Assassin's Creed Origins
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Filmek - mozi, TV, DVD

»» Death Note - The Movie

499 levél
Válasz 09.07.27. 11:15 #18
Lennox
Látványilag biztos jobb lesz, de nagyon félek a szereplőgárdától. Főleg attól, hogy nagyon el fogják cseszni L-t
118 levél
Válasz 09.07.27. 00:00 #17
Carasan
Amerikai változat?? na újat mondtál nekem.... uramisten mi lesz itt, mondjuk filmtechnikai szempontból biztos, hogy jobb lenne.
2795 levél
Válasz 09.07.26. 21:50 #16
Aryx
A remake-et ne is említsd, már most borús képet látok magam előtt... Ráadásul szerintem Zac nem is annyira Lájtos...
"A tanítómesterem egy macska volt. Tőle tanultam meg a jelenben élni."
499 levél
Válasz 09.07.26. 21:46 #15
Lennox
Úgy jön ide Zac Efron, hogy az amerikai változatba elvileg ő lesz Light.
118 levél
Válasz 09.07.26. 20:41 #14
Carasan
Hogy jön ide Zac Efron??? Nem is japán, de hülye példát hoztál fel. Amúgy egyetértek a véleményeddel, mármint a többi részével.
11 levél
Válasz 09.07.21. 21:33 #13
Raito
Nekem nagyon tetszett mind a 2 film
Kritikám:
Főbb Szereplők

Light:Szerintem elég jó lett Tatsuya Fujiwara Lightnak.Mondjuk ezt sokan cáfolják.Szerintem Tatsuya jobb Light mint pl. Zac Efron.Miért jobb?Mert Zac az animés Lightra Tatsuya pedig a valódi Lighthoz hasonlít.Mondjuk Light normálisabb volt mint kelett volna lenni de sztem ez megbocsáltható

L:Keinchi Matsuyama FANTASZTIKUS választás volt.Mintha L kilépett volna a mangából vagy a TV képernyőéről.Róla bővebb kritikát nem is tok írni annyira eltalálták.

Misa:Misa...Hááát...nem a legjobb volt Erika Toda.Persze a pofija hasonlított 1 kicsit de én mást választottam volna Misához.

Ryuk/Ram:Jól megvoltak csinálva.Minden apró részletük tök jól megvolt csinálva.Mondjuk mikor Ryuk megjelent azt akarták a közönség halálra rémüljön de ez nem sikerült.

Szinkron

Az volt a legjobb pozitívum hogy nem változott a szinkron
Light maradt Kolovratnik Krisztián L pedig Viczián Ottó stb.stb.stb.

A 3. filmet még nem láttam de talán megnézem (Near miatt mert ő az 1ik kedvencem)

Ennyi
Nekem nagyon tetszett csak ajánlani tudom,mondjuk a sztorit kicsit átírták dehát így is mind2 film jó 2 és fél óra volt.
,,Egytől egyig mind ugyanolyan rohadt"
2795 levél
Válasz 09.05.15. 22:05 #12
Aryx
Nah, pár hónapja leadták az ÉjEkszEnen mind a két Death Note filmet. Én továbbra is pozitív véleménnyel vagyok róla, nehéz lett volna 2x2 órába sűríteni ennél jobban a sorozatot. Pár hsz-szel lejjebb szóba került a magyar szinkron, nos van egy jó/rossz hírem (a megfelelő aláhúzandó): minden szinkron a helyén maradt a sorozatból, L továbbra is Viczián Ottó (rulz!), Light Kolovratnik Krisztián stb... Szóval aki túlélte az anime magyar szinkronját, az ezt is élvezni fogja, aki meg nem... hát, az így járt.
"A tanítómesterem egy macska volt. Tőle tanultam meg a jelenben élni."
1 levél
Válasz 08.09.30. 21:14 #11
Deveart
Én is úgy jártam mint asas01. Igaza van.
Letöltöttem a movie mind a 3 részét az elsőnek megnéztem az elejét de Light -ot tök idiótán állítják be. Szerintem csak Ryuuzakinak tallták el az igazi 'mását'. Az a kép van most nekem beálítva ahogy a padon ül háttérképnek... :3
A Movie ról annyit hogy szerintem ezzel nem alkotak valami nagyot. Csak rontja a Death Note színvonalát.
118 levél
Válasz 08.09.28. 11:41 #10
Carasan
Oh, értem. Akkor talán majd a DVD kiadásban lesz szinkron.
12270 levél
Válasz 08.09.28. 01:09 #9
asas01
Aki látta a sorozatot, ne nézze meg, csalódni fog! Pár hete letöltöttem mindkét részt, miután az anime végére értem, elég nagy elvárásokkal estem neki. Nem véletlen: az eredeti verzió zseniális volt, egyből a kedvenc sorozataim közé került, anime-sorozatok közül pedig egyértelműen a legjobb, amit valaha láttam(nem mintha akkora szakértő lennék).
A filmnek csaj az első részéig jutottam, a felétől kezdve pedig csak azt néztem, hogy mikor ér már véget, katasztrofális volt. A történetet részben átírták, de ezzel csak annyit értek el az elkövetők, hogy az izgalom felét ügyesen kicsempészték belőle(tegyük hozzá, hogy ez nem lehetett egyszerű). És a másik fele? Na, azt azzal nyírták ki, hogy egy 37 epizódos sorozatot megpróbáltak 2 órába sűríteni, mégpedig úgy, hogy fontos részleteket kihagytak, így az egyébként mesteri és minden szempontból logikusan haladó eredeti sztori egy rakás marhaságnak tűnik. Lehet, hogy a hiányok egy részét a film hátralévő 1-1,5 órájában pótolták, erre én már nem voltam kíváncsi. A Lightot játszó színész a feladatra mellesleg tökéletesen alkalmatlan, inkább tűnik szerencsétlen mázlistának, mint mindent az utolsó pontig előre kitervelő született géniusznak. Egyáltalán nem alakítja hitelesen a szerepét.
Az egyetlen pozitívum a förmedvényben L, a őt alakító srác nagyon eltalálta a dolgot, talán csak miatta szenvedtem végig a film felét. Ha egyszer készül egy normális remake, őt kell megkeresniük.

Senki ne fizessen ezért, kidobott pénz moziba menni érte.
i tell it like it is, cause im a bold figure
32255 levél
Válasz 08.09.27. 23:27 #8
szbszig
Tessék (08.02.29. 04:25 #2235, részlet):

"A mozifilm... Eléggé vegyes érzelmeket keltett bennem, bevallom őszintén. Az eleje nagyon nem tetszett, aztán a végére szerencsére feljavult valamelyest a színvonal. Fura, mert a végén eltértek az anime és a manga sztorijától, nem is kicsit, mégis ez sikerült talán a legjobban belőle. Egyébként a film 1 óra 40 perces, és kb. az első 10 részt öleli fel a sorozatból.

Kezdjük mondjuk a szereplőkkel! L volt egyértelműen a csúcs, ő tényleg kiköpött mása lett az animebelinek mind külső, mind viselkedés terén, és ez nagyon jó. Meg voltam még többé-kevésbé elégedve Light családjával (bár az apja kicsit sem hasonlított az eredetire), Watarival és Matsudával (a többi nyomozónak kb. semmi szerepe nem volt, úgyhogy őket beazonosítani se sikerült). Aztán innen jön a sok "de"...

Light és Ryuk... Light egyáltalán nem hasonlított önmagára. Külsőleg sem, ami már alapból bántott, mert a sármos jóképűsége igenis hozzátartozik a karakteréhez. És akárcsak a magyar szinkronnál is elmondtam, nem volt eléggé gonosz és pszichopata (kezdem egyre jobban felértékelni Miyano Mamoru zseniális alakítását az animében). A többit róla majd a spoilereknél. Ryuk 100%-ig számítógéppel animált volt. Neki a külsejével nem volt semmi probléma, állóképeken kurva jól néz ki az alakja, de a mozgása, óh Istenem, a mozgása... Amikor először megjelent, az félelmetes akart lenni, de én majdnem röhögőgörcsöt kaptam. Ha már ilyen hülyén sikerült csak megoldani, akkor legalább ne csinálták volna olyan izgágára...

A főbb szereplőkről ennyi. Misáról nem nyilatkozom, mert még nem volt sok szerepe, őt majd a második filmben fogom sokat látni. Naomiról sem tudok nyilatkozni, mert az ő jeleneteit és az ő karakterét annyira megváltoztatták, hogy nem lehet az animéhez hasonlítani (legalább nagyon dögösen nézett ki a bőrruciban). Ray Penberen kiakadtam, mert vágott szeműt csináltak belőle, és még a nevét is megváltoztatták japánra...

SPOILER
És akkor rátérve a sztorira is közben, a készítők valószínűleg úgy gondolták, hogy túl sok a hímnemű egyén a filmben, úgyhogy lépten-nyomon becsempésztek egy nőt a történetbe. Kezdve az olyan igen jelentős fordulatig, mint hogy Lightnak kezdettől volt állandó barátnője (de nem kell aggódni, gondoskodott róla, hogy a film végét ne érje meg, úgyhogy Misa-Misa előtt szabad az út...), egészen odáig, hogy a Soichiro vezette öttagú különítmény hattagú lett, ugyanis abba is belekerült plusz egy nő (aki az ég egy adta világon semmit sem csinált, de tényleg, úgyhogy roppant sok értelme volt...).

A film elejéről sokat nem akarok beszélni. Nem tetszett, mert végeláthatatlan mennyiségű nevet, újságcikket meg feliratot kapkodtak össze-vissza, én nem győztem olvasni a feliratozást sem, nem hogy arra figyelni, mi zajlik a képen. Ennek ellenére lényeges különbség volt például, hogy Light az után vált tömeggyilkossá, miután Ryuk megjelent előtte, az előtt csupán két embert ölt meg.

Mindegy, lényegtelen, inkább a végéről írok, ugyanis Ray és Naomi esete egészen máshogy zajlott le, mint az animében. Pontosabban Rayé még nagyjából ugyanúgy, két jelentős különbséggel:

1. Light itt világosan elárulta, hogy őt előre beírta már a naplójába, tehát félig-meddig manipulálta már az egész utazás alatt is. Az animében tudtommal nem derül ki, ez mikor történt meg, vagy hogy egyáltalán Light ölte-e meg, vagy Ray ölte meg saját magát. (Ha én alkothatnék plusz egy Death Note-szabályt, akkor az pont emiatt a szituáció miatt valószínűleg egy olyan korlátozás lenne, hogy olyan ember ne tudjon már használni Death Note-ot, akinek a neve felírásra került valahova. Ezt ugyanis egyszerűen a szabályok kijátszásának tartom... [Lásd még Near és Mikami esete, amiről tényleg fogok írni most már legközelebb.])
2. Ray a metró ablakában meglátta Ryukot, ami azt jelenti, érintkezésbe került a Death Note-tal. Ezt őszintén szólva egyáltalán nem értem. Light teljesen becsomagolta a lapokat, így Ray közvetlenül nem érhetett hozzájuk, csak írni tudott az üresen hagyott kis mezőkre. Ennélfogva Raynek annak ellenére nem lett volna szabad meglátnia Ryukot, hogy használta a Death Note-ot. (Ami egy meglehetősen különös helyzet kétségtelenül.)

És végül Naomi. Nem fogom lelőni (he-he, értitek, "lelőni"...) a poént teljesen, mindenesetre a lényeg, hogy Naomi sokkal aktívabb volt végig a film során, mint az animében, és sokkal agresszívebben támadta Lightot. Mindenesetre én rögtön reklamálni kezdtem, amikor kiderült, hogy őt is Light manipulálta a halála előtt, hiszen alapszabály, hogy egy naplóbejegyzéssel nem lehet egynél több embert megölni, azonban Light logikusan megmagyarázta, hogyan kivitelezhető ez mégis. (Kis kockáztatás mondjuk volt benne, mert ha valami baki csúszik be, akkor egy vagy mindkét nő infarktusban hal meg, az meg rá terelte volna a gyanút.) Úgyhogy ez volt az a fordulat a filmben, ahol a leginkább éreztem a sorozat epikus hangulatát.

Még lehetne írni apróbb részletekről, melyek között megint egyaránt volt kissé bugyután megoldott (pl. L egyik első üzenete, amiben teljesen komolyan bebizonyította, hogy nem véletlen haláleseményekről van szó, mintha ez nem lett volna mindenki számára nyilvánvaló addigra) és nagyszerű ötlet is (L és a burgonyaszirom a végén, LOL). Úgyhogy összességében azt mondom, kicsit furcsa film volt, pozitívumokkal és negatívumokkal egyaránt. Death Note-rajongóknak ajánlom, de ha valaki még nem ismerné a történetet, annak mindenképpen az anime megnézését javasolnám először, az sokkal kiforrottabb és magával ragadóbb.
"


Sajnos a második filmről végül nem készült el a kritikám, és azt se tudom már, hova kevertem azokat a bizonyos feljegyzéseket, amik alapján megírni készültem volt...
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
2795 levél
Válasz 08.09.27. 22:57 #7
Aryx
Jah és szb, jöhet a kopizás, szal kerítsd elő azokat az írásokat.
"A tanítómesterem egy macska volt. Tőle tanultam meg a jelenben élni."
2795 levél
Válasz 08.09.27. 22:53 #6
Aryx
Kjáááááá, tegnap néztük meg moziban, és tetszett. Le voltam nyűgözve. A terem zsúfolásig megtelt (jó, moziünnep, meg minden, de akkor is), a közönség L minden egyes megmozdulásán hatalmasat röhögött (kissé idegesítő is volt...). Előttem egy cosplayer ült, mégpedig Misa-Misa hasonmása.

Maga a film érdekessége, hogy a végén rendesen el van vágva. Gyakorlatilag egy 2 órás prológus az, amit kaptunk, de ennek ellenére nem unalmas, sőt! Inkább amolyan fanmovie-val van dolgunk, szóval aki nem ismeri az animét/mangát, az jópár dolgot nem fog érteni. (Már előre látom az emiatt lehúzó filmkritikákat...)

8/10

est.hu kritika - tömör, rövid, de normális fazon írta

szbszig: nem-nem, nem vagyok eltévedve, direkt ennek az egy filmnek a tiszteletére nyitottam a topicot. Habár... most kaptam MangaFan hírlevelet, amiben írták, hogy a sikertől függően bemutatják majd itthon a második részt is. Amúgy biztos nem 4 rész készült? (Én annyiról hallottam.)

Carasan: úgy tom csak feliratosan adják (jobb is), magyar szinkronról nem tudok.
"A tanítómesterem egy macska volt. Tőle tanultam meg a jelenben élni."
118 levél
Válasz 08.09.27. 19:19 #5
Carasan
Meg kell hagyni, nagyon nehezen ért ide a film. Japánul már volt lehetőségem néhányszor megnézni. Azt hittem el is tévedt az ide úton. Kíváncsi vagyok kik lesznek a magyar szinkron hangok. Az anime magyar hangjai vajon kapnak-e benne "szerepet"?
32255 levél
Válasz 08.09.25. 22:20 #4
szbszig
Ja, na várjál, most látom, hogy el vagyok tévedve, de szerintem te is, ha ilyen címmel (Death Note - The Movie) nyitottál topikot. Három Death Note-film van, abból az első kettő létezett akkor, amikor én láttam őket. És nem utolsósorban ez a kettő foglalkozik az anime és a manga témájával. A harmadik, azaz ez a bizonyos Change the WorLd, idén került forgalomba, és nem kapcsolódik szervesen a sztorihoz, hanem L korábbi életét és egy általa felderített bűnügyet mesél el, ha jól tudom. Ugyanakkor idehaza szeptember 25-étől az eredeti, első filmet fogják vetíteni, tehát nem a Change the WorLdöt.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
32255 levél
Válasz 08.09.25. 22:13 #3
szbszig
Valamikor tavasszal láttam mindkét filmet, és írtam róla utána elég részletesen az anime topikban. Majd lehet, megkeresem, és bemásolom ide is. Mindenesetre voltak benne olyan elemek, amik tetszettek (még az újítások közül is), de összességében azért nem érhet az anime nyomába, ami nem is csoda, hiszen az azért mégis 37-szer fél óra időtartamú, és még így is sokan (joggal) panaszkodnak rá, hogy a második fele annak is össze van csapva a mangához képest. Ennek ellenére azok számára, akik nem szeretik az animét mint stílust, mindenképpen ajánlom, hogy nézzék meg a filmet, és ismerjék meg a sztorit. A többieknek meg az anime végignézése után.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
27976 levél
Válasz 08.09.25. 22:02 #2
LordMatteo
Ennyi.
A kibaszás társas játék, sose feledd.
2795 levél
Válasz 08.09.25. 21:48 #1
Aryx
Hűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűű, nem is lehet mást mondani, meg azt, hogy haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... az anime és a manga után itt figyel be a film a mozikban is, ez kszaaaaaaaaaaaaaaaaaa!! Hűdenemtudokmostértelmesetmondani, nézzétek meg és örüljetek az életeteknek. L change the world!
"A tanítómesterem egy macska volt. Tőle tanultam meg a jelenben élni."

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.