Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Nem számítástechnikai témák

»» Kinek milyen a kézírása?

32233 levél
Válasz 06.09.04. 14:07 #17
szbszig
Vannak ilyenek sajnos...
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
19406 levél
Válasz 06.09.04. 13:30 #16
sipec
bakker nekem a 10.es kiserettsegim azert lett magyarbol 4es meg meg par osztalytarsamnak, mert igy irjuk a kicsi "S"-t : s ...
es total latni h mi a kicsi s meg mi a nagy S es ennek ellenere a tanar beszolt, hogy o nem tudja megkulonboztetni es mindenkinek rabaszta h 4...
3009 levél
Válasz 06.09.04. 08:59 #15
Herr Hauptmann
Mostanában nagyon megy ez a duplázgatás...szar AB..
Kedves Tsülögg! Te hüjje ló akki vagggy! Ez a nő I. vesz-Éjjes bosszorgány. Netuddkki.
3009 levél
Válasz 06.09.04. 08:56 #14
Herr Hauptmann
Nekem is az mondta anno az magyartanár hogy szép meg jó, de az érettségin folyóírással kell írni, és ha nem kötöm majd össze a betűket, meghúznak. Egyetlen egy hibapontot nem kaptam a betűim miatt
Kedves Tsülögg! Te hüjje ló akki vagggy! Ez a nő I. vesz-Éjjes bosszorgány. Netuddkki.
9513 levél
Válasz 06.09.04. 07:31 #13
Mattmaster
Enyem ronda mint a bun... Az is lehet valaki emlexik meg a kepek barmirol-be belinkelt kepre, amin a tavalyi nyelvtan fuzetem egy igenyes darabja volt
19406 levél
Válasz 06.09.04. 03:08 #12
sipec
5900 levél
Válasz 06.09.04. 03:05 #11
Dile
Ezt az írásból állapítottad meg vagy a dolgozatból?

Amúgy tényleg nem megy rosszul a matek Hálistennek...
"Yes, I know my enemies: they're the teachers who taught me to fight me. Compromise, conformity, assimilation, submission, ignorance, hypocrisy, brutality, the elite."
19406 levél
Válasz 06.09.04. 02:13 #10
sipec
tejoeg

tuti h matekos vagy v fizikas
5900 levél
Válasz 06.09.04. 00:47 #9
Dile
Így írok én (részlet a csudálatos irodalom érettségimből)

Lehet elemezgetni

Amúgy elég gyorsan írok, de ékezetes betűnél pl mindig megállok felrakni az ékezetet, mielőtt befejezem a szót. Meg van pár betű (pl k), aminek több alakja is lehet attól függően, hogy milyen környezetben van.
"Yes, I know my enemies: they're the teachers who taught me to fight me. Compromise, conformity, assimilation, submission, ignorance, hypocrisy, brutality, the elite."
32233 levél
Válasz 06.09.04. 00:00 #8
szbszig
Nekem is volt egy osztálytársam, aki kizárólag nyomtatott betűkkel írt. Magyartanárunk nem igazán örült neki, mert érettségin ezt elvileg nem szabad, és külön kérvényezni kell, meg kell indokolni, hogy a gyereknél ez alakult ki, ehhez van hozzászokva, mittudomén blablabla...

Nekem az általánosból nyolcosztályos gimibe való átállás volt a legrosszabb. Alsóban tök kényelmesen és szépen lehetett írni, aztán ötödikben az első tollbamondásnál kicsit nagyon ledöbbentem, hogy még a felét se írtam le a mondatnak, és már mentünk tovább. Aztán ez még úgy eltartott egy darabig sajnos, és közben rohadtul utáltam a diktálásokat. És csak akkor változott végre meg a helyzet, amikor éppen ezért kialakult a kb. mostani írásom. Ami most már kurva gyors persze, mert szinte alig mozgatom a kezemet közben (pici betűk, hurkok és "felesleges" mozdulatok nélkül).

Persze nem csodálom, hogy ha elsőre valaki nem tudja elolvasni, mert például az "e" betűm úgy néz ki, mint egy pont nélküli "i", vagy az "l" betűm, mint egy áthúzatlan "t", vagy a "g" betűm, mint a "q" stb.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
3009 levél
Válasz 06.09.03. 23:02 #7
Herr Hauptmann
Én meg félig nyomtatott betűkkel írok, meg teljesen egyedi a "k" betűm. legalábbis azt hittem addig míg meg nem láttam fater "k"-ját. Tök olyan mint az enyém. Örököltem
Kedves Tsülögg! Te hüjje ló akki vagggy! Ez a nő I. vesz-Éjjes bosszorgány. Netuddkki.
422 levél
Válasz 06.09.03. 22:50 #6
Haegemonia
az enyémre azt mondta még a régi német tanárnőm, hogy hieroglifák
néha még én sem tudom elolvasni, főleg az irodalom füzetemet, mert gyorsan kell írni
16989 levél
Válasz 06.09.03. 20:12 #5
KisCsirkee
A kézírásom: közepes betűk, és olvasásbiztos rovásírás Sokat kaptam már érte de szebben nem megy De 4-est mindíg kapok érte (kegyelemből)
"Es rasseln die Ketten, es dröhnt der Motor, Panzer rollen in Afrika vor!"||| http://battlelog.battlefield.com/bf3/soldier/Szalami111/stats/226302379/ ||| =PPS=Szalami111
1466 levél
Válasz 06.09.03. 19:32 #4
Czimbi
Nekem a tanárok sosem szóltak érte, bár igaz, hogy azt amiért kellet volna sosem látták! A külalak meg olyan hármas és négyes között mozgott.
19406 levél
Válasz 06.09.03. 19:15 #3
sipec
mikor felidegelt a magyartanar, akkor ugy irtam mint a koltok..
full kaparas, nagyon kampos betuk, minden eldolve mint a reszegek..
1466 levél
Válasz 06.09.03. 18:26 #2
Czimbi
Nekem se semmi a kézírásom

Kicsit nagy, kicsit csúnya... de az enyém!

Amikor meg a suliban gyorsan kellett írni, utána azt én sem tudtam elolvasni... De tudok szépen is, csak ahhoz ugye idő kell, meg kedv... de hosszabb ideig nem, mert megunom, hogy ráfigyeljek. Bár tervezem, hogy megtanulok szépen írni... már ideje is lenne De azt lehet, hogy nyomtatottan fogom, mert írottan sehogy se jön össze. Szóval kicsi nyomtatott betüket teszek majd egymás mellé és szép lesz

Képet majd szerzek, ha nem felejtem el... lefényképezem a digitális fényképezővel!
32233 levél
Válasz 06.09.03. 03:19 #1
szbszig
Az előbb írtam egy hsz-t egy másik topikban, amiben a saját kézírásomat méltattam. Megpróbáltam, rákerestem, és nem láttam még ilyen topikot, ezért nyitottam egyet.

Nekem ugyanis azt mondták mindig, hogy nem írok csúnyán, csak nagyon pici betűkkel és olvashatatlanul. Néha tanár/vizsgáztató mai nap is megjegyzi, de a vége szerencsére mindig az, hogy valahogy elolvassák. Ha pedig minden kötél szakad, akkor esetleg felolvasom, amit írtam (egyszer volt eddig ilyen az érettségin, meg egyszer egyetemi vizsgán).

Egyébként egész külön tanulmányt lehetne folytatni róla, ki hogy reagál az írásomra. Volt olyan középiskolai tanárom, aki minden egyes alkalommal megemlítette, de volt olyan is, aki soha sem szólt érte. Aztán egyetemen is volt olyan gyakvezető, aki mindig odaírta a házi végére, hogy változtassak rajta, különben irgumburgum, de persze sose lett belőle semmi. Meg volt olyan is, aki először ráírta, aztán néhány hét múlva már teljesen beletörődött, és nem is említette többet. Amikor szóbeli vizsgán odaadom a tanárnak, amit írtam, és néha megkérdezem, hogy olvasható-e, arra is kaptam már mindenféle választ, de a többség nem panaszkodott, sőt volt, aki nevetett, hogy ő sokkal rondábban ír. Azt az egyet azért nem szeretem, ha olyan kritizálja az írásomat, aki nálam is olvashatatlanabbul ír, de ilyen szerencsére nagyon ritkán fordul elő.

Szóval én eddig alapvetően szerencsés helyzetben voltam. De tényleg hangsúlyozom, hogy ha figyelek rá, és van időm, akkor nem a szó szoros értelmében csúnyán írok, hanem éppen ellenkezőleg: túlontúl is rendezetten és szép külalakkal (majd beszkennelem az egyik házimat, csak most nincs nálam szkenner), csak a betűim olyan picik, hogy néha megkülönböztethetetlenekké válnak. És ezen még erősít az is, hogy ún. "szublimáló" hurkokat, vagy hogy hívják a szakirodalomban, használok, azaz a hurkot tartalmazó betűknél nem hurkot rajzolok, hanem ugyanazon a nyomvonalon megyek végig oda-vissza (például a "g" betűm gyakorlatilag ugyanúgy néz ki, mint az írott "q"). De más szempontból semilyen tudatos egyéni újítást nem vezettem be semelyik betű írásában, mondhatni jelenleg is az általános iskolai standard szerint írom őket. Tehát például az "n" betűnél az összekötő részt nem alul húzom, mintegy "u" betűt formálva, ahogy egyesek; vagy minden szót a mai napig megszakítás és a toll felemelése nélkül (tehát minden betűt mindennel kötve) írok le, és az ékezeteket utólag teszem ki stb. Persze tudok rondán is írni, ha nagyon sietek, na az már sokszor tényleg teljesen olvashatatlan, de azért nem ez a jellemző.

Ha bárkinek vannak hasonló tapasztalatai vagy valamilyen érdekes kommentje a saját kézírásáról, az mostantól itt megoszthatja mindenkivel.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.