Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

Nickelodeon Kart Racers

Nickelodeon Kart Racers

Gyermeteg gokartozás a rajzfilmcsatorna szereplőivel.

2018.12.04. 12:16 | szerző: Dino | Ismertető/teszt

Az autós játékok között külön csoportot alkotnak a különbözö arcade gokart játékok – és ezzel most nem a hamarosan végre tényleg megjelenő KartKraftra gondolok, mert az inkább szimulátor, hanem a Mario Kart sorozatra vagy a Team Sonic Racingre. Azaz azokra a játékokra, amelyekben az élethűség helyett a maximális szórakoztatás az elsődleges, jellemzően mókás szereplőkkel, fantáziaszülemény járgányokkal, és osztott képernyős játéklehetőséggel, hogy baráti összejövetelek során is remek közös mókára adjon lehetőséget a program. Nos, ezek közé érkezett meg a közelmúltban a Nickelodeon Kart Racers, amely az ismert gyerekcsatorna karaktereire épít.

Nickelodeon Kart Racers

Én mondjuk gyerekként Tom és Jerryn, Magilla Gorillán és Frédi és Bénin nőttem fel, majd (talán már középiskola alatt) a Cartoon Network egy-két rajzfilmje fogott meg (leginkább a Two Stupid Dogs), a Nickelodeonról pedig csak hallomásból tudtam, így igazából csak Spongyabobékat ismertem a játék karakterei közül. Rajtuk kívül három másik rajzfilmsorozat szereplői közül válaszhatunk: a Tini Nindzsa Teknőcök négy zöld páncélosát, két figurát a Hey Arnoldból, valamint pár gyerkőcöt a Csupó Gábor révén magyar kötődésű Fecsegő tipegőkből (Rugrats). Nos, ők tehát a pilóták a játékban, gokartjukat ahogy haladunk előre, újabb alkatrészekkel bővíthetjük (ezzel javítva paramétereiket), és velük versenyezhetünk futamról futamra. Kapunk bajnokságokat négy-négy versennyel, indulhatunk egy-egy pályán tetszés szerint, vagy mehetünk az idő ellen – mindezt szólóban vagy osztott képernyőn akár egyszerre három barátunk ellen.

Nickelodeon Kart Racers

Arcade versenyről lévén szó nem maradtak ki a különböző power-upok se, amelyekkel borsot törhetünk ellenfeleink orra alá – esetleg pizzával takarhatjuk el a kilátását –, vagy épp megvédhetjük magunkat a támadásoktól. Ezen kívül vannak turbósító felületek, valamint a zöld trutyit összeszedve is turbólehetőséghez juthatunk. Autónk néha repülővé vagy hajóvá változik, ha épp olyan területre érkezünk, de igazából sokat az irányításon ez nem befolyásol, ugyanúgy haladhatunk tovább, miután automatikusan üzemmódot váltott járgányunk. A pályák pedig természetesen szintén az említett rajzfilmekhez kapcsolódnak.

Nickelodeon Kart Racers

Mindehhez egy semmi extrának nevezhető külcsín társul, azaz nem kényeztetnek el a fejlesztők komolyabb látvánnyal, tényleg csak arra hajtottak rá, hogy a Nickelodeon sorozataiért és a videojátékokért rajongó fiatalok szórakozhassanak egy kicsit. De igazából nekik se feltétlenül ajánlanám a Nickelodeon Kart Racerst, mert pár óránál tovább nem hiszem, hogy bárkit is le tud kötni ez a teljesen átlagos játék. ■

A tesztpéldányt a játék kiadója biztosította.

Nickelodeon Kart RacersNickelodeon Kart RacersNickelodeon Kart RacersNickelodeon Kart RacersNickelodeon Kart RacersNickelodeon Kart RacersNickelodeon Kart RacersNickelodeon Kart RacersNickelodeon Kart RacersNickelodeon Kart RacersNickelodeon Kart RacersNickelodeon Kart Racers

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló