Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Nem számítástechnikai témák

»» Elhunyt Puskás Ferenc

20667 levél
Válasz 06.12.17. 23:26 #119
Pyrogate
Szerintem megérdemelte ezt a temetést és a gyásznapot, mert világhírű volt, és világhírűvé tette országunkat (de legalábbis ismertté). Ráadásul mindig, mindenhol magyar maradt. Hogy a legendák mennyire igazak, arra csak azt tudom mondani: Mátyás királyt is sokan a legbölcsebb, legnagyobb embernek tartották. Újabban azt mondják, csak jó történésze volt. A marketing akkor is sokat számított.
Puskás Ferenc remekül focizott, remekül adta el magát, és egyáltalán nem hasonlítható a mai sztárocskákhoz. Ő a nemzet hőse volt. Azonban abban igazad van, hogy nem az egyetlen, sok embert méltatlanul elfeledtünk holott akár többet is tettek az országért mint Puskás.

Mindenesetre halkan jegyzem meg, hallottam h szobrot állítanak róla MAdridban a klubszékházban. Nem ő lenne az egyetlen, A Barcelona stadionjában amikor 2 éve jártam egy ollózó szobor alatt az állt: "Ladislao Kubala"
Szenvedély nélkül a foci halott.
8074 levél
Válasz 06.12.12. 18:54 #118
Gerry
Ezzel egyet is értek-s ezekkel nincs is semmi kifogásom. Tény, anyagias emebr volt, ki ilyen, ki olyan, meglehet én is az vagyok. Ezzel az ég egy adta világon semmi problémám nincs. Problémám azzal van, hogy ezt a kétségkívül remek focistát most némi túlzással mint Szűz Máriát állítják piedesztára, hogy minimum egy Teréz Anya volt. (Pyro is írta, hogy micsoda remek dolgokat hozott haza, csak azt felejtette ki, hogy kemény pénzekért. Amivel semmi gond nincs, csak a legendák így alakulnak ki...)
Emberileg nincs vele problémám, de sokkal jobb sem volt mint a nagy átlag, most viszont amit összehordnak róla-értem én, hogy halottról jót vagy rosszat, de akkor is...
Nem értek egyet azzal sem, hogy nemzeti gyásznap votl a temetése napja-ha másoknak is kijárna mindez, meglehet nem lenne ezzel problémám, de így, ebben a formában, mely szerint Puskás Ferencnek "járt" egy gyásznap, számos kiváló embernek pedig nem, ezt nem tudom elfogadni.
An Oxford man walks around like he owns the place. A Cambridge man walks around like he doesn't care who owns the place.
20667 levél
Válasz 06.12.12. 18:45 #117
Pyrogate
teljes mértékben egyetértek.
Szenvedély nélkül a foci halott.
9789 levél
Válasz 06.12.11. 09:17 #116
Gillette
Nem szeretetszolgálat volt, hogy ingyen osztogassa a kint sokpénzért vett cuccokat. Nekem se szokásom, sztem neked se.
Anyagias ember volt. Tény. Ezt soha nem is tagadta("Kis pénz kis foci, nagy pénz nagy foci"), de tudtommal idehaza csak a honvédban ill. előtte nagyon fiatalon még valami másik csapatban játszott így nem túl korrekt dolog azt írni róla, hogy a pénzért ment át x helyre. Edzői pályafutása alatt viszont már a családja jövőjére is gondolnia kellett. Aztán az akkori focista fizetések sem voltak olyan elképesztően magasak mint manapság. Ma egy csúcsbajnokság középcsapatának cserejátékosai többet keresnek mint akkor egy világsztár. Nem engedhette meg magának, hogy ne foglalkozzon a pénzzel.
A honvédelmi miniszterhez fűződő kapcsolatáról semmit nem tudok de mint a honvéd és a magyar válogatott csk-ja és hivatásos katona voltak bizonyos kötelességei amiknek meg kellett felelnie. Aztán mint tudjuk emigrált szóval annyira mégsem bratyiztak össze.

Ha ezek "bűnük" akkor is eltörpülnek a rengeteg jócselekedete az emigráns magyarok megsegítées mellett.
"Öljétek meg mind, Isten majd kiválogatja az övéit" Arnaud Amaury (1209)
636 levél
Válasz 06.12.11. 08:16 #115
Herrera
Itthoni sajtó annak idején nem ferdített - egyszerűen le sem írták Puskás nevét. Még akkor sem, amikor '81-ben először hazajött és öregfiúk meccset játszottak a Népstadionban. De ez még istenes volt, Aranylabda-szavazáson a komplett keleti cocalista blokk összefogott a magyarokkal az élen, csak hogy meg ne kapja a díjat...

Emberileg mindenhol csak jókat mondanak róla, bármerre járt a Földön. És nem csak a halála óta.
'The owls are not what they seem'
8074 levél
Válasz 06.12.09. 21:10 #114
Gerry
"így hozatott a csapatnak olyan termékeket külföldről amiket előtte még csak nem is láttak"

Khmmm, általában esetben némi ellentételezés fejében...
(Mint ahogy a csapatok közti átigazolásnál is főként csupán a pénz motiválta, ezt interjúkban ő maga mondta el, hogy azért ment át x helyre, mert ott például 3000 forintot fizettek...Ezzel semmi baj nincs, a honvédelmi miniszerhez, Farkashoz fűződő kapcsolatával sincs-mindenki úgy próbált megélni, több pénzt szerezni ahogy tudott. Ismerjük el, mint remek focistát, de emberileg ne állítsuk már piedesztára...)
An Oxford man walks around like he owns the place. A Cambridge man walks around like he doesn't care who owns the place.
6609 levél
Válasz 06.12.09. 20:44 #113
Kolin Mekré
Akkor kezdjük

Jó volt végre 1-1 80-90'-s években készült riportot megnézni Öcsi bácsiról. Az ismerősökkel készült interjú is jó volt...fóleg az amikor a görög jatekossal beszélgettek.
"hol szerették a legjobban puskast?" (dinka kérdés de mind1 ..)
"Görögöknél, és Spanyoloknal, Magyarorszagon...amiket olvastam az újságokból , és könyvekből azt hiszem nem" )persze kint lehet úgy tünt, de mi tudjuk hogy szerették Öcsit

Itthoni "sajtó" nagyon ferdített anno sajnos.
Minden ellenállás hasztalan! 8-)
32233 levél
Válasz 06.12.09. 19:12 #112
szbszig
Csodálom, hogy még senki se írt be ide, pedig ma volt a "Nemzet Búcsúja", és most zajlik a gyászmise a bazilikában.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
1970 levél
Válasz 06.11.27. 14:21 #111
Vaszilíj Zajcev
Ahogy szokták mondani mindenkinek van egy Puskás története. Apámnak is volt, ő még látta fénykorában játszani, gyerekként még labdát is szedett a csapatnak. Ezek az emberek, életükben is félistenek voltak, hacsak azt nézzük, hogy 70-80 ezer ember tombolta végig a meccseiket!
Mesélte a fater, h egyszer válogatott meccs volt, kijött az ellenfél, keményen melegített, készült, stb. Puskásék kisétáltak a kezdőkörbe, és bemelegítés helyett azt játszották, h a félpályáról a kapujuk felé rúgták a labdát, de úgy, h csak a felső kapufát volt szabad eltalálni. Az ellenfél egy idő után megunta a bemelegítést, és némán nézte őket...

divide et impera
20761 levél
Válasz 06.11.27. 13:56 #110
Eric
Ez mekkora sztori!
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
20667 levél
Válasz 06.11.27. 13:40 #109
Pyrogate
Ne felejtsük el, hogy emberként is hatalmas volt (nem, nem fizikailag): mivel ő volt a csapat sztárja, gyakorlatilag bármit megtehetett, így hozatott a csapatnak olyan termékeket külföldről amiket előtte még csak nem is láttak. Ráadásul bár utálta a rendszert, bár spanyol állampolgár lett ő mindvégig magyar volt: gondoljunk csak bele hogy magyar éttermet nyitott kinnt, és magyar dalokból álló cd-t készített. Spanyolországban terjesztette a magyar kultúrát, majd sikereinek révén az egész világ megismerte Magyarországot. Még régebben találtam róla ezt az aranyos történetet vhol a neten:

"Papp László háromszoros ökölvívó olimpiai bajnokunk, 1963 decemberében Madridban lépett szorítóba hivatásos mérkőzés keretében a spanyol Folledo ellen. A tét a középsúlyő Európa-bajnoki cím volt. A hatalmas csarnok zsúfolásig megtelt. Laci kissé szorongva nézett a mérkőzés elé. Nem az ellenfél izgatta, hanem a győzelemre áhítozó, heves vérmérsékletű, 15 ezer főnyi hazai közönség várható hangorkánja.
Zúgott is a harsány bíztatás a spanyolok kedvence felé. Egyszer azonban váratlanul felharsant a lelátó egyik szögletében a harsány „Hajrá, Papp!” kiáltás is. És míg Folledo hívei olykor szünetet is tartottak, Papp szurkolói megállás nélkül a mérkőzés végéig lankadatlanul bíztatták a magyar fiút. Laci önbizalmát láthatóan növelte a váratlan buzdítás. Fölénye egyre fokozódott. Végül biztos győzelemmel harcolta ki az Európa-bajnok büszke címet.
Az első gratuláló Puskás volt, aki a szorító közvetlen közelében szurkolta végig a mérkőzést.
– Nem értelek, „Öcsi”! – jegyezte meg Papp. – Te amiatt panaszkodsz, hogy alig hallasz Spanyolországban magyar szót. És íme: ma este több száz magyar buzdított itt engem.
– Tévedsz, „Görbe”! (ez Papp kedvenc beceneve) – magyarázott Puskás. – Rajtunk kívül egyetlen magyar sincs itt. Kubala és én fogadtuk fel ezeket az embereket itt. Kasztíliai munkanélküliek. Megvettük nekik a jegyet és órabért fizettünk, hogy téged bíztassanak. Becsülettel rászolgáltak a fizetésre. "
Szenvedély nélkül a foci halott.
244 levél
Válasz 06.11.26. 19:57 #108
Sammy
Őszinte részvétem!

Ezzel elveszítettünk egy kiváló magyar embert, aki még fociból is kiváló volt, nem mint Ezek.
Miami forever
16280 levél
Válasz 06.11.26. 19:49 #107
david139
Nyugodjék békében.
I'll still come out laughing, 'cause me? I never fail, loser!
15516 levél
Válasz 06.11.26. 17:19 #106
Silent
Ne offoljátok már szét a szerencsétlen Öcsi bá' topikját...
...mert szegény vagyok, csak álmaim vannak. Álmaimat a lábad elé terítem, Óvatosan lépkedj, mert az álmaimon lépkedsz....
32233 levél
Válasz 06.11.26. 17:11 #105
szbszig
Rendben. Én kérek elnézést, amiért vitába szálltam vele.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
20761 levél
Válasz 06.11.26. 17:04 #104
Eric
Fejezzétek be, ez méltatlan Öcsi Bácsi emlékéhez!!!
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
32233 levél
Válasz 06.11.26. 16:59 #103
szbszig
Gyurcsányt igen, Öcsi bácsit nem. Ezt most viccnek szántad, mondd...
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
5028 levél
Válasz 06.11.26. 16:56 #102
Gump
a büdös életben még csak megközelíteni sem fogod azt amit ő elért. nem, nem focira gondolok, hanem arra, hogy semmiben leszel a legjobb ahogy ő a maga idejében volt és nem rákosrekettyésen hanem a "világon". és ha csak a fele igaz, amit arról mondanak, hogy emberileg is milyen volt akkor ilyen tekintetben sem igen fogod azt megközelíteni... de még a normális emberi viselkedést sem nézem ki belőled az alapján amiket itt írtál.
16280 levél
Válasz 06.11.26. 16:16 #101
david139
híres ember azért híres mert tett valamit
a sztár az meg csak egy senki aki híres lett.
I'll still come out laughing, 'cause me? I never fail, loser!
167 levél
Válasz 06.11.26. 16:10 #100
Wheel Warrior
hát igen majd ha Te is elérsz valami hasonlót mint Puskás akkor majd szólj....

egyébként a sakkod se jobb vagy nagyobb tudást igénylő sport mint a foci

11118 levél
Válasz 06.11.26. 16:03 #99
VodevilX
kérlek mondj már egy sztárt aki nem híres
mindenki abban alkot amiben a legjobb, 3 BEK serleget nem sok ember nyert meg zsinórban, és azért az nem kis szó
Apukám há te most nem engem vissza maga..ön...
5142 levél
Válasz 06.11.26. 15:43 #98
gabosh
Általába a sztárok hires emberek.
20761 levél
Válasz 06.11.26. 15:31 #97
Eric
Az, hogy te mit gondolsz róla a magánügyed. Nem muszáj szeretni, nem muszáj rajongani érte.
Viszont halálában annyi tiszteletet megérdemel(mint ahogy bárki más is), hogy nem kezded el fikázni a halála okán nyitott topikban.
Megértésedet köszönöm.
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
16280 levél
Válasz 06.11.26. 13:26 #96
david139
Gyurcsányt igen, Bush-t nem, Pikácsut még nem ismerem, és a híres embereket tisztelem nem a sztárokat.
I'll still come out laughing, 'cause me? I never fail, loser!
422 levél
Válasz 06.11.26. 13:24 #95
Haegemonia
minek nézzek utána? nem is vagyok a barátod
6609 levél
Válasz 06.11.26. 11:52 #94
Kolin Mekré
Ne csináljunk belőlle viccet, nézz utána kisbarátom

Részemről ennyi....
Minden ellenállás hasztalan! 8-)
422 levél
Válasz 06.11.26. 09:50 #93
Haegemonia
hát most süt a nap, de jövő héten már itt a tél, nemsokára fagyni fog
6609 levél
Válasz 06.11.25. 22:49 #92
Kolin Mekré
Majd ha fagy :>
Minden ellenállás hasztalan! 8-)
422 levél
Válasz 06.11.25. 21:50 #91
Haegemonia
6609 levél
Válasz 06.11.25. 21:40 #90
Kolin Mekré
Naaaa

Azt ne mond hogymost ezt meg kell magyaraznom nekedÉZUS!
Minden ellenállás hasztalan! 8-)
5142 levél
Válasz 06.11.25. 21:25 #89
gabosh
Én nemtartom ilyen gigasztároknak őket...

Az meg az akkori kormány hülyesége miatt volt .. :S
32233 levél
Válasz 06.11.25. 21:22 #88
szbszig
Biztos VV xy-t vagy BB xy-t... (Szerencsére én egy nevet se tudok, akiről meg tudnám mondani, hogy melyik műsorből jött.)

De ott vannak még a hazai megasztárok is. Pontosabban újabban ők már gigasztárok, hogy megkülönböztessék őket a hasonnevű tehetségkutató fenomenális, szenzációs isteneitől...

Na, ezekkel az emberekkel manapság nap mint nap tele van minden sajtótermék. Puskás nevét az átkosban le sem szabadott írni. Például amikor megjelent egyszer tudósítás a Real meccséről, akkor egyszerűen csak tíz fős kezdőcsapatot közöltek le az újságok. Ez is teljesen rendben van és méltányos, elvégre ő csak focizgatott egy kicsit, nem?
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
5142 levél
Válasz 06.11.25. 21:12 #87
gabosh
ez ismét szetem a tisztelet jele.
422 levél
Válasz 06.11.25. 21:11 #86
Haegemonia
"Halottról, vagy jót vagy semmit."
ez miért nem vonatkozhat inkább az élőkre? és miért ne lehetne rosszat mondani róla, feltámad, vagy mi?
5142 levél
Válasz 06.11.25. 20:56 #85
gabosh
Akkor te milyen hires embereket tisztelsz dávid? Gyurcsányt? busht? vagy a pikácsut?
6609 levél
Válasz 06.11.25. 20:56 #84
Kolin Mekré
Bírom a nagy neten karatézó szájhősöket, akik sztem maguk sem gondolják komolyan , hiszen itt a neten barmit lehet az arctalanság mögé bújva.
Erősen kétlem , hogy a haverok előtt, vagy családban ilyen lekezelően beszélnél Puskásról.
Félreértés ne essék, nem kell szentként tisztelned, de ott van egy masik ami jusson eszedbe:
Halottról, vagy jót vagy semmit.

Minden ellenállás hasztalan! 8-)
16280 levél
Válasz 06.11.25. 20:54 #83
david139
akkor ne komáljanak....

és abszólt ne tiszteljenek
I'll still come out laughing, 'cause me? I never fail, loser!
6609 levél
Válasz 06.11.25. 20:53 #82
Kolin Mekré
Közelítsük meg másként a dolgot david

Anno EU-ban, mi voltunk a fociban a legjobbak,(VB nyerési esélyei: Braziloknak, Urugvájnak, és nekünk volt ) a világon csak azért nem lehettünk a toppon mert a németek nyerték meg előllünk. :C

Azóta is a németek úgy emlegetik mint a Bern-i csoda, a kettészakított német nép egyként szurkolt a csapatának, és reményt adott nekik, kitartást!

Mi meg beszoptuk
Egészen más lett volna Mo sorsa, ha ott mi nyerünk, ezt a nagy öregek mondtak Na meg persze nagyvaterom is =)

A foci neked lehet nem egy nagy szam, sőt a te generaciodnak sztem nem is lesz soha, ha igy elnezem a magyar valogatottat, de képzeld el milyen volt akkoriban, 70-80 ezer fős tömeg a stadionban.
A közeljövőben neked ilyenben nem lesz részed
Minden ellenállás hasztalan! 8-)
1603 levél
Válasz 06.11.25. 20:53 #81
Yaho0
Hogy beszélhetsz így PUSKÁS ÖCSI BÁról???? Én még mindíg őt tartom a legnagyobb, és leghíresebb magyarnak! Ne beszélj így róla, hogy focizott naés...
R.I.P
5142 levél
Válasz 06.11.25. 20:51 #80
gabosh
igy nem érsz el tiszteletet itt az van , és az eléggé számit hogy mennyire komál itt a nép , ha már ideirsz.
Mi az hogy jolfocizott, naés? Majd akkor nézd le ennyire ha annyit elérsz mint ő. És szerintem ezt hagyd rá , mert csak annyit érsz el hogy a nemfognak itt komálni.
16280 levél
Válasz 06.11.25. 20:49 #79
david139
jól focizott naés? a foci semmi.
lejáratom magam az egész fórum előtt? hova szarjak?
I'll still come out laughing, 'cause me? I never fail, loser!
5385 levél
Válasz 06.11.25. 20:41 #78
HunnernessKonge
"Jézusom, meghalt egy focista nagy szám! Ráadásul nem is sűrűn lakott Magyarországon."
"nem akkor mikor meghal egy ember aki semmi maradandót nem alkotott csak jól focizott."

Ezekre irtam hogy csendben kellett volan maradnia.
Amugy davidkám csak hogy tudd éppen azzal alkotott maradandot hogy jol focizott.
Amugymeg megnéztelek volna téged azokban az idokben, hogyha lett volna lehetoseged, te sem maradtál volna az országban.
Majd kb 2-3 év mulva megérted...
Az alkohol öl, butít és savakkal aldehideket képez.
1946 levél
Válasz 06.11.25. 20:41 #77
devastator
te figyelj, ha nem tudod hogy milyen jelentos ember volt Puskas Ferenc akkor inkabb maradj kussba. mondom ezt en aki kurvara nem szokott foci meccseket nezni, nem vagyok focidrukker, stbstb, csak egy magyar, aki tudja mi az hogy tisztelet.
Too stubborn to die...
5142 levél
Válasz 06.11.25. 20:36 #76
gabosh
Én vamennyire 1et értek dáviddal , bár azért nem ugy hogy kitérdekel. Valamennyire érdekel , mert igaz hogy sokkal többen ismerték meg miatta m.o-t és fontos személyiség volt ,de azt azért tulzásnak tartom hogy msn en kidobálták csomoan az x et miatta.
5385 levél
Válasz 06.11.25. 20:33 #75
HunnernessKonge
Nem veszed észre hogy lejáratod magad az egész forum elott?
Rendben van hogy a véleményedet szabadon elmondhatod, de ha ekkora hülyeség (már bocs) akkor szvsz érdemesebb csöndben maradni.
-no offense-
Az alkohol öl, butít és savakkal aldehideket képez.
16280 levél
Válasz 06.11.25. 20:29 #74
david139
hát igen. a focidrukkerek már csak ilyen barbár parasztok.
I'll still come out laughing, 'cause me? I never fail, loser!
15516 levél
Válasz 06.11.25. 18:09 #73
Silent
én is.
...mert szegény vagyok, csak álmaim vannak. Álmaimat a lábad elé terítem, Óvatosan lépkedj, mert az álmaimon lépkedsz....
16280 levél
Válasz 06.11.25. 15:26 #72
david139
lol beírtam az enyémet is és kijött a sakk verseny eredményem ami jópár éve volt:S
I'll still come out laughing, 'cause me? I never fail, loser!
84 levél
Válasz 06.11.25. 15:20 #71
S.K.Y.L.E.E.
semmi maradandót? Írd be a nevét a google-ba.
aki hülye haljon meg...
38375 levél
Válasz 06.11.25. 15:19 #70
kopé
szeretnék csatalakozni mind a kijelentéshez, mind a kijelentésben említettekhez.
"A lelkesedés diktálja az iramot, de a kitartás éri el a célt!"

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.