Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

The LEGO Movie 2 Videogame

The LEGO Movie 2 Videogame teszt – A második LEGO-kaland is megkapta a maga játékos átiratát

A Traveller’s Tales ezúttal nem biztos, hogy a megfelelő rókát kopasztotta tovább.

2019.03.13. 09:00 | szerző: gregmerch | Ismertető/teszt

Az egyik legstabilabb videojáték-sorozat valamennyi aktuális platformon, immár lassan másfél évtizede a Traveller’s Tales LEGO-szériája. Stabilitás alatt nem feltétlenül az egyöntetűen remek megvalósítást és minőséget értem, sokkal inkább a sorozat rendszeres, évente általában több alkalommal történő bővülésére céloztam. Gyakorlatilag minden nagyobb franchise megkapta már a maga kocka-platformer verzióját, legyen az könyv-, film- vagy rajzfilmsorozat. Nem meglepő hát, hogy amennyiben a dán játékszergyártó a nagy vászonra is kreál egy-egy egészestés szösszenetet a – főleg fiatalabb – nézők nagy örömére, az adott mozi is szinte azonnal kiegészül egy játékos átirattal. Így volt ez öt évvel ezelőtt az első LEGO-kaland esetében, és így van ez most, a második rész kijövetelekor is. A The LEGO Movie 2 Videogame azonban már a nagyon sokadik egy kissé megfárad szériában, és ez talán minden eddiginél jobban meg is mutatkozik rajta.

The LEGO Movie 2 Videogame teszt – A második LEGO-kaland is megkapta a maga játékos átiratát

Azt már régebben megfigyelhették a LEGO videojátékok rajongói, hogy bizonyos epizódok között hasonlóság mutatkozik azok megoldásai és játékmenete tekintetében. Ezen nem is lehet csodálkozni, hiszen ahhoz, hogy egy sorozat ilyen ütemben gyarapodjon, minimum két-három párhuzamosan futó projekt szükségeltetik, amelyek mind óhatatlanul magukon viselik a mögöttük álló konkrét gárda kézjegyeit. Nos, a The LEGO Movie 2 Videogame leginkább a fiatalabb közönséget megcélzó LEGO Worlds elemeit hordozza magán, így ahhoz hasonlóan nem jelent túlontúl nagy kihívást. A film történetéhez valamelyest kapcsolódó alapfelütés szerint már öt esztendeje béke honol a LEGO-birodalomban, ám most az „űrből” érkező Duplo-szörnyek akarják lerombolni az idilli világot, amelyet természetesen hőseink mindenáron igyekeznek megakadályozni. Az egyes pályák gyakorlatilag nagyobb, nyílt HUB-ok, ahol a fő küldetések mellett számos mellékes feladatot is elláthatunk, amelyek mindössze arra szolgálnak, hogy az erre hajazó felhasználók kimaxolhassák a játékot. Számos begyűjtendő elem és miegymás nem is nagyon van eldugva, azokba gyakran jártunkban-keltünkben simán belebotlunk. Az egyes helyszínekről egy másikra való átjutáskor ismét rövid filmjeleneteket nézhetünk meg, és a kampányt az előző mozi történései, szereplői és helyszínei is színesítik.

The LEGO Movie 2 Videogame teszt – A második LEGO-kaland is megkapta a maga játékos átiratát

A játékmenet gyakorlatilag annyi, hogy megyünk, amerre gondoljuk, közben teljesítünk feladatokat, begyűjtünk ezt-azt, megnyitunk szereplőket és egyebeket, építünk, amit kell – vagy bizonyos helyeken és módokban kedvünkre –, és persze szétütjük, aki szembejön. Időnként megtelik bunyó közben egy nagyobb erejű támadás bevitelét lehetővé tévő csíkunk, de gyakorlatilag enélkül is viszonylag könnyen le tudunk nyomni bárkit. Fegyver gyanánt szinte mindent felkaphatunk, de ennek se nagyon van hatása sikerünkre. Más részekkel ellentétben, ahol gyakran nemigen van túlmagyarázva semmi, most éppen ennek ellenkezője a helyzet. Mindent összevetve elég nyilvánvaló, hogy ez a játék bizony valóban a legkisebbeket célozza meg, akik természetesen akár ketten is nekimehetnek a nagy (LEGO)világnak. Nincs ezzel semmi baj, csak senki ne számítson se nagy kihívásra, se ütős rejtvényekre, se hatalmas újdonságokra, se kínkeserves gyűjtögetésre, mert ez bizony nem az az epizódja ennek az amúgy sem a megújulásairól híres szériának. Ez igaz a megvalósításra is, amely gyakorlatilag a már abszolút megszokott mederben halad. Teszt közben nálam néha elég sokat töltött, és meg-megakadt a program, de gondolom ez a nagyobb, nyíltabb pályák számlájára volt írható.

The LEGO Movie 2 Videogame teszt – A második LEGO-kaland is megkapta a maga játékos átiratát

A Traveller’s Tales idei első LEGO játéka az aktuális kocka-mozifilmet dolgozza fel azon melegében. Leginkább a LEGO Worldsben megismert játékmenetre épít, ám gyakorlatilag semmi újdonságot nem tartalmaz a régebbi részekhez képest, és egyértelműen a legfiatalabb korosztálynak készült. Ők biztosan remekül fognak szórakozni vele, és nekünk, szüleiknek sem fog feltétlenül felakadni a szemünk, ha egy kis családi időtöltésre vágynak csemetéink apával és anyával a játékkonzol előtt. Aki azonban eddig nem találkozott a szériával, vagy már unja annak legtöbbször nagyon is ismerős megoldásait, nem biztos, hogy ebben a részben fogja megtalálni élete LEGO-kalandját. Bár ki tudja? ■

értékelés

The LEGO Movie 2 Videogame

The LEGO Movie 2 Videogame
Pozitívumok
  • Egyértelműen a legifjabbakat célozza meg a játék, akik minden bizonnyal remekül fognak szórakozni vele...
Negatívumok
  • ...mindenki más azonban csak egy újabb rókabőrrel fog találkozni, egy már a csontvázánál is soványabb rókáról.

A tesztpéldányt a játék hazai forgalmazója, a Cenega biztosította.

The LEGO Movie 2 Videogame teszt – A második LEGO-kaland is megkapta a maga játékos átiratátThe LEGO Movie 2 Videogame teszt – A második LEGO-kaland is megkapta a maga játékos átiratátThe LEGO Movie 2 Videogame teszt – A második LEGO-kaland is megkapta a maga játékos átiratátThe LEGO Movie 2 Videogame teszt – A második LEGO-kaland is megkapta a maga játékos átiratát
The LEGO Movie 2 Videogame
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
The LEGO Movie 2 Videogame

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló