Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Filmek - mozi, TV, DVD

»» The Walking Dead (sorozat)

9432 levél
Válasz 18.06.24. 21:50 #616
davkar9
Végül is rászántam magam a pótlásra. Hát... Elég sokat volt promózva, hogy Morgan lesz a crossover karakter. Kár volt, ugyanis hozta magával a moralizálós hippifaszságait. A time jump sem tett jót a sorozatnak. Előző évad post gátas cliffhangerje tele volt egymáskeresős lehetőségekkel (oké, eddig is mindig ez ment, de legalább érdekesen csinálták). Ehelyett van egy flashback-and-forth, ami lehet ha nem darálva nézem, csak rosszabb lett volna. Ráadásul hülyén oldották meg, mert lazán 2-3 részt lehetett volna spórolni, ha a jövő-jelenben a karakterek beszélnek egymással. Timelineban nem igazán tudtam elhelyezni, bár morgan szeméttelepi csövezése és lelépése alapján úgy tűnt, hogy a negan szálat már letudták a fősorozatban, de a fwd idővonalon túl kevés dolog történt eközben és még kevesebbet mutattak.

Na és aztán a zombik... FWD jól használta őket, de itt most átmentek full WD-be... Üres mező, sehol senki. Két pillanat alatt egy 30 fős horda kerül oda. Abszolút ninják, nem csapnak semmi zajt, az eddig hatékony szereplők a feszültség kedvéért hirtelen megsüketülnek és ostoba hibákat vétenek.

Simán verték eddig a fősorozatot, de ezzel a félévaddal sikerült lecsúszni arra a szintre. Nem tudom mit terveznek a 2. felére, de ha nem lesz javulás ez is kapja a kaszát.
Simple. Eternal. Beige.
9432 levél
Válasz 18.05.31. 16:16 #615
davkar9
Úúú, FWD-ből is fel van halmozva már egy pár epizód. 2-3. hétben még igyekeztem, mert azért az legalább jó, de így a sokadik hét után annyira az sem hiányzik.

Gondolom most, hogy a main cast távozott a fővonalról, hogy mentsék ami menthető majd összefésülik a kettőt aztán lesz valami még nagyobb katyvasz.
Simple. Eternal. Beige.
21297 levél
Válasz 18.05.31. 10:41 #614
Peace
" berendelve a 10. évad." Nem mondod??!!!!!!

Én tavaly mondtam azt, hogy akkor itt a vége számomra végleg. Már rég meg kellett volna tennem, de akkor telt be a pohár. Barátnőm még nyaggatott, hogy töltsem le azokat a részeket, mikor valaki jelentősebb karakter meghal, de ez így szépen feledésbe is merült és nem is lesznek leszedve.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
3308 levél
Válasz 18.05.31. 07:48 #613
somesz83
+1

Én Negan első akciója után abbahagytam. Már az előző két évadot is csak félszemmel, a vontatott moralizálós, sehová sem vezető süket párbeszédeket általában át is tekertem. Továbbmegyek, az ember embernek farkasa dolog már régen unalmassá tette a TWD-t. Túltolták na.
2844 levél
Válasz 18.05.30. 22:53 #612
Aryx
Hát, nálam konkrétan Emily Kinney kiírása volt az a pont, ahol magamban megköszöntem az alkotók munkáját, és elbúcsúztam a sorozattól, onnantól számomra már nem volt miért nézni. Lauren Cohan önmagában már kevés volt - ez is tükrözi, hogy akkorra már kb. 2 évadja csak mérsékelten érdekelt a szereplők vergődése.
Tudom jól, hogy pénz beszél, de ezt a sorozatot nem lett volna szabad 4-5 évadnál tovább nyújtani. Egyszerűen ennyi évadon keresztül látni szenvedni ugyanazokat a szereplőket úgy, hogy közben még szorítsunk is nekik (ami a kismillió banális döntést és helyzetet követően egyre nehezebb), ilyet sorozatban nem szabadna csinálni. Ennyi évad után a személyes drámák, belső vívódásuk is elveszítik a súlyukat, a zombiktól már nem ijedsz meg, egyre több hibán akadsz fent. Tulajdonképpen mi a fészkes fenére panaszkodnak ezek itt egy olyan világban, ahol a zombik agyát vonzza a pisztolygolyó, a vízből meg 2-3 évvel a zombiapokalipszis után is vígan lehet inni? Biztos jók azok a részek, amiket írtál, de én már elveszítettem minden kapcsolódási pontot a karakterekkel és a sztorival, és annyi minden mást szeretnék még megnézni, hogy egyszerűen sajnálom erre a sorozatra az időmet, ha jó, ha rossz. Pont úgy, mint a Fear the Walking Dead esetében. Az egyik legjobb amúgy az egész TWD-ben az, hogy miután kiszálltál, utána nem fog hiányozni.
"A tanítómesterem egy macska volt. Tőle tanultam meg a jelenben élni."
52367 levél
Válasz 18.05.30. 22:11 #611
Barthezz
SPOILER
Most főhet igazán az írók feje, hogy kiírták Carl-t. A képregényben ugye belőle lett a főszereplő, a sorozatban most meg se Rick, se Carl. A kezdőcsapatból már csak Daryl és Carol maradtak. Mondjuk amíg Carol van, addig nézni fogom.


davkar, Aryx: Bár már kiszálltatok és nem túl jó emlékek élnek bennetek, a 8. évad 2. felére egész jól összekapták magukat az írók. Tény, hogy nem érte el így sem az első 3-4 évad színvonalát, de azért szemétnek egyáltalán nem nevezhető már. Voltak kimondottan badass jelenetek, Negan karakterét pedig a kezdeti bénázás után remekül kezelték, a szófosás helyett rétegelték, árnyalták, jellemet adtak neki, megmagyarázták a motivációit, nekem nagy kedvencem lett a 8. évad második részében belőle.

