Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» ARMA 3 - leghamarabb év végén (Hírek)

Arma 3

Arma 3
A legutóbbi Arma 3 cikkek, hírek
899 levél
Válasz 12.02.07. 13:03 #12
sulyid
No mindegy, nincsen sok köze a realizmushoz, de legalább turbo fokozatban írthatom majd a perzsákat, mert hogy én velük 1 másodpercig se leszek, az már holt biztos!
11029 levél
Válasz 12.02.07. 08:57 #11
Lacko
Amúgy van egy ingyenes [legális] full verziója is (lebutított grafikával és hangokkal), de ez lehet, hogy csak multiban játszik. Fantáziadús ArmA2 Free névre hallgat.
1678 levél
Válasz 12.02.07. 08:54 #10
GeryG
Köszönöm a kimerítő válasz(oka)t.
Valószínűleg tényleg lerántok egy demót, és kipróbálom. Aztán ha tetszett, akkor beruházok rá, gondolom, ma már nem a tizenezres árkategória.
11029 levél
Válasz 12.02.07. 07:59 #9
Lacko
Az Arrowheadhez pedig pont vannak training/tutorial küldetések, amikben mindent kipróbálhatsz és elmagyarázzák neked. Ráadásul külön van minden ilyen: ha te csak gyalogos akarsz lenni, akkor nem kell elvégezned a tank és pilóta kiképzést... és fordítva.
Amúgy ha elfogadsz egy tanácsot, akkor Arrowheadben az Mk17-es fegyverek a jók. Mármint Blue oldalon. Reden nekem a AK107 jött be. De én karabély-mániás vagyok, néha csak azért választok mást (pl géppuskát), hogy azt is kipróbálhassam.
11029 levél
Válasz 12.02.07. 07:55 #8
Lacko
Hát ugye az első rész se az első. Mivel az első rész az az Operation Flashpoint volt 2 kiegészítővel, amiből főleg az utolsó szólt nagyot (Resistance).
Aztán összeveszés codemasters-szel és új név: ArmA1, de ez már a második rész volt. És ami most van az ArmA2, az igazából a 3. rész...

Nem nehéz, ha kitapasztalod. Meg manapság azért vannak már ilyen játékok máshol is (pl Ghost Recon vagy Battlefield). Az volt a születésekor a lényegi különbség az akkori, hagyományos FPS-ekkel szemben, hogy nincs rohangálás, ugrálás, rocketjump. Vagyis megpróbálhatod mind a 3-at (mert lehetőség van rá), de kb 2 sec múlva meghalsz. Meg abban az időben nem volt olyan FPS, amiben nem csak gyalogos lehettél, hanem beszállhattál járművekbe és onnantól repcsi-, heli-, tank-, autó szimulátor is volt egyben. Ma már azért van más ilyen játék is.
Plusz a terep is gigantikus. Mondjuk ebben speciel még ver mindenkit. Úgy hallottam, hogy a Far Cry-ban volt valami próba arra, hogy ekkora végtelen bejárható pálya legyen, de azért ott is voltak korlátok, meg töltögetés, amikor átmentél az egyik zónából a másikba. Itt meg nincsenek zónák, gyalogolhatsz, autózhatsz kilométereken keresztül.

Emiatt viszont cserébe vannak hibái: mivel a pálya végtelen, ezért a játékos bárhonnan jöhet, tehát elfelejtheted a többi FPS scriptelt fedezékbe húzódó AI-ját. Itt sokkal bonyolultabb dolog kiszámolni, hogy hova bújjon fedezékbe, ráadásul mindezt többszáz AI-ra... Ha ezt szaggatás nélkül akarják megvalósítani, akkor bizony ostobenkó lesz az AI.

