Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» Crusader Kings II (Ismertető)

Crusader Kings II

Crusader Kings II
A legutóbbi Crusader Kings II cikkek, hírek
3023 levél
Válasz 13.12.18. 22:55 #10
joccc
A nyugatiakkal a közös vallás miatt könnyű jóban lenni,de a bizánciaktól kell nagyon tartanod,valamint majd később a tatároktól.

Seregek vezetőjének megváltoztatásához el kell érned a megfelelő korona fennhatóság szintet asszem. Nem tudom,h ha magyarul játszol,akkor ez a megfelelő szó-e erre,de kb így tudom angolról átfordítani. Az sem biztos,h konkrétan ez kell hozzá,lehet h az alatta lévő,sajnos már nem emlékszem pontosan. Az a lényeg,h ott felrakod az adott szintre,mondjuk "low" és akkor kijelölöd a sereget,s utána már beállíthatod,h kik irányítsák a seregeidet. Így akár meg is szabadulhatsz valakitől,ha szerencséd van,s meghal.
-
2131 levél
Válasz 13.12.18. 22:31 #9
Balanses
Egyelőre maradok MO-nál, lázadások egyelőre csak akkor vannak, ha a parasztok lázadnak, vagy pedig ha valakit le kell csukni de az elmenekül. A tervezett hódításokra viszont nem biztos hogy sor kerül, úgy néz ki hogy ebbe más népekbe is volt beleszólásuk.
Kicsit aggódás van MO-nál, mivel szinte majdhogynem csak nagyhatalmak vesznek körül, ami még annyira nem is baj, ha esély van a békés megélhetés mellett, viszont bizánciaknál szeretnek hódítgatni.

Egyébként a seregek vezetőjét hogy lehet megváltoztatni? Mármint hogy ki vezesse a szárnyakat.
Kár hogy valamilyen kis taktikázást nem vittek bele a harcokba.
3023 levél
Válasz 13.12.18. 20:04 #8
joccc
Örülök,h sikerült,meg hogy tudtam segíteni. Jaja így is lesznek ritkán lázadások,de azok olyan jelentéktelenek lesznek,hogy simán levered. Nálam anno NRB.-al lázadtak kb 30 ezren,ami soknak is számítana,de jelentéktelen,mert sokszorosa a teljes seregem ennek a 30 ezer embernek,tehát ezzel a rendszerrel nemigen tudsz mellényúlni,ha jól csinálod. Nekem is úgy mondták,nem magamtól jöttem rá.
-
2131 levél
Válasz 13.12.18. 19:48 #7
Balanses
Igen tudtál segíteni köszönöm szépen!

1100-ban kezdtem egy női saját karakterrel. (Úgy értem hogy saját, hogy a karakterkészítőben csináltam egyet.) Volt 15 saját tartományom Horvátországgal együtt. Először a legnagyobb rangú hűbéresnek adományoztam néhány grófságot, és rangonként mentem egyre lejjebb. Ezután kiosztottam néhány hercegi címet is, köztük a Horvát hercegséggel is, aztán végül is lemondtam Horvátországról és átadtam a koronát az egyik alacsony rangú hűbéresemnek, ezzel egyébként jó néhány hűbéresemtől megszabadultam (volt vagy 30), de az adók még így is kielégítően magasan voltak. Még néhány cím kiosztása, mint például a Fővadász és a Hattyúmester, plusz az ajándékok és egy-két polgármesteren és püspökön kívül mindenki 40-50 felett szeretett. Egyszer így is kitört a polgárháború egy cselszövés miatt de azt könnyen levertem.

Ezután már csak egy matrilineáris házasság volt hátra, hogy az én dinasztiámat vihessem tovább, miután pedig elég poronty kölkezett cselszövéssel kinyírtam az uramat. Igaz ennek a játékban technikailag semmi hasznát nem veszem, de plusz beleélés mondván, hogy így ténylegesen magához ragadtam a hatalmat. Eddig kelet felé sikerült is terjeszkedni, majd miután lejár a fegyverszünet teljesen elpusztítom a besenyőket zsoldosok és a lovagrendek segítségével. (Fosztogatni valamiért nem enged, ha vannak zsoldosaim ha nem.) Sajnos a bizánciak közbeszóltak a terjeszkedésemnek lés kiharaptak belőlem egy szeletet, de hát annyi gond legyen. Terv szerint kelet és észak kelet felé szándékozok terjeszkedni, és ha ez sikerült Lengyelország lesz a következő. Remélem miután a bizánciak újra belém marnának már birodalom leszek én is.

Valahogy fel kéne lázítani a cseheket is, hogy kimondják Csehország függetlenségét, akkor arra is tudnám bővíteni birodalmam határait anélkül, hogy összeakasztanám a bajszomat a NRB-mal.


