Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» Dirt 3: Complete Edition - tartalom és megjelenés (Hírek)

DiRT 3

DiRT 3
A legutóbbi DiRT 3 cikkek, hírek
1664 levél
Válasz 12.02.13. 21:32 #7
GeryG
"játék járt a fincsi mellé"
Ez jó, tetszik.
Innentől hívjuk az ilyen kiadásokat pl. Battlefield 3 Happy Meal Editionnek.
1614 levél
Válasz 12.02.13. 21:00 #6
rootshaper
főleg azért nem éri meg az a 12 autó, mert az alap járgányok is tök egyformán viselkednek. szinte semmi eltérés, max a végletekben, de gyakorlati haszna autóváltásnak annyi van, hogy más a skin

amúgy ez rettenet, amit írsz és sajnos így van tényleg... emlékszem még, mikor a Mission Pack (ami a mostani DLC-k árán érkezett és dobozban is lehetett venni, nem csak bóvli letöltőben) majdnem annyi játékidőt adott az alap gémhez, mint amennyi maga a játék volt. lásd a Quake kiegészítő lemezek, vagy a Heroes 3-hoz megjelent Armageddon's Blade és társai.

nagyon rossz ez az irány, de mi tápláljuk azzal, hogy "hát végülis csak megveszem, ha már van" meg azzal, hogy "csak 5kilóval több a kollektorszedisön, legyen az" és kirakod az n+1-edik fröccsöntött porfogót, vagy papírnehezéket a polcra. mekiben még elment ez, hogy játék járt a fincsi mellé, de nemár, komolyan.
69 levél
Válasz 12.02.13. 20:00 #5
Amiga
A Dirt 2 fényévekkel jobb és tartalmasabb, mint a Dirt 3, és ezt a gymkhanás butaságot nem tudta bevenni a gyomrom. Most a DLC-k segítségével próbálják felmelegíteni az egykor félkészen kiadott játékot...
3080 levél
Válasz 12.02.13. 15:28 #4
gregmerch
Én őszintén megmondom, pusztán annak okán, hogy szeretem, ha valami teljes egészében megvan, ha már kifizettem, elgondolkodtam rajta, hogy "becserélem" az előző verziót a mostani véglegesre. Aztán rájöttem, hogy sok értelme nincs. Plusz néhány autó, meg egy pár pálya. Ez nem éri meg a plusz költséget.

Magam is borzalmasan nagy ellenérzéssel viseltetek ez iránt a mára teljesen általánossá vált "háromszor fizeti ki ez Ludas Matyi kendteknek" mentalitás iránt! A dolog legtöbbször úgy áll, ahogy Ti is írtátok: megjelenik egy borsos árú, AAA+ kategóriájú játék, és már az első futtatáskor közli, hogy ha a teljes verziót szeretnéd, akkor bizony fizesd ki a már a nulladik napon elérhető DLC-ket. Ilyen azért régen nem volt! Jöttek sorra a jobb játékokhoz a "Mission Disk"-ek, és azok gyakrabban tartalmaztak valódi kiegészítést és bővítést az adott programhoz, mint nem. Így persze ma könnyű ráírni valamire, hogy "Limited Edition", ami gyakorlatilag mindösszesen annyit jelent, hogy abban a verzióban plusz egy-két tartalmat elérhetőnek hagytak meg, míg a simában nem. (Vagy ennyit sem, pusztán olyan olcsó trükk, mint amikor az árus a rendes, valódi ár fölé odaír áthúzva egy annál nagyobbat, áthúzza, és kiírja nagy betűkkel, hogy "AKCIÓ".

Az az alapelvem, hogy egy teljes árú termékben igenis legyen benne minden tartalom, ami egy felhasználó számára azt teljes értékűvé teszi. Az L.A. Noire alapverziójához sorra megjelenő DLC-k között összesen 5 eset volt, ami mind a fősztoriba épült be. De aki végigjátszotta a Complete Edition-t, az tudja, hogy ezek nagyon kevés aspektusukban kapcsolódtak, vagy utaltak csupán a történet gerincéhez. Azok nélkül is kerek, egész lett volna minden. Szó se róla, jó kis ügyek voltak, de nélkülük is kibontakozott a történet.

Nekem örök vesszőparipám a kiadók ilyen lehúzásával kapcsolatban az Ubisoft inkorrektsége. A 2008-as PoP "Epilogue" c. plusz fejezetét (ami nem mellesleg teljesen új lezárást ad mindennek), vagy az AC II. utólag, plusz pénzért kiadott két fejezetét tudnám példaként említeni. (A pécés DRM ötleteiket már nem is említem, élén a "kifizeted a teljes árat, amiért max. 3x tudod felinstallálni a játékot, és még az hardverhez is köti magát" kezdetű rettenettel.)

Egyszóval: nagyon unszimpatikus ez a mai trend. Ha csak nem valami nagy kedvencem az adott játék, vagy nem nélkülözhetetlen a plusz tartalom annak kerek egésszé való összeállásához, akkor inkább hanyagolom az ilyen "Teljes Kiadás"-okat.
i7-6850K, Gigabyte X99-Ultra Gaming G1, 2x32GB DDR4/2400, Gigabyte GTX 1080 8GB GDDR5X 2xSLI; i7-4790, Asus Maximus VI Gene, 2x8GB DDR3/1600, Asus Strix GTX 1070 8GB GDDR5; XB, PS, ND, MOB
6665 levél
Válasz 12.02.13. 14:45 #3
GustyX
Én pl. szívesebben vettem volna (mostanság) egy Mass Effect 2 Complete Edition-t akár teljes áron is, csak ne kellene BW pontokat töltögetni, külön vásárolgatni, külön-külön letölteni a DLC-ket és szarozni a regeditben, hogy működjenek bizonyos DLC-k.
http://gustyx.web4.hu - saját véleméyeim, tapasztalataim játékokról
14264 levél
Válasz 12.02.13. 14:23 #2
balays82
Szerintem aki akarta, az megvette a DLC-ket is, akit meg nem érdekelt annyira, hogy pénzt adjon érte, az nem. Ugyanígy talán lesznek olyanok, akik hajlandóak kifizetni ismét a játékot néhány új pálya és autó miatt, de valószínűleg nem túl sokan. Aki azonban eddig még nem vette meg a Dirt 3-at, annak ez egy jó ajánlat lehet. Bár igazából még ez sem biztos, mert az első kiadás ma már potom áron megvehető, ez meg nyilván jóval drágább lesz (ha nem is teljes árú), a különbözetet viszont ugyancsak nem éri meg az a néhány DLC.
A lényeg, hogy nem az az igazi lehúzás, hogy most megjelenik egy Complete Edition, hanem sokkal inkább az, hogy az alapjátékból kivágott részeket kezdenek el DLC-ként árulni (ahogyan arra céloztál is), aminek még örülni is kellene, mert úgy állítják be, mintha törődnének a játékot megvásárolókkal. Na ezért igazán pofátlan lehúzás ez az egész, tisztelet azoknak, akik valódi tartalommal gazdagítják utólag a játékaikat, mert azért szerencsére erre is akad még (elvétve) példa.
143 levél
Válasz 12.02.13. 13:28 #1
Snapsz
Tehát akkor elmondhatjuk, hogy végre megjelenik a Dirt 3. Nem tudom mire jó ez az új irány, hogy kiadnak egy játékot, majd jönnek a DLC-k, majd egy teljes kiadás. Vagyis de, tudom, pénz. Mert ha megnézzük a DLC-k tartalmát, akkor nem egy nagy etwas egyik sem, 12 autó, és 2 pálya összesen. Ezek igazából már egy évvel ezelőtt is léteztek a játékban, csak ugye nem volt elérhető, de fellehetett oldani egy trükk segítségével, és a menüben látható volt minden, persze nem lehetett játszani, mert a modellek mint olyanok nem léteztek a telepített játékban. Úgy hogy szép kis marketing fogás ez. Kár, hogy a Codemasters is kezd ráállni a minden réteget lehúzunk a vásárlóról dologra.
766 levél
Válasz 12.02.13. 13:28
PC Dome
Ez a téma az alábbi cikkhez kapcsolódó hozzászólásokat tartalmazza:
Dirt 3: Complete Edition - tartalom és megjelenés (Hírek)

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.