Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» Újabb elbocsátások az EA-nél (Hírek)

4099 levél
Válasz 09.11.10. 20:44 #12
xeLaR
Na mindegy...inkább nem merülök bele a témába. Csak feltételeztem a veszteségességet...

Maradjunk annyiban, hogy hivatalosan veszteséges, és egy nagyon sajnálatos döntést hoztak...
-ReLax- Everything you know is wrong / black is white, up is down and short is long / and everything you thought was just so important / doesn't matter... -xeLaR-
1281 levél
Válasz 09.11.10. 19:36 #11
Indigo
Persze, mert az úgy működik, hogy egy cég veszteséget termel, de nem zárják be, mert majd "valahogy megoldja a pénzügyi problémáit"... Mondjuk az alkalmazottak csak minden második nap esznek, a befektetők meg boldogan lapátolják a pénzüket lefolyóba...

Most komolyan, ki hiszi azt el, hogy az EA veszteséges? Papíron lehet, hogy ki tudják hozni veszteségesnek, és adózás szempontjából ez még jó is... De folyamatosan a top10-es eladási listák elején szerepelnek a játékaik, minden platformon. És én higgyem el, hogy veszteséges? ...
4099 levél
Válasz 09.11.10. 16:22 #10
xeLaR
Mivel annyira nem követem az EA "csipp-csupp" gazdasági tevékenységeit, ezért csak annyit mondok, hogy a válság előtt valszeg megtehette, hogy veszteséges legyen, mivel valszeg meg tudta vhogy oldani a pénzügyi problémáit.
Aztán persze a válság meg betett ennek az iparnak, nekik meg így akkor főleg (természetesen azt feltételezve, hogy veszteségesen termelt az utóbbi években). Bár annyiban igazad van, hogy kevésbé érzi meg a válság hatásait, mint kisebb cégek (az általad említett pénztermelő rókabőrök miatt), de a több tucatnyi más játéka veszteségei és költségei valszeg neki is betettek. Nameg pénzügyi lehetőségei is korlátozódhattak...

Ez az "életben maradás" meg teljesen cégfüggő dolog, nameg nem mindegy, hogy milyen helyzetben van a vállalat. A részlegbezárások pedig azért elég nagy gondokra utalnak. Lehet, hogy a pénzügyi helyzetén már nem segítettek volna az általad felsorolt dolgok (pl. a kevesebb rókabőr kiadása sztem még rontott is volna a helyzetén, mivel (sajnos) legfőbb bevételi forrásai azok a játékok).

Az uccsó bekezdésed meg magáért beszél, habár elég sok új fejlesztést is kiadott, szal van még remény ilyen tekintetben...

És hogy a hírhez is hozzászóljak:
Elég megdöbbentő, és nem is igazán tudok viccelődni ezzel. Nem szeretem az EA-t, de káröröm helyett inkább sajnálom a munkanélkülivé vált 1500 embert.
Nemtom, hogy mi késztette a céget erre a drasztikus lépésre, de az elég világos, hogy nagy gondban lehet, ha már az egyik pénztejelő fejlesztőcsapatát is lapátra tegye...
-ReLax- Everything you know is wrong / black is white, up is down and short is long / and everything you thought was just so important / doesn't matter... -xeLaR-
14264 levél
Válasz 09.11.10. 14:57 #9
balays82
"Az ígéretesnek tűnő fejlesztések pedig számodra ígéretesek, de ha ők azt látják, h a rókabőrből is meg lehet élni, és feleannyi erőfeszítés sem kell hozzá, mint ahhoz a bizonyos projecthez, akkor nem is tudom melyiket fogják inkább hanyagolni..."

"Egyébként pedig nem kell őket sajnálni, lehet viszont majd azokat az ígéretesnek tűnő fejlesztéseket, amelyeket túl kockázatosnak ítélnek meg a kiadók, ezért leállítják őket, helyette inkább az általad is elítélt rókabőr lehúzást folytatják tovább."

Szerintem lényegében mindketten ugyanazt írtuk.
2011 levél
Válasz 09.11.10. 13:42 #8
Corvus5
Persze nem látjuk mi játszódik a háttérben, de ne akarják már bemesélni, h mindez azért van, mert szarul megy bolt, ami szemmel láthatóan nem igaz. A válság előtt is ezt csinálta az EA. "Jajj milyen rosszul megy a szekér, jajj milyen veszteségesek vagyunk." Ez alapján már évek óta csődbe kellett volna menniük.És azért az is vicces, h mindig ők sírnak a legjobban, pedig ha vki, akkor ők érzik meg pl. a válságot is a legkevésbé.

Egy cég pedig, ha anyagi gondjai vannak, akkor normál esetben mindent megtesz az életben maradásért. Nem az-az első, h lehúzzuk a rolót, meg részlegeket zárunk be. Márpedig nem látom, h az EA annyira megszakadna, h több tartalmat vigyen a játékaiba; kevesebb rókabőrt adjon ki; olcsóbban adja a játékait, h többen megvegyék; vagy egyszerűen kevesebbet költsön marketingre, mint magára a játékra.
Az ígéretesnek tűnő fejlesztések pedig számodra ígéretesek, de ha ők azt látják, h a rókabőrből is meg lehet élni, és feleannyi erőfeszítés sem kell hozzá, mint ahhoz a bizonyos projecthez, akkor nem is tudom melyiket fogják inkább hanyagolni...
14264 levél
Válasz 09.11.10. 12:31 #7
balays82
Akkor nyilván pusztán szórakozásból tettek idén lapátra több ezer embert. A vezetők megunták már a pénzük számolgatását, más elfoglaltság után néztek, ezt találták ki. Ez sokkal hihetőbb. Valószínűleg most sem küszködik filléres gondokkal az EA, de nem tették volna meg ezeket a lépéseket, ha nem valami (vélt vagy valós) külső kényszer miatt lett volna rájuk szükség. Nem csak az EA és más óriáskiadók, hanem független gazdasági elemzők szerint is hatalmas visszaesést produkált idén a játékipar, nyilván ezt minden szereplő megérzi, még az EA is. Egyébként pedig nem kell őket sajnálni, lehet viszont majd azokat az ígéretesnek tűnő fejlesztéseket, amelyeket túl kockázatosnak ítélnek meg a kiadók, ezért leállítják őket, helyette inkább az általad is elítélt rókabőr lehúzást folytatják tovább. Nem is igazán az a lényeges, hogy mennyire fedi a valóságot, amit az EA az anyagi helyzetéről állít. A lényeg, hogy erre hivatkozva leépítenek, fejlesztéseket fújnak le, amivel mi semmiképpen nem járunk jól.
Rendben van, utálod az EA-t nekem viszont elég sok olyan játék van a polcomon, amin az ő logójuk szerepel, érdekes módon ezek közül egy sem FIFA vagy Sims. Ezek ugyanis nem érdekelnek, nem veszek róluk tudomást, felőlem akár hetente adhatnának ki belőlük új részt, kárt nem okoznának vele. Örülök viszont, hogy olyan játékokat adnak ki, mint a Mass Effect, a Crysis, a Dead Space, vagy éppen a Dragon Age, ezekkel elég sok szórakozási lehetőséget biztosítottak rengeteg embernek az elmúlt években.
2011 levél
Válasz 09.11.10. 11:55 #6
Corvus5
Ugyanmár! Ne mond már, h számodra még hihető bármi, amit az EA az anyagi helyzetéről állít! Ez kb. olyan, mintha Bill Gates a villanyszámla miatt sírna, h vajon ki tudja-e majd fizetni. Minden évben kiadnak egy tucat játékot, aminek jórésze az említett rókabőr kategória, vagyis szinte 0 teljesítménnyel, ráfordítással érnek el bődületes bevételeket. Mert rókabőr ide vagy oda, az új FIFA, NFS, vagy az idén megjelent Sims3 olyan eladásokat produkál, amiről kisebb kiadók álmodni se mernek. Hónapokig trónol 1-1 ilyen szvsz 1000 Ft-ot érő játék az eladási listák elején, miközben az EA adja a legdrágábban a játékait. És persze "szegény" EA ennek ellenére állandóan $ milliárdos veszteségeket produkál ........ bocs, csak megtöröltem a szemem a könnyektől. Amennyi veszteséget ezek már összehazudtak, arra a teljes IHF keret sem lenne elég. Ezenkívül egyátalán nem létezne a játékipar, hiszen a legveszteségesebb ágazat lenne a világon. DE érdekes módon sokan élnek belőle úgy, h éves bevételeik meg sem közelítik az EA egy havi bevételét, miközben komoly munka áll a játékuk mögött. Akkor most h is van ez???

Az EA menthetetlenül szánalmas, pénzéhsége pedig legendás.
14264 levél
Válasz 09.11.10. 09:50 #5
balays82
Azért ez már nem az első kiadós pofon volt, az elmúlt egy év gyakorlatilag a leépítésekről és a stúdió bezárásokról szólt. Elég durva, hogy az eddig ultrasikeresnek tartott, milliós eladásokat produkáló Madden széria készítőit is kirúgták. Aki azonban örül az EA válságának, az ne felejtse el, hogy olyan fejlesztőcégek vannak a tulajdonában, mint a BioWare, a DICE, vagy a Pandemic. Nyilván egy BioWare szintű cég akár még az EA csődjét is túlélné, de azért nekünk az lenne a legjobb, ha lassan összeszednék magukat. Az persze érdekes, hogy éppen azután kezdődtek a gondok, miután John Riccitiello kihirdette, hogy elég a klóngyártásból, új címekre van szükség, bár nyilván a gazdasági válság sem jött éppen a legjobbkor.
A rókabőrgyártást a mai napig sokan az EA "védjegyének" tartják, pedig ezen a téren ma már szerintem a Activision vezet, lasan például nem is telik el olyan hónap, hogy ne jelenne meg valamilyen "Hero" nevű játék, az más kérdés, hogy ebből a PC többnyire kimarad, de lehetne akár említeni a CoD sorozatot is, aminek a következő részei nagyjából két évre előre mindig be vannak jelentve.
2175 levél
Válasz 09.11.10. 08:41 #4
Shadowguard
Valamilyen szinte van benne igazság. Sajnos jó ideje inkább újabb és újabb rókabőröket készítettek játékok helyett. Én is inkább a dolgozókat sajnálom. Főleg, mert sanda gyanúm szerint még így is bőven nyereséges a cég, csak hát milyen dolog az, hogy a vezetőség csak kéthavonta tud nyaralni menni az eddig megszokott havi rendszerességhez képest.
Bár valamilyen szintű fejlődés azért tetten érhető például az új NfS-ben(én csak ismerősnél próbáltam egy keveset, meg kritikák alapján nyilatkozom, tehát lehet cáfolni), szóval lehet észbekaptak már. Csak hát elveszíteni könnyebb a rajongókat, mint visszaszerezni....
...az élet álom, az álom halál, a halál megváltás, a megváltás élet...
558 levél
Válasz 09.11.10. 07:47 #3
Drukala
Sajnálom azokat, akik emiatt munkanélkülivé váltak, de az EA már megérdemelt egy kiadós pofont.
"I guess I have a soft spot for pretty faces"
9083 levél
Válasz 09.11.10. 00:31 #2
davkar9
Kellett volna pár szimsz2 kieg, sőt most már a 3-hoz is lehetne. Gyúnyolódunk itt össze-vissza aztán tényleg azok a szarok tartják fenn őket.
Simple. Eternal. Beige.
2011 levél
Válasz 09.11.09. 23:55 #1
Corvus5
L.O.L.
766 levél
Válasz 09.11.09. 23:55
PC Dome
Ez a téma az alábbi cikkhez kapcsolódó hozzászólásokat tartalmazza:
Újabb elbocsátások az EA-nél (Hírek)

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.