25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Előzetes

WW2 Rebuilder: Germany Prologue próbakör – Porrá vált nagyvárosok nyomában

A renoválószimulátor egy teljesen új szintje.

Írta: B_Renato97

Az építgetős, renoválós szimulátorjátékok fénykorában igazból bármit felújíthatunk. A családi házaktól elkezdve a stadionokon át egészen vasútállomásokig szinte tényleg mindent. Amikor megláttam, hogy hamarosan megjelenik a WW2 Rebuilder , egyből arra gondoltam, hogy ez megint valami világháborús témakört meglovagoló lehúzás lesz. A fene az előítéletekbe! Amint átrágtam magam a könnyed tutorial játékmódon, egyből rájöttem, hogy ez bizony nem egy félvállról vett munka. Hamburg városának egyik főterét kell újjáépítenünk. A bárki számára ingyenesen elérhető prológus ennyit tartogat számunkra, viszont ez pont elég betekintést nyújt azzal kapcsolatban, hogy mit várhatunk a teljes játéktól.

WW2 Rebuilder: Germany Prologue próbakör – Porrá vált nagyvárosok nyomában

A gyors betanulós játékmód tényleg csak az alapokra tér ki, hogy azért ne teljesen fogalmatlanul álljunk a lerombolt nagyvárosok közepén. Az igazán nagy kihívás viszont csak ezt követően tárul elénk. Mielőtt bármibe belekezdenénk, a játék rövid kis átvezetőkkel tárja szemünk elé a háború borzalmait. A világháborús témakört alapvetően nem tudom megunni, így most is szívesen néztem végig ezeket a bejátszásokat. Akárhányszor belemerülök a témába, mindig lesokkol, hogy az emberáldozatok mellett mekkora károkkal is jár egy ilyen volumenű háború. Az életben maradt civileknek konkrétan a semmiből kell lakhatóvá tenniük környezetüket.

A játék során mi is egy ilyen lelkes civilt fogunk alakítani, aki propagandaplakátokon és elrejtett leveleken keresztül ismerheti meg jobban a történteket. A romok rendezgetése, takarítása mellett ezek a gyűjthető easter egg tárgyak rengeteget hozzá tudnak tenni a hangulathoz. A sitt elrendezésére rengeteg eszközünk lesz, amelyeket idővel fejleszteni is tudunk, ha pedig mázlink van, akkor a rendelkezésünkre áll valamilyen gép is, ami segít lebontani a veszélyessé vált épületeket.

WW2 Rebuilder: Germany Prologue próbakör – Porrá vált nagyvárosok nyomában

A renoválás persze nem csak szemétszedésből áll. Ha elég alapanyagot gyűjtöttünk, akkor lehetőségünk lesz a hiányzó elemeket pótolni. Meglepő részletességgel tudjuk újraépíteni a városokat. A lakóházakban ki kell cserélni a lépcsőt és új tetőszerkezetet kell felhúzni, illetve a folyó mellett a stéghez tartozó elemeket is vissza kell szerelni. Amit pedig álmomban sem gondoltam volna, hogy fel kell menni a templom tetejére, és a harangot letisztítgatni, majd a helyére tenné. Az ilyen extra küldetésekkel ügyesen operáltak a készítők. Olyan érzésem volt játék közben, hogy plusz lendületet adnak az ilyen kis missziók, és nem csak arról van szó, hogy tessék, itt a város, ezt újítsd fel aztán viszlát.

Ha felkeltette az érdeklődésedet a téma, és még nem unod a szimulátorokat, akkor a WW2 Rebuilder: Germany Prologue tökéletes levezetés lehet egy fárasztó nap után, ráadásul teljesen ingyen. Személy szerint én abban bízom, hogy a játék teljes verziójában még több ilyen érdekes küldetésben lesz részünk, ahol más országok más városait is megismerhetjük és persze felújíthatjuk. A fejlesztők hozzáállása a témakörhöz példaértékű, és már az ingyenes bevezetőben is teljesen eloszlatták a kételyeimet.

A tesztpéldányt a játék kiadója biztosította.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

 • WW2 Rebuilder
 • WW2 Rebuilder
 • WW2 Rebuilder
 • WW2 Rebuilder
 • WW2 Rebuilder
 • WW2 Rebuilder
 • WW2 Rebuilder
 • WW2 Rebuilder
 • WW2 Rebuilder
 • WW2 Rebuilder
 • WW2 Rebuilder

WW2 Rebuilder

Platform:

Fejlesztő: Madnetic Games

Kiadó: Madnetic Games, PlayWay

Megjelenés: 2023. január 16.

» Tovább a játék adatlapjára

B_Renato97
Mindenevő gamer, legyen az PC vagy konzol, FPS vagy sport. Az igazi gyönyört viszont a szimulátorok jelentik számomra. A virtuálisan elvégzett munkánál nincs is jobb.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!