Tehát ha egy gyors adrenalinpumpára vágysz, akkor nem ez a te játékod. Ha van egy-két órád egy komolyabb, hihetőbb, realisztikusabb harci élményre: fél óráig csak unalmasan meneteltek a mezőn, aztán egyszercsak becsap a szar és egy perc alatt kinyírnak (erre mindig a nagyapám példája jut eszembe, aki 4 évig járta a világháború frontjait, soha nem harcolt, csak meneteltek ide, meneteltek oda, egyszercsak harc és azonnal megsebesült - szóval ez nekem nagyon realisztikus). Jó, most ez eltúloztam. Azért a küldi készítők igyekeztek olyan küldiket összedobni, hogy kevés legyen az unalmas menet és sok az akció. De ne számíts CoD vagy BF szintű folyamatos golyózáporra.
6679 levél
Válasz 12.02.07. 07:45 #7
GustyX
Az első ARMA nekem túl OPFLASH-es volt, a 2. rész már szimpatikusabb (eleve konzolra is megjelent, szóval csak nem lehetett olyan nehéz), azonban az Arrowhead demójában a fegyverek között sem sikerült váltogatnom, ráadásul azt sem tudtam mit merre (options nem nagyon segített), túl bonyolult volt, így inkább kihagytam.

Szóval próbálj ki egy demót, addig ne szerezed be.
http://gustyx.web4.hu - saját véleméyeim, tapasztalataim játékokról
1678 levél
Válasz 12.02.07. 07:23 #6
GeryG
Nekem az ARMA úgy alleszusammen kimaradt az életemből. Anno az első részt nézegettem, de akkor az szépet mosolygott az akkori gépemen, később meg elsikkadt a dolog.

Tényleg olyan nehéz, realisztikus, bonyolult, stbstbstb, mint mondják?
Gondolkozom a második rész kipróbálásán, hátha megtetszik.
11029 levél
Válasz 12.02.07. 06:56 #5
Lacko
Nem realitasokrol beszelunk, hanem sztorirol. A bis tortenete szerint a gonosz tengelye (melynek iran is tagja) a fel vilagot uralja. Na most, ha iran valakit elsonek megtamad, az izrael lesz. Ha izraelt nem sikerul legyozniuk, akkor az egesz hadjaratuk bukta es nem uralhatjak a fel vilagot. Tehat a sztori szerint telavivban vagy sehogy, vagy perzsaul beszelnek. De ez csak egy mese...
899 levél
Válasz 12.02.06. 21:49 #4
sulyid
Hááát azt megnézném, ha Iránnak sikerülne legyűrnie Izraelt...
Én akár 1 ARMA I-es féle kampánynak is örülnék, tehát főképp raj és szakasz szinten való hadjáratnak. Már előre drukkuolok a kampányodnak!
11029 levél
Válasz 12.02.06. 21:27 #3
Lacko
Hát ahogy a németek kezébe csehszlovák tankok...

Nekem inkább az böki a csőrömet, hogy most már nem is négyen a világ ellen (mint az arma2 alapkampányban) hanem egyedül a világ ellen lesz a sztori. Jó persze leszarom, úgyis csinálok rendes gyalogsági kampányt hozzá. De miért nem lehet olyat összerakni gyáriba, amilyen az OFP kampány volt annó?
899 levél
Válasz 12.02.06. 20:41 #2
sulyid
Szerintem se kell sietni, főleg mert jelenleg nagyon nagy fekete foltok vannak a játék szotirjában, pl hogyan kerülnek izraeli HK-k az irániak kezébe?
11029 levél
Válasz 12.02.06. 19:42 #1
Lacko
ArmA-knál egy-két év ide vagy oda, nem számít. Legalább addig nyugodtan készítgethetjük a küldetéseket és kampányokat a 2. részhez. Az nagyon szar volt, hogy egy tök jó kis ArmA1-es kampányt kellett félbehagynom, mert megjelent az ArmA2.
766 levél
Válasz 12.02.06. 19:42
PC Dome
Ez a téma az alábbi cikkhez kapcsolódó hozzászólásokat tartalmazza:
ARMA 3 - leghamarabb év végén (Hírek)

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.