Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Beszélgetés a játékokról

»» Europa Universalis III

Europa Universalis III

Europa Universalis III
A legutóbbi Europa Universalis III cikkek, hírek
2 levél
Válasz 10.03.11. 19:58 #67
DarkestHour
Par napja vettem meg az Europa Universalis Collection-t, es azonnal felnyomtam a 3. reszt. De nem akar indulni. Elkezdett tolteni a jatek, de amint odaer ahhoz , hogy maps initialization vagy ilyesmi, megallt es csak homokora volt. Reinstall parszor, de ugyanez.
A laptopom konfigje: Intel Core II 2.2GHz, 2GB Ram,Gforce 8700GMT. Szal ezzel nemlehet gond, hogy keves
A Windows XP SP2 lenne az(eredeti)?
Ma pedig mar el sem indult csak kiir egy hibauzenetet miutan inditani akarnam: "Please set Registry key HKLM\Sofware\Microsoft\NETFramework\Installroot to point to the .NET Framework install location"

Valaki tudja ez milehet? Elore is koszi!!
1349 levél
Válasz 08.08.28. 15:34 #66
gador
Nagyon egyszerű: haladd meg az 1000 fős lakosságszámot! Persze a provinciában enm fogsz tudni azonnal minden egységet képezni, ahhoz piicit várnod kell.
1 levél
Válasz 08.05.31. 11:23 #65
tamasbatki
Kérdésem van!

Egyfolytába küldöm a kolonizáló embereket az új provinciára, az az én színemet át is vette, de a város nem akar létrejönni!

Mit csináljak?
Az e-mail címemre is elküldhetitek a választ, sőtt jobban örülnék is neki.


Kössz.
1349 levél
Válasz 08.04.24. 22:04 #64
gador
Igen, csak az ambitions-ban... De azt honnan tudnám megszerezni? Én sehol nem találom
84 levél
Válasz 08.04.18. 22:44 #63
Nicolas19
Csak a patchelt verzióban lehet automatizálni
(sőt... lehet, hogy csak a Napoleons Ambitionban, már nem emlékszem), ami azért érdekes, mert már a I. és II. részben is benne volt ez a lehetőség, nem értem, hogy "felejthették el" azóta. Egyébként csak az a megoldás, hogy pár havonta "újratöltöd" őket a megfelelő kereskedelmi központokban, csak egy kicsit idegőrlő.
Próbálj meg nemzeti eszmékkel a kereskedelmi hatékonyságra gyúrni, akkor kisebb eséllyel golyózzák ki őket. Mondjuk én mindig jobb szerettem katonai/diplomáciai úton megszerezni a kereskedelmi központokat, az a kereskedőid számát is nőveli.
"I'm serious as an erection problem, mate..."
1349 levél
Válasz 08.04.18. 21:50 #62
gador
Köszi az infókat.

Sajna magyar verzió van meg, a fordítás meg... csapnivaló. A békekötés menetére nagyjából rájöttem. Azt hol írja ki, hogy mennyi pontot szereztem? Mert azt észrevettem, hogy pont ad számít fel minden egyes követelésért a gép...

Kereskedők: azt tudom, hogy ki lehet őket küldeni - egy kis pénzmag ellenében. Ám állandóan kigolyózzák őket... Hiába küldök 5 darabot, akkor is... egy idő után mind eltűnik. És ez bizony bosszantó! Ez ellen lehet tenni valamit? Vagy ezt a folyamatot automatizálni? Tudom, lehet kötni egyezményt a fél világgal, csak az meg diplomatába kerül... Meg nem is akarják nagyon elfogadni.
84 levél
Válasz 08.04.18. 16:42 #61
Nicolas19
Mikor békét ajánlasz egy másik államnak, választhatsz white peace (háború előtti határok), demand tribute (terület, pénz követelés) és az offer tribute között. Neked a második kell, ha győztél. Az, hogy mit fogad el a gép, a győzelmi pontokon múlik. Ezeket győztes csatákkal, elfoglalt tartományokkal lehet szerezni. Jől jövedelmezőbb tartományok, fővárosok többet érnek. Ha mondjuk 30 győzelmi pontod van, egy 20-as követelést el szokott fogadni a gép.
Kereskedők: menj egy kereskedelmi központba (a kereskedelmi nézetnél láthatod, melyek azok és hogy jövedelmeznek) és küldd oda a kereskedőidet. A patchelt verzióban már megy automatikusan is.
"I'm serious as an erection problem, mate..."
1349 levél
Válasz 08.04.18. 11:10 #60
gador
Pedig jó lehet a multi. Neten is lehet vajon tolni, vagy csak LANon? Lehet emnteni állást? Mert akkor simán folytatható a dolog...

Nos, próbálkoztam Kölnnel, de elég hamar csődbe mentem, aktonailag megvertek... Ugyanígy jártam még pár kisebb államocskával.

Tegnap kipróbáltam Kasztíliát.. Bedöngöltem a sárba földbe Grandát, elfoglaltam a provinciáit, erre felajánlottam neki egy békét, mindent visszakapott... Elég ideges lettem. Ráadásul Marokkó szépen elfoglalta a koloniámat...

No, de este folytatom.

Jah, és peresze a játék elejétől tolom, 1453-tól.

Kérdés: hogy kell a kereskedőket használni?
84 levél
Válasz 08.04.17. 18:22 #59
Nicolas19
Még sosem próbáltam multiban, pedig biztos érdekes lehet.. csak szerintem túl lassú ütemű, és egy teljes kampány akár hónapokig is tart, így nehéz lehet mindig ugyanazt a csapatot összehozni.
Megváltoztattam a véleményem a Rome-ról, így, hogy végre sikerül felülkerekedni Kartágón. Igaz, egy csomó minden van, amit el kéne felejteni - a ping-pont háborúkat, összeegyeztethetetlen érkezéseket... így sokkal nehezebb megtervezni egy hadjáratot.
Gador: mire vagy kíváncsi? Melyik nemzettel, mikortól tolod?
"I'm serious as an erection problem, mate..."
1349 levél
Válasz 08.04.17. 11:08 #58
gador
Én tegnap óta játszom.
Kicsit bonyolúlt, de azért tetszik! Multiban is kipróbálnám, persze az úgy tényleg nem jó, ha vki kiesik. Tessék segíteni a másikat!

Egy pár ötlet szívesen fogadnék...
11343 levél
Válasz 08.04.17. 02:23 #57
VodevilX
Ez sztem szimplán azzal magyarázható, hogy ez igen erősen hardcore stratégia. Haverokkal próbáltuk volna multiban az EU3at, de mindig kiesett valaki, azóta meg nem erőltettem. Egyszer majd talán.
“If you want something you've never had You must be willing to do something you've never done.”
84 levél
Válasz 08.04.17. 00:25 #56
Nicolas19
Europa Universalis sorozat... nem hiszem el, hogy ilyen kevés rajongója van, holott a játéktörténelem legnagyobb, legmerészebb, és legelgonolkodtatóbb stratégiáit köszönthettük e név alatt. Igen, fan vagyok, az EU I. óta minden rész megvan, sőt, a Hearts of Iron II., és mostmár a Rome is.
Utóbbiról szólva... eleinte nem tetszett, nem igazán jöttek be az interface-beli változások, de szép lassan kezdem megkedvelni (tengap óta nyomom). Mondjuk szerintem a koncepció nem állja meg a helyét ókori környezetben, Róma mellett meg pláne nem. Mert ius gentium ide vagy oda, azt azért megnézném, hogy a Római Birodalom valaha is követet küld, mi több, alkuszik mondjuk a Helvetii törzzsel. Ez a másik hülyeség, ami már a Rome: Total War-ban is idegesítő volt: Helvetii, Julii, Brutii már önmagában többesszám.
Őszintén szólva jobban örültem volna egy Hearts of Iron III-nak, annyi lehetőség van abban a játékban. Miért nincs róla (se a II-ről, se a Doomsdayről) cikk a PC Dome-on? Elkerülte a figyelmeteket? Csak próbálja ki valamelyik cikkíró... az biztos, hogy egy hétre beteget jelent, mire Magyarországgal megnyeri a II. világháborút! Jelentem, nekem sikerült
"I'm serious as an erection problem, mate..."
1349 levél
Válasz 08.04.16. 14:37 #55
gador
El csendes a topic, hátha ez a hír segít:

http://www.pcguru.hu/pcguru/hirek/ajandek_naptarral_landolt_az_uj_guru

Azaz az e havi GURUban a teljes C3!!! Jeee!
345 levél
Válasz 07.08.31. 11:58 #54
Sol Invictus
Játszik még ezzel valaki?

Én az utóbbi hetekben nagyon beleszerettem az EU3-ba.. Angliával játszom, immár mintegy 250 éve, és még mindig nagyon élvezetes. Csak attól félek, hogy lassan itt a rettegett 1800, és game over, búcsút mondhatok angol szuperbirodalmamnak.

Jelenleg enyém Anglia, a Németalföld jelentős része, néhány Észak-Franciaországi tartomány, 10 tartomány elszórva Itáliában, a Balkán, Kis-ázsia nagy része, Marokkó, egész Kanada, Quebec, és Északnyugat-Amerika (Manhattan és északabbra), Észak-Amerika délnyugati része, egész Közép- és Dél-Amerika, Patagónia kivételével, Közép-Afrika keleti partvonala, Kína legnépesebb tartományai, mintegy 10, néhány távol-keleti sziget, és Ausztrália egy kis csücske.

Nagyobb vazallusaim Tunézia, Algéria, Magyarország , Genova, és még sok egy-két tartományos ország. Szövetségesem Kasztília, aki egész Spanyolországon kívül Észak-Amerika középső és délkeleti részét uralja.

Szép nagy ország, nem Évenkénti bevételem kb. 1100 dukát, havonkénti pedig, ha visszafogom a kutatást, akár 300. Manpower jelenleg 250K körül van. Minden kutatás 50. szint körül.

Az a kár, hogy most Angliával nagyon megszoktam, hogy mindig túlerőben vagyok.. Új játékot kezdeni mondjuk Magyarországgal nem tudom, mennyire lesz élvezetes..
1675 levél
Válasz 07.03.13. 18:24 #53
Akárki
A magyarítások oldalon a játék magyar nyelven való megjelenéssel van jelölve. Tudtok erről valamit?
www.julius-kronika.atw.hu www.pannonlegio.extra.hu
1675 levél
Válasz 07.03.13. 06:55 #52
Akárki
Profitálni?

Ha királyi házasság van, akkor megtáadás esetén esik a stabilitás, ami kihat a harci morálra. Ez persze kétélű dolog. Úgy tudom, hogy x év szövetség, krályi házasság, és maximális környéki kapcsolat esetén van lehetőség a protektorátusra, majd az annektálásra. Legalábbis régebben így volt. Ja, és pontot is kapsz a házasságra.
www.julius-kronika.atw.hu www.pannonlegio.extra.hu
497 levél
Válasz 07.03.12. 22:07 #51
BigHairMan
Csak azt szeretném kérdezni, hogy hogyan tudok profitálni abból a rengeteg királyi házasságból, amiket eddig elfogadtam? Mintha lenne valami kószaemlékem, hogy ha sokáig vagyunk jó viszonyban és vanez a házasságdolog is, akkor ha én vagyok azerősebb, enyémaz ország is?Vagy ez inkább akkor jó, ha éppen meghalt az uralkodóm? Egyébként éppen burgundiával nyomulok és próbálom igám alá hajtani a leendő németország területeit.
Remélem tudtok segíteni.
Aki nem változtatja a véleményét, az nem gondolkozik!
3933 levél
Válasz 07.02.14. 11:17 #50
Samu G
Nos sikerült beszereznem a teljes verziót. (játszani még nem nagyon volt időm, csak egy rövid kipróbálásra futotta).
Ami a grafikát illeti : kettősek a gondolataim. Nem olyan ronda mint a screenek alapján gondoltam, viszont jobban tetszett a régi rajzolt dolog.
Viszont a menűrendszert sztem nagyon jól eltalálták, sokkal jobb mint az eddigiek. Szintén nagyon jó hogy bármikor lehet a játékot kezdeni (Grand Campaign helyett ez van) Az ember csak arra az évszámra állítja az órát ahová akarja és onnan kezd (természetesen a határok is változnak - mindíg történelemhű).
Glory, Glory Man United !!! Champions of England, Europe and the World!!!
4768 levél
Válasz 07.01.18. 11:51 #49
Christoph
Sztem a videókártyád nem támogatja a játékhoz szükséges pixelshadert.
1036 levél
Válasz 07.01.18. 10:55 #48
Laa-Chy
Nekem vmi pixelshader-re panaszkodik, és nem indítja el.. Ötlet?
Takin' care of business
4768 levél
Válasz 07.01.18. 10:17 #47
Christoph
Az igaz, hogy magyarul fog megjelenni? Bár úgyis lesz hozzá magyarítás, úgyhogy nem annyira fontos.
1675 levél
Válasz 07.01.18. 05:40 #46
Akárki
Ha lemagyarítood, imába fogunk foglalni...
www.julius-kronika.atw.hu www.pannonlegio.extra.hu
497 levél
Válasz 07.01.17. 20:24 #45
BigHairMan
Nos!
Nem is rossz, így első ránézésre. Most már csak az kell, hogy legyen teljes verzió, mert akkor lehet fantasia-ban is játszani, én azt obbanszeretem, mint a küldetéseket, mert így kötve van a kezem, amúgy meg nem.
A grafika nem rossz, nekem néha a civ4-et juttatta eszembe, 1024x768-on szép. Persze, bele lehetne kötni a vízbe, meg hogy baltával faragták a katonákat, de egy startégiánál nem ez a lényeg. Kellőképpen összetett, mint a bátyái, de majd csak beletanul az ember.
Máris megyek és megkersem a szöveg részeket, hogy magyarul élvezhessem a játékot.
Végülis nagyon tetszik, csak nehezen fogok visszaszokni rá, mert régen játszottam a korábbi verzióival.
10-es skálán egy 8-9-et megérdemel.
Aki nem változtatja a véleményét, az nem gondolkozik!
4768 levél
Válasz 07.01.17. 18:57 #44
Christoph
Évek óta nem vártam ennyire játékot!!!! Nagyon izgatott vagyok.
497 levél
Válasz 07.01.17. 18:55 #43
BigHairMan
hihi!
Vacsi után install és ki is prószálom.
Aki nem változtatja a véleményét, az nem gondolkozik!
4768 levél
Válasz 07.01.17. 18:46 #42
Christoph
LOL kiderült, hogy vagy egy éve regisztráltam ide
1560 levél
Válasz 07.01.17. 18:45 #41
Retee
Még 20 mega, és fenn van nálunk is.
4768 levél
Válasz 07.01.17. 18:43 #40
Christoph
Ez a legkevesebb, regelek. Körbenéztem máshol én sem találtam fenn a demot.
497 levél
Válasz 07.01.17. 18:32 #39
BigHairMan
Hali!

A Gamespot-ról, már le lehet tölteni a demo-t, csak nekem nincs accountom, és reg-elni sincs kedvem. Nem tudtok valami más forrást, ahonnan le lehetne szedni?
Aki nem változtatja a véleményét, az nem gondolkozik!
4768 levél
Válasz 07.01.08. 21:04 #38
Christoph
Nekem tetszik a grafikája, csak a gépigénye irreálisan magas a kinézethez képest... 1 giga ram ajánlott...
497 levél
Válasz 07.01.08. 19:18 #37
BigHairMan
Ejha.
Ahogy elnézem a min. konfigot., vagy csak túlzottan meglepődtem? Egyébként a képek nekem se tetszenek, de remélem, hogy csak bénán állították be őket...
Ha lehet majd fordítani, akkor tuti, hogy az lesz az első dolgom, mert már rá is fogok érni, meg a gyakorlás sosem árt.
Aki nem változtatja a véleményét, az nem gondolkozik!
3933 levél
Válasz 06.12.15. 09:37 #36
Samu G
Hogy öszinte legyek elhibázott dolognak tartom a 3D-t. egyszerűen nagyon ronda (legalábbis screeneken úgy tűnik). A régi térkép sokkal jobb volt. nem kéne mindíg behódolni a divatnak. Ha meg igen akkor csinálják meg tisztességesen.

Ennek ellenére azért várom én is nagyon.
Glory, Glory Man United !!! Champions of England, Europe and the World!!!
1675 levél
Válasz 06.12.14. 20:50 #35
Akárki
Ha ez igaz, alig van egy hónapunk....

EUROPA UNIVERSALIS III: The Grand Strategy Game

Europa Universalis III delves deeply into the areas of exploration, trade, warfare and diplomacy. This epic strategy game lets players take control of a nation and guide it through the ages to become a great global empire. Unparalleled in its depth and historical accuracy, Europa Universalis III gives the player unprecedented freedom in how they choose to rule their nation from an impressive choice of over 250 historically accurate countries.


KEY FEATURES

• Players can enjoy over 300 years of game play by starting at ANY date between 1453 and 1789.
• Nation building is flexible: decide your own form of government, the structure of your society, trade politics and much more. The possibilities are endless.
• The great people and personalities of the past are on hand to support you. Take history in your hands and call personalities like Sir Isaac Newton, Wolfgang Amadeus Mozart or René Descartes to your court.
• A lush topographic map in full 3D allows for a rich and complete world view, and contains more than 1700 provinces and sea zones.
• Lead any one of more than 250 countries that originally existed during the game’s extensive time span.
• Have more than a thousand historical leaders and over 4000 historical Monarchs at your disposal.
• Manage more than 100 individual unit troops to secure as much power as possible.
• Co-operative multiplayer mode allows several players to work together to controla single nation.
• Customize your game: Europa Universalis III gives you the chance to customizeand mod practically anything your heart may desire.Join the constantly growing and incredibly talented Paradox modding community!

Release date: January 23, 2007

Developer: Paradox Interactive

Publisher: Paradox Interactive

Age-rating: ESRB: E (Everyone); Pegi: 12+System requirements:

• 1.9GHz Intel Pentium 4 or AMD Athlon processor or equivalent with 512MB RAM

• (1.0GB RAM is highly recommended)

• 128MB Video Card with Hardware T&L and support for Pixelshader 2.0 or better

• DirectX7 compatible sound card

• CD-ROM drive

• Windows-compatible mouse; Mouse with scroll wheel highly recommended

• At least 1GB of free hard drive space to accommodate game files and saved games. This does not include any space used by the WindowsŽ swap file.

• DirectX9.0c

• High-speed Modem connection is required for multiplayer games

• WindowsŽ 2000 (with Service pack 1 or higher) or WindowsŽ XP (Home/Professional/Media Edition) with Service Pack 2

www.julius-kronika.atw.hu www.pannonlegio.extra.hu
1466 levél
Válasz 06.05.13. 19:30 #34
Czimbi
Igen, bár még látszik rajta, hogy messze a vége... legalábbis remélem
4768 levél
Válasz 06.05.13. 18:20 #33
Christoph
1466 levél
Válasz 06.05.13. 16:38 #32
Czimbi
Van néhány új kép itt

Már egy-kettőn egységek is feltünnek
1466 levél
Válasz 06.04.22. 16:08 #31
Czimbi
4 levél
Válasz 06.04.22. 15:55 #30
M.Zs.
Én anno csak az eggyel játszottam, mert amikor megvettem az egyet tetszett a játék és meg szerettem volna venni a kettőt, de azt hiába kerestem már nem lehetett megkapni sehol. Most viszont nem valószínű, hogy megfogom venni ezt az új kiadású kettőt, mert már én is túlságosan hozzászoktam a magyar nyelvhez és nem fűlik a fogam visszatérni az angolra, mikor nincs olyan nagy változás a két játék között, inkább megvárom a hármat.
1466 levél
Válasz 06.04.22. 15:48 #29
Czimbi
Igen... én is átírtam

De szerintem a 2-ben sokmindent kijavítottak. Meg ahhoz voltak patch-ek is (sok).

4 levél
Válasz 06.04.22. 15:43 #28
M.Zs.
Én az első részben átírtam pár dolgot itt és párat ott és már olyan is volt a játék amilyennek akartam és játszhattam a magyarokkal ott is, ehhez nem kellett a kettő.
1466 levél
Válasz 06.04.22. 15:20 #27
Czimbi
Az EU 2, angol volt... csak az első rész volt magyarul is.
4 levél
Válasz 06.04.22. 15:16 #26
M.Zs.
Egy olyan kérdésem lenne, hogy amikor először kiadták 2002-ben az Europa Universalis II-t akkor is angol nyelvű volt, mint a mostani kiadás ?
1466 levél
Válasz 06.04.03. 23:11 #25
Czimbi
Olyasmit olvastam, hogy nem sokára lesz béta teszt... akkor elméletileg már tényleg adhatnának ki valami értelmes képet
1675 levél
Válasz 06.04.03. 23:02 #24
Akárki
Ez majd főleg a kamerak ezelésen múlik. Jó lenne már egy video... vagy legalább konkrét kép.
www.julius-kronika.atw.hu www.pannonlegio.extra.hu
3933 levél
Válasz 06.04.03. 22:40 #23
Samu G
Hát nem tudom. Mindenesetre nem illene a játékba szerintem a taktikai harc. Egyszerűen másról szól.
De persze lehet, hogy sokan szeretnék.
mind 1. a 3D úgyis tönkre fogja tenni szerintem.
Glory, Glory Man United !!! Champions of England, Europe and the World!!!
1675 levél
Válasz 06.04.03. 22:21 #22
Akárki
Dehogynem lehetne. Peregne az idő, vonulnának a seregek, és mikor csatára kerül sor, megáll az idő, és választhatsz, hogy a gép verje le, vagy magad. utána vissza a strat térképre, és go...

Kicsit hasonló a Sid Meyer's Pirates 2004 is. Ott is mész, hajózol, majd amikor egy hajót megtámadsz, akkor lerakhatod közeli nézetbe, és mehet a csata, de lejátszhatod távolságiban is, de úgy szart sem ér...
www.julius-kronika.atw.hu www.pannonlegio.extra.hu
3933 levél
Válasz 06.04.03. 19:48 #21
Samu G
ilyen játékba a legnehezebb MI-t csinálni. Ahhoz képest elég jó bent.

A csaták lejátszása jó de valahogy megtöri a játékot. (én pl. minden Total Warban egy idő után már ráhagytam a gépre a csatákat a hadjáratban. inkább külön játszottam csatákat.)

Meg hát az EU nem is körökreosztott, úgyhogy nem is lehetne bele csinálni.
Glory, Glory Man United !!! Champions of England, Europe and the World!!!
1466 levél
Válasz 06.04.03. 19:41 #20
Czimbi
Nekem a mesterséges ???intelligencia??? nem tetszett a régi játékban, minden más rendben volt, vagyis hát a csaták lejátszása lehetett volna jobb is...
3933 levél
Válasz 06.04.03. 19:37 #19
Samu G
Ez a 3D csak parasztvakítás. Rá akarják venni azokat is a játékra, akik a grafika "egyszerűsége" miatt nem játszotta vele.
Így viszont a régi rajongókat (mint én) elvesztítik.
Glory, Glory Man United !!! Champions of England, Europe and the World!!!
1466 levél
Válasz 06.04.03. 19:35 #18
Czimbi
Ez Skócia akar lenni, tudom, hogy még a fejlesztésben nagyon az elején járnak, de nem valami jó...

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.