Szóval tudtál segíteni köszönöm szépen!
3023 levél
Válasz 13.12.17. 22:39 #6
joccc
A legfontosabbat kihagytam,h a ( nem emlékszem pontosan,h mikor kezdődő,de téli az biztos ) feastet tartsd meg mindig,asszem 2 évente lehet talán,de lehet,h évente. Ez nagyban növeli a végén a hűbéresek hozzád fűződő viszonyát. Október,vagy november elején lehet elkezdeni a feast szervezését asszem,s decemberig lehet az elkezdését megkezdeni,onnantól ugrik az adott évre,s ez nagy érvágás a kapcsolatok szempontjából,tehát erre nagyon oda kell figyelni.
-
3023 levél
Válasz 13.12.17. 22:34 #5
joccc
NRB az egyik legerősebb állam,amivel kezdhetsz az alapjáték kezdő dátumánál. Nagyon erősek. A magyarok valóban polgárháborús esztendőket élnek meg a kezdő dátum idejében az alapjáték esetében. Sok függ attól,h mikor kezdesz,mert történelmileg hűen tükrözi a kezdés a valós eseményeket.

Na elmondom akkor a "titkot",h hogyan kell jó tág időket kevés,vagy semmi lázadással élni. A lényeg,h területedtől függően kevés vazallusod legyen. Nekem magyarokkal anno volt 60-70 területem,s én voltam a legerősebb a térképen kb 980-990-re. Nyilván nem az alapjátékkal kezdtem,de még nehezebb talán a kiegekkel. A lényeg,h nem dicsekedni akartam,hanem szemléltetni,h nekem ennyi terület esetében 10-12 "beosztottam" (én így hívtam őket )/ hűbéresem volt. Az a lényeg,h a többi hűbérest rakd be azon kevés hűbéres alá,akikbe megbízol. Lehet,h hatalmat nagy hatalmat kapnak,de mivel rengeteg területet adsz nekik,így +100-asan jóban lesznek veled. Ha nem akkor,megvesztegeted őket,valamint adsz nekik ilyen "címeket",mint például High Almoner. Kisebb királyságok esetében a 3-4-5 hűbéres az irányadó.

Ja és,ha meghal a hűbéresed,s az utódja nem szeret,s a megvesztegetésre,cím adományozására sem kedvel meg,akkor becsoszoghat a bérgyilkosság a képbe,s elteszed láb alól.

Remélem tudtam segíteni.
-
2131 levél
Válasz 13.12.17. 21:31 #4
Balanses
Helló Segítséég!

Megvettem 80 euróért a complete-t, tehát full játék plusz dlc-k (persze utólag azon gondolkodom, hogy nem kellett-e volna megvárni valami karácsonyi akciót vagy valamit, na mind1). Azelőtt még soha nem játszottam ilyen stílusú játékkal, és vannak is problémáim rendesen. Próbáltam már Magyarországgal is és a Német-Római Birodalommal is, de mindig arról szólt az egész, hogy polgárháborút polgárháború után vívok, amint véget ér az egyik fellázad a másik. Most ott tartok, hogy N-RB császáraként cirka 20-25 urolkodási évemből kb 1-1,5 telt békésen, a vazallusaim pedig folyamatosan lázadoznak, Csehország kimondta függetlenségét, és a franciák is a torkomnak estek. Jelenleg bírom haderővel a nyomást de kissé unalmassá vállt a játék, hogy mást sem csinálok csak háborúzok. Mit rontok el, vagy mit kell csinálni hogy megszüntethessem a polgiháborús viszonyokat? Vagy rosszul tettem, hogy velük kezdtem?

Remélem van még akit érdekel ez a játék és tudna nekem segíteni!
694 levél
Válasz 12.03.07. 14:00 #3
stero
Köszi! Mindenképp kipróbálom mert nagyon érdekelnek az ilyesmi játékok. Tetszik ez a stratégia-rpg keveredés is!
1728 levél
Válasz 12.03.07. 13:49 #2
TheHolyOne
Könnyebb kezelni mint az első részt, de az EU3-mal nemigazán lehet összehasonlítani, teljesen más elven működik: az EU-ban országokat irányítasz, itt meg karaktereket. A knights of honor-hoz már inkább hasonlít (bár azt meg én nem ismerem annyira). Mindenesetre kezdésnek célszerű valamelyik ír grófot választani, mert viszonylagos biztonságban meg lehet ismerni a játék irányítását, működését (gróftól a királyig), mivel minden lehetséges ellenfél a saját súlycsoportodban van és kívülről sem akarnak lépten nyomon meghódítani.
"Hear the berserkers' roar, they call to mighty Thor, the fury in their raging eyes will burn forevermore""
694 levél
Válasz 12.03.06. 17:25 #1
stero
Továbbra is ugyanolyan marhanehéz az irányítást megtanulni??? Én eddig max a knights of honor-ig jutottam ehhez hasonló stílusban, azt még tudtam irányítani viszont egy EU3-at meg sokadik nekiesésre sem sikerült megtanulnom.
766 levél
Válasz 12.03.06. 17:25
PC Dome
Ez a téma az alábbi cikkhez kapcsolódó hozzászólásokat tartalmazza:
Crusader Kings II (Ismertető)

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.