Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Filmek - mozi, TV, DVD

»» X-faktor

52252 levél
Válasz 14.10.14. 11:53 #355
Barthezz
Sztem Gwendolin bőven hozna elég szavazatot, már az önmagában figyelemre méltó, mind külsőleg, mind fellépés terén milyen brutális átalakuláson ment keresztül és ettől szerethető karakter lett belőle. Még akkor is, ha ez is egyértelműen forgatókönyv alapján készült, pár hét alatt ugyanis senki nem változik ekkorát határozottság és színpadi fellépés terén, meg hát ugye amikor átnyúlt a szemüvegén...
944 levél
Válasz 14.10.14. 11:40 #354
Lord of Destruction
vicces
de amugy sztem nem Gwendolin fog bejutni. Ha az RTL kizarolag a szavazatok maximalizasat tartaja szem elott, akkor valaki olyat juttat be, aki stabilan hoz egy szavazoreteget. Es ebben mar eselyesebb Benji vagy a sapkas, tajszolasos kollega.
hands into a fist,static in my head.now i'm sitting face to face with loneliness... - by Finch
1118 levél
Válasz 14.10.14. 10:14 #353
quervo
Én ugyan nem nézem már 2 éve, de az elmondások alapján ugyanazt az utat járják be, mint pár éve talán Amerikában, amikor Cowell nem juttatott be egy csajt, aztán elmondta, h mekkorát hibázott, elment a versenyző házához, és ott közölte vele, hogy a mentorok egyetértenek abban, hogy neki még helyen van a mezőnyben. Persze ez nagyjából úgy zajlott, hogy a kamera a csaj házából vette, ahogy ajtót nyitnak Cowell-nek Meg is nyerte annak rendje-módja szerint.
Nekem az egyik ismerősöm tavaly vagy tavalyelőtt volt, az ütőszenekarát hívták be valamelyik csapathoz, a próbán pedig mondta a Nagy Feró, hogy arra nagyon figyeljenek, hogy a dobot ne találják el, mert kellemetlen lenne, ha belehallatszana az alapba.
52252 levél
Válasz 14.10.14. 10:03 #352
Barthezz
Volt már korábban példa egy hasonlóra, amikor a lányok közül 7-en jutottak a mentorházba (Csobot Adélt ugyebár így mentették be...). De elképzelhető, hogy a vigaszág külföldön is így van, ugyanis a táborban történő (természetesen előre megírt forgatókönyv szerint történő, de valóban izgalmasnak tűnő) székcserés megoldást is idén vették át az eredetiből.

A vigaszág is előre lefutott, ha ugyanis nem lenne az, az így bejutott versenyzőnek 1 órája lenne felkészülni az első élő fellépésére, miközben a többiek már nyár óta gyakorolnak (és ugye smink, díszlet, koreográfia is van, amit legalább 1 héttel előre meg kell tervezni). A vigaszágon Gwendolin fog bejutni, mivel messze ő a legjobb hangú versenyző az egész mezőnyből és nagy esélye van a végső győzelemre is (így tényleg majd jöhetnének a hírek, hogy a vigaszágas versenyző nyerte meg). A mentora Szikora, már most mennek a hírek, hogy a lányok külseje alapján választott és nem a hangi adottságok miatt. (Pedig Gwendolin sztem elég jól néz ki.) Vele ezt el lehet játszatni, jól áll neki a szenilis vén kujon figura, mert ugye senkinek nem vitás remélem, hogy nem a mentorok döntenek az élő showba továbbjutókról, hanem az RTL gondos casting csapata.
32233 levél
Válasz 14.10.14. 04:27 #351
szbszig
Nem néztem egy adást sem a válogatóból, csak az előbb olvastam egy cikket a mentorházban történtekről. Jól értem, hogy a plusz négy indulóból a nézőknek kell egy versenyzőt még beszavazni az élő show-ba? Ez valami RTL-es újítás, kaptak felhatalmazást rá a tulajdonostól, hogy így alakíthassanak a szabályokon? Vagy már a külföldi verziókban is mindenhol így megy? Mert amúgy elsőre érdekes ötletnek tűnik, valójában viszont az izgalmakat szerintem csökkenteni fogja az élő adásban. Hiszen aki így jut be, az elég jó eséllyel sokáig jut majd ott is. Az legalábbis nem túl valószínű, hogy akire most rengetegen szavaznak, akiért megmozdult a nép, az mögül rögtön ki is hátráljanak az első néhány adásban. Persze ha az a cél, hogy a vigaszágon induló versenyzővel megnyeressék az egészet, akkor jó irányban haladnak. Az a végén kétségtelenül nagyot szólna. Mondjuk a mentorát meg jól lejáratják vele, hogy olyan botfülű volt, hogy már a válogató során kiszórta, de az kit érdekel, legfeljebb keresnek egy új mentort a következő szezonra.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
52252 levél
Válasz 14.01.17. 20:51 #350
Barthezz
Azért őket elég könnyű volt megjegyezni. Ugyebár még az elején kiestek, majd Bozsek Márk visszalépése után új esélyt kaptak, amit kihasználva egészen a döntőig meneteltek és majdnem meg is nyerték a szériát. Meg tényleg nem voltak rosszak, a poharas produkciójuk - bár nem saját ötlet volt - kimondottan tetszett, de volt még ezen kívül is jónéhány jó pillanatuk. Egyénileg nem voltak akkora hangok, így Danics Dóra megérdemelten nyert, de csapatként jól működtek.
32233 levél
Válasz 14.01.17. 20:45 #349
szbszig
Te még megismered őket? Komolyan, nekem már a csapatnév hallatán is gondolkoznom kellett pár másodpercig, hogy hova tegyem őket, melyik szériában voltak, hányadikok lettek. Na, kb. ennyire maradnak meg a fellépők az emberek emlékezetében is, gondolom.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
52252 levél
Válasz 14.01.17. 19:34 #348
Barthezz
Ma este a By The Way két tagja, Sziki és Bence jöttek szembe az Oktogonon a 4-6-os megállóban. Tudom, nincs ennek akkora hírértéke, csak mindig felfigyelek, ha a tv-ből ismert arcokat látok a városban.
764 levél
Válasz 13.12.16. 10:35 #347
pb69
@Corvus5:
Jó meglátás, hogy nem érdemes totálisan tökéletes produkciókat elvárni a versenyzőktől, hiszen messze nem olyan profik (rutin terén biztosan), ill. sokkal komolyabb terhelést kapnak, mint amúgy az életben.
A BTW esetében én nagyon hiányoltam a hangszeres produkciókat. Ha igazán együttesként akarjuk kezelni őket, akkor elvárható lett volna, hogy zenéljenek is az ének mellé. Ha mindig mind a 4-en énekelnek, akkor ne csodálkozzunk ha ilyen szempontból is összemérik őket a többiekkel.
Egyébként sok igazság van abban, amiket leírtál.