Szóval a mélyponton (7. évad, de még inkább a 8. évad első fele) túllendült a sorozat, kérdés persze, hogy ez mire lesz elég a 9. évadban.
2844 levél
Válasz 18.05.30. 21:33 #610
Aryx
Amúgy totál megértem és elhiszem, hogy Andrew Lincoln besokallt így, 9 évad (Jesus, komoly...?) forgatása után. Ami hihetetlen, hogy még ezután sem veszik az amc-nél az adást, magyarul hogy itt kéne most már tényleg az egészet abbahagyni a faszba, Rick-ék végül ráakadnának egy nukleáris rakéta-kilövő állomásra (jó TWD-szokás szerint egy drótkerítéssel lenne csak körbezárva), szépen könnyes búcsút vennének egymástól és a nézőktől, majd benyomnák a "DO NOT PRESS" feliratú piros gombot, és a kilőtt rakétákkal az egész világon kiírtanák a még megmaradt zombikat, a maradék emberiséget és önmagukat. Oszt jó napot. Erre meg olvasom az év viccét, ilyet szól, hogy berendelve a 10. évad.
"A tanítómesterem egy macska volt. Tőle tanultam meg a jelenben élni."
9432 levél
Válasz 18.05.30. 07:41 #609
davkar9
Leginkább azt jelzi, hogy a main cast (Lauren Cohan is ~kiszállt) is fejvesztve menekül ettől a szeméttől és minél előbb abba kéne hagyni a nézését.
Simple. Eternal. Beige.
2844 levél
Válasz 18.05.29. 23:32 #608
Aryx
ja hogy ez a sorozat még létezik?
"A tanítómesterem egy macska volt. Tőle tanultam meg a jelenben élni."
3745 levél
Válasz 18.05.29. 23:00 #607
Sucee
Andrew Lincoln kiszáll a köv. évad után (közben?).
Amúgy ezt se feltétlenül tudom, minek kellett bejelenteni, ezek után mindenki számítani fog rá, hogy Rick meghal vagy elsétál. A sorozat rovására mennek ezek a hírek, mint ahogy MCU-nál is az évekre előre bejelentett folytatások.
3745 levél
Válasz 18.04.22. 12:22 #606
Sucee
Engem két dolog zavart, az egyik hogy a "hát dolgoztam kicsit kórházban" srác egy mágus healer lett két rész alatt. 'Save him', és el is van intézve.
Meg a kis titkos gyűlés karakteridegen volt teljesen, csak azért, hogy lehessen belső viszály.

Pár utóbbi évadok alatt kiírt karakterrel, és 8. évad végével kapcsolatos spoiler
SPOILER
Amúgy a lezárás annak függvényében furán veszi ki magát, hogy így teljesen felesleges volt az utóbbi két évad, Negan belépőjén túl senki nem halt meg, aki érdekelne bárkit is. Oké, Carl, de ő meg pont nem a háború miatt. Most néztünk két évad levegőbe lövöldöző és fetrengő statisztát.

Meg ahogy korábban említettem, az erőviszonyokat ugye nem ismerjük, mindig mindenki ugyanakkora "sereggel" vonul fel, aztán noname karakterek hullanak, és mindkét oldalon csak a hatalmas utálat látszik. Ezzel szemben most épp pont EZ az összecsapás vezetett mindenkit arra, hogy akkor jó, mégse, hagyjuk, végülis tényleg sokkal jobb haverkodni?
52367 levél
Válasz 18.04.22. 08:32 #605
Barthezz
Csak tegnap este jutott időm az évadzáróra. Volt 1-2 dolog, amibe bele lehetne kötni, de ez így egy teljesen jó lezárás volt és komolyan mondom, hogy itt kellene befejezni a sorozatot. Ez így egy kerek egész. Tökéletes befejezése lenne a teljes sztorinak.

SPOILER
Eugene lett végül a kulcskarakter, gyakorlatilag ő nyerte meg a háborút. Én vaktöltényekre számítottam, de ez így engem is kellemes meglepetésként ért.


Ennek ellenére vissza fogok térni ősszel, mert a sokat belengetett Suttogókra kíváncsi vagyok, az új showrunnerrel pedig akár el is indulhat a történet újra egy felfelé induló irányba.
52367 levél
Válasz 18.04.15. 09:35 #604
Barthezz
Most néztem csak meg az aktuális részt, Negan álláspontjának megváltozására volt egy elejtett mondata magyarázatként, de picit valóban mesterkélt ez is, nyilván a sztori kívánta meg, nem a karaktere ezt a fordulatot:

SPOILER
Azt mondta Simonnak, hogy azzal, hogy belevezette Hilltopba az embereiket, megölette őket, majd megfutamodtak, azt mutatta Hilltopnak, hogy mindig van újabb esélyük és így sosem fognak leállni, ezért most mindenkit meg kell ölnie.


Amúgy nekem ez a rész is bejött, jól felépítették ezt a Negan-féle leszámolós szálat, mondhatni felépített egy mestertervet.

SPOILER
Azt hittem, Simon Lucillel fog közelebbi barátságot kötni, így viszont persze érthető, hogy nem bántotta a fejét, hiszen kikerült a Sanctuary elé ajtódísznek.


