb helyezkedik el. A görgő elé, középső ujjunk alá kerül egy világító plusz gomb, amellyel az érzékenységet állíthatjuk – 400, 800, 1600 és 3200 dpi közül választhatunk, az aktuálisat más és más szín (fehér, piros, kék, sárga) formájában azonnal vissza is igazolja az egér. Ezen kívül két helyen kapunk még világítást: a görgő pereme, valamint a tenyerünk alá kerülő HyperX logo pirosan világít. A manapság divatos, RGB-s termékekkel ellentétben itt nincs lehetőségünk változtatásra: se a színt, se a fényerőt nem szabályozhatjuk. (Ez mondjuk nem feltétlenül baj, esetleg a kikapcsolhatóság hiányozhat egyeseknek.)

Maga az egér mindössze 95 gramm tömegű, 1,8 méteres, strapabírónak tűnő kábele fonott borítást kapott, amelyen szintén a fekete-piros színkombináció köszön vissza. Alul a nagyméretű talpak között egy PixArt 3310PMW érzékelő kukucskál ki középen. A számítógéppel 1000 Hz-es polling rate-tel kommunikál USB-n keresztül. Driver nincs hozzá, ami egyrészt hasznos, hiszen bárhová visszük, nem kell telepítéssel foglalkozni, ugyanakkor így nincs lehetőség a gombok átkonfigurálására se.

HyperX Pulsefire FPS gamer egér

Az első, ami feltűnt a Pulsefire FPS használatba vételekor, az az volt, hogy milyen remekül csúszik az óriási talpakon. Nem tapadt le sehol, kényelmesen lehetett mozgatni az egéralátéten, és a teszteléshez mellé kapott HyperX Fury S mousepad szövetborítása is remek felületet biztosított használatához (de más alátétekkel is hasonlóan jól funkcionált). Általában egy vezeték nélküli egeret használok, amelynek tömegét az elemek is növelik, így elsőre kicsit furcsa volt ez a könnyebb egér, de hamar hozzászoktam, inkább csak az zavart, hogy a jobb oldalon, kisujjamnál nincs jelentősebb bemélyedés, amely a megemelést könnyítené, de így az is kiderült, hogy igazából csak munka közben szoktam hozzá az egér emelgetéséhez, játékok során jellemzően az alátéten maradt a vezérlő. A dpi-állítót menet közben nem nagyon használtam, kísérletezgettem vele, általában azzal az eredménnyel, hogy játékban leginkább a 800, munkához (leginkább talán a két monitor miatt) az 1600 dpi volt számomra a megfelelő beállítás.
Játékok terén természetesen elsődlegesen FPS-ekkel próbálkoztam (például a Quake Champions bétájával), és bár azt hiszem, jobb eredményeim nem lettek tőle, ez nem az egéren múlt.

A HyperX Pulsefire FPS leginkább azoknak való, akik egy jól működő, megbízható vezérlőt keresnek, de nem vágynak egy egérnél a programozható gombokra és egyéb beállítási lehetőségekre, megelégszenek a négy előre definiált dpi-fokozattal, és hidegen hagyják az RGB-csicsák. 19 ezer forint körüli áron került az üzletekbe, a gyártó 2 év jótállást vállal rá.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • HyperX Pulsefire FPS gamer egér
Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!