@Dark Archon:
Természetesen a zenei mainstream-re gondoltam, elsősorban ara vonatkozik a kritikám. A való életben felfedezett és felfuttatott együttesek és énekesek többsége fabatkát sem ér. A tehetségkutatók amúgy is erre a popos fővonalra vannak ráállva és ebbe a kategóriába termelik az embereket, oda meg bőven elférnek, mondhatni hiánypótlók.

@Lovi Tommy:
Az, hogy nincs mondanivaló, az sajnos nem egyedi jelenség nálunk. Azért a külföldi maistream se arról híres, hogy világmegváltó tartalmat közvetítene. Akár mondanivaló, akár zenei téren. Az igazi újítások tipikusan nem ebből a rétegből kerülnek ki. Én nem ebben érzem a masszív lemaradásunkat.

Tünde múltját csak azért hoztam fel, mert tökéletes példája a zenei menedzserek dilettantizmusának. Egyben egyfajta társadalmi kritika is, hogy egy ilyen kaliberű előadónak ennyire "más fronton" kell keresni a kenyerét.
Nyilván nem kényszerítették fegyverrel, nyilván lett volna más út is, nem akarom csökkenteni az egyéni felelősségét. Ez viszont nem változtat azon a helyzeten, hogy a zenei életbe nem emelték be.

Érdekes, hogy eddig 4 X-faktorból 3-at 25 év feletti nyert meg. A győztesek mellett a kategóriában tűntek még fel remek zenészek. Nekik ilyen korban már rég a zenei piacon lenne a helyük, ha időben felfedezik őket és érvényre tudják juttatni a tehetségüket.
52252 levél
Válasz 13.12.16. 10:11 #346
Barthezz
Szerintem teljesen irreleváns, hogy az ágyban mit élvez, vagy a múltban miket csinált. Itt most az a lényeg, hogyan énekel és mennyire jó előadó, aminek teljesen megfelelt. Mindenkinek lehet hibát találni az életében, olyan dolgokat a múltjában, amire méltán nem büszke, de ezeknek semmi köze a zenei teljesítményhez. Michael Jackson is a pedofil botrányai ellenére az előző évszázad talán legnagyobb előadója volt. Ennyi, nem kell ezen csámcsogni.
7801 levél
Válasz 13.12.16. 09:35 #345
Lovi Tommy
Nem azzal van a baj, hogy tegyük fel, nem elég jó a hangja, stb.
A zenéjükkel semmi egyedit nem alkotnak. Nincs mögötte semmi, nem akarnak semmit elmondani, Britney Spears-szinten ragadnak.
És ahogy DA mondta, ez sajnos a magyar popra igaz.
Mert pl. az "underground" zenekarok ha befutnak is, nem lesznek ennyire mainstreamek, próbálnak valami újat alkotni.
10589 levél
Válasz 13.12.16. 09:16 #344
Dark Archon
Azért azt hozzátenném, hogy a zenei életünk csak a pop terén van a foci szintjén. Ez meg egy ilyen szakma. A probléma ott kezdődik valahol, hogy szakma. Remek rock / metal együtteseink vannak, akik külföldön is simán megállják a helyüket.

SPOILER
Tündike meg bizony önként és dalolva, vidáman élvezte a nagyapa korú emberekkel, szado-mazot, nyelte a vizeletet, stb. Ilyeneket nem lehet ráerőltetni valakire, akinek nincs hozzá affinitása (és mondjuk nem az albán maffia rabolta el).
Dark Archon | i5-2500K - GTX 760 - 8Gb - Windows 7 x64 | BF4: DarkArchonHUN
2011 levél
Válasz 13.12.16. 00:08 #343
Corvus5
Én személy szerint a szüleim miatt nézem. Ha már hazajövök hétvégére, hogy velük legyek, akkor szeretném velük is tölteni az estét, még akkor is, ha ezért viccfaktort kell néznem közben. Amikor megkérdeztem ők miért nézik, hiszen megrendezett, celebes, szánalmas, stb. akkor azt mondták, hogy őket ez a része hidegen hagyja, soha nem is szavaznak, de mégis mi mást nézzenek? Mindegyik csatornán vmi C kategóriás szemét van, millió reklámmal teletűzdelve, ezerféle helyszínelők, századjára ismételt ismeretterjesztő film, stb. A hét többi napján meg mindig sportot néznek, úh legalább szombaton van egy zenés műsor, amiben azért vannak kifejezetten jó produkciók is. Ezzel az érveléssel nem is nagyon tudok vitatkozni, na meg minek is.

Egyébként valamit nagyon félreértettél alapból. Az, hogy te profi előadásokat vársz el egy tehetségkutató szereplőitől, az nem a műsor hibája. Én inkább azon "akadtam ki", amikor válogatón nagyon jó hangú énekeseket szórtak már ki azzal, hogy nem elég jó technikailag. Hát most akkor ti kedves mentorok mégis mi a francnak is ültök ott? Mert ha tehetségkutató a műsor, akkor éppen az lenne a dolgotok, hogy megtaláljátok és megcsiszoljátok azokat a gyémántokat, míg ha profikat akartok beválogatni, akkor meg semmi szükség rátok. Így is érdekes hallgatni olyan embereket hallgatni, ahogy szakmailag kritizálják mások éndektudását, meg technikáját, akik még énekelni sem tudnak (pl. Friderikusz).

A ByTheWayről meg annyit mindenkinek: soroljatok már olyan, legalább 4 fős fiú bandákat, ahol mind a négyen valóban énekelnek, s nem csak aláhümmögnek, meg refréneznek a frontembernek? Én alapból úgy ítéltem meg a szereplésüket, hogy hülyeségnek tartom, hogy szóló énekesekkel együtt versenyeztettek csapatokat. Már önmagában szubjektív megítélés kérdése két jó női énekes összehasonlítása, egy nagyon jó férfi és női énekesé szerintem már nem is racionalizálható, akkor hogy kellene összehasonlítani egy szólót egy csapattal? A fiúknak olyan számokat kellett négyüknek elénekelniük, amiket egyetlen előadóra írtak. Persze hogy nem hasonlíthatóak külön-külön egy Danics Dórához, de egy zenekar nem is erről szól. Na meg ha lenne 4 bitang jó énekes egyforma tudással, akkor mi a fenének lennének zenekar? Jó hangulatot csinálnak, kreatívak, jól működnek csapatként. Csapatként szerintem vannak annyira jók, mint Dóra egyénileg. De ismétlem: ez is szubjektív vélemény.
764 levél
Válasz 13.12.15. 23:57 #342
pb69
@Lovi Tommy:
A következő 10 évre? Már 20 éve folyamatosan el van temetve. Nyilván szomorú ez a helyzet, de ez van. Csak meg kell nézni egy zenei díjátadót milyen figurák lesznek díjazottak. Nagyon kevés olyan van, aki szakmailag ér is vmit és nem feltűnően a pénz vagy protekció útján jutott oda. Ezek jó része pedig tehetségkutatós.

@RAI*DEN:
A műsorvezetők erőltetett kliséin én is csak a fejemet fogom. Ha előre megírt ökörségeket akarnak velük előadatni, akkor színészeket kéne keresni, akik viszonylag hitelesen elő is tudnák vezetni, mert szánalmasan izzadtságszagúak ezek.
A tehetségkutatóknál tipikusan más tollával ékeskednek és nem saját dalokkal. Ennek oka a "showbiznisz", ahogyan Te is írtad. Emellett a közönség hosszabb távon képtelen lenne értékelni az újítást és a szárnybontogatást és kiszavazná a bátrakat, akik saját műveket hoznak. Miután a versenyzők kilépnek a zenei piacra, már elkezdik/folytatják a zeneszerzést, esetleg írnak kifejezetten rájuk számokat. Ennek ez a rendje, ha szeretjük, ha nem.
A brit és amerikai ilyesmi műsorok nyilván színvonalasabbak. A merítési lehetőség is nagyobb, ill. a végén sokkal komolyabb nívójú piacon is kell helytállniuk. Amíg nálunk ilyen SP-féle szerencsétlenek alkotják a mainstream vonalat, addig nekem komoly felüdülés az ilyen tehetségkutatók versenyzőit hallgatni.

Persze én sem örülök annak, hogy a zenei életünk kb. a focinkkal van hasonló szinten, de a menedzsereknek kéne normális munkát végezni a susmus helyett. Nonszensz, hogy pl. egy Krasznai Tündének pornóznia kellett (feltéve persze, hogy nem önként és dalolva vállalta), miközben a drága jó zenei producerek, menedzserek Fluor Tomikat "fedeztek" és futtattak fel.
2917 levél
Válasz 13.12.15. 23:27 #341
RAI*DEN
Köszönöm a válaszodat, és megfejelném a véleményemmel. A véleményedet elolvasva totál világos számomra, hogy akkor miért is olyan semmilyen a magyar zenei élet mint amilyen. Amíg ezek lesznek a "jók", addig túl sok jót felesleges várni, de hát ugye egy RTL meg TV2-nél csak az számít, hogy mire cuppannak rá az emberek birka módjára, hiába majdnem tökéletesen ugyanaz a forgatókönyv évről-évre. Nekem többnyire nem is az énekesekkel van ám bajom, hanem sokkal inkább az egésznek a megrendezettségével. Ördög Nórikácska is amilyen meggyőzően tudott bőgni minden egyes részben, az valami fenomenális volt, miközben a jelenettől az én gyomrom 3-4-et fordult.

Ami a "tehetségeket" illeti, nagyon zavar, hogy az esetek 99%-ban nem saját szerzeménnyel állnak ki a közönség elé, hanem jól bejáratott számokkal, amiket mindenki ismer. Az esetek többségében olyan darabot hoznak amit mindenki ismer, de ez még nem is lenne baj, de az, amilyen rosszul előtudják adni azokat, és amilyen hamisan tudják az egyes darabokat elénekelni, meg belevisznek valamit a saját stílusukból ami szinte mindig nagyon rosszul sül el(kb olyan érzés mintha kést szúrnának az ember fülébe), az már zavar. Az előző és ezen kommentem alapján már összetudod rakni, hogy miért nem nézem/hallgatom a műsort, mert nekem tökéletesen művi az egész. Ha tökéletesen megrendezett produkcióra vágyom, elmegyek moziba és megnézek valami elképesztően jó filmet, vagy itthon nézek meg egyet, esetleg színházba merészkedem, de ez nem fog tudni érdekelni egy darabig.

Másrészt: A brit és amerikai Xfaktor fényévekkel jobb mint a magyar. Azért egy USA a többszázmilliós lakosságával sokkal hihetőbb, hogy termeli a tehetségeket, és ott azért tényleg szoktak lenni olyan produkciók amik teljesen elvarázsolják az embert...
7801 levél
Válasz 13.12.15. 23:06 #340
Lovi Tommy
"Ugyanis lehet szidni és szapulni őket, hogy milyen fosok, de a magyar zenei élet sztárjainak 90%-ánál már a 12 döntős többsége is messze jobb. Akiknél meg nem jobbak, kb. mind más tehetségkutatókból kerültek be az elitbe. "
Ha ők valóban jobbak, akkor sajnos az egáész magyar zeneipar/zeneművészet el van temetve a következő tíz évre.
Persze nem vitatkozom az állításoddal, csak elég szomorú, hogy ők jónak számítanak
764 levél
Válasz 13.12.15. 22:59 #339
pb69
Gratulálok Dórának, ez minden szempontból így volt korrekt. Én az eddigi összes produkció alapján Tündét egy leheletnyivel jobbnak éreztem, de a végső fináléban már ő se tudott volna jobb lenni, mert Dóra igazán odatette magát. A BTW-nél mindenesetre mindketten legalább egy kategóriával jobbak voltak.

@RAI*DEN:
Értékelem a kíváncsiságod. Azt viszont kevésbé szeretem, amikor vki az általa állítólagosan gyűlölt vagy érdektelennek tartott témákhoz jár kritizálni(mocskolódni) és okoskodni. A trollkodás egy fajtájának tartom, de ez legyen az én egyéni problémám. Azért válaszolok a kérdésedre is.

Én magasról teszek a bulvármédia által hype-olt celebekre. Azokra, akik érdemi teljesítmény nélkül parádéznak és a saját hülyeségükből (és az emberekéből) élnek/élősködnek. Ennek megfelelően a tehetségkutató szereplőinek magánélete se izgat és nem vagyok kíváncsi a körülöttük generált kamudolgokra.
Ami miatt én az ilyen műsorokat követem, az a zenei (szakmai) tehetség és teljesítmény. Kizárólag az adásokat nézem és utána is maximum 1-1 produkciót nézek vissza.
Ugyanis lehet szidni és szapulni őket, hogy milyen fosok, de a magyar zenei élet sztárjainak 90%-ánál már a 12 döntős többsége is messze jobb. Akiknél meg nem jobbak, kb. mind más tehetségkutatókból kerültek be az elitbe.
A nemzetközi szint persze más, de azért minden szériából kikerül 2-3 olyan figura is, aki bárhol megállná a helyét a világban. Kis hazánkban pedig az arany- és platinalemezesek, ilyen-olyan fesztivál- és gáladíjasok nagy része még a 10-12-es döntőbe se kerülnének be egy X-faktor jellegű műsorba.

Ezeket egyébként nem először írom itt le, de hát ismétés a tudás anyja.
7801 levél
Válasz 13.12.15. 22:49 #338
Lovi Tommy
TV jelen esetben = minden kereskedelmi csatorna műsorával, akár online, akár a varázsdobozban
32627 levél
Válasz 13.12.15. 22:47 #337
Creativ3Form
Khm, én se TV-n néztem.
Az lenne a világon a legnagyobb business, ha mindenkit megvennék annyiért amennyit ér, és eladnám annyiért amennyit hisz magáról!
7801 levél
Válasz 13.12.15. 22:45 #336
Lovi Tommy
óriási +1. TV-t csak akkor kapcsolok be ha rárakom az usb-t filmet nézni
2917 levél
Válasz 13.12.15. 22:40 #335
RAI*DEN
Lelked rajta, bár én esélyt sem adok egyik ilyen műsornak se(már hosszú évek óta), hogy akárcsak egy embert is megkedveljek, mert a legnagyobb őszinteséggel szarom le az egészet. Épp elég nekem az a a "nagy magyar valóság" amit egyesek fészbúkon élnek át, hogy éppen ki kinek csápol a tv előtt, meg a sok szerelmes hülyeleány akik éppen az aktuális "szépfiú(k)" gondolatával fekszenek és kelnek napról-napra. Hihetetlen, hogy még ennyi év után is ennyire beletudnak szopódni az emberek(ezt most ne vedd magadra). Lassan már ott tartunk, hogy minden bokorban celeb van, mert a TV2 és az RTL olyan szinten gyártja őket, hogy az már rettenetes...
52252 levél
Válasz 13.12.15. 22:39 #334
Barthezz
És végre Dórát is lehetett látni teljesen felszabadultan, érzelemből énekelni! A győzelem kihozta belőle.
6665 levél
Válasz 13.12.15. 22:35 #333
GustyX
...
http://gustyx.web4.hu - saját véleméyeim, tapasztalataim játékokról
32627 levél
Válasz 13.12.15. 22:32 #332
Creativ3Form
Nos, én Dóra miatt. Már tavaly is szerettem, és sajnáltam, hogy nem jutott be az élő showba, de idén összejött, és egyértelműen megérdemelte. Persze, manipulálva van mint a szar, de ettől még előfordul, hogy van egy-két jó hang. Dóra ilyen, ennyi. Ciki, nem ciki, én miatta néztem na.
Az lenne a világon a legnagyobb business, ha mindenkit megvennék annyiért amennyit ér, és eladnám annyiért amennyit hisz magáról!
32627 levél
Válasz 13.12.15. 22:30 #331
Creativ3Form
ÚGYISVAAAAAAAAAAN!!!!
Az lenne a világon a legnagyobb business, ha mindenkit megvennék annyiért amennyit ér, és eladnám annyiért amennyit hisz magáról!
2917 levél
Válasz 13.12.15. 22:26 #330
RAI*DEN
Egyszer régebben kérdeztem már azt hiszem Lit-től, hogy mi a bűbűnatos frászért nézitek ezt a műsort, de most már titeket is megkérdezlek, hogy mennyire tudatosan sorvasztjátok az agyatokat ilyen lepra műsorral? Bármi jobb ezektől a szar műsoroktól, még kb az öncsonkítás is, mert ezt nem tudom elképzelni, hogy valaki a szabadidejét ilyen szar nézésével vesztegesse...
32627 levél
Válasz 13.12.15. 21:13 #329
Creativ3Form
+1. Hangulatot azt tudnak csinálni, de ez eddig csak egy bohóckodás tőlük...mintha nem vennék komolyan mondván, a közönség úgy is imádja őket, így tök mindegy mit csinálnak. Eddig is Dórának szurkoltam, de ezek után már az alap felháborodottságom is megfog kétszereződni, ha nem ő nyer.
Az lenne a világon a legnagyobb business, ha mindenkit megvennék annyiért amennyit ér, és eladnám annyiért amennyit hisz magáról!
764 levél
Válasz 13.12.15. 21:06 #328
pb69
Eddig itt elég vérszegénynek érzem a BTW-t. Dórához képest mintha vmi egyetemi hobbizenekar lenne. Az eddigi repertoárból elhozták ezt a két bohóckodást, amit kissé méltatlannak is érzek egy döntőhöz.

Persze tudni lehetett, hogy hangilag nem fogják felvenni a versenyt, de aki korábban Queen-t is tolt, attól egy fináléban a jópofizásnál többet várnék...
764 levél
Válasz 13.12.15. 11:14 #327
pb69
Dórának kiváló hangi adottságai vannak és nagyon profi. A BTW nagyon jól tud előadni és hatni a közönségre, noha egyénileg nem olyan képzettek szakmailag. Tündénél megvolt mindkét pozitívum, a remek hang és a jó előadói készség.
Ezért szerintem összességében (szakmailag) Tündénak kellett volna nyerni, de a közönség most másképp ítélt. Várható volt, hisz 2x már párbajozott és múlt héten is 3. helyen végzett. A megosztó személyiségeknek a döntőben tipikusan már nem osztanak lapot.

Dóra valóban kissé nehezen tud felszabadult lenni, de a dalválasztás nem igazán erőszak kérdése. Neki ezek a lassabb dalok állnak jól és ezeket szereti énekelni. Kapott néhányszor lendületesebb számokat is, de nem igazán működtek. Laza ezekben sem volt, ellenben hangilag sokkal bizonytalanabb volt és nem is állt jól neki.

Azt azért nem mondanám, hogy Nikolas leénekelte volna Tündét. Nyilván más karakterű hangok. A lányoknál elég egyenlőtlenek voltak a duettek, de ez van.
A BTW pedig nagyon is jól járt B(ozse)K Márkkal. Marketing szempontból nagyot ütött és megint komoly népszerűségi hullámot generált nekik.
2011 levél
Válasz 13.12.15. 09:37 #326
Corvus5
Nikolassal nem lett volna semmi baj, de számomra az nem duett, ha egy dalnak 90%-át az egyik fél énekli, míg a másik csak néha aláhümmög. A közös éneklés során meg lehetett hallani, hogy durván visszafogta Nikolas a hangját, mert egyébként alaphangon leénekelte volna Krasznait.
52252 levél
Válasz 13.12.15. 09:06 #325
Barthezz
Dórával egyedül ez a mesterkéltség, modorosság a bajom, amúgy neki van a legjobb hangja a mezőnyben. Utána jön hangi adottságokban Krasznai, aki viszont érdekesebb személyiség, sajnáltam, hogy kiesett. Plusz ő szerintem jobb dalokat is kapott, Danics folyamatosan ezeket a lassú számokat kellett, hogy énekelje, amikben a modorkodás eleve sokkal jobban kijön és kevésbé tud felszabadulttá válni.

Mondjuk a feltételek ezúttal nem voltak egyenlőek. Danics ugyebár kapott egy Dés Lászlót partnernek, vele Krasznai duettpartnere, Nikolasz nyilván nem említhető egy lapon, még akkor sem, ha jól énekelt, a BTW pedig megkapta ugyebár Bozsek Márkot, ami még viccnek is rossz és óriási kicseszés volt a fiúkkal.
32627 levél
Válasz 13.12.14. 22:36 #324
Creativ3Form
Borítékolható volt ez már a múlt héten. Holnap HAJRÁ DÓRA! Nehogy már egy kiesett, majd szerencsével visszatért csapat nyerjen. Még ha tényleg jók is.
Az lenne a világon a legnagyobb business, ha mindenkit megvennék annyiért amennyit ér, és eladnám annyiért amennyit hisz magáról!
6665 levél
Válasz 13.12.14. 22:31 #323
GustyX
Ennyi.
http://gustyx.web4.hu - saját véleméyeim, tapasztalataim játékokról
764 levél
Válasz 13.12.10. 12:59 #322
pb69
Azok az adatok tényleg tanulságosak lehetnek.

Pl. érdemes lenne megnézni, hogy mennyivel változott adásról adásra az összesített szavazatszám. Ugyanis ha mindenki csak a kedvencére szavaz, majd a kiesése után visszavonul, akkor mondjuk 10 versenyző esetén ~3x annyi SMS-nek kéne beérkezni, mint a dobogósoknál.
Ebben már az is benne van, hogy későbbi szakaszban akár többeket érdekel és többen többet szavaznak. Viszont ha korlátozva van az egy telefonról küldhető SMS-ek száma, akkor még ez is kevésbé torzít.
Ezzel szemben, ha nagyjából mindig ugyanannyian szavaznak, akkor feltehető, hogy van egy masszív szavazói mag, aki mindenképp tolja vkire, akkor is ha a fő kedvenc már nincs ott. Ezek mellett természetesen megvannak a hozzátartozók és elfogult rajongók is, ahogyan írtad is. Ők valószínűleg le is állnak ha úgy alakul.
32233 levél
Válasz 13.12.10. 04:28 #321
szbszig
Valamelyik ilyen műsor valamelyik korábbi évadja végén az RTL Klub tőle meglepő módon nyilvánosságra hozta a szavazások abszolút számait is, és abban valami olyan volt, ha jól emlékszem, hogy egy adás alatt nagyságrendileg olyan tízezer szavazat jön be. Tehát a legjobbak is néhány ezret kapnak összesen. Nyilván úgy kezdődik, hogy a rokonság meg a közeli barátok mind beleteszik a személyenkénti maximális harminc szavazatot. Azt hiszem, egy telefonról legfeljebb ennyit lehet. És ez azért még nem egy nagy megterhelés, ha a családtagod csápolna ott hétvégenként az ország legnézettebb tévécsatornáján, tízezer forintot szerintem rászánnál te is. Szóval annak a néhány ezer szavazatnak legalább a felét le is vonhatjuk rögtön. A kevésbé jó versenyzőknél pedig, akik ezer alatt teljesítenek, és az évad első felében kiesnek, lényegében az összeset. Szóval szerintem felesleges ilyen teóriákat gyártani. Nincs igazán kimutatható tendencia az eredmények alakulásában, lényegében néhány száz szavazat dönt a versenyzők között mindig. Ezt egyébként az RTL Klub nagyon helyesen hangsúlyozza a legtöbb adásban, de nem azért van így, mert annyira jó lenne mindenki, és az emberek a szavazás 24 órája alatt versenyt futva nyomogatnák értük a telefonkészülékeik gombjait, hanem mert annyira kevés szavazat érkezik be összesen.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
764 levél
Válasz 13.12.09. 23:16 #320
pb69
1. Természetesen van. A szavazók többsége azért küldi az SMS-t, mert olyan típusú (és mert anyagi lehetősége van rá). Nekem is vannak kedvelt figuráim az ilyen és ehhez hasonló műsorokban, de soha nem szavazok. Aki viszont rendszeresen erre adja a fejét, az jó eséllyel akkor is folytatja, ha az elsődleges kedvenc kiesik.
Kicsit olyan ez, mint a fogadás: aki rendszeresen játszik, az már sokszor olyan eseményekre is teszi a $-t, amiről fogalma sincs micsoda. De a betelefonálós műsoroknak is megvannak a szenvedélybetegei stb.. Persze nem mindenki ilyen (pl. az ismerősök, családtagok, elvakult hívek nyilván nem), de most komolyan, a mai világban azért kevesen engedhetik meg maguknak, hogy ilyen jellegű drága "hobbijuk" legyen.

