25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Ismertető/teszt

Lunch A Palooza teszt – Kajacsataaaaa!

Klasszikus, verekedős partijáték, ételekkel.

Írta: B_Renato97

Kifejezetten régen játszottam igazán jó verekedős partijátékkal. Miután megnéztem legfrisseeb tesztalanyom trailervideóját, egyből tudtam, hogy mi lesz a program, ha hétvégén összeülünk a barátokkal. Az előzetes infók alapján láttam a kioldható karaktereket, a skineket és a pályákat is, illetve az is feltűnt, hogy egyedül nem olyan szórakoztató a játék. A pattogatott kukorica a mikróban, az üdítő és a sör éppen hűl, úgyhogy bele is vágtunk a mókába, és csak reménykedni tudtunk abban, hogy egy jót fogunk szórakozni a Lunch A Paloozával.

Lunch A Palooza teszt – Kajacsataaaaa!

A játék alapkoncepciója szerint a kaják valamin nagyon összebalhézhattak, így egy alapos verekedésbe torkollott a kellemes éttermi vacsora. Egyszerre maximum négy fő tud bunyózni, illetve, ha nem lennénk elegen, akkor gépi játékossal tudjuk kiegészíteni a menetet. A választható karakterek száma kezdetben szerény, viszont ha elég lelkesek vagyunk, akkor összesen 8 karaktertípust tudunk összeszedni. Minden ételnek különböző képessége van, illetve a mozgáskultúrájuk is teljesen eltérő, így simán lehet, hogy valakinek a húsgolyó szimpatikusabb lesz, mint a hamburger. A különbségek szerencsére elég jól ki vannak egyensúlyozva, így bármilyen ételt is választunk, nagyjából azonos esélyekkel mehetünk bele a csatákba. Egyéb gyűjthető elemek közé sorolnám a pályákat, illetve a karakterekre elérhető kinézeteket is, amelyek leginkább csak egy egyszerű átszínezést jelentenek.

A játékmenet egészen gyors, és szinte mindig történik valami. Olykor a kocsma csocsóasztala jelent plusz kihívást, máskor pedig extra nehezítésként az evőeszközök is életre kelnek. A különböző pályákon igazából csak a tereptárgyak és a háttér az, ami megváltozik. A bunyóra szánt terület minden esetben egy asztal lesz, aminél nagyon vigyázni kell nehogy leessünk, mert az azonnali életpont vesztést eredményez. Hiába az 5 másodperces szabály, vagyis, hogy ha leejtesz egy ételt a földre, ennyi időd van felvenni. A hangulat egyébként még rendben is lenne, hiszen az első fél órában, amíg mindenki sorra kerül, addig még bőven tartogat magában izgalmakat a program, viszont utána nagyon kiismerhetővé válik. A játékosokat akadályozó tereptárgyak, mindig ugyanúgy viselkednek, és a pályák sem hordoznak magukban túlságosan sok random faktort. Ha nincsenek barátaid, akik szívesen leülnének veled kajacsatázni, akkor erősen megfontolandó a játék megvásárlása, hiszen a Lunch A Palooza alapvetően az offline több játékost igénylő címekhez tudnám sorolni. Ezen segíthetett volna egy jól összerakott online mód, de sajnos több percnyi matchmaking után sem sikerült ellenfelet találnom, akit jól elverhettem volna egy szalámis pizzával.

Lunch A Palooza teszt – Kajacsataaaaa!

A Unity motoron alapuló technikai rész egyébként jónak mondható. A játék teljes kontrollertámogatást kapott, így Xbox és PlayStation irányítókkal is tökéletesen működött a csatázás, sőt, talán még jobban is ment, mint billentyűzettel. A haver böhöm nagy 21:9-es monitorján is jól mutattak a dolgok, habár a játékterepen kívüli textúrák eléggé baltával faragottak. Összeségében tehát inkább a változatosságra és az élvezetesebb játékmenetre feküdtem volna rá jobban a készítők helyében. Egyébként az összecsapások kapcsán lehet különböző módok közül válogatni, mint például free-for-all vagy csapatharc, esetleg egy King of the Hill, de túl sok változatossággal ezek sem fűszerezik meg a rövid időn belül ingerszegénnyé váló élményt.

A Lunch A Palooza körülbelül addig volt szórakoztató, amíg felcisszent az első jéghideg folyékony kenyér. Ha lesz esetleg egy komolyabb frissítése, amely felpezsdíti a harcot, vagy érdekel majd annyi játékost, hogy működjön az online multi, akkor még lehet, hogy adok neki egy második esélyt. Kár érte, mert hatalmas kedvvel csaptunk bele a lecsóba, de alig pár óra múlva átváltottunk a legújabb Super Smash Bros. részre, amely a zsáneren belül sokkal jobb partihangulatot csinált, és kitartott a buli végéig.

A tesztpéldányt a játék fejlesztője biztosította.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • Lunch A Palooza
  • Lunch A Palooza
  • Lunch A Palooza
  • Lunch A Palooza
  • Lunch A Palooza
  • Lunch A Palooza

Lunch A Palooza

Platform:

Fejlesztő: Seashell Studio

Megjelenés: 2020. május 14.

» Tovább a játék adatlapjára

B_Renato97
Mindenevő gamer, legyen az PC vagy konzol, FPS vagy sport. Az igazi gyönyört viszont a szimulátorok jelentik számomra. A virtuálisan elvégzett munkánál nincs is jobb.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!