Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

Table Manners

Table Manners teszt – Valentin-napi randiszimulátor

Ügyetlenkedés fél kézzel szerelmünk meghódításáért.

2020.02.27. 08:29 | szerző: B_Renato97 | Ismertető/teszt

Manapság nagyon nehéz dolguk van azoknak a fejlesztőknek, akik valami újat szeretnének mutatni. Mondanom sem kell, hogy a piac mennyire telített, viszont a Curve Digital rengeteg egyedi stílusú játékkal örvendeztetett meg minket az elmúlt években. Jelen teszt alanya, a Table Manners egyébként kísértetiesen hasonlít a Surgeon Simulator nevű játékra, ahol ugyancsak egy kétbalkezes orvost kellett alakítani. A sztori itt annyiban különbözik, hogy műtét helyett randipartnerünket kell meggyőznünk arról, hogy mennyire nagyon szeretjük.

Table Manners teszt – Valentin-napi randiszimulátor

Ahogy a mondás tartja: „Az ember szívéhez a hasán keresztül vezet az út”. Ezt szem előtt tartva folyhattak a munkálatok a stúdióban, hiszen az összes pálya középpontja a kaja. Kezdésnek viszont a főhadiszállásunkon találjuk magunkat, ahol megismerkedhetünk az irányítás mikéntjével. Annyit megjegyeznék, hogy ha nem éreztek rá tökéletesen, az nem a ti hibátok, hiszen a játék fő humorfaktorát az ügyetlenkedések adják majd. A tanultakat az íróasztalon is tesztelhetjük, mivel a kezünk testreszabására és a játék beállításainak konfigurálására is csak itt van lehetőségünk. Ha minden megvan, akkor pedig irány az első helyszín, ami egy hangulatos étterem lesz.

Fő feladatunk a választott partner kiszolgálása maximális mértékig. A gyertya meggyújtásától elkezdve a bor kitöltésén át kedvesünk megetetéséig minden a mi feladatunk. Ha pedig nem sietünk eléggé, akkor csúnya pillantásokat kapunk, és súlyos pontszámbeli mínusszal is számolni kell. Leírva talán nem is tűnik annyira nehéznek, viszont a tárgyak néha önálló életre kelnek, ami miatt esetenként botrányos káosz tud kialakulni az étkezőasztalon, ha nem figyelünk oda. Tulajdonképpen csak egy rossz mozdulat, és borul minden, ezt pedig tovább nehezíti, hogy csak az egyik kezünket tudjuk használni. Ha az ember ügyetlenkedik a való életben, akkor megvan a lehetőség, hogy az eldőlni készülő poharat még időben elkapjuk. Na a Table Manners esetében erre viszont nagyon kevés az esélyünk, így érdemes beletörődni, hogy a frissen sült steakünk egy pohár sörben fog úszni, illetve a lángoló asztal is gyakori idill lesz a vacsorák során.

Table Manners teszt – Valentin-napi randiszimulátor

Egy adott helyszín négy különböző pályából áll, ahol különféle feladatok és asztalelrendezések fognak ránk várni. Ha túljutottunk az éttermi szinten, akkor kezdődik csak igazán a kínszenvedés. A japán étteremben a szalagon érkező kaják elkapása úgy gondolom, már-már külön művészet, arról nem is beszélve, hogy a jégbárban tulajdonképpen minden le akar csúszni a fagyott asztalról. Szerelemünkért kétségkívül meg kell küzdeni, de néha már erős túlzásba esik a játék. Ennek következménye, hogy a humoros bénázásokból előbb vagy utóbb kellemetlen frusztráció alakulhat ki egyesekben. Persze ha nagyon ráéreztünk a fizikára, akkor rá lehet menni a pályánkként elérhető maximális három csillagra, amiért cserébe kicicomázhatjuk karakterünket, pontosabban csak a kezét.

Az egyedi játékmenet sajnos nem elég a teljes boldogsághoz. Rengeteg apró kis hiba ronthatja el az amúgy sem könnyű randijainkat. Sajnos az ilyen egyedi fizikával megáldott játékok tipikus hibái sorakoznak fel a Table Manners esetében is. Összeakadó tárgyak, beragadó kamera és a rendszeresen beszoruló kezünk az, ami miatt nem egyszer felment bennem a pumpa. A legrosszabb az egészben, hogy a hangulatos helyszínek kiáltanak azért, hogy valami kis pár mondatból álló sztori kerekedjen ki a végére, de ezt is hiába vártam. A csajokat/pasikat az alkalmazáson belül úgy lapozgathatjuk, ahogy kedvünk tartja, mintha csak egy katalógusból válogatnánk. Néhány fix karakterrel megálmodott történet szerintem sokat dobott volna az összképen, így ajánlani csak igazi randiguruknak vagy birkatürelemmel megáldott egyéneknek tudom ezt az egykezes randiszimulátort. ■

értékelés

Table Manners

Pozitívumok
  • Ötletes elképzelés
  • Vicces szituációk tömkelege
Negatívumok
  • Rengeteg játékmenetet befolyásoló bug

A tesztpéldányt a játék kiadója biztosította.

Table Manners teszt – Valentin-napi randiszimulátorTable Manners teszt – Valentin-napi randiszimulátorTable Manners teszt – Valentin-napi randiszimulátorTable Manners teszt – Valentin-napi randiszimulátorTable Manners teszt – Valentin-napi randiszimulátorTable Manners teszt – Valentin-napi randiszimulátorTable Manners teszt – Valentin-napi randiszimulátorTable Manners teszt – Valentin-napi randiszimulátorTable Manners teszt – Valentin-napi randiszimulátor

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló