Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Nem számítástechnikai témák

»» Személyiségteszt (Robin Hood)

6388 levél
Válasz 09.10.10. 07:50 #17
Beny12
Érdekes teszt. Nálam Marion - Robin - John - Sheriff

Értékelem Marion önfeláldozását, kevesen lennének rá képesek. Ugyanakkor én, mint viszonylag konzervatív ember sajnos el kell hogy ítéljem. Ezért kerül Robin a második helyre. Vacilláltam, hogy most John, vagy a Sheriff kerüljön a 3. helyre. John végülis "jó" ember, csak jót akar Marionnak, de mégis ott bujkál a háttérben az a tény, hogy végre az övé lehet. Próbál azonnal és gusztustalanul hasznot húzni a helyzetből. A sheriff meg bekaphatja a faszomat. kötelet neki.

Amit írt, az valamilyen szinten igaz, de 2/3-ával vitatkoznék
4727 levél
Válasz 09.10.05. 14:41 #16
Christoph
Ja az itteni teszt is pont ilyen érzékletes.
Nem szeretem a Cosmo meg egyéb értelmetlen lapok idiótábbnál idiótább tesztjeit, hiába akarjátok erre a sémára ráhúzni ezt is. Itt bizony elég komoly értékrendi listát kell felállítani magadról és ez sok mindent elmondhat egy emberről. Vagy nem elég "tudományos", hogy egy mesébe van ágyazva? Azért akartam fórumra vinni, mert pont a mások véleménye érdekelt, az enyémet meg úgyis tudom, ettől magamat nem ismerem meg jobban. Mert szerintem nem erről szól a teszt, nem tudom miért várjátok el tőle minden áron.
4727 levél
Válasz 09.10.05. 14:36 #15
Christoph
Leírom még egyszer. Engem nem a saját személyiség megértése érdekel (legalábbis a teszt által), egyébként nem is nyitottam volna topikot neki. Összeállíthatod a sorrended, de mindenkinek megvan az őszinte véleménye. Hazudhatsz, de nyilván csak magadat csapod be. Annak meg nincs értelme.
Magadat nyilvánvalóan nem fogod jobban megismerni ez alapján és a sorrend szerinti értékelést sem kell túl komolyan venni, mert elég általános dolgokat fogalmaz meg. Engem csak az érdekel, hogy mások milyen sorrendet állítanak fel. Mert ha magadat nem is, de mások értékrendjét szerintem egészen jól be lehet határolni a teszt által. Ezért tetszett.
32252 levél
Válasz 09.09.28. 23:17 #14
szbszig
Teljesen egyetértek, ilyen teszteket én is tudok csinálni:

Áll egy idős nénike az út szélén, de nem mer lelépni. Odamegy egy fiatal srác, azonban ahelyett, hogy segítene neki, inkább leköpi. Kicsivel később odamegy egy másik, aki karon fogja, és átsétál vele az úton.

Kérdés: melyik sráccal tudsz jobban azonosulni?

Válaszlehetőségek:
- Ha az elsővel, akkor valószínűleg egy bunkó, tahó paraszt vagy.
- Ha a másodikkal, akkor te egy igazán jó ember lehetsz.

Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
12270 levél
Válasz 09.09.28. 22:38 #13
asas01
Az a gond, hogy elég csekély számú, 4 paraméter van. Ezek név szerint az önzés, az empátia, az önfeláldozás és a makacs erkölcsösség, amiket elég egyértelmű módon reprezentálnak a történet karakterei. Ezeket kell szimplán sorba rakni, tehát nem egy tudatalatti választásról van szó, mint egy esetleges bújtatott kérdésben(bár ha nem zsigerből válaszolod meg, az sem lesz őszinte), hanem egyszerűen eldöntöd, hogy a számodra kívánatos tükörképen ezek a tulajdonságok fontossági szempontból milyen arányban osztozkodnak.
Senki nem fog ebből semmi újat megtudni magáról, éppen azért, mert ha az eredmény nem a várttal megegyező, akkor jogosan mondhatja, hogy az értékelés nem felel meg a tudatosan felállított mintának("én a bátor erkölcsöset raktam előre, miért lennék gyáva?"), ha pedig jól működik a teszt és valóban azt adja ki, amire a kialakított sorrend alapján számítani lehetett, ismét csak az önigazoláshoz kanyarodtunk vissza.

Biztos vagyok benne, hogy ha ezt a tesztet egy valódi képzett pszichológus állította össze, nem önmagában használja, hanem 30 másik társaságában - nem véletlenül.
i tell it like it is, cause im a bold figure
4727 levél
Válasz 09.09.28. 22:02 #12
Christoph
Hát kötve hiszem, hogy pontosan tudod a különbséget, ha a tesztben felcserélsz 1-2 szereplőt.
Egyébként meg persze, hogy összeállíthatod a személyiséged, de annak mi értelme? Talán nem válaszolhatsz úgy ahogy valóban gondolod?
12270 levél
Válasz 09.09.28. 18:18 #11
asas01
Jaj, csak most néztem meg, hogy félig-meddig bújtatott kérdések sincsenek, egyszerűen összeállítod a személyiséget, amit szívesen tudnál a magadénak. Ez így ölég gagyesz.
i tell it like it is, cause im a bold figure
2179 levél
Válasz 09.09.28. 18:04 #10
Shadowguard
Ezt azért cáfolnám. A teljesség igénye nélkül egy pár eredmény ebből a tesztből. A sorrend mellékelése nélkül.
Ha férfi vagy: Számos férfival egyetértesz, hogy a nők többsége ingatag és alacsonyabbrendű. Ezt a nézetet talán apádtól örökölted, vagy egy basáskodó anyának köszönheted.

Bár nagyszerűen adod elő az elégedettet, belül valójában boldogtalan és zavarodott vagy.
Ha férfi vagy: Nem érted a nőket, valószínűleg félsz is tőlük. Nem tudod, mi a szerelem, és valószínűleg jobban szeretsz a kocsmában dicsekedni a hódításaiddal, mint az ágyban bizonyítani azokat.

Ha férfi vagy: A nők részei életednek, és te magad kíméletlen vagy mind velük, mind az élet más dolgaival, vagy legalábbis szeretnél az lenni.

Ha nő vagy: Nem vagy benne biztos, hogy az igazság és az erkölcs kéz a kézben jár-e, vagy egymással szemben állnak. Nincs túl nagy véleményed a férfiakról.


Szerintem nem annyira pozitívak
...az élet álom, az álom halál, a halál megváltás, a megváltás élet...
12314 levél
Válasz 09.09.28. 17:43 #9
vortób
Little John, Maid Marion, seriff, Robin Hood
Kissé romantikus idealista vagy. Méltányolod az igazságot, széles látókörű és rugalmas vagy. Akár férfi, akár nő, valószínűleg vidám ember vagy. Szereted az embereket, és könnyen kötsz barátságot. Nem vagy túlzottan kalandvágyó, de ez nem is zavar.
Ez a válasz az emberek 10%-ára jellemző, a férfiak 9, a nők 10%-ára.

Egyébként rohadtul nem illik rám.
,,Happiness is only real when shared."
12270 levél
Válasz 09.09.28. 17:26 #8
asas01
Valamelyik topikba volt amúgy linkelve egy rakás ilyen, de meg nem mondom most, hogy melyikbe. Nekem ezekkel az gondom, hogy úgyis előre tudod, melyik válasz, milyen eredményt hoz majd, úgyhogy csak önigazolás az egész.
A lényeg, hogy bárminek is jelölöd be magad, valami tiszteletreméltó, nagy jellemű karakterhez hasonlít az összes teszt, hogy megnyugtasson: nem vagy rossz ember a nézeteid miatt.
i tell it like it is, cause im a bold figure
4727 levél
Válasz 09.09.28. 17:16 #7
Christoph
Itt nagyon nem a rád vonatkozó magyarázat a lényeg, mert az horoszkóp-szerű. Hanem engem az érdekel, hogy ki mi alapján rangsorol. Ez viszont tényleg sokat elmond egy emberről.
Elsősorban azért nyitottam a topikot, mert kíváncsi voltam mások véleményére is.
Engem például meglep, hogy vannak akik a serifet teszik első helyre. Szóval ez több, mint egy ilyen bravos tiniteszt.
12270 levél
Válasz 09.09.28. 17:08 #6
asas01
Nekem a Bravo magazin azt mondta, hogy én pirosas-fekete hátú dél-ázsiai leveli béka vagyok a szociális gazdasági nézeteimet tekintve, de a Nők Lapja szerint a 7 törpe közül én aludnék az ágyikóban a legnagyobb eséllyel.

Most akkor???O_O
i tell it like it is, cause im a bold figure
1087 levél
Válasz 09.09.28. 16:42 #5
richy25
én leginkább az első mondattal értek egyet magamra nézve.
"Magadat valószínűleg úgy definiálnád, mint egy tisztességes gondolkodású embert egy csúnyán tisztességtelen világban." Ez tény
Türelem szép erény, kivéve ha az alagút végén közeledik a fény!
2179 levél
Válasz 09.09.28. 16:39 #4
Shadowguard
A válaszomat nem írom le, csak a kapott értékelést (akit érdekel, majd megkeresi):
Moralista vagy, hagyományos ideálokkal, amit sokan ódivatúnak mondanának.
Ha férfi vagy: Magadat valószínűleg úgy definiálnád, mint egy tisztességes gondolkodású embert egy csúnyán tisztességtelen világban. A gátlásaid és a bűntudatod a boldogságod útjában áll.
Ez a válasz az emberek 5%-ára jellemző, a férfiak 5, a nők 5%-ára.

És hümm-hümm milyen igaz is ez rám Legalábbis már egy párszor pont ezt az ódivatút vágták a fejemhez

Szerk.: Egyező vélemények?
...az élet álom, az álom halál, a halál megváltás, a megváltás élet...
1087 levél
Válasz 09.09.28. 16:37 #3
richy25
Robin - Little John - Marion - sheriff

Kifejtve: Megértem h Marion csak épségben akarta tudni Robint, és ezért áldozatot hozott, de akkor is... lefeküdni a seriffel? ez túl megy bizonyos határokon. Ha tényleg úgy szereti Robint ezt nem tette volna meg szerintem.

Melelsleg a jellemzés amit írt eléggé passzol rám
"Magadat valószínűleg úgy definiálnád, mint egy tisztességes gondolkodású embert egy csúnyán tisztességtelen világban. A gátlásaid és a bűntudatod a boldogságod útjában áll."
Türelem szép erény, kivéve ha az alagút végén közeledik a fény!
5086 levél
Válasz 09.09.28. 16:32 #2
Toki
Ugyanezt jelöltem be én is, tőled függetlenül, gyorsan megcsináltam és utána olvastam csak el a hsz második felét.
4727 levél
Válasz 09.09.28. 15:59 #1
Christoph
Remélem nem nyúlok mellé és nem lett hosszú oldalakon kibeszélve a dolog . Azért nyitottam új témát, mert nem találtam megfelelő topikot. De szerintem jól el lehet róla vitatkozni/beszélgetni.

Szóval Tomcat bombagyárán találtam ezt a szerintem nagyon érdekes személyiségtesztet: Robin Hood személyiségteszt.

És akkor el is mondanám a személyes sorrendem: Marion-Little-John-Robin Hood-sheriff

Megvan ennek is a gyengepontja, de számomra ez a legideálisabb. Marion számomra egyértelmű, mert hősiesen nagy áldozatot hozott szerelméért. A másik kettő sorrendje azért így alakult, hogy bár igaz, hogy Robin meghalt volna szerelméért (feltehetően kivégzik), de utána nem volt képes értékelni Marion tettét. Bizonyos szempontból Robin következetes, de nem képes megbecsülni Marion tettét. Little John nem csinál semmi különöset, de respektálni tudja ezt, nálam ezért került Robin elé. A sheriff egyértelmű, aki beteszi első helyre szvsz nem teljesen ép lelkű.

A pszichomókusi értékelés szerint ez a sorrend egyébként kb egy vidám, lovagias emberre utal .

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.