Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

Knowledge is Power: Decades

Knowledge is Power: Decades

Új, évtizedenként csoportosított kérdésekkel tért vissza a playlinkes kvízjáték.

2018.11.21. 17:42 | szerző: Dino | Ismertető/teszt

Kerek egy évvel ezelőtt teszteltük a Knowledge is Power című PlayLink játékot. A That's You-t is fejlesztő Wish Studios kvízjátékával jót szórakoztunk, és talán egyetlen dolog zavart benne: hogy például zenei kérdésnél ha bedobott a játék egy napjainkbeli előadót, csak tippelni tudtunk a válaszra. Nos, a Decades alcímmel megjelent új verzióban pont az ilyeneket tudjuk elkerülni.

Knowledge is Power: Decades

A Knowledge is Power: Decades bár egy teljesen önálló játékként érkezik, igazából felfoghatjuk egy hatalmas kérdéscsomagnak is. A kérdéseket viszont évtizedenként csoportosítva tárja elénk a játék (innen a cím: „Évtizedek”), így a kategóriaválasztáskor mi dönthetünk, hogy melyik az, ami jobban fekszik. Aztán hacsak játékostársaink nem máshogy gondolják, tényleg a választott időszakból is kapjuk a feladványokat. Összesen négy évtizedet dolgoz fel a játék, a nyolcvanas évektől napjainkig.

Knowledge is Power: Decades

Az új rész annyira önálló, hogy mobilalkalmazásból is teljesen újat kell letöltenünk, ha játszani szeretnénk. Az alapok, a játékmenet és szinte minden más azonban maradt a régiben. Több fordulón keresztül kapjuk a kérdéseket, mindegyik előtt egy-egy átkot vagy power-upot dobhatunk egy kiválasztott játékosra (például eltakart, dörzsöléssel felfedhető válaszok a kijelzőn vagy a gombok előtt ugráló bombák, a másik oldalon pedig pontduplázás vagy válaszfelezés), kiválaszthatjuk mindig a következő kör korszakát vagy az azon belüli kategóriát, a végén pedig egy piramison kell elsőként a csúcsra jutnunk a helyes válasz minél gyorsabb kiválasztásával. A legtöbb kérdéshez négy válaszlehetőséget kapunk kis kijelzőnkre, azonban egy-egy fordulóban találkozhatunk párosítós vagy sorbarendezős feladványokkal is. Legalább két játékossal kezdhetünk neki a kvíznek, és legfeljebb hatan játszhatunk egyszerre.

Knowledge is Power: Decades

A Knowledge is Power továbbra is egy jó kvízjáték, a Decades epizód évtizedekre osztott tematikája pedig nagyon jót tett a játéknak. Azonban továbbra is csak akkor tudjuk élvezni, ha megfelelő az angoltudásunk, ugyanis ez a playlinkes program nem kapott magyar változatot. ■

A tesztpéldányt a Sony Interactive Entertainment Europe biztosította.

Knowledge is Power: DecadesKnowledge is Power: DecadesKnowledge is Power: DecadesKnowledge is Power: DecadesKnowledge is Power: DecadesKnowledge is Power: DecadesKnowledge is Power: DecadesKnowledge is Power: Decades

hozzászólások (1)

Peace
Peace 2018.11.21. 18:57
Bizony, hogy nem kapott magyar szinkront!!! Nagyon neheztelek rájuk! Az alapjátékot nagyon szeretjük, de ez így akkor kimarad.
ajánlott olvasnivaló