Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Beszélgetés a játékokról

»» The Witcher 3: Wild Hunt

The Witcher 3: Wild Hunt

266 levél
Válasz 17.09.25. 08:37 #1406
Trufa
Melyik achievement az, amihez nem szabad witcher küldetéseket csinálni? Én nem emlékszem ilyenre, pedig 1 kivételével meg van mind - csak az 50 nyilas fejlövéses hiányzik.
1395 levél
Válasz 17.09.25. 07:34 #1405
jawsika
Na én is írok már...

Jelenleg a második végigjátszásomat gyűröm, ezúttal New Game + módban, legnehezebb fokozaton.
Cél az összes Steames acsi megszerzése, sokat kutattam, de úgy tűnik, a "fokozatacsit" megadja NG+-ban is.
Ami először is fontos, ezt a játékot másodszor kell igazán végigvinni. Most értem meg azokat az összefüggéseket a nagyobb, háttérben mozgó szálaknál (a háború a legjobb példa), amit elsőre nem vettem le, egyszerűen elvitt a tartalom meg a stílus, beszippantott teljesen. Amit el tudok mondani, hogy a legnehezebb difficulty isteni. Tényleg simán le tudnak oneshotolni, de most végre megtanultam harcolni. Olajok, bombák, kitérés, counterattack, minden, a harc így iszonyat élvezetes.
Nem könnyű a játék, főleg a Gwynt achievement, rengeteg a misselhető, folyamatosan figyelnem kell, de ettől függetlenül imádom. Annyira erős a sztori (most végzek Novigraddal), hogy az hihetetlen. Mondjuk Witcher megbízásokat egy acsi miatt egyáltalán nem csinálok most, majd később visszamegyek értük.

Kíváncsi leszek, amit elmondtatok, azt én is érezni fogom-e, meglátjuk.
Minions, servants, soldiers of the cold dark... Obey the call of Kel'Thuzad!
5251 levél
Válasz 17.09.20. 12:33 #1404
Pras
Ne mondják már, hogy nem írok a Dome-ra...
Körülbelül egy véleményen vagyunk, Sucee, így, a (~két hónappal ezelőtti) második végigjátszásomat követően. Egy tételmondatban megragadva az észrevételemet, számomra a játék talán úgy valahol KM ostromának környékét követően kapott egy gellert. Ezt persze, a saját, fantasztikusan magasra rakott mércéjéhez képest értem.
A legtöbb szempont már leírásra került.

SPOILER
Leginkább talán úgy érzem, hogy az nem feküdt jól (átfogalmazom: gyakorlatilag tökéletesen)
nekem, amikor a főszál átfordul grandiózusba. A tömegjeleneteket nem éreztem perfektnek (olvastam valahol, hogy eredetileg a WH Novigradot támadta volna - némi párhuzamot kiemelve a B&W-ből úgy gondolom, jó döntés volt nem azt erőltetni), illetve általában véve is picit kezdte súlyát veszteni a végére a cselekmény. A WH inkább festett végül egy rakás heavy metal bohócnak, mint a folyamatosan sulykolt halált hozó übermensch-gruppénak, ez pedig elzabálta a hangsúlyt az addig természetesen meg-meglibegtetett, de végeredményben a végére mégis kissé furcsán odaragasztott "ja, különben ez a valódi probléma"-Fehér Fagyról. Értem természetesen, hogy Geralt nézőpontjából ez volt kb. a végső fordulat, amikor koppanik,
hogy Ciri számára a végső erőpróba mindvégig ez volt, na de na. Ami a WH karaktereit illeti, szégyellem, de most így hirtelen az sem ugrik be, mi is volt pontosan a királygyilkos vezérük neve. Ez most vagy a korral jár, vagy tényleg ennyire súlytalan volt a megjelenése számomra, különösen, ha kontrasztot állítok a HoS Tükörmesterével. Ugyanígy éreztem én is, hogy a szálelvarrogatásnak esett áldozatul Dijkstra hótt' karakteridegen elpa(t)kolása is.
Újabb példa a "grandiózus nem annyira működött"-meglátásomra. Skellige. Már a királyválasztás szertartása is picit vérszegénynek hatott az addigi minőségi háttérhez képest (értem persze, hogy Skellige népsűrűsége nem egy Szingapúr ), de a Lugos-brancs lázadása és a szórványos küzdelem az erősségben szintén kissé olyan érzést keltett, hogy "ez itt most egy igen komoly belpolitikai balhé kéne, hogy legyen, csak baromira nem úgy néz ki." Újabb csalódás volt a boszorkányszombat is, pláne ahhoz mérten, amilyen terveket utólag olvastam róla.

Folytathatnám, de végeredményben azt hiszem, egyszerűen annyiról van szó, hogy számomra a W3 azzal rakta fel a koronát magára, ahogyan lovagolsz a szélben át a háború által megnyomorított almáskerteken, a kápán egy trófeával, a megunhatatlan zenei aláfestéssel; nem pedig azzal, amikor egy random hegytetőn, húsz statiszta fölött papíron épp szétb*szódik minden.

Érdekes ugyan, de ahogyan elsőre valahogy idegenkedtem (a "viszolyogtam" erős szó talán) a HoS alaphangvételétől, mostanra ezt tartom talán a W3 legszebb arcának.
3464 levél
Válasz 17.09.20. 11:41 #1403
Sucee
Nem direkt csinálom. Triss pl. időnként tényleg aranyos, csak hát a megvezetés és átbaszás nem begyere.
Igen, a küldetés valóban jó, és épp ezért is töltöttem vissza, és nem hagytam "Failed" alatt, miután amúgy megfogadtam, hogy kitartok a dolgok mellett, még ha ki is derül, hogy balfasz módra csináltam valamit.

Fő szálra vonatkozóan ez a Radovid és Lodge dolog zavart, amit le is írtam spoilerben. (Bár igen, Radovid nem feltétlenül fő küldetés, szerintem azért nem elhanyagolható az a szál a nagy egész szempontjából.)
9083 levél
Válasz 17.09.20. 10:08 #1402
davkar9
Tényleg minden varázslónőt utálnod kell? Keira az egyértelműen jók közé tartozik. A piknik mindenképpen kell, hogy át tudjon baszni (a meg- csak opcionális). Az egész egértornyos questline az egyik legjobb a játékban, aminek ez a lezárása. Persze ezt előre nem tudhatja az ember, de a levelezésből és az egyéb elszórt dolgokból tudni lehetett, hogy lesz még ott valami.

A főszálnál szerintem inkább a pacing a probléma, ami az open world hibája igazából (na nem Andromeda szinten). Csak hát olyan sok és olyan jó a körítés, hogy itt kevésbé feltűnő. De mond a konkrét példát, ami nem tetszett (ha valami Yenes, akkor előveszem a mérges szememet...).

SPOILER
Radovid egy beteg fasz, a 2 sokfelé ágazó befejezései miatt csúszik az ábrázolás. Iorveth-Saskia szálon már látszanak az előjelek, amikor megvakíttatja Philt és kb az összes nemTriss befejezésnél is. Addát adom, rejtélyes módon kikerült a képből. A 3-ra készülve volt egy olyan verzióm is, ahol Anais is hozzá került (+Roche pirosban). A starter mentésem olyan volt, ahol Roche menekül a kislánnyal, igazából ott se került elő, zavart is, hogy az ő karakterével mégis, hogy képes csak úgy lepasszolni valahol. Gondolom ők is úgy jártak, mint Iorveth. Kis kitérő: lentebbi paxos videóban pont van is egy kérdés a tündére vonatkozóan, amire az volt a magyarázat, hogy nagyon nem működött a nagyegész szempontjából a jelenléte. Beleerőltethették volna, elszarva ezzel a játékot, de annak ugye mi értelme. Szóval valószínűleg a lányokkal is ez történt.

Radovidnál engem inkább az zavart, hogy papíron 17. Így őrült királyból hirtelen lett egy hülye kamasz, akit Philippa cseszett el, az egyház pedig támogatta a perverzióit.

A Dijsktrás küldit annyira én se szeretem. Mondjuk ebben a felállásban én sem és Geralt karaktere sem tudná támogatni ilyen feltételekkel. Valamikor belefutottam valami lengyel only modba, ami "kijavítja" ezt a küldit. Rochék élnek, ha Dijsktra király, Temeria az ő vazallusa lesz, endgame diában ide bevágták Addát és Anaist.

Lodget nagyon nem kellett újraszervezni, mindenkinek megvolt még a klubkártyája, csak hát a politikai körülmények nem igazán kedvezőek egy hivatalos összejövetelre. A névszerinti jelentősége csak annyi, hogy Philippa ezúttal a póráz melyik végére kerüljön, de valóban, a játék szempontjából csak annyi, hogy a végén ott pózoljanak a sziklákon.
Simple. Eternal. Beige.
3464 levél
Válasz 17.09.19. 19:25 #1401
Sucee
Értem és tudom én, de gondolom te is érzed, hogy ez a "hát nem csinálom / hagyom, hogy failed legyen" sántít, mint megoldás.

De, azt láttam, csak az eredményét nem igazán. Hangsúlyozták, hogy mennyire szükség van rájuk, gondoltam akkor a szerepük is hangsúlyos lesz.
266 levél
Válasz 17.09.19. 19:17 #1400
Trufa
SPOILER
Ha nem csinálod az assassin küldetést, azzal támogatod Radovid-ot, ennyire egyszerű. Erre meg számos lehetőséged van még az után is, hogy elfogadod a küldetést.

Philippánál engem csak az zavart, hogy nem lehetett megfektetni...

A Lodge hozzátesz a dolgokhoz, hát nem láttad a végén, hogy a hegyen nagyon koncentrálnak és varázsolgatnak?
3464 levél
Válasz 17.09.19. 18:48 #1399
Sucee
Hja, én is befejeztem amúgy szombat éjjel, kb. 3-4 órával utánad.
Szinte majdnem minden stimmel nálam is, amit leírtál, Gangs of Novigrad volt nálam is az egyetlen failed küldetés (meg még amikor egyszer régen elkezdtem, Keira küldetését vissza kellett töltenem, mert az egyből failed, csak mert nem akarsz piknikezni vele...), amiben eltérés van, hogy én végigcsináltam az említett színjátékot, meg tudatosan nem választottam egyik romance lehetőséget sem.

Valóban csodálatos játék, és fogalmam nincs, mikor fog akár a közelébe is érni bármi ennek a minőségnek, viszont a fő sztorin belül voltak azért problémáim, Assassins of Kings sokkal jobb ebből a szempontból, kár, hogy minden más szempontból sokkal rosszabb.

SPOILER
Radovid karaktere. Túlságosan a semmiből lett belőle szimpla villain, also, hol van Adda? Nálam életben maradt első részben.
Ehhez kapcsolódóan, zavart az is, hogy az ötszázadik arrogáns sorceresst, Philippát végül nem árulhattam el és vihettem ténylegesen a színe elé. Az assassination küldetés is furcsa, hogy igazából a választás az végül annyi, hogy Dijkstra vagy Roche & co. (ahol aztán a spymaster halála nagyon súlytalan és méltatlan), és nem Dijkstra vagy Radovid. Két alkalommal is lett volna lehetőség, hogy nyíltan támogassuk az uralkodót, furcsa, hogy ennyire ellene építettek az írók.

Plusz amin aztán nagyon csóváltam a fejem, az a Lodge újraszervezése, eszembe nem jutna ilyen őrültség, de a játék csak rákényszerít, aztán végül értelme sincs kb., semmit nem tesznek hozzá érdemben a dolgokhoz.
357 levél
Válasz 17.09.17. 08:54 #1398
Ricsi1976
Lassan megint kedvet kapok az újra játszáshoz. Már az urolsó könyvet olvasom. Jobb lett volna előbb a könyveket, de így se rossz.
9083 levél
Válasz 17.09.16. 22:52 #1397
davkar9
Akkor a kiegekkel neked összejön még egy újabb közel 100 óra. A novigrad bandái normális, kb. az egyetlen amit el lehet "bukni", de az csak a küldisor kissé hülye felépítése miatt van.

Ahogy haladsz majd a könyvekkel még több dolog válik majd érthetőbbé és még több érzelmi kapocs fog majd kötni a karakterekhez.

SPOILER
Helyes, a legjobb befejezést kaptad. Triss miatt ne bánkódj. Mint az közismert teamYen vagyok, de egyre jobban hajlok afelé, hogy a csajok nélküli állapot a legjobb, de ezt majd később fejtem ki.

Többinél is helyesen döntöttél, ugyanezeket választottam (-Letho, én életben hagytam).
Simple. Eternal. Beige.
6665 levél
Válasz 17.09.16. 22:44 #1396
GustyX
OMG, mennyi idő....
Nekem kb 100-zal kevesebb, de bőven elég volt.

Személy szerint én szívesebben várnék egy fantasy játékot tőlük, mivel számomra már a cím is taszító (Cyberpunk 2077).
http://gustyx.web4.hu - saját véleméyeim, tapasztalataim játékokról
3874 levél
Válasz 17.09.16. 22:03 #1395
Juraviel.Ihuan.Bedvin
Végigvittem az alapjátékot. A program 184 óra 59 percet ír játékidőnek (a GoG 220 óra 14 percet, ez a reálisabb, mert mindig kihívásnak tekintettem, hogy erősebb ellenfeleket alacsony szinten leverjek ). 35-ös szinten fejeztem be, egy küldetés lett sikertelen, a 'Novigrad bandái'.

Elképesztő ez a tartalom és a minőség, amit végig fenntartottak. Sokszor a mellékküldetések majdnem (de csak majdnem) izgalmasabbak voltak, mint a főszál. Jó, a witcher megbízások, gyűjtögetések a véleményem szerint nem emelkednek ki minden esetben túlságosan a többi, hasonló program horizontjáról, ez nem is baj, és ezt a játékot a kategóriájában igen nehéz lesz megugrani, főleg, hogy hátra van még a 'Hearts of Stone' és a 'Blood&Wine', máshol a főjátékban nincs ennyi - és a Witcher-széria az érzelmek, érzelmi bevonódás terén igen kimagasló, meg abban, hogy igen széles a szürke tartomány a döntések és karakterek terén is.

Ráadásul, ahogy elkezdtem olvasni a könyveket, még a harmadiknál tartok, sokkal több utalást megért az ember, még személyesebbnek érzi.

Sőt, elolvasva, milyen egyéb befejezései lehetnek, és azokat miként bontja ki, építi fel, milyen döntéseid vezetnek oda - egyszerűen zseniális. Hihetetlen, hogy milyen apróságokon csúszhat el (te annak gondolod, nem lényegesnek), ami egy másik személy szemszögéből nagyon is fontos lenne. "Szemét" rendszer, abszolút pozitív értelemben, és még logikus is!

Tartalom terén a héten világosítottak fel, hogy a GoG-on belül az almenüben mennyi jóság van pluszban (észre sem vettem, mert nem nézelődtem), zenék, képregények, artworkok, egyszerűen ilyen mentalitással, hozzáállással lehetetlen, hogy a Cyberpunk 2077 ne legyen kiváló és ne söpörje le a vetélytársakat a műfajában!

SPOILER
Nekem Ciri witcher lett, örülök, hogy ez lett a vége. Nagy vonalakban így ment végig a sztorim, tömören:

- Az Erdő Asszonyai mellé álltam, nem hittem ismeretlenül a Fa Szellemének, így bár a gyerekek meghaltak, a báró feleségét meg tudtam menteni, így elvitte magával, hogy meggyógyíthassa. A gyerekükből őrzőszellem lett.
- Keirát meggyőztem, hogy menjen Kaer Morhenbe és tegyen le a kísérletekről.
- A Kurafi Kölyköt megöltem, egyszerűen nem hagyhattam életben, amiket művelt, azok alapján nem (kurva undorító volt a helyszín, ahol rátaláltam). A vámpír sorozatgyilkos esetében örülök, hogy nem prédáltam fel elsőre a perverz piszkavasas köcsögöt (utána igen), így megtudhattam, ki volt a valódi ellenfél.
- Végeztem az inkvizítorral, mert amikor megüttök Trisst a tervezett színjátékban, felprédáltam az egész bagázst. Nem bántam meg.
- Vesemir meghalt, azt hittem el lehet kerülni, de nem, kellett ez a sokkoló momentum a karakterívekhez. Cirit nem vittem el még látogatni sem az apjához, hanem egyből mentünk felprédálni a hármakat meg a szexmániást a hegyen. Az apjának a végén azt mondtam, hogy feláldozta magát.
- Dijkstra, Thaler és Roche Radovid elleni összeesküvésében és a merényletben részt vettem, de a végén nem Dijkstra mellé álltam, hanem azon társaim mellé, akik sokat segítettek már. Ráadásul Roche és Iorveth között nagyon sokat hezitáltam az előző részben, nem akartam egy újabb "árulást" ellene, hisz a második részben még úgy is segített, mikor Henselt táborában összefutottam a nilfgaardiakkal, hogy nem tartottam ki mellette korábban. Lethot majdnem elengedtem, de a Rochenak tett ígéretem miatt végzetem vele.
- Cerys lett a királynő Skelligén. Lugos meghalt, mikor Ermiont megkerestem.
- Triss mellett döntöttem volna, ha nem lettem volna így elsőre annyira süket, hogy mindig pont úgy válaszoltam, döntöttem, hogy se Trissel, se Yennel nem jöttek elő a játékban a "romantikus" történetszálak.
3874 levél
Válasz 17.09.13. 16:11 #1394
Juraviel.Ihuan.Bedvin
9083 levél
Válasz 17.09.07. 09:00 #1393
davkar9
Régen volt hír arról, hogy 16 órányi mocap szexanyag gyűlt össze a játékhoz. Ez elég hihetetlen mennyiségnek tűnt és a megjelenés után is furcsa volt, mivel minden akció ugyanazt az animációt használta. Ebből is van egy pici részlet a lenti videóban, vicces.
Simple. Eternal. Beige.
27964 levél
Válasz 17.09.07. 02:30 #1392
LordMatteo
16 ora wut? bar ha jol sejtem a palyahoz van koze

nem neztem vegig a videot
A kibaszás társas játék, sose feledd.
9083 levél
Válasz 17.09.06. 17:50 #1391
davkar9
+W3 bts videó (tőlük, mert ne már a randomdude97 kétvideós csatornájának generáljunk nézettséget)

Van részlet a híres 16 órából is.
A 'multi-region open world' sétánál kiestem a székből, mert anno rongyosra néztem a rendes trailert.
Érdemes végignézni a teljes panelt ha az idő engedi, jó kis anekdoták vannak benne (csirkés küldi!). Ha mást nem, legalább a kérdéseket a végén. Tök jó ahogy a LRGHQB+kecskebaszó reprezentálást kérdezőt diplomatikusan kiröhögik.

C77-ről semmi.
Simple. Eternal. Beige.
3464 levél
Válasz 17.09.06. 14:05 #1390
Sucee
Akármelyik npc itt-ott elejtett mondatai alapján teljesen mindegy, hogy érzelmes pillanat vagy sem, alapban ilyen a stílusa.
Annak a küldetésnek meg örültem, talán valamennyire csökkenti Geralt Yen körüli kiskutya viselkedését a döntésem.

Amúgy nem akarom én megváltoztatni a nézeteid, csak szimplán nem kérek egyik sorceress... bájaiból sem.
9083 levél
Válasz 17.09.06. 13:48 #1389
davkar9
Ez egy elég konkrét példa. A quest során elmagyarázza mit miért kellett és meg is köszöni a feladat elvégzése után. Azt se felejtsük, hogy az utolsó kívánság küldi (időben logikusan) ezen a ponton már teljesítve van és a canon döntéstől függetlenül ez mindenképpen egy elég érzelmes pillanat és teljesen érthető miért nem ott és akkor fogja elkezdeni az udvariaskodást.
Simple. Eternal. Beige.
3464 levél
Válasz 17.09.06. 12:02 #1388
Sucee
Csípős megjegyzések oké, néha vicces is, de hogy nem képes időnként normálisan válaszolni egy-egy kérdésre, és mindenkit utasítgat, anélkül, hogy megmagyarázná, mit miért "kér", én ezeket nem tudom elviselni. Nem hülye, lett volna ideje rájönni, hogy néha igenis segít, ha nyíltan fogalmaz. Nekem sem álszent kedvesség kell, de a szarkazmussal is könnyű átesni a ló túloldalára, ahol már inkább angry teenager fele hajlik a dolog.

Morrigan megint más, őt se nagyon bírom, de őt nem a stílusa miatt, hanem mert megbízhatatlan karakternek tartom. Bármilyen viszonyban is van vele az avatarod, valamit mindig elhallgat, ami a saját érdekeit mozdítja előre. Ilyen szempontból inkább Yennefer, ő csak idegesítő, de nem félnék attól, hogy hátbaszúr.
Egyébként Morrigan a Warden fele nagyon minimálisan ellenséges, sokkal inkább a csapat többi tagjának keseríti meg az életét.
9083 levél
Válasz 17.09.06. 11:03 #1387
davkar9
Nem tudom, nekem ez egyértelmű, hogy nem kell komolyan venni a csípős megjegyzéseit. Tudom milyen igazából. Szeretlek->tudom típus, gügyöghetne és kedveskedhetne, de pont attól lenne ez a karakter nem szimpatikus.

Amúgy emlékeztess már, hogyan is állsz te Morrigannel? Elég sok a hasonlóság a hidegség-meleg szív témában, de azért dao Morrigant előbb lökném vulkánba.
Simple. Eternal. Beige.
20143 levél
Válasz 17.09.06. 10:03 #1386
Peace
Ha a kellemetlen emberek a szimpatikusak számodra, akkor máris nem kellemetlenként tekintesz rá.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
3464 levél
Válasz 17.09.06. 09:59 #1385
Sucee
És attól, hogy átlátsz valaki kellemetlen stílusán, már egyből nem lesz kellemetlen?
9083 levél
Válasz 17.09.06. 08:25 #1384
davkar9
Nos a külsőt azt nyilván nem kell magyarázni. Gondolom a stílus nem jön be, de azon meg könnyű átlátni, mert a sok szúrós megjegyzés mögött ott van egy szerető társ és egy anya, aki bármit megtenne az övéié. Szinte egy az egyben húzták át a könyvek lapjairól. Sokkal jobban bejön ez a nyers, de őszinte karakter, mint az álszent cukiskodás. A bantereket és a humort is imádtam!

Vagy simán buzik vagytok.
Simple. Eternal. Beige.
27964 levél
Válasz 17.09.05. 23:40 #1383
LordMatteo
es nem birnak leallni

annyira erzodik hogy tenyleg szeretik a temat es a jatekot, hogy a 2077 egyszeruen nemsikerulhet rosszul ilyen fejlesztoi hozzaallassal.

A kibaszás társas játék, sose feledd.
3874 levél
Válasz 17.09.05. 20:39 #1382
Juraviel.Ihuan.Bedvin
Hát, az első két könyv alapján és amit eddig a játékban láttam belőle hasonlóképp gondolom (sőt, harmadik könyvben van egy levél, na az aztán).
5028 levél
Válasz 17.09.05. 20:02 #1381
Gump
3464 levél
Válasz 17.09.05. 18:43 #1380
Sucee
Eh, hát én soha meg nem fogom érteni a fene nagy rajongást Yennefer iránt, nagyon idegesítő karakter.
Könyvekben voltak jó pillanatai Cirivel, ahol már-már kedvelhető volt, de azon túl már ott se voltam oda érte kicsit sem.
3874 levél
Válasz 17.09.05. 14:55 #1379
Juraviel.Ihuan.Bedvin
McCl@ne

Köszönöm, ha elakadok szólok. Igen, én ilyen molyolós vagyok, régebben pl. sima FPS-gameknél is meg voltam lepődve, hogy nyomják végig öt meg hat óra alatt, nekem még az AC2 is volt vagy hatvan-hetven óra.

davkar9

Én szépen körbehajóztam, és nem zavart, hogy túl van terhelve. Tud sétálni, nekem bőven elég, így szoktam az új helyeket is felfedezni, szépen körbe sétálom és nézelődök, mint ahogy a valódi életben is tenném. Amikor meg lett minden, akkor mentem eladni a dolgokat.

Peace

A harmadik könyvnél tartok, egy e-könyvben vettem meg őket a DiBook-on, és Sapkowski nagyon jól ír. Egyszer mindenképp érdemes beruházni rá.
20143 levél
Válasz 17.09.05. 11:06 #1378
Peace
A könyveket egyszer én is mindenképpen elolvasom, ez fix!!! Csak most is mondogattam az elmúlt két hónapban, hogy "most már tényleg leállok, nem veszek több könyvet!!!", erre megleptem magam ismét kilenc regénnyel.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
9083 levél
Válasz 17.09.05. 09:17 #1377
davkar9
Act2 vége, na akkor most kezdődik a 3. játék a játékon belül (1 sima kezdés, 2 skellige érkezés).

Pénzhalászat tényleg kb az egyedüli gyenge pontja a játéknak (a klónok mellett), de ha levezetésnek csinálja az ember, akkor a kellemes hajókázás elég megnyugtató tud lenni. Persze ebbe meg az rondít bele, hogy az egybefüggő 5 kérdőjelnél pont 3. végén az a rohadt kesztyű éppen csak két tized grammal lépi túl a súlylimitet így jöhet a hajós teleport, majd a séta a várba, mert mindenki másnál már kiürítettem a kasszát.

Cyberpunk lelkesedés teljesen hihető. Kíváncsi vagyok ott mennyire kell majd a háttéranyag ismerete a teljes élményhez. Bár nyilván élvezhető lesz külön a játék is, de arra gondolok, mint a witchernél, hogy alapból jó, könyvekkel viszont mégmégmégjobb. Csaltak ugyan néhány dologgal (khm, Triss...), de érezhetően szívüket-lelküket beleadták, hogy átültessék Sapkoswki világát és ~folytassák a történetét. Ha csak feleannyi (de miért érnék be ennyivel?) energiát fektetnek a C2077-be is, akkor már sikeres lesz a játék.
Simple. Eternal. Beige.
12946 levél
Válasz 17.09.05. 06:33 #1376
McCl@ne
Mivel te is szeretsz minden apróságot felfedezni, majd arra figyelj, hogy ha eljutsz most Kaer Morhenbe, akkor az erődöt alaposan vizsgáld át, járd körbe! Két küldetés is van, amihez kötődő tárgyat ott találsz meg, és az egyiket biztos, hogy nem fogod tudni akármikor megcsinálni. Ha elakadsz, és kell spoilermentes részlet, csak szólj Facebookon hamarabb észreveszem.
Respect is not given. It's taken.
20143 levél
Válasz 17.09.05. 06:18 #1375
Peace
De piszkosul várom azt a játékot, te jó ég!!!!!!!
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
3874 levél
Válasz 17.09.04. 22:11 #1374
Juraviel.Ihuan.Bedvin
Igen, tudom (mármint a nagymesteri szint szükségességét).

Jómagam a korábbi részekhez képest itt az alkímiát részesítem előnyben, szerintem ez a rész nagyon jól fel lett építve - persze a Jelek is, de itt valahogy nagyon megtetszettek a benne rejlő lehetőségek.

Egyszer még italt is vettem, hogy újra eloszthassam a pontokat, mert az elején a speciális képességekre túl sok pontot adtam (még az első tanulóhelyszínen), ami lehet a játék elején hasznosnak tűnt, később azonban feleslegessé váltak, egyet hagytam meg - az étel elfogyasztása után a hatás húsz percig tart.

Ez például hasznos volt, amikor Skelligén belefutottam az egyik szigeten egy magas szintű királygriffbe, először lecsapott, betoltam egy halom mutagén főzetet, és igen hamar levertem. Miután a kincskeresés küldetést megadta a halála után, akkor láttam, hogy ez egy 48-as szintű küldetés lett volna, tök jó volt, hogy 26-os szinten le tudtam közel simán verni.

Jelenleg 29-es szinten vagyok, lassan befejezem az összes Gwent/Gwynt küldetést (kivéve a Collect 'em all-t, mert nem volt még kedvem minden zugvégen noname emberekkel játszani), a HoS-os pályaterületen kívül szinte minden kérdőjel felfedezve mindenhol (Skelligén volt a durva minden csempészárut összeszedni, mert a legidegesítőbb ellenfelek a szirénfajzatok szvsz , de legalább lett egy csomó pénzem), a legtöbb witcher megbízás megcsinálva az eddig elérhető mellékküldetésekkel, 161,5 óránál tartok, az Act II. elején, tehát...

SPOILER
...most megyek majd Umáért a báró őrmesteréhez.


Elképesztő ez a minőség és tartalom!

