25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Ismertető/teszt

It’s Quiz Time

A Buzz! egykori készítői új kvízjátékot adtak ki.

Írta: Dino

Részben a Buzz! játékok fejlesztőiből verbuválódott a Snap Finger Click csapat, akik 2016-ban PS4-re és Wii U-ra adták ki első játékukat, az Act It Out – A Game of Charadest. Újabb művük már egy komolyabb játék lett, visszatérve a gyökerekhez: az It's Quiz Time ugyanis nevének megfelelően egy kvíz.

It’s Quiz Time

Kérdések terén egyáltalán nem fukarkodtak a fejlesztők: kb. 4000 témakörben közel 30 ezer feladványt pakoltak a programba. Ez impresszív adatnak tűnik, de sajnos egy idő után kicsit unalmassá válhatnak az egy kaptafára készült kérdések, vagy furcsállhatjuk, amikor gyakorlatilag ugyanarra kérdez rá a program, csak „más szögből” (pl. mi volt valakinek a legismertebb slágere vs. kinek a slágere volt az xyz). Izgalmas viszont, hogy rengeteg játékmód, fordulótípus van, a feleletválasztóstól (2-3-4 választ adnak meg) a párosítgatós feladványokon át (pl. színészek filmekhez, filmbeli karakterek filmekhez) a sorbarendezéses kérdésekig.

It’s Quiz Time

A kérdésekre válaszolhatunk egyedül is, de persze sokkal izgalmasabb barátokkal közösen játszani. Ha helyben kvízelünk, telefonról irányíthatjuk a játékot (hasonlóan a Knowledge is Powerhez), és ha 4-nél kevesebben lennénk, az üres helyekre botokat kapunk. De online is becsatlakozhat gyakorlatilag bárki – elsődlegesen a „szobakód” ismeretével, de mivel ez egy jellemzően egy 2-4 jegyű szám, akár tippelgetve is bejuthatunk máshoz. És igazából ez egy elég nagy probléma. Az még hagyján, hogy ilyenkor az új belépő miatt az egyik bot repül, az új hús-vér játékos pedig kap valamennyi pontot, hogy ne esélytelenül induljon, ha például a felénél csatlakozott. Az viszont igazán bosszantó, hogy ha utána menet közben kilép, akkor a mi játékunknak is lőttek, ugyanis minket is kidob a játék. Ha mégis egyedül játszanánk, akkor lehetőségünk van streamelni is YouTube-on vagy Twitchen – ilyenkor pedig nézőink ellen versenyezhetünk.

It’s Quiz Time

Kezdéskor amúgy persze létrehozhatjuk saját avatarunkat, és amellett, hogy a nevünket megadjuk, még a kiejtésében is segíthetünk a játékvezetőnek, kvázi fonetikusan megadva. Így aztán Salli, a virtuális műsorvezető helyesen fogja kimondani nevünket. És bár próbál poénkodni, meg állítólag MI-vel vezérelve egy idő után gyengeségeinket és erősségeinket is kiismeri, és akár segíthet is nekünk ezeket figyelembe véve, valahogy mégse fogott meg a személye játék közben. Oké, a Buzz! harsány, szőke műsorvezetőjénél talán egy fokkal komolyabb lett Salli, de egy idő után inkább zavart a stílusa, mintsem szórakoztatott, és sok esetben inkább unalmas volt, mint vicces.

It’s Quiz Time

A már említett Knowledge is Powerrel ellentétben az It’s Quiz Time-ban a telefonon csak a válaszok betűjele látható, ami szükségessé teszi a folyamatos fel-le nézelődést egyes feladattípusoknál. Emellett úgy éreztem, hogy több játékos esetén túl sok időt vár, akkor is, ha már mindenki válaszolt (talán a botok lassúak... :-) ). De közben legalább még lehet módosítani a választ, ha meggondolnánk magunkat.

It’s Quiz Time

Egy tartalmas, de kivitelezését tekintve vegyes érzéseket kiváltó kvízjáték lett az It’s Quiz Time. Hatalmas adatbázis áll mögötte, sokféle fordulótípus van, így az ilyen tudáspróbára vágyók számára jó szórakozás lehet pár alkalommal – feltéve, hogy túl tudják tenni magukat Salli stílusán. Azt meg persze úgy gondolom, felesleges említeni, hogy az angol nyelv megfelelő ismerete nélkül nem is érdemes belevágni az egészbe.

A tesztpéldányt a játék fejlesztője biztosította.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • It's Quiz Time
  • It's Quiz Time
  • It's Quiz Time
  • It's Quiz Time

It's Quiz Time

Platform:

Fejlesztő: Snap Finger Click

Megjelenés:
2017. november 28. PC
n/a: PS4, X1

» Tovább a játék adatlapjára

Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!