25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Ismertető/teszt

Awkward

Tényleg ismered a párod/barátod/családtagod?

Írta: Sityi 1 hozzászólás

Az Act It Out és az It’s Quiz Time után itt a következő kvízjáték a Snap Finger Clicktől, az Awkward, ami állítása szerint akár a játékosok eddigi kapcsolatát is próbára teheti. Érdekes egy ambíció – lássuk, mi lett belőle!

Awkward

Ugyan több platformra is elérhető az Awkward (PS4, X1, PC), de igazán otthon szerintem Nintendo Switchen van. Hogy miért? Mert a Switchet el lehet vinni sörözésre – amire tulajdonképpen valahol szükség is van, mert a kérdések tényleg olyanok, hogy enyhén illuminált állapotban ütnek igazán. Hogy mire gondolok? Például itt egy férfiaknak szóló kérdés: mi tetszik jobban a párodon: a feneke vagy a melle? Namost, ez szerintem nem üt akkorát, ha monitor/tévé előtt színjózanul történik, míg azért egy korsó után emelkedettebb hangulatban jobban értékeljük ezt a fajta „indiszkréciót”.

Awkward

Maga a játék menete egyébként úgy zajlik, hogy miután eldöntöttük, hány bátor (botor?) jelentkező próbája kitalálni, hogy szerinte a kolléga szalvétát vagy ruhaujjat használ kajálás közben szájtörlésre, három menetben kell egymás ismeretét bizonyítani. Az egyes menetek egyre rázósabb kérdéseket tartalmaznak, így a hétköznapi dolgokkal, szokásokkal, véleményekkel kezdünk, és fokozatosan haladunk a rázósabb, intimebb témák felé. Minden forduló után kapunk egy százalékos értékelést, mennyire sikerült a másik válaszait eltalálni – és ugyebár itt csúcsosodik ki az, hogy mennyire lesz nagy a mosoly az arcokon – vagy mekkora lesz a sértődöttség. Minden kérdés után, ha van netkapcsolat, a játék megmutatja az összes Awkward-játékos által a kérdésre adott válaszainak statisztikáit is.

Awkward

Kicsit furcsa viszont, hogy egyedül is lehet játszani az Awkwardot. Ekkor mindenképp kell internet neki, hiszen kvázi az emberiséggel való kompatibilitásunkat ellenőrizhetjük. Végülis ez is egy módja az idő eltöltésének, de az Awkward tipikusan az a játék, amelyből nem hiányozna az egyjátékos mód.

Awkward

Ami hibát fel tudok róni a játéknak, az tulajdonképpen a készítők kultúrájában keresendő. A Snap Finger Click ugyanis brit cég, emiatt az 5000+ kérdésből akad pár, amely csak brit kultúrkörben értelmezhető – például az, hogy minek neveznéd el inkább a gyermeked, amire két idétlen brit név közül lehet választani... Ilyenkor azért megakad a játék lendülete, és csak tippelni lehet, mit választhatott a másik, ami természetesen egy totál random ex-has döntés volt, emiatt pedig a játék végi százalék torzulhat. Ilyenkor talán jó lenne egy másik kérdés kérése gomb, kulturális okokra hivatkozva…

Awkward

Egy szó mint száz, jópofára sikerült az Awkward – de igazán élvezni csak adott körülmények között lehet, erre pedig a Switchet érzem a legalkalmasabb platformnak (persze ha házibuli van, akkor a többi is bőven oké, de azt talán nehezebb leszervezni). Csak aztán ne feledjük, ez csupán egy játék... ;)

A tesztpéldányt a játék fejlesztője biztosította számunkra.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

Pozitívumok
  • Mókás (ön)ismereti kvízjáték, sörözés mellé tökéletesen passzol.
Negatívumok
  • Pár kérdés nem britként kvázi értelmezhetetlen.

További képek

  • Awkward
  • Awkward
  • Awkward

Awkward

Platform:

Fejlesztő: Snap Finger Click

Megjelenés:
2018. június 5. PC
n/a: PS4, X1, Switch

» Tovább a játék adatlapjára

Sityi

Sityi
Örökifjú hardvertudor, csúcsamatőr fotelpilóta, botcsinálta zenészkezdemény. De amúgy békés majdnemmindenevő. Vonzódik a kerek dolgokhoz: legjobban a kormánykerék és a DJ-kontrollerei mögött érzi magát.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Bomc.
Bomc. [748]
Olyan mint a That's You es az még magyarul is tud
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (1 db)