Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

The Signal State

The Signal State teszt

Védd meg a farmot elektronikai modulok megfelelő összedrótozásával!

2021.09.23. 15:00 | szerző: Dino | Ismertető/teszt

Az elektronika és a logikai játékok iránt egyszerre érdeklődők számára érkezett ma egy ötletes program, amelyben különböző modulok összekábelezésével kell a bejövő jelekből a feladatnak megfelelő kimenetet generálnunk. Ez a The Signal State, amely a pár héttel ezelőtt megjelent demo után most befutott Steamre.

The Signal State teszt

Hogy ne csak egymás után rakott feladatokat kapjunk, a fejlesztők kitaláltak egy kis történetet is, miszerint egy lepusztult farmra kerülünk, ahol különböző berendezéseket kell helyreállítanunk. Aztán ahogy haladunk előre (kis beszélgetések viszik előre a sztorit), úgy derül ki, hogy rejtélyes módon egyszerre ment tönkre egy rakás gép az egész világban, majd azt is megtudjuk, ki tehet az egészről. Semmi komoly igazából, de legalább valami keretet ad az egésznek.

Minden egyes „pályán” kapunk egy vagy több bemeneti és kimeneti csatlakozót, valamint egy leírást, hogy az előbbi(eke)n érkező jel(ek)et milyen módon kell továbbítani a kimenet(ek)re. Valamilyen módon ezt a farm különböző eszközeihez (világítás, rádióadó, locsolórendszer stb.) is hozzákapcsolják, és néha még érthető is az analógia. A feladat teljesítéséhez pedig egy pár elektronikai modul áll rendelkezésünkre (logikai kapuk, órajel-generátor, feszültségszabályzó, oszcilloszkóp és hasonlók), amelyeket a rackbe helyezve és megfelelően összekábelezve teljesíthetjük a feladatot.

A pályák végén aztán pontszámot kapunk, elsősorban attól függően, hogy hány modult és mennyi kábelt alkalmaztunk az adott feladat teljesítéséhez. Ezzel pedig felkerülünk a ranglistára, és ha kedvünk van hozzá, próbálhatjuk továbboptimalizálni a kütyüt – például a modulok tologatásával vagy a drótok átrendezésével –, hogy minél előkelőbb helyre kerüljünk az említett listán.

The Signal State teszt

Összesen 41 feladatot tartalmaz a The Signal State, ebből 29 van a sztori mentén, a többi 12 pedig opcionális. Tutorial nincs, helyette igen egyszerű kapcsolásokkal indul el a játék, majd fokozatosan erősödik a nehézség. Két-három feladatnál éreztem úgy, hogy elsőre meghaladta a képességeimet a megoldásuk, ilyenkor azonban lehet segítséget kérni, és pár lépéshez tippeket kapni az egyik szereplőtől (utána pedig a Discordra irányítanak, hogy a közösségnél próbálkozzunk tovább – erre már nem volt szükségem végül, igaz, a megjelenés előtt legfeljebb a fejlesztőket kérdezhettem volna).

A fő szál mentén lévő pályák teljesítéséhez legalább 6-7 óra szükséges, ezt pedig pár órával tolhatjuk még ki az opcionális feladatokkal. Aztán pedig ha kedvünk van hozzá, molyolhatunk még egy kicsit az optimalizálással is, magasabbra tornászva magunkat ezzel a ranglistán. Vagy akár jegyzetekkel láthatjuk el a racket, hogy a képet megosztva segíthessünk másoknak megérteni, mi hogyan működik egy kapcsolásunkban.

A fejlesztők beígértek még két dolgot a játékba, amelyeknek a menüpontja már ott is van a főképernyőn, csak kattintani nem lehet rájuk egyelőre. Az egyik a Puzzle Workshop, amelyben mi magunk készíthetünk majd feladványokat. A másik a Sandbox Mode nevet viseli, ebben várhatóan bármit összerakhatunk a modulkészletből.

The Signal State teszt

Ötletes és szórakoztató játék lett a The Signal State, amely elég jól megdolgoztatta az agytekervényeimet. Néha elsőre kifogott rajtam egy-egy feladat, de kis segítséggel egyik se bizonyult végül teljesíthetetlennek. Persze éreztem egyiknél-másiknál, hogy nem éppen a legtriviálisabb úton jutottam el a megoldáshoz, és jóval optimálisabb modul- és kábelhasználattal is dolgozhattam volna – talán később majd nekifutok még ezeknek. És kíváncsian várom az előző bekezdésben említett, beígért extrákat is. Aki jól szórakozott olyan játékokkal, mint például a Shenzhen I/O (bár az talán eggyel magasabb nehézségi szintet képvisel), az ezzel is elég jól le fogja kötni magát. ■

értékelés

The Signal State

Pozitívumok
  • Érdekes koncepció
  • Ötletes feladványok
Negatívumok
  • A zenét egy idő után inkább lekapcsoltam
  • Igazából sok jelentősége nincs a sztorinak

A tesztpéldányt a játék kiadója biztosította.

The Signal State tesztThe Signal State tesztThe Signal State tesztThe Signal State tesztThe Signal State teszt
The Signal State
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
The Signal State

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló