Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Beszélgetés a játékokról

»» The Witcher 3: Wild Hunt

The Witcher 3: Wild Hunt

27843 levél
Válasz 17.03.27. 07:43 #1250
LordMatteo
A kovács szintjét ha már beléptél a boltba, jobb oldalt látod. Kovács/műkedvelő, stb.

Orennel nem tudsz fizetni, novigradi koronát használsz mindenhol.

Azért az érdekes lenne, hogy pl. a gyógynövényes trófeák csak lóhátról hatnának... Szóval nem.
A kibaszás társas játék, sose feledd.
241 levél
Válasz 17.03.25. 16:44 #1249
Ricsi1976
6578 levél
Válasz 17.03.25. 11:47 #1248
GustyX
Ennyi. Legjobb az ilyen sietős válasz, nem a felesleges esszébe bújtatott, választ mellőző rizsa.
http://gustyx.web4.hu - saját véleméyeim, tapasztalataim játékokról
241 levél
Válasz 17.03.25. 11:43 #1247
Ricsi1976
1. Igen
2. Újratöltődik
3. Kiderül sztem abból, miket tud elkészíteni
4. Bankárnál tudod váltani
5. Ezt nem tudom.

Bocs a rövid válaszokért, csak rohanok.
6578 levél
Válasz 17.03.25. 11:28 #1246
GustyX
Sajnálom is, ugyanakkor nem is.
De az kifejezetten tetszik, hogy nem arról van szó, hogy perelget, mert átbaszták, meglopták, hanem beismeri, rábaszott.
Az első játék kapcsán olvastam vele készült interjút, de ott kifejezetten nem volt szimpatikus, ahogy nyilatkozott a játékról, semmibe nézte. Pedig nem kellett volna.

A játékhoz:
- az baj, ha felizgulok az anya-lánya párosra?
- a bombákat, piákat elég egyszer előállítani, aztán minden meditáció után újratöltődik?
- a kovács szintjét hol látom?
- az arany/ezüst koronák mikre jók? Abból van egy rakás, viszont orenből - amivel ugye fizethetek - baromi kevés
- a lóra akasztott trófeáknak csak lóháton történő harc során van hatása vagy mindig?

A harcrendszer viszont kevésbé áll kézre: kitérek egyik elől, nekem jön a másik...Pföjjj...
http://gustyx.web4.hu - saját véleméyeim, tapasztalataim játékokról
27843 levél
Válasz 17.03.24. 11:59 #1245
LordMatteo
Ahá.

SPOILER
Korábban írták itt, hogy szimuláljak, ezt is tettem, de ez a beszélgetés kimaradt nekem, lehet, hogy elcsesztem a beszélgetést. Importálás pedig biztos, hogy nem volt, mert én megkíméltem a végén a kopaszt. Viszont minden más döntés - amennyire előbuknak - megvolt, amire azt a magyarázatot tudom csak, hogy egyszerűen az utolsó előtti mentésemet vette figyelembe a játék, az időbélyegzők alapján is ez tűnik valószínűnek.

newgame+-al viszont szimulálni fogok, ez tűnik ésszerűnek.

Azt viszont nem fogom már megcsinálni, hogy az első résznél ha pl. a Rózsa Rendjét részesítem előnyben, akkor itt pl elbuknak-e Radoviddal...
A kibaszás társas játék, sose feledd.
212 levél
Válasz 17.03.24. 11:35 #1244
Trufa
LOL, ez mondjuk elő szokott fordulni, hogy a karakter "lefagy".

Vagy mentést importálsz (aminél ezek szerint a 2-ben megölted Letho-t) vagy szimulálod a mentést. A kettő együtt, olyan nincs. Szimulálásnál Vizimában, miközben a borbély ügyködik rajtad, a parancsnok kérdezget Letho, Roche / Iorveth, meg még pár dologról.
27843 levél
Válasz 17.03.23. 15:22 #1243
LordMatteo
Vszg. nem fogalmaztam jól.

SPOILER
Utánaolvastam, ezért tudom, hogy Lethoval hol kellett volna találkozzam, és kész is lett a küldetés anno, de nem volt Letho. Ezért írtam, hogy szarul importált a játék, a szimulációs résznél meg egyszerűen elkerültem vszg azt az NPC-t, akivel erről beszélhettem volna, ha ez lehetséges.

Lambert btw bugosan halt meg, amikor leugrottam érte, még harcolt, mire levertem mindegyik tündét, még élt, aztán ahogy elindultam Vesemir felé, akkor egyszer csak kiesett a kard a kezéből, nem mozdult, ha rákattintottam, szólt, de amúgy semmi. Felmentem a falra, és akkor kiírta, hogy meghalt.

A Köd szigetnél egyetlen sikertelen küldetésem sem volt. A Báró halálakor jött egy, korábban egy gwynt-paklis úszott el, de még sokkal hamarabb.

Eskellel beszéltem, de pont ezt hiányolom, hogy az elhúzapicsába utánról egy mondat lehetett volna. Philippa tervére emlékszem, de ettől még szó nem esett róla, hogy mi lett velük.


Most visszaolvastam, hogy én írtam volna-e azt, hogy agyatlan módon játszottam volna, vagy csak így jött le, de egyik se, na mindegy.

