25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Ismertető/teszt

Soap Dodgem

„Szabad szappanozni” – magyar fejlesztésű játék érkezett Switchre.

Írta: Dr. Zaius

Mindig örvendetes számomra, ha magyar fejlesztésű program jelenik meg a videojáték-iparban. Büszkeséggel tölt el a tudat, hogy kis hazánk fiai és lányai megvillantva tudásuk legjavát, valamint leküzdve az akadályokat, világszínvonalú produktummal örvendeztetnek meg nem csak minket, de a Földön mindenkit. Az, hogy Fábián Zsolt játéka szeretett hibridkonzolunkra is megjelent a mobilplatformok után, csak hab a tortán. Na, de lássuk mi is lesz a feladatunk a Soap Dodgemben.

Soap Dodgem

Bár a címe alapján akár azt is hihetnénk, hogy csúszkálós járgányokkal kell versenyeznünk, ennél azért eredetibb dologról van szó. Kis, élő szappanjainkkal kell a fürdőszobában elburjánzó piszkokat feltakarítanunk. Egyenes vonalban, fel-le és jobbra-balra tudunk csúszkálni, miközben vigyáznunk kell, nehogy kisodródjunk a pályáról. Ha elindultunk egy irányba, akkor magunktól megállni, kanyarodni már nem tudunk. Persze nem is lenne ízig-vérig logikai játék, ha ebben ki is merülnének a lehetőségek. Ahogyan haladunk előre, úgy jönnek egyre vadabb dolgok. Több szappan, amit célba kell juttatni, beszakadó vagy irányváltó padló, lökdöshető WC-papír gurigák, teleportként működő lefolyók, forgatható vagy csak bizonyos színű szappanokat átengedő falak vagy adott útvonalon mozgó súrolókefék. Ha elrontunk valamit, akkor visszatekerhetjük a lépéseket, és ha végképp elakadnánk, segítséget is kérhetünk. Minden pályán el van rejtve egy arany buborék, amit ha úgy gondoljuk, hogy kevés a kihívás, vagy csak szeretnénk kimaxolni a játékot, akkor felkutathatunk. A jobb analóg karral nézelődhetünk szappanunkkal, és ha úgy érezzük, hogy remeg a Joy-Con, akkor arrafelé érdemes kutakodni. Ha az adott pályacsomagban nem tudjuk az összes piszkot kiiktatni, ezeknek a rejtett buborékoknak a beváltásával is megtehetjük azt.

Soap Dodgem

Ha nem lenne elég a 120 pálya, akkor fejest ugorhatunk a pályaszerkesztőbe, és kész művünket meg is oszthatjuk másokkal. Mi is böngészhetünk a temérdek fejtörő között, és értékelhetjük is őket. A szerkesztő könnyen kezelhető, igazán remek húzás, hogy bekerült a játékba, így elég rendesen kitolva a szavatosságot.

Soap Dodgem

Technikai oldalról minden rendben van. A letisztult design nagyon jól áll neki, szép színes és aranyos a grafika. A kis szappanok szemmel követik egymást, lereagálják, ha összeütköznek, vagy megrettennek, ha partnerüket baj éri. A jazzes zene telitalálat, amit a díjnyertes Kalotás Csabának köszönhetünk, aki többek között a Till Attila rendezte Tiszta szívvel című filmnek is szerezte a zenéjét. A feladatok kellő ütemben nehezednek, bár egy idő után már elég kemények. Itt megemlíteném az egyetlen igazi negatívumát is a Soap Dodgemnek, mégpedig hogy a már fentebb említett segítségnyújtást mindenféle retorzió nélkül igénybe vehetjük, annyiszor, ahányszor csak akarjuk. Így egy nehezebb pálya láttán könnyen elcsábulhatunk, megfosztva magunkat a játék igazi mivoltától.

Soap Dodgem

Summázván, egy jól játszható, egyedi, kedves és a szürkeállományunkat jól megmozgató produktumot kapunk a pénzünkért, ami, ha kitartóak és türelmesek vagyunk, sokáig le fog kötni.

A tesztpéldányt a játék fejlesztője biztosította.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

Pozitívumok
  • Jól kitalált és jó ütemben nehezedő fejtörők
  • Pályaszerkesztő megosztási lehetőséggel
  • Aranyos megvalósítás
Negatívumok
  • Szankció nélküli segítség

További képek

  • Soap Dodgem
  • Soap Dodgem
  • Soap Dodgem

Soap Dodgem

Platform:

Fejlesztő: Lost Ducks

Megjelenés: 2018. november 15.

» Tovább a játék adatlapjára

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!