2. Nem küldenek 7-8 szavazatot több versenyzőre is, hogy másokat szívassanak, épp ezt írtam én is. Azonban ha van 2-3 jelölt, akiből az egyik nagyon antipatikus, akkor simán szavazhatnak vmelyik másikra. Itt már ugyanis vki támogatásával szinte 1-1-ben a másik ellen tud szavazni. Nyilván ez legtisztábban a döntőben jelentkezik, ahol már csak 2-en vannak.
A valóságshow-k esetében elég jól követhető volt ez a fajta hozzáállás. Azt pedig gondolom nem kell magyaráznom, hogy a különféle típusú műsorok rendszeres szavazói körében igencsak masszív átfedéseket lehetne találni (1. pont).
32233 levél
Válasz 13.12.09. 22:59 #319
szbszig
Van olyan, hogy valakinek kiesik a kedvence, és a következő hétvégén annyira akar megint SMS-t küldeni, hogy keres magának egy másikat a megmaradtak közül? Meg hogy 7-8 szavazatokat küldenek emberek, egyszerre több versenyzőre is, hogy a harmadikat szívassák? Szerintem te egy másik realitásban élsz...
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
764 levél
Válasz 13.12.09. 19:02 #318
pb69
A BTW kiesése anno komoly balhét generált, mert messze nem Ákosnak és nekik kellett volna párbajozniuk, így kiesniük se. Erre a médiában mindenhol kellőképp fel is hívták a figyelmet, aminek több következménye is lehetett.

Egyrészt a stabil rajongói bázisuknak egy olyan traumát okozott, hogy azóta minden alkalommal már előre görcsölhetnek és tolhatják sokszoros erővel a szavazatokat.

Másrészt sokan csatlakozhattak is a rajongóikhoz, hisz a méltatlan kiesésük komoly szimpátiát kelt irányukban. Ráadásul akkor kaptak emiatt extra rivaldafényt, amikor még sokan voltak a mezőnyben, ők viszont ezzel ki tudtak emelkedni.

Harmadrészt nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy minél kevesebben vannak, annál jobban tolódnak az arányok. Aki eddig szavazott, de elbukott a kedvence, jó eséllyel pártolhat át máshoz.
Emellett az antipátia kifejezésének is egyre nagyobb tér jut. 10-12 versenyzőnél aligha fog bárki 7-8-ra szavazatokat küldeni csak azért, hogy 2-3-at szívasson. Ezzel szemben 4-5-nél már elképzelhető, hogy egy semlegesre szavaz azért, hogy a neki nem tetszőnek kevesebb esélye legyen. Ez ugye olyan ellentmondásos figuráknál, mint Krasznai akár fontos is lehet.
52252 levél
Válasz 13.12.09. 18:45 #317
Barthezz
Mióta visszatértek, mégcsak párbajozniuk sem kellett. Ezt azért mindenképpen maguknak köszönhetik. Akkor nem érdemelnék meg, hogy itt legyenek, ha folyamatosan párbajoztak volna, de a mentorok vmiért mindig őket mentették volna meg. A kiesésük vagy megrendezett színjáték volt, vagy pedig az a logika érvényesült, amit a kiesés okán hangoztattak: Mindenki annyira biztos volt a továbbjutásukban, hogy úgy gondolták, kapnak elég sms-t másoktól. Mivel sokan gondolták így, végül senkitől sem kaptak. Mindkettő teóriát megerősíti az, hogy stabilan meneteltek ezután be az első 3-ba, szóval van elegendő rajongóbázisuk.

Ettől függetlenül Dóra vagy Tünde jobban megérdemelné a végső győzelmet, mert nekik nagyon jó hangjuk van, míg a By The Way esetén egyénileg annyira nem erősek a hangok, de tény, hogy csapatként, amikor egyszerre énekelnek több szólamban, szépen szól.
32233 levél
Válasz 13.12.09. 13:09 #316
szbszig
Számomra is teljesen értelmezhetetlen lenne, ha megnyernék. Persze tudjuk, hogy meg volt rendezve az az egész műbalhé a kiejtésükkel és BK Márk visszalépésével, talán még a BTW-jel is le volt dumálva jó előre, de akkor is gáz lenne ezek után, illetve már most eléggé az. Mert ha abból indulunk ki, amit az RTL akar elhitetni velünk, hogy nem volt semmi manipuláció, a visszalépés pedig a versenyző spontán és önálló döntése volt, akkor csak annak köszönhetik a versenyben létüket, hogy BK éppen azon a héten gondolta meg magát. Ha mondjuk utána egy héttel teszi, akkor most elvileg nem lehetnének sehol. Szóval elméletileg a legkevésbé maguknak köszönhetik, hogy a döntőbe jutottak...
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
52252 levél
Válasz 13.12.09. 02:00 #315
Barthezz
De lássuk be, ez egy kurvajó bulvártéma lenne, napokig cikkezhetnének erről, sorra készíthetné az RTL az interjúkat. "A By The Way csodát tett: kiesett, majd megállíthatatlanná vált és megnyerte az X-Faktort!".

Másrészt az amerikai verziót "utánozva" valószínűleg szeretnének egy magyar One Direction-t csinálni.

Harmadrészt ha megnézzük az eddigi tendenciát, RTL-es tehetségkutatót még csak férfi előadó nyert.

Summa summarum: Sztem elég komoly esélyük van a végső győzelemre.
764 levél
Válasz 13.12.08. 23:30 #314
pb69
Csak a poén kedvéért jegyzem meg, hogy múltkor azt írta vki, hogy B(ozse)K Márknak azért kellett kilépni, mert ciki lett volna a csatornának, ha ő jut tovább. Nyilván ez nem ciki, hogy egy már kiesett és úgy visszahívott csapat dobogós.
32627 levél
Válasz 13.12.08. 22:09 #313
Creativ3Form
Ok, hogy vicc volt, hogy kiestek, de akkor is...egy kiesett banda visszajön, és végül megnyeri...ez nekem elég érdekes lenne. De lehet egyedül vagyok ezzel, nyerjen a Dóra és kész!
Az lenne a világon a legnagyobb business, ha mindenkit megvennék annyiért amennyit ér, és eladnám annyiért amennyit hisz magáról!
2011 levél
Válasz 13.12.08. 22:00 #312
Corvus5
Miért is? Danics és ők a legjobbak. Az volt a vicc inkább, hogy kiestek.
32233 levél
Válasz 13.12.08. 21:57 #311
szbszig
Te mindig ekkora fanboy voltál?
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
32627 levél
Válasz 13.12.08. 21:40 #310
Creativ3Form
Kisebb vicc lenne, ha a ByThe Way nyerné. Egyszer már kiestek, és csak azért lehetnek itt, mert a Barátok Köztös faszkalap így állapodott meg a Retek Klubbal. Semmi másért. Ha ezek után megnyerik, azaz év vicce lesz.
Az lenne a világon a legnagyobb business, ha mindenkit megvennék annyiért amennyit ér, és eladnám annyiért amennyit hisz magáról!
6665 levél
Válasz 13.12.08. 20:54 #309
GustyX
Ha a zsűri juttatja tovább a pornóst, akkor bunda. Ha a közönség, akkor basszuk meg...
Hajrá ByTheWay!!!!

Abban meg bízom, hogy lesz itt a környéken egy X-Faktor koncert, ahogy volt 2011-ben is. Tuti elmegyek rá.
http://gustyx.web4.hu - saját véleméyeim, tapasztalataim játékokról
52252 levél
Válasz 13.12.01. 22:25 #308
Barthezz
Egyetértek, az összes produkciója amolyan Vastag Csabás volt, a tipikus semmitmondó macsó, jó hanggal, de semmilyen tartalommal. Ő meg már egyszer nyert, kettő nem kell belőle.

A 2 csajnak viszont baromi jó hangja van, szóval most van esély rá, hogy megtörjön a jég és női versenyző is nyerjen RTL tehetségkutatót.
32627 levél
Válasz 13.12.01. 21:05 #307
Creativ3Form
Helyes. Nagyon nem volt már idevaló ez az Ádám. Azon túl, hogy csillog a szeme, semmi extra nincs benne. A hangja elmegy, stílusa nincs, egyénisége nincs...tipikus szépfiú akinek nagyobb a füstje mint a lángja. Ákosban sokkal de sokkal több van.
Az lenne a világon a legnagyobb business, ha mindenkit megvennék annyiért amennyit ér, és eladnám annyiért amennyit hisz magáról!
52252 levél
Válasz 13.11.30. 23:04 #306
Barthezz
Sztem Krasznai Tünde és Danics Dóra nagyon jók és a többiek sem annyira rosszak, hogy hallgathatatlanok legyenek, inkább átlagosnak mondanám őket. Most sixx is szinte midnegyik produkciót lehúzta, de ennyire tényleg nem szar. És ezt nem a zsűri mondatja velem.

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.