A Eugene-féle általad is említett hányós jelenet nekem is nagyon bejött, ez tényleg az ő karaktere. Utána persze ahogy írtad, komolytalan volt, hogy egy Daryl és egy Rosita képtelen volt visszahozni. Daryl kiváló nyomkövető, ami valahogy most elfelejtetődött a sztori kedvéért...
3745 levél
Válasz 18.04.09. 17:48 #603
Sucee
Ja, még egy-két "nemtetszett" jelenet (8x15 spoiler), meg általános gondolat, ami a sorozatban fut:

SPOILER
Eugene menekülése egy vicc. Nem a hányós rész, az nagyon illett az irritáló-crafty-coward karakteréhez, na de hogy Rosita nem tudta egyetlen mozdulattal hátbalőni (heló, ott a pisztoly, amit percekkel előtte rántottál elő egy másodperc alatt, mit pörgeted a hátadról az AR-t?)? Hogy egyik se gondolt bele, hogy egyetlen lyukas kerítésnyire volt tőlük, hosszú egyenes szakasszal, szóval esélytelen, hogy elért a végéig a disznója összekötött kézzel, mielőtt ők is átmásztak volna? Hogy nem rúgnak legalább bele a hamuba, hogy "hm ez de jó búvóhely amúgy"? Hagyjuk már. Eleve kilőni kellett volna azt a gyáva szarzsákot, nem elrángatni, milyen intelt akarnak még, pontosan tudnak minden bázisról. Érthetetlen nekem, hogy gyaloglási távolságban van mindenki a másiktól, de csak ülnek és tervezgetnek. Meg eleve, Eugene hogy jutott vissza? Darylék mi a faszért nem bújtak el és várták meg a gyár mellett, és rángatták el újra?

Negan jó karakter még mindig... Egészen a végéig. Nem tetszett ez a "nincs más lehetőség, mind meghaltok" attitűd, csak azért, mert most már a sorozat végre így kívánja. Eddig nem így gondolta, és semmi nem történt azóta, ami miatt másképp kéne látnia, kizárólag a saját soraiban támadtak gondok.

Nőkolóniát hagyjuk már a pöcsömbe, egyértelmű, hogy végül jönni fognak, de annyira ellenszenves mindegyik, meg annyira felesleges a jelenlétük. Cannon fodder mindegyik, ahogy a szeméttúrók is azok voltak - mint kiderült, nekik végül valóban, szó szerint ennyi szerepük lett. Aaron egész szerethető meg badass lett, de hogy egy csapat hülye picsáért küzdjön annyira, hogy majd' belehal... Waste.

Az a baj, hogy alapvetően semmi számszerűség nincs a frakciókat nézve, mindenhol mindig megjelennek újabb statiszták, fingja nincs az embernek, hogy ki van fölényben. Amennyi lövöldözés meg gyilkolás volt már, igazából rég felül kellett volna kerekedjen valaki. Viszont konkrétan olyan érzésed van, hogy semmi sem történt azóta, hogy Rick úgy döntött, hogy márpedig mégse lesznek csicskák.
Plusz ennek a pöcsölésnek sincs már értelme, hogy üldögél mindenki otthon, miközben mindenki tudja, hogy HOL van a másik bázisa. Ígyis-úgyis egy rakás ember meg fog halni, réges rég kellett volna egy full-on assault. Semmilyen tervnek nem látom értelmét, sőt, én azt sem látom, hogy Hilltop egyáltalán tervezne bármit.
3745 levél
Válasz 18.04.09. 17:09 #602
Sucee
Na csak mondanom kellett, hogy milyen fight scene kellene... Már csak a résztvevők nem stimmeltek, de annyi baj legyen. Ezerszer szórakoztatóbb lett volna egy ilyen püfölés a Rick v Negan jeleneteknél is, mint amilyen volt a mostani részben - pedig azért ez sem volt egy mestermű.
52367 levél
Válasz 18.04.03. 09:18 #601
Barthezz
Amiket írsz hibákat, azokkal egyetértek, ezek a bugyutaságok sajnos még mindig megvannak, hogy gépfegyverrel sem tudnak közelről eltalálni senkit, ha az egy fő karakter, miközben a statiszták hullanak, mint a legyek (Tara esetén pedig úgy tűnt, hogy most bevállalják, de még vele sem merték megtenni), vagy pl. az előző részben Henryből csináltak egy 2-3. évados Carlt, csak hogy egy teljesen irracionális hülyeséggel továbbvigyék a cselekményt (mellesleg ő is az összes töltényt mellélőtte 3 méterről).

Ezeket leszámítva viszont kimondottan jó és fordulatos újra a történet, van ténylegesen dráma, ismét kapnak mélységet a karakterábrázolások és vannak újra igazi badass vagy WTF jelenetek. Persze aláírom, hogy az előző másfél évad kínszenvedését ez nem teszi semmissé és azért egy 2-3. évad szintjén még mindig nem vagyunk (ahogy már írtam, nekem sokakkal ellentétben a kedvenceim közé tartozik a farmos évad).

Egy Negan-előzményrészt támogatok én is, tényleg igazán időszerű lenne, én is nagyon várom, hogy meglépjenek egy ilyet. Simán lehetne duplaepizód is, mint a Kormányzó esetén, mert bőven lenne mit bemutatni. Akár a zombiapokalipszis kezdetétől, amikor még ketten voltak a feleségével, egészen odáig, hogy vált a saviorok vezetőjévé.
3745 levél
Válasz 18.04.03. 01:06 #600
Sucee
Azt alá kell írnom, hogy míg ismerősömmel a "poénból folytatjuk, és jót röhögünk" úton kezdtünk bele az évadba, mostanra valóban kezd őszintén szórakoztatóvá válni a jó értelemben is, bár természetesen a "régi időknek" közelében sincs továbbra sem. Csak azt sajnálom, hogy az eddigi borzalmas lejtmenetet nem lehet semmissé tenni.

Amúgy amit még nem értek, hogy minek kell teljesen buta dolgokat beleszőni folyamatosan. Ha több szereplőt még jó sokáig véd a plot armor, akkor minek kell újra és újra egymás ellen ereszteni őket? Az összes Rick v Negan bugyuta volt, ahol egyik szereplő sem tudott a sorozatban látott/elmondott képességeik alapján cselekedni, még ha túl is élik folyton, legalább verték volna péppé egymást a deus ex machina előtt... Kicsit spoileresen írogatok az utóbbi pár részről.
SPOILER
Az, hogy Rick mellélő egy teljes tárat az AK-ból 3 méterről, aztán eldobja az AK-t, nagyon bicskanyitogató volt. Folyamatosan látjuk a nevetségesen pontos célzást, legyen az walker 950 méterrel odébb, vagy nyíltan rohamozó generic bad guy csoport, mindegyik fejlövésekkel esik össze. Baszki, ez az ember vakon lőtt le egy lakókocsi falán át vagy 3 saviort pár évaddal korábban, hogy csak egy konkrétat említsek... Már csak véletlenül is el kellett volna találni egy automata fegyverrel. Most komolyan, ha ilyen faszságokkal tudják megoldani, hogy valaki túlélje, inkább ne is legyenek ezek a helyzetek.

Most legutóbbiban meg Negan lő totál mellé egy tárat a pisztolyból. Oké, le volt kötözve, legyen, fogadjuk el... De legalább akkor lőtte volna azt a kifeszített walkert fejbe, hogy -1 veszélyforrás legyen. Tele van teljesen kiábrándító dolgokkal az egész, és most már tényleg damn shame, mert valóban újra van némi potenciál az egészben. A fertőzött közelharci fegyveres támadás például egy jó ötlet volt, és az aftermath egész hatásos... lehetett volna. De megint csak arctalan statiszták haltak meg, akik a világon senkit nem érdekelnek. Kivéve az idős tagot, akinek meg a nevét se tudtam.


De amúgy ja, én simán megnéznék egy Negan előzményrészt is, olyan Morgan-mintára. Guy needs more screen time. Most tetszett ez a fordított párhuzam a jelenetek között a legutóbbi részben, ahol Negan racionális és lényegében emberi, Rick meg egy elmebeteg mészáros.
52367 levél
Válasz 18.04.03. 00:30 #599
Barthezz
8x14

Piszok erős rész volt, a legjobb rész az utóbbi 2 évadban. Mikor már temetni kezdtem a sorozatot, a 8. évad 2. felére csak feltámadt és egyre erősebb és erősebb részeket kapunk. Nagyon sok új dolgot megtudtunk végre (Negan és Lucille eredete, a kukások álcája) és volt 1-2 WTF jelenet is benne. Hol voltak a sorozat írói az elmúlt másfél évadban, ha ilyenre is képesek?

Amúgy egyre inkább drukkolok Negan-nek, Rick pedig olyan mélységekbe süllyedt, mint még eddig soha. Mostanra teljesen beigazolódott az a korábbi, több beszélgetésben is felmerült álláspont, hogy ha Negan-ék csapatát követtük volna az elejétől kezdve, akkor most ők lennének a jófiúk (1-2 pszichopatát leszámítva) és Rickék a rosszfiúk.

Megint elérték, hogy baromira várom a következő epizódot a rész végi cliffhanger-ek (igen, többes számban) után.

Aki már kaszálta a sorozatot, a 8. évad második felére érdemes visszatérnie.
52367 levél
Válasz 18.03.26. 12:19 #598
Barthezz
Bár az aktuális részt még nem láttam (egy hetes csúszásban tudom jelenleg követni a sorozatot, mivel csak hétvégente van időm megnézni), de eddig a 8. évad második fele kimondottan jó és élvezetes, a legutóbbi rész (mármint a 8x12) a szokásos hülyeségek (gépfegyverrel 0 találat, ha Negan a célpont, költségtakarékosság miatt az autós üldözés végén a borulást nem mutatjuk, stb.) ellenére is kiemelkedő volt. Végre van történet, vannak kavarások, vannak fordulatok és rendesen összekuszált szálak. És végre egy olyan rész végi cliffhanger, ami után azonnal nyomtam volna be a következő részt, ha kijött volna addigra. Negan amúgy a korábbi sokak számára idegesítő pojácából egy teljesen kedvelhető karakter lett, megkockáztatom, jelenleg az egyik legjobb arc a szereplők között. Az eszét mostanra teljesen elvesztő Rick-kel szemben ég és föld a különbség és kimondottan drukkolok most már a sokkal higgadtabban gondolkodó, megfontolt Negan-nek, hogy jól kecmeregjen ki ebből az all-out-war-ból.

Szóval sokan kaszálták már a sorozatot, de talán még érdemes lehet visszatérni. Persze az első 4 évad színvonalát ne várja senki, attól azért még messze vagyunk, de a korábbi másfél évados döglődés után határozottan ismét nézhetővé vált a sorozat.
3745 levél
Válasz 18.02.27. 11:43 #597
Sucee
A kommented utolsó részéhez még annyit, hogy Carl jelenetei már olyan érzést keltettek, mintha hatféleképp felvették volna őket, hogy "na majd eldöntjük melyik legyen", de végül egyiket se vágták ki, túl sok volt ez már így.
52367 levél
Válasz 18.02.27. 09:41 #596
Barthezz
8x09

Egész jó rész volt ez, komolyan mondom, hogy tetszett. (Csak aztán nehogy megint leüljön az évadzáróig.)

