Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Előzetes

Persona 5 Strikers

Persona 5 Strikers próbakör – A Fantom Tolvajok hamarosan visszatérnek – kissé más formában

Kipróbáltuk, milyen lesz a Dynasty Warriors készítőinek közreműködésével készülő spin-off.

2021.01.15. 16:00 | szerző: Zoo_Lee | Előzetes

Az Atlus Persona szériájától közel sem idegenek a különböző spin-off címek: verekedős játékoktól ritmusjátékig számtalan különböző műfajba látogattak át az ikonikus JRPG-k főhősei, ám a legfrissebb próbálkozás (amely Japánban már tavaly megjelent) eddig teljesen új terepre lép, és a Warriors szériából ismert kaszabolós, akcióorientált játékmenetet ötvözi a Persona 5 megszokott elemeivel.
Hogy ez vajon mennyire működik jól, és vajon mi sülhet ki az Omega Force és a P-Studio együttműködéséből, arra vethettünk egy előzetes pillantást a rohamosan közelgő megjelenés előtt.

Persona 5 Strikers próbakör – A Fantom Tolvajok hamarosan visszatérnek – kissé más formában

Egy évvel a Persona 5 eseményei után járunk (az eddig tapasztaltak során a játék nem spoilerezi annak konkrét befejezését, ám nem árt, ha az alap vagy a Royal kiadás végigjátszása után vágtok bele – a PC-s tábor, amely ebben a formában találkozhat először a Fantom Tolvajokkal, ilyen tekintetben kicsit bajban lesz), amikor szerte Japánban ismert, köztiszteletnek örvendő emberek teljesen váratlanul kivetkőznek magukból, és őrült, irreális módon kezdenek viselkedni. Mivel az esetek kísértetiesen emlékeztetnek a Fantom Tolvajok tevékenykedésére, a rendőrség egy külön nyomozóosztályt bíz meg az ügy felgöngyölítésével, valamint Joker megfigyelésével.

Hőseink pont ezzel egy időben találkoznak ismét, egy hosszas kihagyás és igen kemény tanév után, hogy egy közös kirándulásra induljanak, ám a készülődés előtt Jokert nem csak ismét beszippantja a Velvet Room, de másnap egy ártalmatlannak tűnő MI-asszisztens átrántja őt és Skullt a Metaverzum egy bizarr torzulásába, egy börtönbe, amelynek célja, hogy kiszipkázza az elkapott foglyok vágyait és álmait. A Fantom Tolvajok a tervezett kirándulás mellett így kénytelenek ismét összefogni, hogy tisztára moshassák a nevüket, sorra felszámolják a börtönöket az azokat uraló árnyak legyőzésével, a bennük rejlő kincs ellopásával, és kideríthessék, ki vagy mi állhat a háttérben.

Persona 5 Strikers próbakör – A Fantom Tolvajok hamarosan visszatérnek – kissé más formában

Ebben két vadonatúj Fantom Tolvaj mellett természetesen teljesen új harcrendszer áll rendelkezésünkre, amely ugyan felhasznál számos elemet a Persona 5 alapjaiból (rengeteg ismerős rémmel nézhetünk farkasszemet, csaták között rajtaüthetünk a járőröző ellenfeleken, hogy jelentős előnnyel vágjunk a harcba), azonban elsősorban a Dynasty/Samurai/Hyrule/stb. Warriors kaszabolós játékmenete dominál, kiegészítve néhány, a Personához illő addícióval. Egyrészt minden Fantom Tolvaj segítségül hívhatja a csata sűrűjében personája képességeit, amelyek bizonyos szituációkban és ellenfelek ellen kimondottan hatásosak, valamint a megfelelő helyzetekben fedezékbe vonulhatunk a csatatér egy védettebb szegletébe, ahonnan egyrészt szemügyre vehetjük kissé a szituációt, másrészt egy komolyabb meglepetés-támadással vethetjük vissza magunkat a sűrűjébe.

Személy szerint mindig is kifejezetten szerettem a Warriors sorozatot, így már a Persona 5 Strikers alapkoncepciójával sem volt problémám (főleg, miután a fejlesztők a Hyrule Warriorsszal már bizonyították, hogy szórakoztató eredménnyel tudnak nyúlni a legérdekesebb kombinációkhoz is), ám a végeredmény még így is egészen meglepőnek ígérkezik. A P5 Strikers a jelek szerint az alapjátékhoz hasonló minőséget, anime átvezetőket, történetet és hangulatot fog képviselni, amelynek fő mozgatórugója ugyan lehet, hogy csupán a fanservice lesz (a próbálgatás során leginkább olyan érzésem volt, mint amikor a nagyobb anime szériák lezárását követően a készítők kiadnak még egy-két OVA-t a cselekmény, egyes karakterek háttértörténetének kiegészítésére, lezárására), ám ha ez be is igazolódik, az a legjobb, legminőségibb fajtának ígérkezik, mintha csak a Persona 5 folytatódna új fejezettel, mindössze lényegesen leegyszerűsített RPG-rendszerekkel és a szériától szokatlan harcrendszerrel.

Persona 5 Strikers próbakör – A Fantom Tolvajok hamarosan visszatérnek – kissé más formában

Ennek fényében kifejezetten várom, mit nyújt majd a végleges változat, és ha szerettétek a Persona 5-öt, ajánlom, hogy ti is figyeljétek mind a Strikers közelgő megjelenését, mind tesztünket majd a végleges változatról. ■

A tesztpéldányt a játék hazai forgalmazója, a Cenega Hungary biztosította.

Persona 5 Strikers próbakör – A Fantom Tolvajok hamarosan visszatérnek – kissé más formábanPersona 5 Strikers próbakör – A Fantom Tolvajok hamarosan visszatérnek – kissé más formábanPersona 5 Strikers próbakör – A Fantom Tolvajok hamarosan visszatérnek – kissé más formábanPersona 5 Strikers próbakör – A Fantom Tolvajok hamarosan visszatérnek – kissé más formábanPersona 5 Strikers próbakör – A Fantom Tolvajok hamarosan visszatérnek – kissé más formábanPersona 5 Strikers próbakör – A Fantom Tolvajok hamarosan visszatérnek – kissé más formában
Persona 5 Strikers
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Persona 5 Strikers

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló