Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

Mages of Mystralia Mages of Mystralia

Mages of Mystralia teszt - Harry Potter tanulhatna belőle

Másfél évvel a PC, PS4 és X1 verziók után Switchre is megérkezik a varázslós akció-kalandjáték.

2019.01.07. 14:19 | szerző: Dr. Zaius | Ismertető/teszt

Mindig örömteli dolog egy sikeres Kickstarter kampányt maga mögött tudó jó játékkal játszani, tesztelni azt. A Mages of Mystralia esetében ráadásul hatalmas sikerről beszélhetünk, ugyanis a célul kitűzött 25 000 kanadai dollárt jócskán túlszárnyalva több mint 230 ezret kalapoztak össze (a cél 14 óra alatt meglett). Ennek köszönhetően mindent bele tudtak préselni, amit szerettek volna. PC-n már jó másfél éve elérhető, mi Switch tulajok pedig hivatalosan január 29-én szippanthatjuk majd le az eShopból. Ezért is örülhettem meg a lehetőségnek, hogy már jó előre tesztelhettem. Tudtam, hogy jó kis móka lesz!

Mages of Mystralia teszt - Harry Potter tanulhatna belőle

Mystralia földjén egy Zia nevezetű mágust irányíthatun, aki még csak most kezd ismerkedni hatalmával. Szegényt falujából kirekesztik, miután galibát okoz tapasztalatlanságával. Így némi unszolással elhatározza, hogy kitanulja a mágia minden csínját-bínját, és közben még a királyságot is megvédi a trolloktól.

Mages of Mystralia teszt - Harry Potter tanulhatna belőle

A Mages of Mystralia képi világa és zenéje gyönyörű, szép színes és bájos minden. A világ, amit létrehoztak, egyedi lett. Harci, platformer és logikai elemekkel egyaránt operál, így még a játékmenet is változatos. Ha csak ennyi érdeme lenne, már akkor sem tűnne el a süllyesztőben, de ami egyedülállóvá teszi, az a varázslatok testreszabhatósága. Ez a páratlan mechanika szuperül lett kivitelezve. Alapból négyféle varázslatunk van (tűz, jég és társaik), de mindet fejleszthetjük, ráadásul mi döntjük el hogyan. Rúnakövek segítségével a jégvarázslatból hidat képezhetünk, de a tűzlabdát nyomkövetőssé is alakíthatjuk vagy az áramos csapást robbanóssá, esetleg cikázóssá is formálhatjuk. És ez most a szuper alap. Leírnék egy jó kis példát, hogyan is alakíthatóak varázslataink.

Mages of Mystralia teszt - Harry Potter tanulhatna belőle

A tűzgömböt a Move rúnával lövedékké alakítjuk. A Duplicate követ hozzáadva már hármat lövünk egyszerre. Ezután a fagyos varázslathoz is hozzáadjuk az előbbi rúnát, így kapunk egy jégszobrot, amely csaliként szolgál az ellenség számára. Majd a Periodic rúna segítségével összekötjük a jégszobrot a hármas tűzlövéssel, és kapunk egy tűzgolyókat lövő automata löveget. És ezzel még nincs vége! Mindehhez a Right követ hozzáadva egy forgó lövegtornyot kapunk. És ez csak egy példa a sok lehetőség közül. Az alkotók szerint közel végtelen a kombinációk sora. Varázsbotokat is gyűjthetünk, amelyeknek mind más képességeik vannak (nagyobb sebzés, életerő töltés, ha sebezzük az ellent stb).

Mages of Mystralia teszt - Harry Potter tanulhatna belőle

Amíg nem vértezzük fel magunkat hatásos varázslatokkal, addig bizony szenvedni fogunk a harcoknál, ráadásul ha sokszor meghalunk, a checkpoint rendszernek és a visszatermelődő trolloknak és ellenségeknek hála még repetitívvé is válhat a játékmenet (ajánlanám kezdőknek a legkönnyebb nehézségi fokozatot). De nem szabad feladni, mert átlendülve a holtponton megmutatja a foga fehérjét a játék. A fejtörők kellő nehézségűek, ráadásul néhányat csak bizonyos mágiakombinációkkal lehet megoldani. Itt sajnos nem az lesz a problémánk, míg rájövünk, hogy mit és hogyan kell megoldani, hanem a kivitelezés. Némely esetben szűkös az időlimit, és mivel az irányítás nem a legkiforrottabb (beakadunk tereptárgyakba, az automata célzás bénázik), a századik próbálkozás után fel is adhatjuk akár (pedig tényleg néha csak egy másodperc kéne még). Amit hiányoltam még, az egy értelmesebb térkép és egy lista az aktív küldetésekről.

Mages of Mystralia teszt - Harry Potter tanulhatna belőle

Ezeket leszámítva egy roppant ötletes és bűbájos kalandot kapunk a Mages of Mystraliával, változatos tájakkal és ellenségekkel, rejtett helyekkel, ami akár több tíz órára is leköthet. Switchesek, karikázzátok be január 29-ét! ■

Mages of Mystralia teszt - Harry Potter tanulhatna belőle
Mages of Mystralia teszt - Harry Potter tanulhatna belőleMages of Mystralia teszt - Harry Potter tanulhatna belőleMages of Mystralia teszt - Harry Potter tanulhatna belőleMages of Mystralia teszt - Harry Potter tanulhatna belőleMages of Mystralia teszt - Harry Potter tanulhatna belőleMages of Mystralia teszt - Harry Potter tanulhatna belőleMages of Mystralia teszt - Harry Potter tanulhatna belőleMages of Mystralia teszt - Harry Potter tanulhatna belőleMages of Mystralia teszt - Harry Potter tanulhatna belőle

A tesztpéldányt a játék fejlesztője biztosította.

értékelés


Támogasd oldalunkat,
vásárold meg online!

Mages of Mystralia

Pozitívumok
  • Párját ritkító mágiarendszer
  • Mesés tálalás
  • Kaland, logika, akció és felfedezés egy játékban
Negatívumok
  • Lassan bontakozik ki
  • Nehézkes irányítás a sürgető helyszíneken
  • Semmirevaló térkép
Mages of Mystralia
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Mages of Mystralia

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló