Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Beszélgetés a játékokról

»» The Witcher 3: Wild Hunt

The Witcher 3: Wild Hunt

4033 levél
Válasz 18.03.21. 03:56 #1524
Juraviel.Ihuan.Bedvin
A Game Informer olvasói szavaztak, így létrejött egy 300-as lista a világ legjobb játékairól.

A lista nyilván erősen szubjektív mindenkinek, de az első helyezett a The Witcher 3: Wild Hunt, a második A The Last of Us. Pont az a kettő, amik a játékos érzelmi bevonásával a történeten és a karaktereken keresztül érték el azt, hogy ennyien szeretik őket.

Szóval, ha nem is teljesen (vagyis nem tekintem örök érvényűnek), de egyetértek ezzel a kettővel.
335 levél
Válasz 18.02.16. 10:41 #1523
Trufa
Igazából az egész lény kilógott a witcher-világából. Nyilván tudja az ember, hogy mi ihlette az egészet, de míg minden mást le lehetett kaszabolni, addig ezt a saját játékában átverve elmegy. Ugyan miért? Ez feltételezi, hogy van egy nagyobb erő, ami erre kényszeríti, biztos a démon-kódex
4033 levél
Válasz 18.02.15. 11:46 #1522
Juraviel.Ihuan.Bedvin
Én sem jöttem rá egyből a megoldásra, de a végén sikerült és inkább örültem, mint sem zavart volna.

Szerintem az egyik legjobb witcherbeli történet Olgierd von Everec története. Engem mélyen megérintett, mert lehet hasonló utat járnék be, mint a "kőszívű", ha a helyében lennék.

SPOILER
- Jobban szórakoztam és többet nevettem az esküvős küldetésen, mint az utóbbi időkből bármilyen vígjátékokon (mondjuk hozzátenném, úgy, hogy nem is nézek szinte semmit ebből a műfajból).
- Egy heist küldetés a witcher világában, aminek a végén a sorozathoz méltóan nem egyértelmű a döntés, hogy ki mellé állj? Jöhet.
- A festményvilág szerintem pazar és ötletes.
- Nekem tetszett, hogy nem párbaj keretében győzzük le a Tükrök Mesterét, aki eleve a trükkökre építi fel a megtévesztéseit. Illet hozzá ez a kifacsart világ. Az is, hogy elszámította magát amellett, hogy rájátszott a witcher vélt ismeretére, én pl. először benyeltem a Shani-trükköt .
28046 levél
Válasz 18.02.15. 08:50 #1521
LordMatteo
A loreban többször is van utalás rá, hogy Master of Mirrors, és hogy minden tükröződő felületen uralkodik. Ugyan egy folyókkal és vizekkel telebaszott térképen nem gyanakszik erre az ember, de egy, szinte a Poklot idéző (és egyébként annak egyik legjobb vizuális megvalósításának számító) helyszínen feltűnhet a víz jelenléte.

Ugyanakkor elfogadom hogy ez nem egy kényelmes megoldás a játékos szempontjából, én is kb. harmadjára jutottam el agyban odáig, hogy jé, ott lehet több sikerem lesz, mint a tükröket baszogatva.
A kibaszás társas játék, sose feledd.
6750 levél
Válasz 18.02.15. 08:04 #1520
GustyX
Én nem tartom, inkább egy elbaltázott feladványnak.
http://gustyx.web4.hu - saját véleméyeim, tapasztalataim játékokról
9314 levél
Válasz 18.02.15. 08:01 #1519
davkar9
Umm, ez inkább user error. Vagy a kurva anyját a szfinxnek, amiért nehéz a feladvány?

(Még esetleg a feliratba lehetne belekötni hiszen sokszor elvesznek fontos utalások, ha nem az eredetit látod, de szerintem érthetően fordították.)
Simple. Eternal. Beige.
6750 levél
Válasz 18.02.15. 07:51 #1518
GustyX
SPOILER
A fejtörős rész. Azt hittem valami tárgyhasználós rejtély lesz, de nem. Úgy szar volt ahogy van. Ráadásul a Witcher érzék sem működött (aminek legalább a szökőkút közelében kellett volna), így teljesen a véletlenen múlott, hogy megtalálja-e az emer a megoldást vagy sem. És nem azzal volt a bajom, hogy "ha nem sikerül, enyémek vagytok, ha igen szabadok". Pusztán a megvalósítás.
http://gustyx.web4.hu - saját véleméyeim, tapasztalataim játékokról
13099 levél
Válasz 18.02.15. 00:06 #1517
McCl@ne
+1, kurva jó a vége, simán jobb is, mint a B&W-é (pedig azzal sincs baj).
Respect is not given. It's taken.
1467 levél
Válasz 18.02.14. 23:38 #1516
jawsika
Fejtsd már ki lécci, mi volt a baj a végével. Akár spoilerben.

Nekem iszonyat tetszett a vége, mondhatom főleg a vége.
Old Speartip is one deep sleeper, wake him up and you'll sleep deeper.
6750 levél
Válasz 18.02.14. 21:58 #1515
GustyX
Most értem a HoS végére, az alábbi statisztikával:
- 39-es szintű lettem
- ~13500 aranyam van
- 97 órás játékidő (ezzel nálam abszolút leghosszabb "kampány idő")

Tetszett nagyon, de az utolsó harmad, meg a végjáték viszont... Na, az nem kellett volna így, hátam közepére sem kívántam az egészet, baromira untam, a vége pedig "menj a pokolba".

Azt meg tudom, miért rémlett az, hogy ebben Cirivel kapcsolatos lesz a történet

Most jöhet egy kis pihenő Geraltot illetően, aztán jöhet a B&W.
http://gustyx.web4.hu - saját véleméyeim, tapasztalataim játékokról
335 levél
Válasz 18.02.05. 09:53 #1514
Trufa
B&W-ban a várak kipucolásánál, illetve bármilyen nagyobb létszámú összecsapásnál jól jön az a rúna, amikor az Yrden csapda eltalál egy ellenfelet és Yrden lesz ott is. Nagyon poén. De úgy egyébként szerintem nem nagy szám. S kérni fog még 20.000 orent is emlékeim szerint.

Viszont, ha nekiállsz Skellige-n összegyűjteni a vizes kérdőjeleket, hamar össze lehet kapni 100.000 orent is, szóval nem nagy veszteség, ha nem jön be. Legfeljebb kipróbálod, aztán visszatöltöd, ha nem tetszik.

B&W-ban majd a házadra kell a pénz, de nem ennyi. Az egyébként jobban megéri.
4033 levél
Válasz 18.02.05. 02:00 #1513
Juraviel.Ihuan.Bedvin
Attól függ, milyen stílusú karaktert építettél. Érdemes átböngészni a Witcher Wikia-t, mert jól kiválasztott képességekkel párosítva brutális bónuszokat lehet előhozni. Jómagam nem használtam, mert páncélokba durván csak Quen jelerősség bónuszokat nyomtam.

Amúgy lehet enélkül is meglennék, mert olyan remek alkímia vonalat sikerült összeállítanom, ahogy lentebb kifejtettem, hogy durván gyepáltam Critical Hit-ekkel az ellent.
6750 levél
Válasz 18.02.05. 00:04 #1512
GustyX
Nemrég kezdtem el a kiegészítőket, először a HoS-mal.
37-es szintű vagyok.
Rúnaművesnek megéri kifizetni a 10000 aranyat? Az 5000-et még kifizettem, de az alapján nem biztos, hogy kell ez nekem, különösen annak tudatában, hogy a B&V-ban kell majd a pénz (mire fel annyira?).
Kiegészítők mellékküldetéseit megéri csinálni, van közöttük valami érdekes? Eddig amiket csináltam ugyanaz, semmi izgalom, érdeke nem volt bennük (ahogy az alapjátékban is a legtöbb).
Amúgy lehet csak nem találtam még jót, mivel most kell lemennem a csatornákba, szóval nagyon az elején vagyok.
Az alapjátékkal töltött cca 110 óra után jöttem rá, hogy a térképen saját helyeket lehet megjelölni (és én még szidtam, hogy fenének nem lehet sehogy), valamint könnyebb úgy tájékozódni, ha folyamatosan északra néz a minitérkép.
http://gustyx.web4.hu - saját véleméyeim, tapasztalataim játékokról
9314 levél
Válasz 17.12.09. 23:00 #1511
davkar9
A játék legjobb/kedvencem animációja a Ciri-Yen találkozás. Abban a pár másodpercben és mozdulatban mindig látom a Tündevér végét.

Aztán ott vannak még az olyan profi cuccok, mint amikor pl a Báró tátott szájjal próbálja elrakni a tőrét. Vagy, ami most legutóbb tűnt fel, hogy Geralt érkezésekor, amikor itallal kínálja, gondolkodik, közben babrál az ujjaival is...
Simple. Eternal. Beige.
1641 levél
Válasz 17.12.09. 22:04 #1510
Aribeth
A végére értem. A rengeteg játékóra után engem is elfogott a "mit kezdek most az életemmel" érzés, ezért a fájó szívvel kivitelezett uninstall előtt még vagy másfél órán át rohangáltam a helyszíneken: csúszkáltam a skelligei hegyeken, felkerestem a főbb veleni területeket, nézelődtem Novigradban és Oxenfurtban, körbejártam Toussantot, felkerestem a birtokomat, és megemlékeztem Kaer Morhenben a bajtársakra. Szerencsére a könyvek újraolvasásával és a kimaradt kötetek pótlásával a Witcher-élményt el tudom húzni még egy-két hónapig.

A főszál történetszövésével akadnak helyenként problémáim, viszont kárpótolnak mindazok az elemek, amelyeket felsorolni is nehéz: az eszméletlenül gazdag tartalommal megtöltött helyszínek, az összetett karakterek és mély párbeszédek, a főbb csomópontokat meghatározó bonyolult és elgondolkodtató döntéssorozatok, a fejlesztések, a rengeteg minőségi mellékküldetés, úgyhogy minden elismerésem az alkotóknak. Szóval Cyberpunk 2077. Jöhet.

Még egy pozitívum, amit külön kiemelnék: kiemelkedő motion capture, leginkább Geralt esetében. A fickó olyan mimikát és gesztusokat kapott, hogy szinte életre kelt, és ráadásul egy olyan karakterről beszélünk, aki a személyiségének, a vaják mutációnak, a kiképzésnek és az élményeinek köszönhetően eleve végtelenül sztoikus. És sikerült tökéletesen bemutatni azt a rengeteg pillanatot, amikor Geralt az érzelemmentes álcája szétesett, és a híres vaják semlegesség is ment a kukába.
SPOILER
Ködsziget, Ciri megtalálása. Wow.

(Jó, persze voltak mulatságos elemek is, mint Az A Bizonyos Ember, aki vagy száz szerepet eljátszott a White Orchardban székelő nilfgaardi szakasz parancsnokától az utolsó parasztig, meg a rengeteg bűnronda fejű, felnőtt nők által szinkronizált kisfiú és kislány, de kit érdekel, ennyi bőven belefér egy ekkora volumenű játékba.)
Shepard: She messed with my hamster, guys. Now it's personal.
1641 levél
Válasz 17.12.09. 21:21 #1509
Aribeth
Kösz!
Shepard: She messed with my hamster, guys. Now it's personal.
5062 levél
Válasz 17.12.09. 21:01 #1508
Gump
1641 levél
Válasz 17.12.09. 17:35 #1507
Aribeth
Witcher 3 zenéje 12 percen át élőben, nagyzenekarral

Tudjukki dala, hátborzongatóan jó

Az a veszélyes ebben, hogy a youtube az oldalsávban sorra dobja fel, hogy még mely kedvenceimet adták elő így a különféle zenekarok, pl. van itt AC4 Black Flag és Mass Effect is.
Shepard: She messed with my hamster, guys. Now it's personal.
13099 levél
Válasz 17.12.07. 18:30 #1506
McCl@ne
Szerepjátékokkal a legrosszabb játszani utána. Folyamatosan azt várom, hogy mikor jön a fordulat a küldetésben, aztán semmikor. Vagy jön, de inkább ne jönne. Karakterekből is hiányzik egy fél dimenzió legalább. És ahogy Crea mondja: nem is nagyon lesz erre megoldás a közeljövőben.

Annyit lehet tenni, hogy más műfajok csúcsaival kell játszani, én pl. Total Warozok, és akkor nem akarok hasonlítgatni.
Respect is not given. It's taken.
32839 levél
Válasz 17.12.07. 18:04 #1505
Creativ3Form
Volt, pedig kocka lévén rengeteg játékkal játszom. Max majd pár év múlva a Cyberpunk 2077. Ha valaminek, akkor annak esélye lesz arra, hogy felülmúlja a Witcher 3-at.
Az lenne a világon a legnagyobb business, ha mindenkit megvennék annyiért amennyit ér, és eladnám annyiért amennyit hisz magáról!
5062 levél
Válasz 17.12.07. 17:11 #1504
Gump
9314 levél
Válasz 17.12.07. 17:09 #1503
davkar9
Hát igen, ezzel jobb ha megtanulsz együtt élni. Persze tudsz majd játszani más játékkal is, de egyszerűen minden eléd kerülő cím kevés lesz, a közelébe se érnek ennek az élménynek.
Simple. Eternal. Beige.
4033 levél
Válasz 17.12.07. 16:51 #1502
Juraviel.Ihuan.Bedvin
Össznépi kérdés:

Volt-e olyan érzésetek, főleg a játék első végigjátszása után, hogy bármilyen kezetekbe kerülő "egyéb" történetalapú játék egyszerűen nem ér fel, eltörpül a Witcher 3 mellett?

Ez így általánosnak mondható a többségre nézve?
28046 levél
Válasz 17.11.27. 18:32 #1501
LordMatteo
Ezt a videós dolgot én is észrevettem, nagyon jó kis előreutalás, akkor meg azt hittük, hogy csak hangulatkeltés úgyis... Hamarosan én is nekiállok újrázni, ma vettem meg át az új könyvet, elolvasom, aztán nekiugrok...(illetve folytatom White Orchardban, pár hete nekiálltam, aztán jött a könyv hire).
A kibaszás társas játék, sose feledd.
4033 levél
Válasz 17.11.27. 16:45 #1500
Juraviel.Ihuan.Bedvin
@davkar9

SPOILER
Akkor kezdtem kapiskálni, mielőtt elindultunk volna a várat ostromolni. Akkor éreztem azt, hogy ketten is ott vannak, két fontos karakter, itt biztos lesz valami csavar. Azt a bizonyos festményt nem vettem észre, viszont a városban az egyik alkóvban Leonardo da Vinci emberi test anatómiájával kapcsolatos rajzai is megtalálhatóak, vagy legalábbis arról mintázták.

Van benne 'Kázmér és Huba' meg 'Harcosok klubja' tisztelgés is.

Amitől lehidaltam inkább, az az volt, hogy azon a bizonyos művészesten, amikor az erkélyen álldogált a távolban és úgyis mutatták az est háziasszonyát, nem foglalkoztam vele, nem is figyeltem, hogy néz ki, de amikor Orianna besétált a szobába, ahol a lány holtteste feküdt, mondom aztk@va, ez tuti a vámpírcsaj az alapjáték második animációs-videójából. És amikor Regis és Detlaff megjelentek, mondtam, remélem meg is bírjuk csinálni azt a videót küldetés formájában.

Sajnos ez kimaradt, de Geralt odavetette, hogy egyszer még visszajövök érted.


@jawsika

A HoS hozzám is közelebb állt, ráadásul Olgierd von Everec története fogott meg leginkább az egész játékból. Ám ettől függetlenül a B&W kenterbe ver kiegészítőként sok más "teljes" játékot.
1467 levél
Válasz 17.11.27. 15:09 #1499
jawsika
Nekem a BnW érdekes módon nem volt akkora élmény, mint a HoS. Az volt vele a bajom, hogy túl színes-szagos, túl élénk, túl vidám, túl mű ehhez a világhoz. Oké, Velent nem lehetett felülmúlni, de a HoS most, másodszor végigtolva is iszonyat jó volt. Az antagonista ott az egyik legjobb a gameben. Oké, nem Fúriák, de nagyon jó.

Nekem maga a Falka kicsit gyenge volt. Ezek az űrelfek, meg dimenzióugrások, egyszerűen nem jött át. Nem tudom, nehéz objektívnek maradni, de ha mindenképpen kellene mondani egy "mélypontot", az a BnW lenne nekem.
Old Speartip is one deep sleeper, wake him up and you'll sleep deeper.
9314 levél
Válasz 17.11.27. 08:04 #1498
davkar9
SPOILER
Hmm, akkor rosszul tippeltem, de ha elégedett vagy akkor jó. Úgyis a Ciris üldögélés itt a lényeg, a sima bw események annyira nem is fontosak.

Syanna útvonalat érdemes visszatölteni vagy videón pótolni, hatalmas! A vele kapcsolatos csavarra rájöttél már jóval előtte? Csomó könyv és elszórt levél van a városban, ami már elspoilerezi ezt, ráadásul a kérdőjelekért fizető figura hivatalában is ott a festmény, amin a teljes család látható.
Simple. Eternal. Beige.
4033 levél
Válasz 17.11.26. 23:02 #1497
Juraviel.Ihuan.Bedvin
Végigjátszottam. A bruttó játékidő (betöltésekkel) 297 óra 31 perc, a nettó 254 óra 55 perc.

@davkar

SPOILER
Sajnos, amit jó döntéseknek véltem, nem azt lett, a tragikus vég következett be. De kezdjük az elején.

- A madárrá átkozott lányt felszabadítottam, de a lovagnak nem árultam el a titkát.
- A két torzsalkodó bordinasztia-leszármazott közösen vezetik a birtokot.
- Marlenet átváltoztattam emberré és befogadtam a családomba.
- Próbáltam volna megmenteni Detlaffot. Még úgyis, hogy a Láthatatlan Ős útját választottam. Azért a kényszerítés útját választottam, mert nem bíztam Syanna és bíztam abban, ha nincs jelen, meg tudom győzni. Meg azok után, hogy megtámadta várost, nem állt szándékomban a hercegasszony akarata ellen fordulni és azt sem szerettem volna, ha Syanna esetleg a bűvkörébe vonja - nem ismertem az igazi motivációit.

A ceremónia előtt figyelmeztettem Damient, azt hittem ez elég lesz, de sajnos nem. Nem akartam összetörni Anna Henrietta nővérével kapcsolatban táplált érzéseit.

Nos, végül is, Regisnek lett igaza, talán a másik út lett volna a járható.

Ám ez a játék igazai szépsége, noha vannak, félig látszólag jobb és rosszabb döntések, azért úgy van kialakítva, hogy a saját értékítéleted szerint tudsz dönteni, és ez még akkor is remek, ha később már nem lesz lehetőséged arra, hogy az eredeti szándékod szerint választhass.

A tragikus vég következett be, de csak kicsit vagyok csalódott ezzel a befejezéssel. Valahogy jobban illőnek érzem ehhez a világhoz, még ha keserédes is (Geralt és Regis beszélgetése).
- Végül Ciri meglátogatott, elbeszélgettünk a fa alatt az első önálló witcher-útjáról.


Remek egy fél év volt ez. És nehéz lesz felülmúlni ezt a játékot - érzelmileg, lelkileg mindenképp.
9314 levél
Válasz 17.11.18. 16:58 #1496
davkar9
Nem rémlik, hogy külön küldiket is megnevezve a ködszigetes pont, de szerintem ez elsősorban olyanokéra vonatkozott, akiktől segítséget kellett kérni KM védelméhez (pl skellige-i királyválasztás). A deadly plot ezen része Thalernél végződik, a folytatás majd KM után novigradban, a Trisses részfeladatnál nyílik meg újra. Ott majd inkább beszélgess és akkor lehet folytatni, onnantól pedig csak egyértelmű "nem vállalom"-okkal lehet bukni a küldit. Úgy sejtem amiket láttál videókat, azokon csak az átvezetőket vágták össze a gameplay nélkül, így érthető, ha valami zavaros volt a sorrendben.
Simple. Eternal. Beige.
9314 levél
Válasz 17.11.18. 16:42 #1495
davkar9
És kész. Lassabban haladtam vele, mert az első szünet után belelapoztam, hogy a játékokkal már ellőtt spoilerek a könyvben mikor és milyen hosszan kerülnek elő. Kellemes meglepetések ezek a terjedelmek, emiatt inkább belehúztam a főküldikkel. Nem igazán tudom eldönteni, hogy ezt jól vagy rosszul tettem.

Teljesen megértem Sapkowskit, hogy elhatárolódott anno a játéktól. Bár gondolom ez inkább a nemazenyém hozzáállásból és a médiumnak szólt, a tartalommal nem hiszem hogy foglalkozott. Azt ismerve viszont ha erre az amnéziás faszságra gondolok elfog a hányinger és a harag. Persze, vicces a helyzet, hiszen a játékok nélkül nem is hallottam volna a könyvekről, de akkor is.

Na mindegy, tényleg nagyon jó volt ez a zárás és a teljes saga is. Bár egy esetleges újra útvonalát és a döntéseket alaposan behatárolná a könyvek olvasása én továbbra is csak ajánlani tudom, mert remek olvasmányok!

Most minden szemem a netflix sorozatra irányul. Nagyok az elvárások, úgyhogy csak ügyesen!
Simple. Eternal. Beige.
1641 levél
Válasz 17.11.18. 14:52 #1494
Aribeth
Ekkora időigényes játékot egyszer viszek végig, és épp elég szarabbul összerakott, bugos vagy következetlen játékokhoz volt már szerencsém ahhoz, hogy ne bízzak meg semmilyen készítőben, és ne kövessem nyomon, hogy nagy vonalakban még milyen küldetéscímek vannak, amik esetlegesen kimaradhattak. Ez most kivételesen egy jól összerakott darab. Részemről a hiba elismerve, te meg megkaptad a napi betevő véleményezési lehetőségedet.
Shepard: She messed with my hamster, guys. Now it's personal.
13099 levél
Válasz 17.11.18. 14:05 #1493
McCl@ne
Tehát előbb tudtál arról, hogy a küldetésnek lesz bármilyen folytatása (mert olvastál róla előre, meg megnézted YouTube-on), minthogy a játék erre rá akart volna vezetni, és elkönyvelted bugosnak ez alapján?
Erre gondoltam, amikor arra merészeltem utalni, hogy esetleg előre olvasgatás, meg mindennek az előre tudása helyett érdemes lenne inkább játszani. A Witcher 3 néhány minimális problémát leszámítva tökéletese fel van építve a küldetések egymásra építettségének tekintetében, és mindenben finoman terelgeti a játékost, ami nem 100%-ig egyértelmű magától.

Én értem, hogy te így fogyasztod ezt a tartalmat, meg mindenki úgy bassza el a szórakozását, ahogy szeretné, de ha már közszemlére tárod, legyen szabad véleményezni
A hiányolt küldetésszálat pedig emlékeim szerint a legvégső csatába vonulás előttig bármikor le lehet játszani, ha nem tévedek.
Respect is not given. It's taken.
1641 levél
Válasz 17.11.18. 13:47 #1492
Aribeth
Jól van, mea culpa, mea maxima culpa, nem bug, én vagyok a láma, és még van remény arra, hogy nem veszett el a küldetés. Amikor a Ködszigetnél a játék kiírta, hogy az A Deadly Plot sikertelen lesz, ha nem fordulok vissza, hogy volt a benyomásom, hogy akkor most végig is kell vinnem a Radovidos szálat. Ám amikor Thaler kiszabadítása után vége, ennyi volt, és megint azt írta ki, hogy akkor legyek szíves ismételten a főküldetéssel foglalkozni, csak lestem, hogy mi van, miért nem jön a folytatás. Olvastam mindenfélét a játékosoknál felmerült változatos hibákról, hogy kik meddig töltöttek vissza, mit próbáltak másképp csinálni, de aztán szöget ütött a fejembe, hogy mi van akkor, ha ez eddig csak az előkészület volt, és a sziget után jön a küldetéssorozat második fele. És bingó.
Shepard: She messed with my hamster, guys. Now it's personal.
1641 levél
Válasz 17.11.18. 12:38 #1491
Aribeth
SPOILER
Ez így van, de vedd figyelembe, hogy az emberek egy idő után telítődnek a sok szenvedéssel és aki nem teljesen pszichopata/szociopata/akármi, annak felébred a lelkiismerete az n+1-edik igazságtalanul karóba húzott, fellógatott vagy megégetett falusi javasasszonynál és füvesembernél. Esetleg elkezdi érezni, hogy ő vagy a szerettei is sorra kerülhetnek. Ilyenkor a tömegpszichózis megfordul, és azt kezdik követelni az emberek, hogy legyen vége a boszorkányüldözésnek. E fordulatot természetesen azok a csoportok is tüzelni fogják, akik szeretnék kilökni az Égő Szívecskés Miafaszom Szektát és Radovidot/az utódját a hatalomból, legyen az egy belső ellenzék, a rivális állam, vagy a Kovirba menekült varázslócsoport lobbija. Radovid vagy az utódja meghátrál, és egy ideig nyugi lesz, a most kivégzett varázslók pedig mártírként vonulnak be a történelembe.

Aztán majd valamikor kezdődik ismét elölről.

A Philippás poén jó volt.
Shepard: She messed with my hamster, guys. Now it's personal.
1641 levél
Válasz 17.11.18. 11:54 #1490
Aribeth
Küldök egy vállveregetést. Nekem meg így is élvezetes.

Egy fenét csináltam rosszul, ez egy bug. Mostanra már letudtam az összes mellékküldetést (kivéve a DLC-ket, azokat tartogatom), beleértve természetesen a Dijkstrás, Radovidos, Roche-os darabokat is. A fősztoriban csak odáig mentem el, ameddig magából a sztoriból és a párbeszédekből nem következik, hogy nincs visszaút (ami egyébként megegyezik azzal, amikor a játék is jelez). A Radovidos merénylet az A Deadly Plot küldetéssel kezdődik, Dijkstra és Roche küldenek Velenbe, hogy ezt intézzek el. Miután kijelez a játék, hogy a Thaleres küldetés befejezve, utána azonnal triggerelődnie kellene a Reason of State-nek. Utánaolvastam a neten, mások is belefutottak, és akik az Ugly Babyig töltöttek vissza, azok tudták végigcsinálni a teljes küldetéssorozatot.
Shepard: She messed with my hamster, guys. Now it's personal.
5272 levél
Válasz 17.11.18. 11:27 #1489
Pras
SPOILER
"Mondjuk Radovid úgysem marad hosszan életben, meg szerintem amint vége a háborúnak, a pórnépnek az inkvizícióból is elege lesz, és hamarosan sorra tűnnek el a boszorkányvadászok a kutak mélyén."

Ezzel nem feltétlenül értek egyet; ahogy elnézem, a félelem politikája korrektül működik a játékban is. A "pórnép" eléggé el van foglalva azzal, hogy pattogatott kukoricát zabáljon a máglyák előtt. Több realitását látom annak, hogy esetleg Philippa nézzen vissza egy tisztelgő látogatásra. Hehehe... nézzen. Kikísérem magam.
13099 levél
Válasz 17.11.18. 11:21 #1488
McCl@ne
Azért ezt olvasva annyira örülök, hogy megjelenéskor végigjátszottam egyszer az egészet. Mindenféle wiki, meg végigjátszás, meg YouTube-on előre megnézés, meg spoilerek nélkül, csak simán. És érdekes módon nem maradt ki semmi, nem volt rontott küldetés, megkaptam a - számomra - legjobb befejezést, és meglepődtem minden fordulaton, nagyot ütött minden jelenet.

Egyébként valamit nagyon rosszul csináltál, mert az egyetlen ütközés a játékban az elején van, a Novigrád bandáinál, ahol én is csak bemákoltam, hogy nem lett rontott, bár ott azonnal jelzi és nem kell sokat visszatölteni sem. Máshol nem tudok semmiféle ütközésről, pedig háromszor végigjátszottam az egészet, ebből kétszer mindenféle mankó nélkül.
Respect is not given. It's taken.
1641 levél
Válasz 17.11.18. 11:10 #1487
Aribeth
Persze belefutottam abba a hibába, hogy elkezdtem az Ugly Babyt (Act II kezdete) még azelőtt, hogy megcsináltam volna a Reason of State-et, és két nap játék után jöttem rá, hogy már nem fogom tudni kiiktatni Mad Radet. A witcher wikihez igazodtam, ami azt mondta, hogy az Isle of Mist a fordulópont, és utána nem lehet ezeket a lényeges mellékküldetéseket letolni, no meg a játék is csak az Isle of Mist legelején jelzett ki, hogy hahó, fordulj vissza, ezzel szemben az Ugly Babynél egy szót sem szólt. Visszatöltöttem több játékállást, mert gondoltam, hogy Roche Kaer Morhenbe küldése bekavarhat a menetbe, de sajnos az A Deadly Plot után így sem triggerelődött a küldetés. Ehhez képest a játék a skelligei királyválasztást lazán engedte az Act II-ben letolni, pedig az szintén kiemelt mellékküldetésnek számít.

Tök jó dolog az open world, feltéve, hogy teljesen lineárisan csinálod a küldetéseket.

SPOILER
No sebaj. Hetek óta azon gondolkodok, hogy mi lenne a legjobb megoldás, Radovid, Dijkstra, Emhyr vagy Ciri, ezzel viszont megoldódott a kérdés, nem kell választanom közöttük, vaják semlegesség kimaxolva.
Radovid taktikai zsenijének köszönhetően Nilfgaard elveszti a háborút, és Emhyrt a saját népe koncolja fel (megérdemli), cserébe viszont Északot átadom egy őrültnek, aki teljes mellszélességgel támogatja a boszorkányüldözést. Mondjuk Radovid úgysem marad hosszan életben, meg szerintem amint vége a háborúnak, a pórnépnek az inkvizícióból is elege lesz, és hamarosan sorra tűnnek el a boszorkányvadászok a kutak mélyén.
Shepard: She messed with my hamster, guys. Now it's personal.
1641 levél
Válasz 17.11.16. 16:02 #1486
Aribeth
Muhahaha, most találtam rá a Lovecraftos és Trónok harcás easter eggekre Kaer Almhultban.
Shepard: She messed with my hamster, guys. Now it's personal.
9314 levél
Válasz 17.11.15. 19:37 #1485
davkar9
Az új könyv - milyen meglepő - nem okoz csalódást! Sapkowski mester ezúttal a szokottnál messzebbről indít a keret történettel és -karakterekkel, amit egy kicsit időhúzásnak éreztem. Bár ebben az is benne van, hogy szívesen folytattam volna egyből onnan, ahol a legutóbb abbahagytuk. Szerencsére ez csak az első pártizen oldalon probléma, hamar meg lehet szokni ezt a bevezetőt. A W3-ban már bemutatott Ciri történetnél hagytam most abba, addig viszont tömény B&W élményjavítást folyik!

Ezen kívül egy új kihívó is érkezett Fringilla (huh!) személyében. Megjelenéskor már sikerült kinyomoznom a szerepét a sagaban, viszont most az olvasás után mérges vagyok, hogy csak ilyen kétmondatos szerepe volt csak a játékban. Illett volna egy Shani-nyi mellékszálat kapnia, vagy legalább annyi szerepet, mint amennyi Keirának is jutott.
Simple. Eternal. Beige.
9314 levél
Válasz 17.11.14. 22:58 #1484
davkar9
Ködsziget+ pipa. Varázslónős dilemmák ide vagy oda, azért mégis csak itt van a játék nagy ereje, a Geralt-Ciri kapcsolatban! A könyveknek is igazából ez a szíve-lelke. Nagyon remélem, hogy a netflix sorozatnak is sikerül majd ezt visszaadnia. @Sucee múltkor kérdezted miért játszom így. Sohatöbbetnem Triss vonal mellett van még egy mostazegyszerutoljára empress szál is, amihez kell a vizimai látogatás*. Az a kézfogás lényegében egy beintés Emhyrnek, egy újabb kanál feelgood a léleknek.

*(Witcheress pt-ben is meg lehetne ezt tartani, de ahhoz a Radovid küldisort kéne úgy zárni ahogyan, amit értelemszerűen nem lehet.)
Simple. Eternal. Beige.
9314 levél
Válasz 17.11.14. 20:57 #1483
davkar9
A múltkor linkelt interjúsorozatban volt arról szó, hogy jóval a kezdet kezdete előtt volt olyan verzió, amiben karaktergenerálós rpgnek indult a witcher. Aztán ezt az ötletet szerencsére dobták. És tényleg, witcher->Geralt. Nemrég volt arról szó, hogy witcher 4 nem lesz, de a világhoz még talán visszatérnek. Annyira szerintem ez sem olyan jó ötlet, mert Geralt nélküli witcher játék már nem adná ugyanezt (/minőség) az élményt. Bőven elég lesz majd a Ciris cameo/mellékküldi lánc a Cyberpunk 2077-ben.
Simple. Eternal. Beige.
1641 levél
Válasz 17.11.14. 20:54 #1482
Aribeth
Üdv a gyorsmentés gombot szénné gyalázók klubjában. A hármasban különösen szükségem van rá, mert körülbelül egy-másfél óránként kidob a játék az asztalra, függetlenül attól, hogy milyen grafikai beállítások mellett játszok (a high-t viszi amúgy), illetve hogy mellette nyitva van-e a steamen kívül bármely más program. Gyanítom, hogy a gépem kezd öregedni. Nem is tartott sokáig, amíg feltelepítettem a "ne legyen átvezető sztorizás a betöltéseknél, mert ha még egyszer meghallom, ripityára töröm a képernyőt" modot. (Ja, és automatikus mentés négy percenként.)
Shepard: She messed with my hamster, guys. Now it's personal.
1641 levél
Válasz 17.11.14. 20:48 #1481
Aribeth
Én közel hat év elteltével leginkább arra emlékszem, hogy egy jó ideig élveztem, de a hetvenedik óra környékén már nagyon vártam, hogy végre a végére érjek. Volt egy vonzereje a világnak, ezért elgondolkodtam egy újrajátszáson, amit el is vetettem, amikor végiggondoltam, hogy ez mivel járna, és végül inkább a könyveknél kötöttem ki. Na, abból viszont tényleg rajongás lett.
Shepard: She messed with my hamster, guys. Now it's personal.
9314 levél
Válasz 17.11.14. 20:47 #1480
davkar9
Triss fújástól függetlenül nekem is szép emlékeim vannak róla. Sokszor visszavágyom a mocsárba és a teljes 4. fejezetbe. A gameplay viszont rosszul öregszik. A 3 előtt próbálkoztam vele utoljára, akkor vizima külvárosában beszéltem Shanival és ki is léptem. Mentésekkel is volt valami gebasz. Ahol egy játék engedi (üdvözlet az Androméda galaxisból!) nekem ütemre jár az ujjam a gyorsmentésen, biztos ami biztos. A W1 viszont minden gyorsmentéssel új mentést csinált. Úgy rémlik, hogy ezzel anno megjelenéskor is volt probléma és játékon kívül a mappából kellett mindig x-esével törölgetni őket.

B&W-ből akkor a te tempóddal van még egy jó 5-10+ óra. Alap döntéseid alapján szerintem itt is a jó döntéseket hozod majd meg, úgyhogy készülj, mert ez (is) adni fogja!
Simple. Eternal. Beige.
1641 levél
Válasz 17.11.14. 20:41 #1479
Aribeth
Értem, ebben van ráció, de az összkép miatt nem hiszem, hogy bölcs dolog volt ezt az utat választania a stúdiónak. Annak nyilván nem lett volna értelme, hogy egy vadonatúj karaktert indítsanak a witcher világában, mivel Geralt az egész történet lelke, köré épül minden. Így viszont furcsán veszi ki magát, hogy Geralt életének két legfontosabb szereplőjét ennyire látványosan ignorálták a készítők. Meg lehetett volna oldani ezt okosan elhelyezett utalások képében is már rögtön az első részben.

Más: tényleg szuper a rajongói ráncfelvarráson első rész videója. Esélytelen, hogy valaha befejezze, hacsak a kiadó meg nem könyörül rajta, de ezt a verziót még hajlandó is lennék újrajátszani. Bár lehet, hogy így sem, érzem, hogy a mostani TW3 után, amivel ilyen tempóban talán karácsonyra végzek, jó ideig nem lesz energiám 70-100-150 órákat beletenni egy játékba.
Shepard: She messed with my hamster, guys. Now it's personal.
4033 levél
Válasz 17.11.14. 20:30 #1478
Juraviel.Ihuan.Bedvin
Igaz, én is így látom, hogy remekül átültették, és még tíz év távlatából is emlékszek a játékra, nagy hatással volt rám.

Egyébként a B&W-ben maradt pár mellékküldetés, a főküldetésben a boros-bornyomosnál tartok, amikor kimentünk a hercegi borász birtokára.
9314 levél
Válasz 17.11.14. 20:20 #1477
davkar9
A világot és a hangulatot remekül átültették. Könyvek előtt nagyon szerettem a többi részét is, szerintem 4-5 végigjátszás simán összejött akkoriban. Utólag azért látszik, hogy szinte az összes nagyobb küldi csak a könyvek remakeje (Striga, Yen+Ciri->Triss+Alvin, gonosz mágust kell megállítani, stb). Nem terveztek, sima adaptáció, igazából mindegy, de azért minimum egy említést/karakter éreklődik illett volna Ciriről és Yenről. (vagy hát fene tudja, jövőre a teljes maratonnál majd alaposan áttúrom az ingame könyveket az egyben, hátha).
Simple. Eternal. Beige.
1641 levél
Válasz 17.11.14. 19:59 #1476
Aribeth
Az utolsó könyv végét a második játék lelőtte flashback formájában. Azóta nehezen spoiler.
Shepard: She messed with my hamster, guys. Now it's personal.
4033 levél
Válasz 17.11.14. 19:50 #1475
Juraviel.Ihuan.Bedvin
Szerintem az első résznél még csak vázlatosan volt meg a készítőknek, hová fut ki a történet, nem véletlen használták az amnézia-kártyát. Ezért kár is számon kérni Vesemir vagy Triss karakterén a hallgatást Yen vagy Ciri kapcsán. Ha bukta lett volna az első rész, akkor a rejtélyes vége videó ellenére is kaptunk egy lezárt történetet nagyjából.

A második-harmadik rész az, ahol összeállt a koncepció, és az, hogy elkezdték hozzászőni jobban a könyvekhez (mondom ezt úgy, hogy a negyediknél tartok), míg az első egy széles merítésű paletta volt a witcher világából.

Ez szerintem jó elképzelés volt, hisz a legelején nem tudhatták, hogy egy kis stúdióként hová fejlődnek majd.

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.