Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» Witcher 2 - a CD Projekt keményen fellépne a kalózok ellen (Hírek)

The Witcher 2: Assassins of Kings

10589 levél
Válasz 10.11.26. 16:13 #13
Dark Archon
Miért járna rosszul a vásárló? Kiválaszt (adott esetben kipróbál), megvásárol, letölt, telepít, játszik. Mindezt a fotelből. Az, hogy egyes elmaradott országrész egyes elmaradott részeiben a folyamatos net gondot okoz, avagy egyes technológiától elmaradott vásárlók emiatt nem veszik meg (azaz mondvacsinált okot találnak ki, magyarázva a warezt), nem igazán lesz szegényebb a kiadó.

Egy kis kieg. Russianboy és tsai-nak: szerintem soha senki nem fogott és nem is fog fegyvert a fejedhez, hogy a megjelenés napján rohanj és vegyél meg egy játékot.
Dark Archon | i5-2500K - GTX 760 - 8Gb - Windows 7 x64 | BF4: DarkArchonHUN
2179 levél
Válasz 10.11.25. 12:31 #12
Shadowguard
Aki le akarja tölteni úgyis letölti. Ha nagyon össze akarnám warezolni magamnak a második részt és tartanék a pertől leszedetném ismerőssel munkahelyén vagy megoldanám netkávézóból, esetleg keresnék egy "okos" embert, akit nem szeretek és szabad wifije van(ilyet tudok is). Manapság azért a pendrive nem kuriózum és elég szép méretűeket lehet kapni.
Mondjuk engem nem érint, anno beszereztem az első részt eredetiben, tényleg nem volt drága, nem is kötözködött sokat és igényesen volt csomagolva (nem megjelenéskor, jóval utána). Aztán az egésszel kedves ismerősöm járt jól (magkapta tőlem akciósan), én elég hamar beleuntam. Pedig nem vaktában vettem meg a játékot, rengeteg jót olvastam róla, szinte mindenkinek tetszett (azt hiszem McCl@ne volt, aki hangulatos kis ismertetőt írt róla itt is a blogba).
A kettőt ugyan kipróbálásra megszereztem volna és hátha, de egy ilyen húzás után...
GustyX: Rokonlélek Én aljas módon még eredeti játékot is képes vagyok warezben játsza, ha az mindenféle netkapcsolatot szeretne. Meg közösségi hálót, meg franc tudja mit még... Nem akarok multizni, nem is szeretek multizni, szóval tessék engem békén hagyni ilyenekkel.
...az élet álom, az álom halál, a halál megváltás, a megváltás élet...
2745 levél
Válasz 10.11.24. 16:20 #11
cygary
A szívemből szóltál. Bivaly gép, 50-es net, HBO, T-home féle megaTVadó megvan ahogy minden másra is a pénz, azért mert ezt nem lehet könnyen letölteni. Nincs azzal gond, én is töltök le, de azért az erős hogy a fejlesztők torkának ugrunk és még nekünk áll fentebb amikor egy kiadó warez elleni lépést tesz. Persze ez nem csak magyar sajátosság de itt is tetten érhető a Robin Hoodizmus, azaz jogunk van ehhez, megtesszük ésa csúnyagonosz világ ismét ellenünk, összetartó torrentesek ellen van. Ettől viszont hányingert kapok.
Beg that I succeed, for I have seen the throne of the gods, and it was empty
14264 levél
Válasz 10.11.24. 15:54 #10
balays82
Erős a gyanúm, hogy akik még mindig "tizen-huszonezrekért" árult játékokról beszélnek, azok valójában nem is szoktak játékokat venni. A Witcher első része megjelenéskor kemény 8 ezer forint volt, magyar szinkronnal, külön soundtrack cd-vel, abszolút igényes csomagolásban. A második rész alap verziója megint el lesz látva minden földi jóval, miközben jelen állás szerint az ára a 10 ezer forintos lélektani határ alatt marad.
Egyébként is mindig ott bukik el ez az elmélet, hogy ugyan az új játékok futtatásra alkalmas gép van a háztartásban, meg nagy sávszélességű internet előfizetésre is telik, de ha játékot kell venni, akkor már éhezik a család.
Persze nyugodtan le lehet tölteni a Witcher második részét, mert az még elkészül. Ilyen hozzáállással a harmadik rész már nem valószínű.
6675 levél
Válasz 10.11.24. 15:33 #9
GustyX
Azért a folyamatos/telepítéskor szükséges kapcsolat sem a legjobb megoldás. Ez még a fejlesztőknek is jól jöhet. Ha Mirror's Edge-nél tudom, hogy net kapcsolat szükséges meg se veszem (ahogy a NFS Undercover-t meg se vettem) vagy hogyha a HAWX-nak is folyamatos net kellett volna, akkor is jól szórakozom. De nem eredetivel. Én nem szeretem az efféle megoldásokat, mert ezzel csak a vásárló jár rosszul.
http://gustyx.web4.hu - saját véleméyeim, tapasztalataim játékokról
10589 levél
Válasz 10.11.24. 15:09 #8
Dark Archon
Jaj, el ne kezdjük most ezt a hülyeséget 86-odszorra is. Nekem is egy kisebb vagyon egy Porsche, mégsem lopok egyet... ja, és a Steam nagyon jól elvan OFFLINE módban is.
Dark Archon | i5-2500K - GTX 760 - 8Gb - Windows 7 x64 | BF4: DarkArchonHUN
330 levél
Válasz 10.11.24. 14:59 #7
RUSSIANBOY
Ez érdekes nem a torrent oldalakat...csakhogy a Torrent - ha jol tudom - kizárolag erre a célra született.És ha le is töltöm mi van?Az árakat át kéne gondolni mielőtt kidobnak egy játékot.Tény hogy a sok reklám meg miegymás rárak még az árra de akkor is.Ha azt akarják hogy egy játék sikeres legyen nemcsak tartalmilag hanem eladásilag is - nem azt mondom hogy olcson kell adni - de nem is tizen-huszonezrekért.Vannak akiknek ez kész vagyok.Nem csoda hogy azok az illetők előbb töltik le minthogy megvegyék mert ha pl 5-10 körüli összegbe kerülne még talán beleférne a gyereknek karácsonyra ha nem is esznek miatta egy hétig......

A szolgáltatót nem perelheti be hiába ugyanis ha valaki manapság megadja az adatait mert mondjuk létrehoz egy profilt vagy szerződést köt harmadik félnek nem adhatja ki az adatokat a cég azzal ugyanis szintén jogokat sért.Csak akkor adhatja ki hogyha bebizonyithato a bűncselekmény elkövetése.Hogyha most idejön hozzám a Cd Project álá letöltöttem valamit és bizonyitani tudja akkor kiadhatja a tárhely szolgáltatója az adataimat de ha nem tudja bizonyitani akkor ekte még nincs bizonyitva a bűncselekmény elkövetése álá a tárhely szolgáltató nem is adhatja ki az adataimat harmadik félnek mivel még nincs belőle rendőrségi ügy.

Amugy meg ha ezt tervezik nagyon sok melojuk lesz a biróknak talán hétvégeken is tulorázni fognak.Akkor ezt a CD PROJECT-nek kell majd megfizetni és előbb utobb igy be is csődölhet.A kalozkodással manapság már nem lehet felvenni a versenyt mert aki akar valamit igyis ugyis megszerzi.

Amugy kiváncsi vagyok hogy a CD PROJECT emberei között hánynak van otthon kalóz dvd vagy játéka mert biztos hogy akad.Senki sem ártatlan.Csak persze a saját emberüket nem dobnák fel akkor szépen elsikálnák a saját embereik ügyét.AstorAnt:

"a fejlesztőket támogatni kell azzal, hogy megveszem azt ami tetszik" ez igyis van én is igy vagyok vele csak az árakat az emberek fizetőképességéhez kellene reaizálni rögtön kevesebben töltenék le szerintem.Anno én is mikor megvettem a HL2 EP-1-et 5000ért jo ár-értékűnek találtam ezért is adtam ki érte ennyit.Mára már bánom mert az a szaros Steam álá internet kell hozzá és hogyha én most ugy döntök hogy lemondom és csak a gépem lesz a jövőben játékra?Akkor meg nemtudom használni mig egy kalozt még mindig tud az ember tolni netkapcsolat nélkül (gondolom).
Van aki egy tengerparta vágyik, van aki világot akar látni.Én csak CSERNOBILba szeretnék egyszer eljutni.És ezt komolyan mondom.
1653 levél
Válasz 10.11.24. 07:47 #6
AstorAnt
Ennek csak az elrettentés a célja.Amúgy meg senki nem szedett le még torrentről szerintem witchert, maximum csak szeleteket, aztán előfordulhatott, hogy a felhasználó gépén véletlenül összeállnak egy teljes fájllá, de hát ez kis hazánkban még nem a felhasználó hibája
Mondjuk engem (annak ellenére, hogy szerintem jó játék) nem fogott meg a witcher, szóval én nem is várom a második részt.
Mellesleg én hiszek abban hogy a fejlesztőket támogatni kell azzal, hogy megveszem azt ami tetszik, de a fenyegetőzés akkor sem túl korrekt húzás(még ha maga a torrentezés sem).
"Everyone who run, is a VC, everyone who stand still, is a well disciplined VC"
41 levél
Válasz 10.11.23. 23:24 #5
sheldon_c00per
egyetértek. bár a magyarításokkal én nem vagyok kibékülve, azért jó az ha van. viszont azért ez a fenyegetőzés kicsit ellenszenvessé tette őket a szememben. kár
trollolollo
401 levél
Válasz 10.11.23. 20:42 #4
Zoo_Lee
Nagyon komoly szavak. Mivel 100%, hogy lesz legalább 1 ember aki még ennek ellenére is letölti (az meg, hogy nem egy hanem vagy 5000 minimum, 250%), kíváncsi vagyok, hogy fog folytatódni. A magam részéről értem a CD Projekt lépését: tulajdonképpen a legvásárlóbarátibb kiadó (árak terén mindenképp, és a sok magyarításért is hálásak lehetünk), mégsem kímélik őket a kalózok...
Eladó G-Vírust vagy Progenitor vírust keresek saját felhasználás céljából.
2011 levél
Válasz 10.11.23. 19:56 #3
Corvus5
Amilyen formában ki fogják adni a játékot, a részemről nem kell kalózkodástól tartaniuk.
6675 levél
Válasz 10.11.23. 16:57 #2
GustyX
Megfelelő hatóságnak, bűncselekmény esetén kiadhatják. Tehát ha kapsz levelet, akkor perelheted a szolgáltatót is, mert illetéktelen személyeknek adták ki az adataidat.

Lehet ez elrettentő, de nem fogja megakadályozni a kalózkodást. Azt viszont kétlem, hogy minden egyes letöltőt értesíteni fognak (ha fognak egyáltalán értesíteni). Nem kis munka, nem is kevés pénz.
A CDProjekt mellesleg milyen alapon bírságolhatna? Semmilyen, szóval ez a része a fenyegetőzéshez tartozik.
http://gustyx.web4.hu - saját véleméyeim, tapasztalataim játékokról
41 levél
Válasz 10.11.23. 16:42 #1
sheldon_c00per
szerintem nagyobb a fustje mint a langja. pont ahogy a cikkben is emlititek, mivel minden orszagban mashogy kezelik a dolgot, nem tudom, hogyan akarjak ezt megoldani. en szemely szerint nagyon nem lennek megelegedve a Digi-vel, hogyha az adataimat akarmilyen per fenyegetesere is de kiadnak teszemazt lengyelorszagnak. ezzel nem azt akarom mondani, hogy tervezem letolteni akarhonnan is a Witcher 2-t, mert szerintem meg fogja erni az arat, de akkor is, ez milyen dolog mar?
trollolollo
766 levél
Válasz 10.11.23. 16:42
PC Dome
Ez a téma az alábbi cikkhez kapcsolódó hozzászólásokat tartalmazza:
Witcher 2 - a CD Projekt keményen fellépne a kalózok ellen (Hírek)

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.