25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Ismertető/teszt

Tom Clancy’s The Division 2: Warlords of New York teszt – Visszatérés New Yorkba

Az első nagy kiegészítőjével visszakacsintunk az első részhez.

Írta: GeryG

A Ubisoft sok kisebb-nagyobb bakit elkövetett az elmúlt évek játékaiban, de azt nem vitathatjuk el tőlük, hogy szokásukkal ellentétben a Tom Clancy’s The Divison 2-vel egy jó folytatást tettek le az asztalra. Az első rész téli New Yorkja után ezúttal egy tavaszi-nyári Washingtonban vehettük fel a harcot a városban uralkodó bandákkal. A grafika túl nagyot nem fejlődött, de a kopár fagy után a sokszor derűs zöld sokkal szebbnek hatott. A játékmenet viszont sokat fejlődött az elődhöz képest, érződött, hogyha nem is mindenben, de azért igyekeztek hallgatni a rajongókra és nem elkövetni újra az első rész minden hibáját. Szóval egy korrekt folytatást kaptunk, amelynek premierje óta szinte napra pontosan egy év telt el. Ez idő alatt három kisebb DLC-t kaptunk hozzá új tartalmakkal, nemrég pedig megérkezett az első nagy kiegészítő, a Warlords of New York.

Tom Clancy’s The Division 2: Warlords of New York teszt – Visszatérés New Yorkba

Ahogy arra a cím is utal – de előzetesen is lehetett tudni –, ezzel egy időre búcsút veszünk Washingtontól, hogy a világot letaroló járvány kiindulópontjához, New Yorkba utazunk vissza. Ugyanis hiába tettünk viszonylagos rendet a fővárosban, kétségbeejtő üzenetek érkeznek a kissé megrohadt Nagy Almából, amelyek szerint a télen kiiktatott egykori bandák újra erőre kaptak, ráadásul egy még nagyobb veszélyt jelentő új vezetőre is szert tettek. Ez a vezető nem más, mint Aaron Keener, egykori ügynök, aki négy társát is meggyőzte, hogy álljanak át vele a „sötét oldalra”. Ő ugyanis a fejébe vette, hogy egy, a zöld himlőnél is fertőzőbb vírust enged szabadon. Mi vihet rá egy egykor a jó ügyért harcoló katonát egy ilyen lépésre? A maga kifacsart módján még mindig ugyanaz a célja: megtisztítani a várost, hogy új nemzet születhessen a romjain. Csakhogy ő ezt úgy képzeli el, hogy az új vírussal mindenkit megöl, ami azért valljuk be, nem túl humánus megoldás... Szóval helikopterre pattanunk és átruccanunk New Yorkba, hogy a körmére nézzünk ennek a Keenernek és kompániájának.

Tom Clancy’s The Division 2: Warlords of New York teszt – Visszatérés New Yorkba

Mikor 2016-ban (már négy éve, te jó ég!) hosszú évek várakozása után belevethettem magam az első részbe, imádtam a maga komor, télies hangulatát. De azért sokszor eljátszadoztam a gondolattal, hogy milyen jól mutatna benne egy dinamikus évszakváltás, amit persze sem technikailag, sem a történet miatt nem lehetett megoldani. Ezt egyelőre nem is kaptam meg, de most legalább nyári környezetben is beléphettem az elpusztult New York utcáira, egészen pontosan Alsó Manhattanbe. Itt kell a négy tábornokot felkutatni, kifüstölni az általuk vezetett, új erőre kapott bandákat (Cleaners, Rikers és Peacekeepers), majd végül magával, Keenerrel is farkasszemet nézni. De a Warlords of New York nemcsak új sztorit hozott néhány extra küldetéssel, bizony a játékmenet is kapott némi ráncfelvarrást.

Tom Clancy’s The Division 2: Warlords of New York teszt – Visszatérés New Yorkba

Először is, a kiegészítő minimum 30-as szintet (vagyis az alapjátékban eddig elérhető maximumot) követeli meg. Ám a készítők azokra is gondoltak, akik később vágtak bele a kalandokba és esetleg még nem érték el ezt a szintet, de szeretnék ők is móresre tanítani Keenert. Ezért a kiegészítő telepítése után mindjárt jön is a kérdés, hogy belevágnánk-e most vagy majd később. Ha igen, akkor meg is jelenik a térképen az ehhez vezető úti cél, amit elérve jön egy átvezető a helikopterezésről, majd amikor leszállunk, máris 30-as szinten találjuk magunkat. Ehhez passzoló felszereléssel, fegyverekkel, specializációval és mindenféle finomsággal, amire szükségünk lehet New Yorkban. Hogy azért valami motivációnk is legyen, a szintlimitet immár 40-re emelték, tehát van hova továbbfejlődni.

Tom Clancy’s The Division 2: Warlords of New York teszt – Visszatérés New Yorkba

Emellett érdekesség, hogy bevezették a klasszikus fog of wart, vagyis az alapjátékkal ellentétben itt csak sematikusan látjuk a térképet, amíg fel nem fedezzük. Nem kapunk előre támpontokat, hogy hol mi van, azt nekünk kell feltérképeznünk. Persze a szabad mozgás most is megvan, és út közben rengeteg lootot zsúfolhatunk a zsebünkbe, és sokszor futunk bele portyázó ellenségekbe, szóval a hangulat a szokásos. Összesen öt fő- és valamivel több mellékküldetés vár ránk, amelyek mind a Keener-sztorihoz kapcsolódnak, a rengeteg összegyűjthető információval (echók, hangfelvételek stb.) pedig szépen ki is bontják a miérteket és a ki kicsodát.

Tom Clancy’s The Division 2: Warlords of New York teszt – Visszatérés New Yorkba

A Warlords of New York kiegészítő teljesítése nagyjából 4-5 órát vehet igénybe, de ha jó loot shooter szokás szerint minden sikátort átfésülünk az elhagyott ládák és táskák után kutatva, akkor azért jóval több időt is beleölhetünk. És persze senki sem kötelez minket arra, hogy egy szuszra letudjuk a teljes új sztorit – kivéve magát a játékot. Ugyanis van egy aprócska megkötés: ha elindítod a sztori küldetéseit, akkor addig nem térhetsz vissza Washingtonba. Szóval ezt szem előtt tartva érdemes egyáltalán helikopterre szállni. Ha valaki előbb inkább az alapjáték küldetéseit pörgetné ki, vagy csak szeretne még bolyongani Washington utcáin, akkor ráér a kiegészítővel. Ha viszont viszket az ujja a ravaszon, és igazságot tenne egy rossz útra tért ügynökkel szemben, akkor irány New York!

Cikkajánló
Tom Clancy’s The Division 2 teszt – A kevesebb néha több

Tom Clancy’s The Division 2 teszt – A kevesebb néha több

A Ubisoft nem akart változtatni azon, ami már működött, de megpróbált javítani azon, ami nem.

A tesztpéldányt a játék hazai forgalmazója, a Cenega biztosította.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

Tom Clancy's The Division 2

Platform:

Fejlesztő: Massive Entertainment

Kiadó: Ubisoft

Forgalmazó: Cenega Hungary

Megjelenés:
2019. március 15. PC, PS4, X1
2020. november 10. XSX
2020. november 12. PS5

» Tovább a játék adatlapjára

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!