Assassin's Creed Origins
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Beszélgetés a játékokról

»» Modok utility-k készítése

3275 levél
Válasz 04.07.29. 00:10 #6
FOxygene
Végsősoron akkor fogalomzavar nincsen,bár én Util alatt mégis egy önálló programot értek ami annyiban kapcsolódik a játékhoz hogy
vele szerkeszteni lehet a jéték valamely részét.

De olyat hogy magába a játékba belevinni egy új lehetőséget,pl a szövegkiiratást gombnyomásra ,héát az már szerintem rázós.

Ilyen kis Util-okat általában a készítők írják a játékhoz,és jól tudják hova nyúljanak,melyik kis programrészt,fájlt,cseréljék ill módosítsák.


Én Pascal-ba nagyonrégen ténykedtem ezt azt,azóta már nagyonnem vagyok képben.ami rémlik hogy egy ilyen művelethez a játék jól comment-ezett forrásfájlja(i) kellene neked amit valszeg sehonnan nem szerzel meg.(hogy visszafejthető e az exe,és a többi futtatható kód arra meg nem emlékszem,ha igen abban meg nem lesz comment sztem)

Mindenképp abba kellene beleszőnöd a te kis programodat,és egy ilyen összetettt hatalmas programban mint egy játékprogram igen jól Commentezve kell legyen neked hogy hol mit "csináltatnak" vele a programozók,hogy egyáltalán átlátsd valahogy.

És mondom én kutyát se értek hozzá de van egy olyan selytésem hogy ez több mint macerás dolog.

Esetleg a játék hivatalos fórumán a készítőktől kérdezd meg...
kevés esélyt látok hogy segítséget ,forrásfájlt kapj,de semmi sem lehetetlen...

"A könnyebbik út mindíg el van aknásítva"
326 levél
Válasz 04.07.28. 20:54 #5
Atya
Repuljj tema!
"Hód, most már fújd ki!!!! "
326 levél
Válasz 04.07.28. 18:03 #4
Atya
Engem csak az elmeleti hatter erdekel. Jon egy olyan mondat, amit maskepp nem lehet kifejezni
Tudok programozni. Vagy esetleg szoktam programot fejleszteni(C/C++ (inkabb ++) Delphi, Pascal (FFFUUJJJ) es meg sok mas, de azok nem aktualisak).

Csak egyszeruen azt nem tom felfogni, hogy aki utilt ir, az honna szedi az infot. Pl GTA3 ban volt egy olyan util, hogy ctrl+p re kodot varazsolt. Addig meg van, hogy SetWindowsHookEx szel csinal egy bill hookot, majd azt elemzi. De utana hogy adja at az infot a jatekna??? Gondolom normalis Windows(R) () Message dzsel. De az is lehet, hogy egszeruen beletur a program memori teruletebe... szoval ilyen infok erdekelnenek.

A bind dal az a baj hogy:
Keves a billentyu. Csak a numpad et akarom hasznalni. Igy minden billhez tudnek ket szoveget rendelni. Pl a Num_Lock ki/be kapcsolt allapotatol fuggoen.
Ha csinalok egy Cvar -t, neve mondjuk p1 es az erteke "Johnny".
Akkor azt nem tom kiiratni Pl szollni akarok vkinek bind rol. De max azt tudom megcsinalni, hogy [p1] [kovess] Ez a valtozos dolog azert lenne jo, mert egyszerubb azt beirni, hogy /set p1 Johnny, mint /bind HOME say_team "[Johnny]". Raadasul a /set nem is fontos
"Hód, most már fújd ki!!!! "
3275 levél
Válasz 04.07.28. 17:02 #3
FOxygene
Kis fogalomzavar érezhető az erőben,mondaná Obi Van.
Util írását egy topicból nem fogod megtanulni
Ill lehetséges,pár év után menni fog biztosan

Amit te akarsz az az összes quake alapú progi(HL,CoD,WolF stb..)
-ban benne van mint lehetőség,nézd meg a fő config fájlban keress olyat hogy "BIND KEY"(ha jól emlékszem) parancs,azzal lehet gombhoz rendelni külömböző műveleteket,hogy sima text kiiratást ami neked ezekszerint kell milyen parancsal érsz el nemtom,de keress rá.

"A könnyebbik út mindíg el van aknásítva"
326 levél
Válasz 04.07.28. 11:01 #2
Atya
Na mi van? Ebben senki sem van profi szinten?
"Hód, most már fújd ki!!!! "
326 levél
Válasz 04.07.26. 15:27 #1
Atya
Hi!
Erdekelne, hogyan tudnek kesziteni mondjuk egy olya util-t COD hoz, hogy ha lenyomom a Num_PAD 9 es gombja, akkor kiirja(COD chat be), amit a COD inditasa elott egy mezobe beirtam.
"Hód, most már fújd ki!!!! "

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.