Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» Resident Evil 6 [hozzászólások]

Kapcsolódó tartalom: Resident Evil 6
A népszerű játéksorozat grandiózus folytatást kapott.

Resident Evil 6

Resident Evil 6
A legutóbbi Resident Evil 6 cikkek, hírek
14276 levél
Válasz 13.05.24. 17:00 #13
balays82
A doboz hátulja alapján úgy van, ahogyan VodevilX írja.
11286 levél
Válasz 13.05.24. 16:51 #12
VodevilX
Nekem ugyan Steamaes, de teszkóban mintha úgy láttam volna a doboz hátulján, hogy kell is hozzá a steam alapból. Mint pl a legutóbbi Hitman, vagy Tomb Raider esetében is.
Apukám há te most nem engem vissza maga..ön...
401 levél
Válasz 13.05.24. 15:50 #11
Zoo_Lee
Kérdés: ha boltban megveszem a dobozos verziót, azt tudom utána aktiválni Steamen? (Tehát attól kezdve fog futni lemez nélkül, és tudom majd telepíteni csak a Steam profilomra bejelentkezéssel?)
Eladó G-Vírust vagy Progenitor vírust keresek saját felhasználás céljából.
3760 levél
Válasz 12.10.15. 17:04 #10
gregmerch
A nosztalgia végett tegnap nekiláttam az első rész remake-jének (a Gamecube-os verziónak), és nagyon érdekes dolog történt közben velem.

Ráébredtem ugyanis, hogy minden csodálatom és rajongásom ellenére el kell ismernem, hogy bizony mára a játékmenet ilyen formában kissé megkopott, és igencsak lelassult. Ne értsen félre senki, nekem mindig is a szívem egyik fontos csücske lesz ez a stílus, és abból is a műfajt megalapozó Resident Evil, de be kellett látnom, hogy ma már nagyon ósdinak hat ez a fajta játékmenet. Hátborzongató az öreg kúria, amint a sötét folyosókon bóklászunk, és amint az ablakokon be-bevilágít a kinti vihar villámainak fénye. Az is kellemes hidegrázást kölcsönöz a hangulatnak, ahogy a zombik, zombikutyák és egyéb undormányok ránk rontanak (ki komótosan, ki hirtelen). Ez egy idő után kiszámíthatóvá, megszokottá válik, majd csak egy ásítást csal az ember képére. A keresgélés, és rejtvények megoldása megunhatatlan ugyan, de a borzalmasan limitált kapacitású inventory, a - térben értve - elszórva, egymástól messze elhelyezett mentési helyek a szintén limitált számú mentési lehetőséggel, a ládába pakolás útján történő tárolási megoldással, és a gyakori elhalálozással, amit sokszor a kilométerekről való felzárkózás követ, bizony sok mai játékosnak elvehetik a kedvét. Az új irányvonal evvel szemben gyors, pörgős, dinamikus, még ha a rejtvényeket és a kutatást teljesen nélkülözi is, ha nem is félelmetes, és ha már-már a nevetségessé válás határait súrolja a ránk rontó ellenfelek bődületes száma. Szóval hiányzik ugyan a belém ivódott, klasszikus "túlélő horror" érzet, de ugyanakkor valahogy a mai, túlzottan is az akcióra hajazó játékok mellett nagyon lassúnak és réginek tűnik.

Hm, ezen még meditálnom kell, úgy érzem...
"....money talks, and bullshit runs the marathon." /Chris Carter: Hunting Evil/
11787 levél
Válasz 12.10.12. 20:57 #9
Ghoost
Szép kis gyűjtemény lehet, gratula hozzá, egy fotót kérhetnénk róla?
3760 levél
Válasz 12.10.12. 19:28 #8
gregmerch
Nem akkora kaland az sem.

Nekem a RE-ből szinte minden megvan, ami kapható volt. GC: RE 0-1-2-3-4-CV; PS: RE 1-1DC-2-3; PS2: CVX-4-REO#1-REO#2; PS3: 5GOLD-6; NDS: REDS; N3DS: REM-RER; Wii: 0-1-TDC-TUC

Egyedül a nagyon gagyira sikeresett Dead Aim, meg Survivor, illetve az Operation Raccoon City nem került be a kollekcióba, bár az utóbbin gondolkodom, majd ha nagyon olcsón hozzá lehet már jutni.

Nagyon szeretem az eredeti, hamisítatlan túlélő horror műfajt, de ha egy széria megfogott, akkor a gyengébb, esetleg más stílusú részeket is tudom értékelni (lsd. RE6).

Ha pedig nem RE, akkor Silent Hill, Project Zero, Alone in the Dark, Clock Tower, Siren, Cryostasis, Penumbra, vagy Amnesia. Csak időm lenne rájuk ;-(...
"....money talks, and bullshit runs the marathon." /Chris Carter: Hunting Evil/
25073 levél
Válasz 12.10.12. 16:23 #7
Peace
Persze, csak a játékot beszerezni hozzá külön kaland.
11787 levél
Válasz 12.10.12. 16:05 #6
Ghoost
10es körül dobálják a Gamecubeokat, egy igazi rajongónak megér ennyit Én kölcsön kaptam anno egy haveromtól és azon vittem végig az 1. remaket, nagy kedvenc azóta is.
25073 levél
Válasz 12.10.12. 14:56 #5
Peace
Az a remake kimondottan jól hangzik. Már eljátszadoztam a gondolattal, hogy ismét felrakom a dolphin emulátort a RE 1 remake és a Zero miatt, de eszembe jutott, hogy mennyit idegeskedtem az emulátor miatt...
207 levél
Válasz 12.10.11. 22:44 #4
VeteranHUNTurul
Olyan ez, mint az Alien ---> Aliens esete, az első rész egy paráztatós scifi-horror, a második pedig egy akció-horror, ami nevéből adódóan inkább a darálásról szól, mintsem az ijesztgetésről. Az első három rész, a CV és egyéb mellék ágak még túlélő-horrorok voltak, a 4. rész egy nagyszerű hibrid volt, vegyítette az első részek jóságait és az akciódúsabb játékmenetet, aztán az 5. és ez, a 6. már teljesen szakított a megszokott dolgokkal és inkább az epikus történetet és összecsapásokat hozta előtérbe, nekem mindegyik rész tetszik, nem tudom nem szeretni a RE szériát.

A RE 2 remakere én is kíváncsi leszek, a CAPCOM azt mondta, ha lesz rá igény, akkor megcsinálják, és már petíció is indult iránta.
5 levél
Válasz 12.10.11. 20:19 #3
Barnabás
Köszönöm Kolléga! Így van, simán szórakoztató a játék, de sajnos ez már nem az a Resident Evil, amivel több mint 10 évvel ezelőtt játszottunk. Amúgy van pletyka egy Resident Evil 2 remake-ről is, kíváncsi vagyok meg fog-e valósulni.
3760 levél
Válasz 12.10.11. 14:49 #2
gregmerch
Jó kis ismertető lett, gratulálok, Kedves Kolléga! Abszolút a szívemből szóltál benne, én is teljesen így érzek a játék kapcsán. Ez már nem ugyanaz a RE, mint a hajdani, kultikus túlélő horror sorozat volt, sokkal inkább a ma divatos, akciótól túlcsorduló TPS irányzatot követi. Ettől függetlenül a hangulata azért még visszaköszön a régi epizódoknak, de más - sajnos, vagy nem sajnos - nemigen maradt meg belőlük mostanra. Azért a szintén nem olyan régen megjelent, Nintendo 3DS exkluzív, Revelations alcímű játékban még megvan a régi etalonok sava-borsa, így még van remény egy új, igazi RE cím megjelenésére. Addig azonban ez az epizód is bőven megteszi!
"....money talks, and bullshit runs the marathon." /Chris Carter: Hunting Evil/
207 levél
Válasz 12.10.11. 12:40 #1
VeteranHUNTurul
Nekem nagyon tetszik a RE 6. Kicsit elfogult vagyok a sorozattal kapcsolatban, ezért a legtöbb kisebb-nagyobb hibát megbocsájtom neki. Szerintem egyáltalán nem vált hátrányára a sorozatnak, hogy az akció-tps vonal került előtérbe, új színt visz a RE univerzumba. A történet nagyon jó, a párbeszédek jól ellettek találva, a szinkronhangok tényleg elsőosztályúak, nekem Chrisé tetszik a legjobban. Pár dolog van, ami néha borzolta az idegállapotomat, ez a cikkben is említett QTE-s részek, és Jake motorozása, kb. 20-szor haltam meg annál a résznél. A grafika olyan, amilyen, nem mondható rondának, de sok benne az elmosott, életlen textúra. Pl. a BSAA Jipeken a BSAA felírat jó nagy betűvel van írva, de mégis olvashatatlanságig el van mosódva, nem értem, miért, remélem a PC-s verzió kap nagy felbontású textúrákat.

Én még a RESIDET EVIL.NET-et is megemlíteném, szuper felület a statisztikáink nyomon követésére, ha épp nem vagyunk a konzolunk előtt, eleinte voltak kisebb fennakadások az indulásával, pl. volt, akinek a játék ideje, és az elért teljesítmények, statisztikák nem jelentek meg még 2-3 nap után sem, de pár nap alatt javította a CAPCOM, és most már remekül működik. A diorámás dolog nagyon tetszik. A különböző események, amelyeken részt vehetünk majd (pl. ölj meg annyi zombit, amennyit csak tudsz, vagy fejezd be Leon első fejezetét amilyen gyorsan csak tudod), és ha elsők vagyunk jutalmat is kapunk érte, szintén játékra ösztönzi az embert. A megnyitott fileokat is eltudjuk rajta keresztül olvasni.

Összességében én azt kaptam, amit a trailerek alapján vártam, egy grandiózus, epikus történetet, emlékezetes karaktereket, szörnyeket, akciókat. Nálam 9/10.

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.