Most még nyúzom a Blúd end Wine-t, de max. 5 óra, és megvagyok vele. Kezdhetem előlről.
A kibaszás társas játék, sose feledd.
212 levél
Válasz 17.03.17. 10:01 #1242
Trufa
Letho-val a Reardon Ház Bukása c. küldetésből kiindulva találkozhatsz. Pl. erre írtam, hogy utána kell olvasni, mert magától az ember a büdös életben nem jön rá. SPOILER
Lehet, hogy még aktív, de nem valószínű, mert ott lett volna a Kaer Morhen-i csatánál. Lambertet kinyíratni művészet, mert még, ha Keira nincs is ott (aki egyébként megmenti), te is megmenthetted volna.

BTW a játék figyelmeztet a Köd Sziget előtt, hogy ments, és utána ki is dobja a sikertelen küldetéseket, miért mentél tovább?

Sokat nem dumálhattál a karakterekkel sem, mert Vesemir halála után a temetésen, ha beszélsz Eskel-lel, közli, hogy ő elhúz a picsába Kaer Morhen-ből, elege volt. Ez nem az a játék, ahol a végén a szádba rágnak mindent, menet közben tudsz meg dolgokat a karakterekről, ha érdekel.

A Varázslónők Szövetségének elvileg vége, Philippa átveszi Yennefer helyét Emhyr mellett (legalábbis ez volt a terve), aztán kész. Ez meg a Napköves küldetésből derül ki.


De egyébként bármikor elolvashatod bármelyik karakter történetét.
27843 levél
Válasz 17.03.14. 12:40 #1241
LordMatteo
Végigjátszás

SPOILER
Roche mellett döntöttem végül, valahogy ez az Északi egybesült királyság redán uralom alatt nem volt sokkal szimpatikusabb, mint a nilfgaardi birodalom.

Yenneferrel boldogan éltünk míg meg nem haltunk, Emhyrnek azt mondtam, Ciri meghalt. Bár az ő szálát a toronyban jó lett volna végig követni, így kicsit wtf, hogy ott mi történt.

Lambert meghalt, amit kurvára sajnáltam, de elvből nem töltöttem vissza.

A Varázslónők Szövetségét azért kifejthették volna, mi lett velük a csetepaté után, de legalább Trisszel... szintúgy pl. Eskel, legalább egy hülye félmondat erejéig kinyöghették volna, hogy mi lett vele.

Lethot-t megkíméltem a 2. rész végén, ennek ellenére nem találkoztam vele, pedig utánaolvastam, hogy kellett volna. Úgyhogy végül igazam lett, hogy nem sikerült valami fényesen importálni a mentésemet...


Küldetésből egy-két fail sajnos összejött, apróságok, kérdőjelek kb. fele van meg, aztán inkább átmentem a Heart of Stonera. Bejött nagyon, kicsit világ-idegen volt a végső küldi, de azért jól sikerült.

SPOILER
Shani szál tetszett, az első részben sose tudtam magam rávenni, hogy őt válasszam, pedig a könyvekben szimpatikus volt. Végre kapott rendes szerepet is. ˛


Most Blood and Wine van, a város nagyon szép, bár a palota kicsit csalódás, a birtok-gondozás bár karakteridegen, de azért bejön, végre kirakhatom a sok különleges kardot-páncélt.
A kibaszás társas játék, sose feledd.
8855 levél
Válasz 17.03.06. 18:55 #1240
davkar9
Na végre!
Simple. Eternal. Beige.
212 levél
Válasz 17.03.01. 17:55 #1239
Trufa
1-2x végigjátszod, ahogy gondolod, aztán úgyis kénytelen leszel utánanézni a dolgoknak, mert van jó pár dolog, ami összehozásához nem kevés szerencse kell, de erről meg már 5000 videó és leírás készült. Engem 425 óra Witcher 3 után is érnek még meglepetések.

Az egyetemre emlékeim szerint a Hearts of Stone DLC-ben lehet menni.
27843 levél
Válasz 17.02.28. 19:34 #1238
LordMatteo
SPOILER
Szóval a költői kérdésnek az a lényege hogy nem várunk rá egzakt választ... nem kifejezetten akartam rá választ, csak megosztani a kétségeim, érzékeltetve, hogy ez a játék képes ilyen gondolatokat és érzéseket támasztani bennem : D

Ezek szerint a Nilfgaard vs. Észak háború inkább mellékszálat jelent, ezt mondjuk kicsit furcsállom, főleg az előző két rész abszolút politikai főszála után. Vagy majd a főszállal együtt fog kicsúcsosodni ez is? NE VÁLASZOLJ. : D

Viszont van, amire szeretnék választ kapni. A második részben, Flotsamban van egy tudóspáros, akik valami kísérletbe akarnak belerángatni minket. Akkor és ott valamilyen izommutagént adnak csak, semmi extra, viszont mászkálás közben Oxenfurtban, az egyetemnél megtaláltam a feljegyzésüket ugyanerről az esetről, de questet nem dob fel. Lesz, vagy ez csak afféle easter egg? Az egyetemre még nem jutottam be, de biztos vagyok benne, hogy be lehet, máskülönben nem állnának őrök előtte.
A kibaszás társas játék, sose feledd.
5020 levél
Válasz 17.02.28. 15:22 #1237
Gump
A gwent az alapjáték feléig kb. nálam is csak ilyen szükséges rossz kategóriája volt, de aztán rohadtul megtetszett és sajnáltam, hogy kihagytam egy-két ahhoz kapcsolódó dolgot.
2135 levél
Válasz 17.02.28. 11:45 #1236
Shadowguard
A spoileres résznek lesz még folytatása, azt a questet még nyugodtan megcsinálhatod. Egyébként három végkifejlete van:
SPOILER
1. Nem csinálod meg a questet, Radovid elpacsálja a nilfgardiakat és folytatja a nem emberi lények és a varázstudók kiirtását. Saccra ez a legrosszabb alternatíva.
2. Megcsinálod a questet és utána Djikstra mellé állsz (ezt majd megérted, ha odaérsz). Nilfgaard itt is elveszíti a háborút, Djikstra lesz a vezér, beköszönt az iparosodás, bár a módszerei nem állnak messze a megszállóktól.
3. Megcsinálod a questet és Roche mellé állsz. Radovid (és Djikstra) nélkül a redaniai sereg elveszíti a háborút, de Temeria autonómiát kap. Cserébe Roche leáll a gerillatámadásokkal. Viszont a többi terület nilfgaardi uralom alá kerül.


Kereskedőknél vehető térképrészletek meg viccesek, valamelyik alap páncélhoz tartozót (lehet pont a medvét) csak akkor tudtam megvenni, amikor átmentem Skelligére és már fejlesztett macskapáncélom volt. Bár nekem az tökéletesen megfelelt, az én játékstílusomhoz pont illett.
...az élet álom, az álom halál, a halál megváltás, a megváltás élet...
27843 levél
Válasz 17.02.28. 10:14 #1235
LordMatteo
A megjelenéskor megvettem a játékot, tudatosan akkori barátnőmnek, mert nekem nem volt gépem hozzá. Nemrég lett, akkor végignyomtam az első részt is, amit imádok, csak sajnos fejből tudok már mindent , illetve a második részt is végre teljes értékűen. A harmadik részt pedig én úgy tudtam, hogy barátnőm az ingyenes kiegészítőkkel nyomta végig, legalábbis ő azt hitte, de számomra is most lett világos, hogy nem. Jól mutatja hogy a harmadik rész híreit már nem is követtem, teljesen vakon tudtam, hogy minőségi termék lesz, ezért nem is tudtam, mi a DLC-s cucc benne!

Gwent meg egyszerűen nem jön be, de zavar, hogy csomó küldetés van hozzá.

Tudom, hogy elvileg küldetések mutatják a páncélszetteket is, de mondom, valamiért az alap medve pl. kimaradt nekem, a fejlesztések megvannak hozzá, de az ugye nem elég. Mindig valamilyen küldetés kapcsán lehet összeszedni a küldetést elindító leveleket vagy feljegyzéseket, de ez valahol kimaradt. Ekkora játéknál óhatatlan, hogy egy-egy quest kimaradjon szerintem. Vagy pedig a kereskedőknél kell a térképrészleteket megvenni ahogy SG írta. Nem hülye vagyok, nyugalom, csak figyelmetlen.

Most a mellékszálakat görgetem ezerrel, van egy elmaradásom még Novigradban, bár tudatosan hagytam meg,

SPOILER
amikor Dijkstra megkér, hogy segítsünk megölni Radovidot. Nem tudom még, mi lesz ebből, jelenleg a kb. második lépésnél vagyok, egy összekötővel kell beszélnem. Akármilyen elmebeteg Radovid, valahogy a második részben is egyértelműnek tűnt, hogy Északon egy uralkodó kell, hogy legyen, ezért is hagytam hogy Roche megölje Henseltet. Ha ez a küldi tényleg oda fut ki, hogy Radovid meghal, az végleg Nilfgaard felé dönti a mérleg nyelvét...

... ami egyébként egyáltalán nem tűnik olyan nagyon rossznak. Tudatosnak tűnik, de folyamatosan futok bele olyan nilfgaardi tisztekbe vagy parancsnokokba, akik kifejezetten emberségesek, vagy igazságosan, de keményen bánnak az emberekkel. Mellettük az eddig megismert temeriai és redaniai emberek sokszor rosszabbak. Szóval ezért hagytam eddig, gondolom, ha elhagynám teljesen, nem történne semmi, így sejtésem szerint Radovid meghal. Költői kérdés, de vajon ki marad helyette?...

A kibaszás társas játék, sose feledd.
2135 levél
Válasz 17.02.27. 13:10 #1234
Shadowguard
Én úgy emlékszem csak akkor kapsz questet is a páncélokhoz, ha megveszed valamelyik árustól a hozzá kapcsolódó questindító iratot. Anélkül tényleg nem mutatja, de szerintem az a cirka 200g/darab nem tétel
...az élet álom, az álom halál, a halál megváltás, a megváltás élet...
12769 levél
Válasz 17.02.27. 12:23 #1233
McCl@ne
Komolyan a játék felénél állsz neki gwentezni, meg lehúzni az ingyenes kiegészítőket?
Amúgy szerintem kb. te fáradsz el 4-5 óra után, erre nem gondoltál?
Plusz arra a játékmechanikára még nem jöttél rá, hogy ha egy páncélt össze akarsz szedni, akkor a hozzá kapcsolódó küldetés megmutatja, hogy hol van? Egyetlen páncélt sem kell "csak úgy" megtalálni emlékeim szerint, mindhez mutatja a marker, hogy hol van.
Respect is not given. It's taken.
27843 levél
Válasz 17.02.27. 09:57 #1232
LordMatteo
Köszi a választ mindenkinek!

A hétvégén megint haladtam előre rendesen.

SPOILER
Umaról feloldottam az átkot már, Skelligén királynő van, egyelőre itt tartok a főszálban. Utólag kicsit sajnálom, hogy Keira Metzet megöltem, de szemétkedni akart a világgal, úgyhogy megérdemelte, lesz elég varázsló szerintem így is a végső (?) nagy harchoz.

Meguntam a Macska-páncélt, kezdett is kevés lenni, gondoltam, a Medve jó lesz nekem. Nagy nehezen meglett mindegyik ábra, bár kellett hozzá netes segítség, mert a küldetést nem dobta be valamiért elsőre. Aztán ott láttam, hogy elvileg van ám Farkas páncél is, úgyhogy Kaer Morhenben nekiálltam keresni (logikusan ott kell lennie). Na igen, de nincs sehol a várban... oké, vissza a nethez, egyébként csak végső esetben fordulok oda. Megtaláltam, hol kellene keresni, de egyszerűen nem láttam, már elküldtem a francba az összes fejlesztőt, hogy valami patchben biztos változott ez, aztán kicsit jobban keresgélve kiderült hogy DLC-s... Úgyhogy le is húztam a 16 ingyenest, a másik kettőt majd kijátszás utánra megtartom. Most a Farkaspáncél a fő cél, a karakteremhez is ez illik a legjobban, meg na... Farkas maradjon a farkasnál.

Gwyntnek nincs kedvem nekiállni, de ideje lesz, utólag bánnám hogy elmaradnak a küldetések ez miatt.

Viszont többször észrevettem, ha 4-5 óra egyben lemegy, legalábbis ennyi ideig meg van nyitva a játék, eszméletlen sok lesz a bug. Geralt és Keszeg is elakad minden szarban, a víz alatti irányítás is problémás lesz, átvezetők közben elmaradnak a karakterek, stb... kicsit fájó, de hamar megoldható. Lehet, hogy ezt már írtam, sry.

A kibaszás társas játék, sose feledd.
212 levél
Válasz 17.02.24. 19:34 #1231
Trufa
Ja, igen, csak akkor lehet marasztalni, ha megcsinálod a küldetését (Most Vagy Soha).
212 levél
Válasz 17.02.24. 19:30 #1230
Trufa
SPOILER
Ha hagytad elmenni, akkor ez a hajó elúszott. Egyébként lehet marasztalni, attól függően, kinek vallasz szerelmet, azzal a nővel leszel (kivéve, ha mindkettőnek).


UPDATE: az előbb még keveset is írtam a 15 ezerrel: KÉP
8855 levél
Válasz 17.02.24. 09:45 #1229
davkar9
SPOILER
Ha hagytad elmenni nos akkor...ez a hajó már elment. Yeeeeeaaaaah! *bambarapapaparabeeem*


Yen ezerszer jobb. Játékokkal még lehet magyarázkodni, de aki a könyvek után nem őt választja az simán buzi.
Simple. Eternal. Beige.
241 levél
Válasz 17.02.24. 09:03 #1228
Ricsi1976
Páncél miatt ne aggódj. Van a vége felé egy hely az út mellett, ahol jön majd egy fénygömb vagy lidércfény szerű, ha követed, elvisz egy halott katonához, aminek a páncélja csúcsszuper. Azt magadra öltheted amúgy erre véletlenül jöttem rá mert vitt a kíváncsiság.
32296 levél
Válasz 17.02.24. 08:38 #1227
Creativ3Form
SPOILER
Lesz lehetőséged választani. Mivel nekem Trissel kapcsolatban voltak ügyeim a 2. részben, így én őt választottam. Persze ez a választás nem ilyen Mass Effect féle, elém állnak és válassz módon történt, hanem szimplán vele mindig próbáltam közvetlenebb lenni, és egy küldetésnél egy party közben rá is hajtottam. Yennefer később kicsit durcizott, de akkorára nem nőtt ez, hogy ellenségeskedés legyen. A második kérdésedre viszont már nem emlékszem annyira, de mintha én se tudtam volna marasztalni, viszont később még visszatért hozzám egy szívesség (és más egyéb nyalánkság) miatt.
Az lenne a világon a legnagyobb business, ha mindenkit megvennék annyiért amennyit ér, és eladnám annyiért amennyit hisz magáról!
27843 levél
Válasz 17.02.24. 07:57 #1226
LordMatteo
Kicsit most fogyott a lendület időhiány miatt, de azért a Macska páncélt összeszedtem, elég béna. Várom már, hogy valami normális nehézpáncélzatot összerakhassak. Egy-két döntéssel nem vagyok elégedett, de aki már végignyomta, segítsen kicsit.

SPOILER
A játékban lesz olyan pont, ahol végül kell választanom Yennefer és Triss között, ugye? Ez ellenségeskedéshez vezet, vagy csak a másik karakter közömbösségéhez? Ha valamelyikük még meg is hal, azt ne áruljátok el : D

Trisst most mentettem ki Novigradból, de hagytam elmenni (lehet egyáltalán marasztalni?), sajnos nagyon erős prekoncepcióim vannak a könyvekben végigvitt Yen-Geralt kapcsolatok miatt. Ja meg azért, mert Yen nagyon ribanc volt a játék elején : D
A kibaszás társas játék, sose feledd.
212 levél
Válasz 17.02.21. 16:39 #1225
Trufa
Hát ez az, hogy megszünteti minden főzet hatását... beleérve a nem ritkán 14-15000 életerőt összekardozott Éjlidérc-párlat hatását is.

VodevilX: B&W területen elég hazamenni és fel lehet tölteni mindent meditálás nélkül, szintén elkerülendő más főzetek hatásának megszűnését. Nem mindegy, mennyi életerővel megy neki az ember az erődöknek death march fokozaton... áhh, amatőrök
11081 levél
Válasz 17.02.21. 09:41 #1224
VodevilX
Vagy csak simán fogod magad és meditálsz egy 1-2 órát, úgyis állandóan újra kell tölteni az üres üvegeket
Apukám há te most nem engem vissza maga..ön...
32296 levél
Válasz 17.02.21. 09:32 #1223
Creativ3Form
Már, hogy ne lehetne?! A sima, "minden főzet hatását megszünteti" bájitallal simán meglehet. Nekem legalább is azzal mindig sikerült és sosem volt probléma.
Az lenne a világon a legnagyobb business, ha mindenkit megvennék annyiért amennyit ér, és eladnám annyiért amennyit hisz magáról!
212 levél
Válasz 17.02.21. 09:28 #1222
Trufa
Így van megoldva, hogy ne legyél félisten és később is élvezetesek legyenek a küldetések, de igazából már mindenre van mod.

Engem jobban zavart, hogy csak a Macska főzet hatását nem lehet megszüntetni, mert megvakultam, mikor kijöttem 1-1 barlangból, de arra is van mod.
241 levél
Válasz 17.02.21. 05:24 #1221
Ricsi1976
Volt egy taktikám, hogy mindig a hozzám szintben legközelebb álló küldetésekbe fogtam bele. Persze néha így is úgy jártam, hogy túltoltam és alig kaptam valamit. Másodszor is végig fogom tolni, csak most pc-n. Jelenleg a Skyrim van terítéken, abban gyűjtögetek, mint a lunkben alattam Alapjáték 80% körül vagyok és van 3 kiegészítője.
2135 levél
Válasz 17.02.20. 23:48 #1220
Shadowguard
Na a gólemeket ne emlegessük Volt egy, ami szerencsére (?) bebugolt, mert nagy bátran nekiestem, elvégre csak piros, nem halálfejes. Tök jól elszórakoztam vele, éppen csak kétszer vertem nullásra a fegyveremet. Pedig olyan 50% HP-nál beakadt egy animáció és utána már csak egy helyben állva püföltem szerencsétlent.

Lehet elő kellene szednem megint, az alapjátékot perfektre végigvittem (igen, az összes Skelligei kérdőjelet is kiszedtem), bár a végével nem egészen voltam elégedett, egyszer majd újrajátszom és javítom a dolgokat. Viszont a Heart elején teljesen elfogyott a lelkesedésem. Nekiálltam felderítgetni, megcsináltam valamennyit a főszálból (most kellene csapatot szedni), de azt vettem észre, hogy nem igazán akarom elindítani. Pedig a B&W érdekelne, de ez nekem eddig olyan mehhh és ez van előbb...
...az élet álom, az álom halál, a halál megváltás, a megváltás élet...
11081 levél
Válasz 17.02.20. 22:51 #1219
VodevilX
Lehet, hogy akadna még bőven olyan hely, ami tök új lenne egy végigjátszás után, de abban biztos vagyok, hogy ahol jártam, ott minden kavics alá benéztem én is
Apukám há te most nem engem vissza maga..ön...
8855 levél
Válasz 17.02.20. 22:50 #1218
davkar9
Igen, sajnos a játék egyedüli nagy hibája a szintezés. Egy ideig lehet még zölden tartani őket, de előbb-utóbb úgyis felhalmozódik egy adag szürke a naplóban. Witcher gear is egy kicsit hülyén lett megoldva. A legszebb az lesz amikor mész a szinten, kapod a +x-es szörnyet, közben meg a cucc szinted alatt vagy tízzel már craftolható. Második végigjátszásomban elkezdtem írni a helyeket és a craftolást, de szerintem elkavarodott már az a jegyzet. Arra emlékszem, hogy az egyik t1-et 30-as gólem őrizte, a t3-es változat viszont csak oda volt baszva egy barlang szájához.

DLCket lehet közben is. Szinteket nem tudom pontosan, Heart talán 27 körül, B&W 34. Én az alap után javasolnám őket, szerintem úgy jobban adják. HoS pont jó az alapjáték után levezetésnek (bár van benne pár szopatós harc), a B&W pedig tökéletes búcsú a sorozattól.
Simple. Eternal. Beige.
241 levél
Válasz 17.02.20. 22:42 #1217
Ricsi1976
Kiegészítőket utána told. Főleg, hogy 30-as szintnek kell hozzá lenned minimum, ha jól emlékszem. Nagyon ne kalandozz el, mert alapból 120-150 óra.
27843 levél
Válasz 17.02.20. 22:23 #1216
LordMatteo
Képes vagyok órákat elbaszni azzal hogy szobákban rohangálok körbe, hátha találok valamit, ami el van dugva, szóval mondhatjuk, hogy alaposan játszom, de rohadtul nem találtam ilyen NPC-t sehol, pedig már 30 óránál járok.

Kicsit kezd szétesni a szintezés már, sok feladatot egyszerűen azért nem tudok megcsinálni, mert beleélem magam egy-egy feladatsorba, aztán hirtelen 3 szinttel fölötte vagyok annak, amit 1 órája vettem fel. Sokszor érzem azt, hogy a feladatok sincsenek jól belőve.

Pl. griff páncélt kerestem György () sírjában, szerény 12-es szinten, amikor egy klausztrofóbiás helyen nekem esett egy 20-as lesi, amúgy is elég para dög, hát még ott, és elfutni se tudtam, mert az egész egy mérgező füstös alagút, gondolom mindenkinek megvan. Aztán persze kiderült, hogy ez nem csak nekem mérgező, szóval szép lassan megdöglött magától is.

Döntéseket és szar lépéseket nem töltök vissza, Novigradban emiatt buktam is vagy 2000 pénzt, teljesen véletlenül elvettem valami hordóból valamit, a boszorkányvadászok meg persze nekiálltak kergetni, a végén már a fél város jött mögöttem, le is ütöttek. De ezt sokszor megszívtam már, hogy véletlenül mászkálás közben elveszek valamit, aztán cigánygyerek-a-teszkóban effektus következett, bár többnyire sikerül elfutnom öldöklés nélkül is.

Ha 2-3 óránál többet nyomom egyhuzamban, előjön pár bug (animációk nem játszódnak le, aztán meg hirtelen mozognak a karakterek oda, ahová sétálniuk kellett volna egy átvezető videóban), illetve néha egy-egy beakadás tud felhúzni, főleg ha meghalok miatta. Egyébként teljes szerelem a játék <3

DLC-ket utólag érdemes nyomni, vagy most vegyem meg, és jól beleszövődik a fősztoriba majd?
A kibaszás társas játék, sose feledd.
19434 levél
Válasz 17.02.20. 15:52 #1215
Peace
Kis cosplay...
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
1376 levél
Válasz 17.02.14. 20:20 #1214
jawsika
Én tegnap fejeztem be. Minden kész, eltekintve a skelligei kérdőjelek nagy részétől, amit lévén a vízen vannak, nem is fogok megcsinálni, mert iszonyat frusztráló a hajóban állva meg úszva harcolni. De azon kívül minden megvan. Illetve 2 sidequest maradt, az egyikben kártyák kellenének, de lövésem sincs honnan, a másik meg egy skelligei szett összeszedése, de a fent leírtak miatt azt skippelem egyelőre. Normálon toltam, mindent megcsináltam, 2 questet faileltem be (nem mentem időben és lezárultak a stroyline miatt), 200 óra kereken.
Did you think we had forgotten? Did you think we had forgiven?
6578 levél
Válasz 17.02.13. 19:07 #1213
GustyX
Nekem is nagyon bejön a játék, a hangulat az nagyon adja, önmagában is (függetlenül attól, hogy nincs úgy ínyemre egy ilyen akció-RPG). Bár a harcrendszer nekem kevésbé áll kézre (több ellenség körbevesz, egyik van célkeresztbe, az ütése elől kitérek, erre elkap egy másik, aztán egy harmadik), az időjárás tönkreteszi a hajam (folyton orkán erejű szél fúj), meg a random öléssel xp szerzés itt nagyon nem kifizetődő, felesleges időpazarlás.

Amit viszont még nem tudok, hogy a képességek rendszere hogyan működik. Egy képességet elhelyeztem a "képességfán", de lövésem sincs, mit érek vele.

A kovácsok szintjét hol tudom megnézni?

Most buzisan hangzik, de Geralt külsejét most találták el legjobban, teljesen tudok vele azonosulni.
Viszont mikor megjelent először a játékban Yennefer, az....Legdögösebb női karakter eddig (más miatt ugyan, de a Dead or Alive szereplői után).
http://gustyx.web4.hu - saját véleméyeim, tapasztalataim játékokról
32296 levél
Válasz 17.02.13. 16:33 #1212
Creativ3Form
Egyetértek, én is a napokban vettem elő újra, mert a Blood and Wine DLC-ben benne maradt pár mellékküldi, amit nem csináltam meg (főleg ilyen páncél tervrajzok összeszedése), és ha ezeket befejeztem, akkor annyira újrakezdeném, de hamarosan itt a Horizon: Zero Dawn, az Andromeda valamint a Mafia 3 első DLC-je is, így nem lenne időm még ezzel is játszani. Pedig valóban minden idők egyik legjobb játéka.
Az lenne a világon a legnagyobb business, ha mindenkit megvennék annyiért amennyit ér, és eladnám annyiért amennyit hisz magáról!
592 levél
Válasz 17.02.13. 15:49 #1211
nazgul
Most fejeztem a be a játék másodszori, newgame+ os végigjátszását. Az motivált erre, hogy a legelső végigjátszás lezárása nem teljesen az lett, amit akartam. Gyakorlatilag már sokkal könnyebb volt, mivel az új kimaxolt képesség ágak jól erősítették a régieket Ez a játék a DLC éivel együtt minden idő eggyik legjobb játéka, fergetes a hangulata.
12769 levél
Válasz 17.02.01. 17:49 #1210
McCl@ne
Mondom, új játék indításánál válaszd a "simulate Witcher 2 save" opciót, és akkor az összes döntésedet ki tudod választani majd egy párbeszéd során!
Respect is not given. It's taken.
27843 levél
Válasz 17.02.01. 17:35 #1209
LordMatteo
A második részbe ha importálsz, akkor az első rész végéig összeszedett felszerelésekkel kezdesz (persze a táska üres, csak a páncél és a kardok jönnek át, meg némi pénz, úgy tudom), valamiért azt vártam, hogy itt is ez lesz, de a reakciód alapján én vagyok a hülye. Kár, pedig a Dark mode utolsó páncélja elég jól nézett ki.

Ha később még lesz erre mód, akkor nem parázok, de mondom, az utolsó mentés amit importálni tudok, nem tartalmaz minden döntést (a két utolsó döntésemet), és hiába csinálom újra, akkor sem jelenít meg másik lehetőséget ez az opció.
A kibaszás társas játék, sose feledd.
12769 levél
Válasz 17.02.01. 17:21 #1208
McCl@ne
Olvastad valahol, hogy a 2. rész cuccaival kezded a 3. részt?
Amúgy van új játék kezdésekor egy "simulate Witcher 2 save" opció, azzal jársz a legjobban, a döntéseidet újra el tudod mondani ~10 óra játék után.
Itt egy leírás!
Respect is not given. It's taken.
27843 levél
Válasz 17.02.01. 17:17 #1207
LordMatteo
Kabaré.

Kijátszottam az első részt Hardon (nem nagy dolog, gyakorlatilag a Bestia leverése után nincs nagy kihívás a játékban), 13 ezer orennel fejeztem be a játékot, egy küldetés sem maradt el.

A második részt Dark modeban nyomtam végig, ez azért leizzasztott pár helyen, de sikerült mindegyik legendás felszerelést kicraftolnom, és egy küldetés kivételével mindent kipipálhattam az adott sztoriszálon.

Ésbazmegtényleg nem lehet a 2-ben megszerzett páncél-kard-kard satöbbivel kezdeni a 3as részt? Tudom, nagyrészt csak esztétikai meg nosztalgiajellege van, a Hollópáncél sem ért valami sokat a második rész elején (bár az Istenkáromló páncéljával cseréltem le, szóval kitartott elég sokáig), de azért jó lett volna... az már csak egy dolog, hogy ~ este hatkor fejeztem be a második részt (az utolsó beszélgetés előtt mentettem), és rá fél órájára kezdtem a harmadikat, ami 5 órakor talált mentést, tehát abban sem vagyok biztos, vajon a döntéseimet áthozta-e a játék, mivel elég sokáig ha jól tudom, nem is kerülnek elő ezek...50 óra játék után meg nem akarok rádöbbenni hogy kvázi értelmetlen volt kijátszani az előző 2 részt is. Tapasztalatok?

Neten nem túrtam sokat, de nem találtam egyértelmű igent se nemet, a support pedig kritikán aluli, 5x váltottam levelet egy emberrel, de nem is érti a kérdésemet se, most épp a játékot akarja velem újratelepítetni, amiért nem tudom elindítani. Kértem hogy küldje tovább a levelem egy kollégájának aki kompetens, arra nem válaszol másfél napja.
A kibaszás társas játék, sose feledd.
8855 levél
Válasz 16.12.26. 15:04 #1206
davkar9
+1 Ciri! Azt a bizonyos 5 dolgot imádtam, de az abszolút kedvenc (bár nem is kell a doboz, hiszen gondolom úgyis szétspoilerezted már magad)

SPOILER
a Kaer Morhen-es jelenet(ek). Amikor Yen leszalad hozzá... pff, ott az animációkban benne van az egész kapcsolatuk! A "szép nagyra nőttél" és ahogy utána végignéz magán. Egyből beugrottak az összekovácsolódós tanórák és beszélgetések.


Amnéziás történet jó volt, ügyesen megoldották, hogy kibírjuk nélkülük, de a 3-ban annyira tökéletesen eltalálták a Yennel és Cirivel való kapcsolatot, hogy azért egy kicsit mégis csak haragszom a CDP-re, hogy azelőtt végig Trisst akarták lenyomni a torkunkon. (aki alaposan átértékelődött a könyvek után)
Simple. Eternal. Beige.
11081 levél
Válasz 16.12.26. 14:31 #1205
VodevilX
Az igazából Geralt harcon kívüli mozgását befolyásolja, ha épp az analóggal csak simán balra szeretnél vele fordulni akkor nem megy el tenni egy akkora ívben, mint alapból.
Harc közben viszont, van egy kikapcsolhatatlan félauto target lock, ennél fogva ha épp komolyabban kiszeretnél hátrálni egy harcból, hogy új pozíciót vehess fel, akkor az nem mindig megy olyan egyszerűen, mint egy Souls játékban, ahol tényleg mindig arra nézel és arra mozdulsz amerre nyomod. Erre gondoltam, hogy abszolút egyértelműen érezhető a különbség ha egymás után játszol velük.
Anno nekem sem volt semmi kifogásolni valóm az alapjátékkal, de idén mikor DS3 után újra kezdtem, ezúttal már én is Death March-on, akkor bizony úgy éreztem, hogy az említett első pár szint, nehezebb, mint az összes Souls játék együttvéve Persze utána még így is ugyanolyan gyerekjáték lesz, mint bármelyik könnyebb nehézséggel.
Apukám há te most nem engem vissza maga..ön...
1574 levél
Válasz 16.12.26. 12:10 #1204
Aribeth
Ilyenkor mindig megnyugszok egy kissé, hogy talán nem én vagyok a láma, hogy évek óta nem tudom befejezni a Witcher 2-t. Az elsővel jól elvoltam, a könyveket is imádtam, de a kettessel egyszerűen nem haladok. Viszont megfogadtam, hogy addig nem kezdek bele a hármasba, amíg végig nem vittem a második részt, úgyhogy ha fene fenét zabál is, ez lesz a házi feladat 2017. első hónapjaiban.

Addig viszont a youtube videókkal vigasztalom magam, és azok alapján hihetetlenül jónak tűnik a hármas, persze itt elsősorban a történetre gondolok, mert a játék mechanikáját a videók alapján nem tudom átélni. Az biztos, hogy azzal, hogy végre behozták Cirit, engem már a promóknál megvettek. A könyvekben olyan központi szerepet tölt be ez a lány, és annyira szorosan kapcsolódik Geralthoz, hogy hogy nélküle a játékok sem lehetnek teljesek.
Shepard: She messed with my hamster, guys. Now it's personal.
4153 levél
Válasz 16.12.25. 09:50 #1203
gothmog
Más lesz a PoE, mint az eddig megszokottak. Alaposan utána kell olvasni, különben nézni fogsz, mint borjú az új kapura De szerintem megéri.
Nekem külön tetszett, hogy a játék nem erőltet történetet a szádba, inkább az NPC-k megjegyzéseiből és egyéb olvasnivalókból áll össze a lore, ráadásul mindez úgy, hogy első végigjátszásnál nem is fogsz sok mindent érteni, de ha egyszer összeáll, akkor egy hangulatos, és amolyan Diablo1 módon sötét világ kerekedik ki belőle.

Különben még bőven fejlesztik, hátravan egy fejezet, de így is teljes kerek. Nem is beszélve arról, hogy a normal-cruel-merciless hármas (mint a normal-nightmare-hell a diablóban) végigjátszása után egy olyan endgame-et kapsz, amilyet én még soha egyetlen hasonló játékban sem láttam. (És ezt pozitív értelemben mondom.)

Viszont azzal együtt, hogy a normál nehézségi szint szvsz kezdőként is nagyon könnyű, és a cruel sem olyan vészesen nehéz, azért ez alapvetően egy "hardcore" játék (ez majd a végjátéknál fog hangsúlyosan előjönni), ahol nagyon meg kell tervezni a passzív fát, ki kell sakkozni, hogy milyen gemeket és milyen kombinációban akar majd használni az ember, és lehet, hogy így is elcseszed a karakteredet. Viszont van benne kihívás: én élvezem!
(Az első karakterem teljesen a netről másolt volt, a második pedig egy javarészt másolt, de már saját szájam íze szerint módosított. Ezek jók voltak "tanulópénznek", meglátni a játékmechanikát, kicsit kitapasztalni a dolgokat. Viszont a harmadik, illetve a jelenleg futó negyedik karakterem már teljesen saját fejlesztés, és ezeket roppant mód élveztem, illetve élvezem jelenleg is.)

Szerk.: Igen-igen, sok megbízható embertől olvastam, hogy a W3 egy abszolút skálán is kiemelkedő darab lett. Valószínűleg ezért is van az, hogy nem akarok csak úgy beleugrani. (Ha nincs idő, sok a munka, vagy éppen nincs ihlet, az azért rontani tud az élményen.)
Endure. In enduring, grow strong.
12769 levél
Válasz 16.12.25. 09:37 #1202
McCl@ne
Az a baj, hogy az első két Witcher után (az elsőt én imádtam, a másodikat kevésbé) az ember nem is sejti, hogy micsoda élmény vár rá, amikor elkezdi a Wild Huntot Semmiféle cikk vagy videó nem tud rá felkészíteni, hogy mekkora élmény jön, milyen színvonalon.
Én nagyon komolyan mondom, hogy bár a fix főszereplővel bíró rpg-k nem a kedvenceim, mégis azt gondolom, hogy a Witcher 3 a valaha elkészült legjobb videójáték. És nekem is ilyen Arcanumok, meg Planescape Tormentek, Baldur's Gate-ek vannak a dobogón mellette, nem a Super Mario.

(viszont most sikerült eladnod egy fél mondattal ezt a PoE-t, töltöm is )
Respect is not given. It's taken.
4153 levél
Válasz 16.12.25. 09:22 #1201
gothmog
Nálam is ott figyel a GotY kiadás. (Még tavasszal megvettem az alapot a GoG-on egy akcióban, de nem kezdtem bele az "időhiány/megveszem a kiegeket is előbb" kombó okán. Azután megtörtént a vásárlás, a GoG pedig valamikor ősz végén update-elte a játékomat GotY változatra, meghagyva egyébként az eredeti verziókat is mellette.)
Viszont valahogy a stílushoz most nincs kedvem. A fél órára-órára leülök a gép elé, ha van időm, de ugyanakkor folyamatosan agyalni kell a karakter építésén jellegű ARPG-k pörögnek most nálam már közel egy éve. Úgy nyár végéig a Grim Dawn volt ez, ősz vége óta pedig totál magába szívott a Path of Exile (per pillanat szerintem toronymagasan a stílus legjobbja ez a játék)!

De a Witcher3 érlelődik szépen azért, és ha megjön az "ihlet", akkor belevetem majd magam én is. Szigorúan a legdurvább nehézségen, ahogy McCl@ne is ajánlotta. Amúgy is, egyre kevesebb új játék fog meg. (A Torment: Tides of Numenerát nagyon várom, de ezzel kb. teljes is a lista; a Tyrannyt pl. be sem szereztem még, és nem vagyok benne biztos, hogy egyáltalán be fogom. Valahogy a Pillars of Eternity-vel is úgy voltam, hogy nagyon tetszett, überkirály, legalábbis a játék feléig, majd ez a lelkesedés szépen kezdett csökkeni... a játék mechanikussá vált, a lore egyre terebélyesebbé, de az alapszituációhoz képest nem izgalmasabbá... mindent egybevetve jó élmény volt végigjásztani... ám azt vettem észre, hogy egyszerűen képtelen vagyok újrajátszani, pedig megvan a teljes kieg is, amit végig kellene vinni. 20-30 játékóra után mindig érzem, hogy kezdek beleunni. Ilyen azért a BG sorozatnál sosem volt. Na de nagyon eltértem a tárgytól.)
Endure. In enduring, grow strong.

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.