25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Előzetes

Mario Tennis Aces Online Tournament próbakör

Csőkulcs helyett teniszütő?

Írta: Sityi

Elfoglalt egy ember kedvenc vízvezeték-szerelőnk – bár igazából én már néha abban is kételkedek, hogy Mario valaha tevékenykedett ilyen szerepben... :D Ellenben ha a sportolói múltját nézzünk, akkor ha jól számolom, volt már autó(?)versenyző nyolcszor, golfozó hatszor, olimpikon ötször, emellett kétszer volt focista és baseballjátékos – illetve hetedjére teszi tiszteletét köztünk, mint teniszező. Ezen hetedik eljövetel előtt lehetett kipróbálni egy rendkívül szűk szeletét a Mario Tennis Acesnek, amit szolgálati kötelességből és kíváncsiságból meg is tettem.

Mario Tennis Aces Online Tournament próbakör

Marióról van szó, tehát sima teniszről igazából szó sem lehet – az maradjon meg másoknak (no nem mintha tobzódnánk a teniszes játékokban, de Switchre mondjuk pont 10 nappal a Mario Tennis Aces előtt érkezik a Tennis World Tour. Szóval a játékmenet igen erősen meg van bolondítva különleges ütésekkel, és ezek fogadásával – így bár az alapokat könnyű elsajátítani, hosszú és kicsit nehéz folyamat igazán a mesterévé válni a játéknak. Kicsit talán ez vissza is ütött (igen, ez egy szándékosan rossz szóvicc...), hiszen hiába vezet minket végig az oktatómód minden részleten, az első meccseimen csúnyán kikaptam mind a gépi, mind az emberi játékosoktól. Sebaj, gyakorlat teszi a mestert, lassacskán azért csak belejöttem. Remélhetőleg a teljes játékban érvényesül a teljes „marióság”, azaz a kezdőknek is ad majd sikerélményt...

Mario Tennis Aces Online Tournament próbakör

A speckó ütések pedig meglehetősen sokfélék lehetnek. Ott a Zone Shot, amikor célzott „lövést” adhatunk le a pálya bármely pontjára – igen ám, de az ellenfél amolyan Mátrix módra le tudja lassítani az időt, hogy odarohanhasson elcsípni még a labdát (így sem egyszerű a dolog). Ha nem sikerül jól visszaütni, akkor az ütő sérül – három sérülés után pedig végleg eltörik. Két ütőnk van meccseként, ha elfogynak, vesztünk. Ja, és ha speciális ütést vesszük elő és nem sikerül tökéletesen visszaütnie az ellenfélnek (azaz blokkolnia), akkor instant ütőtörés lesz belőle.

Mario Tennis Aces Online Tournament próbakör

A teljes változatban persze lesz egy egyszerűbb mód is, ahol hagyományos teniszt játszhatunk, akár a Joy-Con lengetésével is, de ennek megtapasztalása akkorra marad. Lesz majd sztori mód is, amit kiemelt figyelemmel várok: milyen történetet lehet Mario világában a tenisz köré rittyenteni? Tudom, a 2005-ös Mario Tennis: Power Tournak már volt, de egyrészt ahhoz nem volt szerencsém; másrészt meglehetősen régen volt már...

Mario Tennis Aces Online Tournament próbakör

Június 22-én tehát vár minket Fucsovics Márton Mario a barátaival, hogy változatos pályákon ütögessünk egy párat, miközben tuti valami heroikusat is véghez kell vinnie a sztori módban. Én meg alig várom, hogy feleségemmel kipróbáljam a mozgásérzékelős irányítást.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • Mario Tennis Aces
  • Mario Tennis Aces
  • Mario Tennis Aces
  • Mario Tennis Aces
  • Mario Tennis Aces
  • Mario Tennis Aces
  • Mario Tennis Aces
  • Mario Tennis Aces
  • Mario Tennis Aces
  • Mario Tennis Aces

Mario Tennis Aces

Platform:

Fejlesztő: Camelot Software Planning

Kiadó: Nintendo

Megjelenés: 2018. június 22.

» Tovább a játék adatlapjára

Sityi

Sityi
Örökifjú hardvertudor, csúcsamatőr fotelpilóta, botcsinálta zenészkezdemény. De amúgy békés majdnemmindenevő. Vonzódik a kerek dolgokhoz: legjobban a kormánykerék és a DJ-kontrollerei mögött érzi magát.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!