SPOILER
Szép búcsú volt ez Carltól, az eddig kiírt szereplők közül a legszebb búcsúztatást kapta a karaktere. Külön piros pont, hogy a börtönnél általa agyonlőtt fiúra is kitértek, illetve Lori halálára is, mert ez a 2 pont elég meghatározó volt a történetében. Az is jó döntés volt, hogy adtak értelmet a halálának, hiszen mint kiderült, egy orvost hozott a csapatba, valamint ugye megmentett mindenkit a csatornába menekítéssel, amit Daryl is mondott neki búcsúzóul, kivívva ezzel a legnagyobb elismerését. És végül az is nagyon méltó volt, hogy saját maga oldotta meg a lövést és sem Ricket, sem Michonne-t nem kényszerítette bele ebbe. A húgával a búcsúzó jelenet pedig tényleg könnyfakasztó lett és nagyon hiányzott már ehhez hasonló érzelmesebb montázs a sorozatból.

A másik szál is jó volt, Morgan és Carol nagyon jól működnek együtt terminator üzemmódban. (És az a belezés... nah ilyet is akkor láttunk utoljára, mikor Rick kiharapta a claimed-vezér torkát, végre mertek megint tökösebbek lenni.) A történet vége mondjuk kiszámítható volt, már vártam, mikor kerül elő a kissrác és öli meg Gavint. Akit amúgy sajnáltam is, mert az egyik legemberségesebb arc volt a savior vezetők között, vele pl. a Negan-éra után simán együtt tudtak volna élni és az alá tartozó embereket is jól kordában tartotta volna.

Amit viszont elcsesztek, az az, hogy Carl haláltusáját összevágták ezekkel a jelentekkel, így folyamatosan kizökkentünk. Dramaturgiailag értem persze, hogy miért, hiszen Henryvel most ugyanaz játszódott le, mint Carllal a börtönnél és ez kell ahhoz, hogy Morgan is visszavegyen, átértékelje a dolgokat és ne akarjon minden saviorrel végezni.
52367 levél
Válasz 17.12.14. 11:28 #595
Barthezz
Az valóban elhangzott, de azt én úgy értelmeztem, hogy a csatornában ő vitte oda a többiekhez.

SPOILER
Ha az erdőben történt a harapás, akkor arról ez a Siddiq vagy mi a neve sem tudhatott és onnan még a saját lábán jött be Carl Alexandriába, nem is látszott rajta akkor még, hogy bármi baja van és titkolta is mindenki előtt. Az első rosszulléte a savior attack után történt, amikor ráesett az oldalára, mint utólag kiderült, pont a harapás helyét ütötte be. Szóval én úgy értelmeztem, hogy arra gondolt Siddiq, hogy amikor már rosszul volt, megtalálta és behozta a többiekhez.
3745 levél
Válasz 17.12.14. 09:48 #594
Sucee
Én valami olyasmire emlékeztem, hogy I brought him here, that's how/when it happened. Nem néztem újra, meg akkor úgy látszik, elsőre is totál félreértettem valamit, de nekem ez tök egyértelmű volt akkor egyből.
52367 levél
Válasz 17.12.14. 09:12 #593
Barthezz
Annyit mond, hogy "That's how it happened." Azóta már tele van a net teóriákkal, kikockázva, és sajnos erre a korábbi értelmetlen jelenetre vezethető vissza...

A Sactuary-s részhez kapcsolódóan amúgy én várok egy Negan eredettörténetet is, amilyet egyszer a Kormányzóval is csináltak. Komolyan mondom, a végén még megkedveltetik a karakterét olyan szempontból, hogy érteni fogjuk a motivációit, ő is voltaképpen az emberei túléléséért tesz mindent és így már kezd érthetővé válni, miért álltak be ennyien mögé.

SPOILER
Az pedig óriási volt, amikor mondta, hogy valami gyerekcsapat edzője volt a korábbi életében. Eddig autószerelőnek tudtam, de ez a foglalkozás sokkal inkább illik hozzá. Megnézném egy csapat gyerek társaságában a zombiapokalipszis előtti Negan-t.
3745 levél
Válasz 17.12.14. 06:32 #592
Sucee
Azt mindenféle korábbi iróniám meg viccből nézésem ellenére én is megerősítem, a Sanctuary rész valóban jó volt.


Utolsó rész: Carl konkrétan megemlíti, hogy akkor történt, nem?
52367 levél
Válasz 17.12.14. 01:09 #591
Barthezz
Nekem bejött ez az epizód, voltak hibái persze és felesleges volt 1 órásra nyújtani, de az évad eddigi részeihez képest azért volt benne bőven feszültség. Egyébként ha valaki skippeli az előző 7 részt és megnézi ezt, semmiről nem marad le, kb. ezt a részt építették fel a teljes félévadon át... (Azért volt 2 rész, ami tetszett, egyik a Megmentők bázisán játszódó volt , ahol összegyűlt Negan összes alvezére, ez egy teljesen más perspektívából mutatta meg a történetet és Negant is végre karakterizálták; a másik jobbnak mondható rész pedig az volt, amelyikben Carol és Ezékiel volt a középpontban.)

SPOILER
Én viszont nem örülök annak, hogy Carl-t írták ki, az utóbbi 1-2 évadban az egyik legnormálisabb karaktert csinálták belőle, akiben bőven lett volna potenciál, hogy később Rick helyét átvegye. Az évadban ráadásul alig szerepelt, így váratlan volt a kiírása - bár ebben a részben már az első percekben egyértelművé vált, hogy ő lesz az a főszereplő, akit kiírnak, nagyon őrá építették fel ezt a részt. (Szerencsére nem futottam bele a spoilerbe, volt mindenhol mindenki annyira értelmes, hogy csak annyit írtak le, hogy az egyik alap-főszereplő fog távozni.) Arra azért kíváncsi vagyok, hol kapta a harapást, mert nem mutatták, ennek tényében viszont érthető, miért akarta magát feláldozni és írt levelet Enid-nek. Remélem nem az arab sráccal való zombiölésen kapta be, mert az elég méltatlan lenne.

A Maggie-s szál vége tetszett még eléggé, meglepett, hogy ennyire kemény csajt csináltak Maggie-ből és ezt pozitívumként mondom. Ezekiel is megmutatta, hogy van töke, de tippre őt Morgan majd ki fogja szabadítani.

Még amivel adósok, az a saviors kijutása, remélhetőleg lesz majd vmi flashback és nem az van, hogy elintézték annyival, hogy Eugene okos volt...

Amúgy a saviors hányan vannak? Kb. 100 saviort öltek meg ebben a félévadban az összes előőrssel együtt, de még mindig annyian vannak, hogy párhuzamosan 3 települést is be tudtak venni... Ez kissé már kezd így hiteltelen lenni, hogy sosem fogynak el.

Ami csalódás: Végre összejött a Rick vs. Negan harc, erre elintézték ennyivel...

Zárszóként, írtam nem is olyan rég, hogy kezd unalmassá válni ALexandria. Hát most felégették az egészet, szóval a helyszínváltás meglehet. Bár tippre most fog majd jönni a már sokak által sejtetett több éves időugrás, hiszen kb. minden romokban van most, így elképzelhető, hogy marad mégis Alexandria, másrészt Rick mellé kell tenni egy gyereket Carl helyett, szóval Judith-nak nőnie kell jópár évet, hogy valamit tudjanak vele kezdeni.

21297 levél
Válasz 17.12.13. 17:58 #590
Peace
SPOILER
Most lekaptuk ezt a részt, mert barátnőm hallotta, hogy kinyírtak egy főkaraktert. A végére tekertem gyorsan. Komolyan Carl??!!! Vicc! Érte aztán rohadtul nem kár, ki siratja meg? Már évadokkal ezelőtt elpatkolhatott volna. Na mind1, még ezt a 2 percet sem éri meg a sorozat, amit most rászántunk.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
937 levél
Válasz 17.11.22. 20:24 #589
Feir
SPOILER
Oké, szóval mi a francot keresett ott egy helikopter?!?
52367 levél
Válasz 17.11.14. 12:48 #588
Barthezz
Nem mondod, hogy még mindig nem került sor Negan és a pap szálára... Ez az, ami a legszánalmasabb a sorozatban és szintén az utóbbi évadok óta jó szokásuk. Megkezdenek egy történetszálat egy cliffhangerrel, aztán beteszik a szekrénybe és úgy kb. 5-6 rész múlva szedik újra elő... Addig pedig kapunk felesleges töltelékrészeket, 5 percben összefoglalható cselekménnyel.
3745 levél
Válasz 17.11.14. 11:52 #587
Sucee
Hát talán lesz nemsokára egy aftermath epizód, mert sok lövöldözős szál végére értek, de Negan pl. azóta nem volt színen egyáltalán, ott nem tudom, mire játszanak.
52367 levél
Válasz 17.11.13. 22:53 #586
Barthezz
Nem néztem még a mostani részt, de ez tényleg epic.

Amúgy még mindig lövik egymást, vagy volt már vmi történés is?
3745 levél
Válasz 17.11.13. 18:14 #585
Sucee
Én printscreeneltem, ez így volt benne.
9432 levél
Válasz 17.11.13. 18:04 #584
davkar9
V-várj, ez komoly? Nem csak photoshop?
Simple. Eternal. Beige.
3745 levél
Válasz 17.11.13. 17:36 #583
Sucee
Jaj gyerekek, nézzétek. Egyik ismerősömmel elkezdtük poénból nézni, így, hogy már direkt azért nézi az ember, merthogy egy nagy szar, lehet egy jót röhögni hétfőnként. Ez az Ace Ventura cosplayer ripacs hülyegyerek a 4. részben valami priceless.
52367 levél
Válasz 17.11.09. 20:12 #582
Barthezz
Egyelőre én sem vettem még rá magam, hogy megnézzem, jobban leköt a Konyhafőnök VIP, de komolyan. Másrészt itt a Stranger Things új évada, aminek a felénél tartok, elképesztő így egymás mellé téve a minőségbeli különbség. WD-ben már nem is tudom, mióta láttam utoljára cliffhangert, olyan igazi cliffet, amire azt mondod, hogy baaaazdmeeeeeg. ST-nél úgy minden rész végén ilyen van...

Szóval fontolgatom az abbahagyását én is, ilyen kevés szabadidő mellett millió értelmesebb tv-s vagy filmes tartalmat lehet nézni a WD-s időpocsékolás helyett. De amilyen hülye vagyok, úgyis kitartok legalább a Negan-éra végéig...
8946 levél
Válasz 17.11.09. 09:42 #581
goodboy007
Ahogy olvasom nCore-on a kommenteket, megint egy "remek" rész lett a mostani. Asszem eljött a pont, hogy inkább le sem töltöm, majd egyszerre 4-5 részt, reménykedvén abban, hogy ekkora halomból talán lesznek élvezhető jelenetek.
In god we trust, all others we track!
8077 levél
Válasz 17.11.04. 02:14 #580
Gerry
Bar sorozatot hagytam mar abba de max 1-2 evad utan - az nem remlik hogy barmikor is ennyi ido utan mondtam volna szegeny torrentnek/netflixnek hogy pa, de valahol ezt is el kellett kezdeni.

A FTWD, ami szinten nem tulzottan muzsikalt az elso ket evadban a harmadikra zsenialisan felallt, es szignifikansan jobb lett mint a WD - tortenetvezetesen es karaktereken kivul olyan egeszen fenomenalis dolgokat tud (egyelore) miszerint a karaktereket nem utalom (okosan alig van 5 fokarakter) es kornyezetet tekintve meg valtozatosabb is tud lenni mint a WD:a sportcsarnok peldaul valahol a mexikoi hatar mellett zsenialisan hozta a Mad Max fele posztapokaliptikus feelinget, aminek soha nyomat sem veltem felfedezni a WD Georgiajaban....
An Oxford man walks around like he owns the place. A Cambridge man walks around like he doesn't care who owns the place.
339 levél
Válasz 17.11.03. 08:01 #579
Trufa
Ez még mindig megy? Én a 7x1 után hagytam abba. Már a sokadik jajdedurvánrohadék vezető egyrészt unalmas, másrészt SPOILER
Glenn kiírásával engem ott elvesztettek
, javarészt meg semmi nem történt a részekben.

Nincs már ebben több. Suttogók... minimális utánajárással ki lehet deríteni, hogy amiben bízol, az nem fog bekövetkezni. Legalábbis a képregényben.
52367 levél
Válasz 17.11.02. 12:39 #578
Barthezz
Írtam én is, hogy az a jelenet a sorozat mélypontja volt, nemcsak én gondolom ezek szerint így...

davkar: Az FTWD-vel két problémám van. Egyrészt az előzetesek alapján egyetlen szimpatikus, szerethető karaktert nem láttam benne, alapból ellenszenves, hogy egy drogos gyerek a főszereplő, így ez távol tartott a sorozattól. A másik problémám, hogy mivel nem terveztem, hogy nézem és az első évadot is lehúzták, így elspoilereztem magamnak a főbb dolgokat, mert nagyvonalakban azért kíváncsi voltam a történetre. (Egy ideig olvastam a hogyvoltot is pl.) Így pedig már tudom, mik a helyszínek és hogy mikor, kik halnak meg.

SPOILER
És igen, valóban elég merész dolog kinyírni a főszereplőt, csak nekem ez így már nem lenne meglepetés. Másrészt az alapcsapatból így pont a drogos gyerek van már csak meg és talán az egyik lánytestvére.


Amúgy pedig már unom a ezt a világvége zombi-témát is, a TWD első 4-5 évadja kimaxolta, amit ebből lehetett, így ha otthagyom az anyasorozatot, akkor valószínű másba kezdek majd bele a sorozat univerzumán kívül. De még kitartok, mert az első évadokban megszerettem a főbb karaktereket és kíváncsi vagyok a sorsukra. És tényleg bizakodom, hogy Negan legyőzése után esetleg jobb irányt vesz a történet. Bár a jelenlegi író-rendezőgárdát ettől függetlenül ki kellene rúgni a francba, az Asylumnál lenne a helyük ilyeneknek...
21297 levél
Válasz 17.11.02. 12:07 #577
Peace
Mi megnéztük az első részt premierkor, de AKKORA ÓTVAR NAGY HULLADÉK FOSTENGER volt, hogy végleg abbahagytam. Mondtam is páromnak, hogy ebből soha többet egy percet sem. Már meg kellett volna tenni évekkel ezelőtt, de ez volt az utolsó csepp a pohárban. Amit ott leműveltek az épület előtt, az arcomat kapargattam!
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
9432 levél
Válasz 17.11.02. 11:56 #576
davkar9
+2 FWD-vel jobban járnátok, ezt kapja csak a kaszát! Tényleg elég csak egyszer felállni és otthagyni, utána abszolút nem fog hiányozni!
Simple. Eternal. Beige.
3058 levél
Válasz 17.10.31. 17:43 #575
Dilizs
+1 Már csak megszokásból nézem... FTWD ennél ezerszer jobb!
GigaByte GA-H77M-D3H ¤ Intel Core i5-3340 LGA1155 BOX ¤ ASUS GTX 1060/6 GB/GDDR5 ¤ 2*8GB 1600Mhz CORSAIR Vengeance DDRIII
52367 levél
Válasz 17.10.31. 17:06 #574
Barthezz
Az első 3-4 évadhoz képest természetesen ez is hangyafasz, sajnos a mérce most már a 7. évad és a 8. évad első részének színvonala, ezekhez képest írtam, hogy egész nézhető rész volt. Az akció terén is volt minimális fejlődés, most már 5 méterről azért csak sikerült eltalálni egymást a harcoló feleknek.

Az a bizonyos általad is említett jelenet és a befejezés számomra megmentette a kaszától a sorozatot, ilyeneket kellene írni. Monoton lövöldözés és egy helyben topogás helyett történetet, fordulatokat, érzelmeket kiváltó jeleneteket. A sokadik jellegtelen mellékszereplők behozatala helyett pedig a már meglévőkre koncentrálni. Elszomorító pl., hogy Michonne-t teljesen a háttérbe szorították és otthonülő háziasszonyt csináltak belőle. A kedvenc karakterem volt a 3. évadban.

Abban bízom, hogy a 8. évad végére, de talán a felére sikerül kinyírni Negant és csapatát és ez a sokat emlegetett Suttogók behozatala is új színt visz majd a történetbe. Alexandriát és ezt a sok mellékszereplőt is hátrahagyhatnák már, egy új helyszín és lényegesen kevesebb szereplő sokat dobna az egészen.

Úgyhogy a Negan-éra végéig még kitartok, aztán ha a következő nagy fejezet is ilyen gyatra lesz, akkor felhagyok a sorozat követésével. De bízom benne, hogy ez most csak egy a szokásosnál hosszabb ideig kitartó hullámvölgy.
3745 levél
Válasz 17.10.31. 16:37 #573
Sucee
Volt ma időm, rávettél, hogy megnézzem őket, ha már senki más nem teszi.
De nem tudom, mit láttál ebben a másodikban, nevetséges ótvar szar, szégyellje magát most már az összes színész is, hogy a nevüket adják ehhez. Maradok inkább távol továbbra is ettől.
Amúgy mi a fasznak volt ott egy tükör Rick jeleneténél? Mármint kellett a jelenethez, de úgy alapban minek volt ott?
52367 levél
Válasz 17.10.31. 14:29 #572
Barthezz
8x02

Nah ez már sokkal jobban nézhető volt, mint az évadnyitó, vagy a 7. évad nagyrésze. A múltkori rész után majdnem kaszáltam, de most ez a több szálon futó akciózás aránylag működött és végre behoztak egy érdekes fordulatot a végén, ami miatt kíváncsi vagyok a következő részre.

SPOILER
Pedig tényleg szóba is került, hogy visszatér egy első évados szereplő és ki is sakkozták, hogy Morales, de aztán szépen el is feledkeztem róla, így most meglepetésként ért. Kíváncsi vagyok, vajon Glenn halálát végignézte-e, vagy tudja-e, hogy Negan őt verte agyon.
2844 levél
Válasz 17.10.26. 22:16 #571
Aryx
Azóta sikerült, de akkor már gondoltam megvárom ezt a választ. Bevallom nem reménykedtem a yt-ba, minek után múltkor pont szerzői jogok miatt nem sikerült megtalálnom, amit kerestem. :/ Mindegy láma vagyok.
nemírtamsemmit
"A tanítómesterem egy macska volt. Tőle tanultam meg a jelenben élni."
52367 levél
Válasz 17.10.26. 21:16 #570
Barthezz
Google / Youtube --> walking dead season X death scenes

x helyére tetszőleges számot írva már hozza is a videot.


Az új évad nyitórészét az ünnepnapnak hála már hétfőn napközben meg tudtam nézni, de egyszerűen nem volt mit írnom róla. Egyáltalán nem tud már lekötni és elképesztő buta az egész. Alig bírtam végignézni a részt, folyamatosan lestem, még mennyi van hátra belőle. Comment.blog-on sixx kritikája tökéletesen elmondja a lényeget... Szomorú, hogy az első néhány évad után hova süllyedt ez a sorozat, az meg pláne szomorú, hogy a 100. részre ezt bírták összehozni...

Pedig nyilván olvasnak kommenteket, véleményeket, ehhez képest semmit nem változtattak és folytatták a 7. évad borzalmas receptjét. Amikor ott állt Negan a teljes vezérkarával 5 percig előttük és bárki csukott szemmel lelőhette volna őket, aztán mikor végre tüzeltek és hiába a gépfegyver, egy golyó sem talált el senkit, majd ezután elkezdték szétlőni az épületet, ez a jelenet a sorozat eddigi mélypontja volt. Ennél egy óvodás értelmesebb és jobb akciójelenetet rendez.
2844 levél
Válasz 17.10.26. 17:57 #569
Aryx
Láma kérdés, de van valahol valami összefoglaló video vagy valami, ami összeállítja az elmúlt évadok elhalálozásait? Már az 5, 6. évad környékén kiszálltam, de egy-két karakter utolsó pillanata még érdekelne, főleg hogy azért kíváncsiságból rendre elspoilereztem ezeket magamnak. De annyit nem ér meg, hogy ezért 3 évadot végigszenvedjek. Tipp?
"A tanítómesterem egy macska volt. Tőle tanultam meg a jelenben élni."
8946 levél
Válasz 17.10.24. 20:56 #568
goodboy007
A vége nem rossz (az évad-beharangozó trailerből nem ilyen szituációra gondol az ember)SPOILER
hanem arra, hogy a Savior-ök elkapták Gabrielt és vallatják/kedvtelésből kínozzák és nem arra, hogy Negan-nel összezárva várják a sorsukat 1000 zombi között.
, de ettől függetlenül szokásos faszságokkal van tele néhol, például
SPOILER
2km-ről fejbelőnek akármilyen zombit, de Rick egy félautomata fegyverrel nem képes 6 egymás mellett álló célpontból egyet sem eltalálni. Már eleve a szituáció is esélyes, hogy miután az előző részben is jól szarrálőtték egymás körül a falat, szemtől szemben kiáll Negan az "alhadnagyaival", mindenféle támogatás (és mivel ezúttal Rick-ék maguk voltak és nem volt köztük áruló, bármiféle garancia) nélkül.

Ráadásul Rick és Ezekiel beszédét leszámítva "durr bele" módon már szinte egyből ott vagyunk Negan-ék bázisa mellett, a köztes események szinte elenyészőek és kimerülnek abban, ahogy odacsalják a zombihordát. A végén már Gabrielt is le se sz@rták a zombik...


Nyilván végignézem a 8. évadot és ha lesz folytatás, akkor azokat is, de egy szó, mint száz, ideje lenne megölni Negan-t és lezárni az egészet, mert ez már csak árnyéka egykori önmagának.

SPOILER
Az nem világos, hogy Rick arcára hogy került sebhely az egyik jelenetnél és mikor azután mutatják ugyanazt a helyszínt, miután becsalták a zombikat és visszavonultak, már nincs ott az arcán. Ennyire nem lehettek amatőrök a forgatáskor!
In god we trust, all others we track!
3058 levél
Válasz 17.04.24. 22:29 #567
Dilizs
Austin Amelio (Dwight) - The Devils Toy Kemény a csóka! Nem is tudtam, hogy deszkázott/ik/
GigaByte GA-H77M-D3H ¤ Intel Core i5-3340 LGA1155 BOX ¤ ASUS GTX 1060/6 GB/GDDR5 ¤ 2*8GB 1600Mhz CORSAIR Vengeance DDRIII

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.