Épp ma olvastam az IGN.hu-n egy összefoglaló cikket a Cyberpunk 2077-ről, ahol a játék alapjául szolgáló szerepjáték megalkotója is megszólalt, hogy nagyon jól megértették, sőt, jobban már mint ő, mert olyan részletekkel hívják, amiket már rég elfelejtett.

A CD projekt Red esetében hiszem, hogy ez nemcsak marketingduma, hanem tények.
12946 levél
Válasz 17.09.04. 17:01 #1373
McCl@ne
Igen, bár az én játékstílusomhoz pont a griff áll a legközelebb, tisztán, magában. Igni + gyors közelharc, most már a rúnákat is ehhez alakítom. Ehhez az kell, hogy a jelerősség a maximumon legyen, azt meg a griff adja. De ez a 3 elemes bónusz csak grandmaster szinten van ám, azt tudod, ugye? Ott pl. lecserélhettem a kardokat, meg még valamit, mert a számomra fontos griff bónusz már megvolt 3 darabnál.
Respect is not given. It's taken.
3874 levél
Válasz 17.09.04. 16:49 #1372
Juraviel.Ihuan.Bedvin
Szipog!

Pedig még végig sem vittem! De ez csodaszép lett!

___________________

Használta valaki úgy a witcher szetteket, hogy keverve? Hisz már három elemnél van bónusz, ha kevered a szetteket, hibrid módon bónuszokat csalhatsz elő. Érdemes így is kipróbálni?

9083 levél
Válasz 17.09.04. 14:40 #1371
davkar9
266 levél
Válasz 17.08.08. 09:25 #1370
Trufa
Az lehet, hogy meg tudod vásárolni, de a küldetés failed lesz, ha SPOILER
Triss bálos küldetésén kihagyod/elveszíted a kártyázást vagy Zoltan személyes küldetésénél nem a kártyákat választod, stb.
.

Ha meg nehéznek tűnik a kártyázás, simán le lehet venni csak annak a nehézségét, ami semmi mást nem befolyásol.
12946 levél
Válasz 17.08.08. 09:13 #1369
McCl@ne
Minden kártyát össze lehet szedni elsőre is, ha az adott településen, ahova bemész, egyrészt játszol mindenkivel, másrészt minden boltoshoz benézel, és megveszed az összeset. De egyébként a hiányzó összes kártyát fel tudod vásárolni a Blood & Wine első fogadójában a csapostól, ahová az utad visz.

Egyébként 90%-ban verhető mindenki elsőre, talán csak a vizimai kereskedő szokott szívatni néha, meg régebben a jövendőmondó öreg, de most (3. végigjátszás) már lementek elsőre ők is.

Amúgy most először magyarul játszom, és rohadt idegesítő, hogy gwyntnek van fordítva(?), nem értem, kit zavart a gwent.
Respect is not given. It's taken.
266 levél
Válasz 17.08.08. 07:48 #1368
Trufa
Hát, pedig kevésbé frusztráló, ha menet közben kártyázol, akivel szóba állsz és lehet. A kiemelt karakterek persze más tészta, de, ha megversz bárkit először, akkor kapsz tőle egy kártyát.

Magát a küldetést, hogy gyűjts össze mind, szvsz lehetetlen leírás nélkül, de ezzel szerintem nem is érdemes foglalkozni első végigjátszásnál.

LordMatteo: nem lehet tudni előre SPOILER
Az első ilyen vízválasztó Triss bálos küldetésén a verseny.
27964 levél
Válasz 17.08.07. 23:21 #1367
LordMatteo
Csak óvatosan, egy-két kártyát csak bizonyos karakterektől nyerhetsz el csak egy bizonyos pontig. Utána is meg lehet szerezni a kártyáikat, de a küldetés amit erre kapnál, az failed lesz (ha megkapod persze - ez a szép az egészben).

anyádanyádanyád
A kibaszás társas játék, sose feledd.
27964 levél
Válasz 17.08.07. 23:21 #1366
LordMatteo
Csak óvatosan, egy-két kártyát csak bizonyos karakterektől nyerhetsz el csak egy bizonyos pontig. Utána is meg lehet szerezni a kártyáikat, de a küldetés amit erre kapnál, az failed lesz (ha megkapod persze - ez a szép az egészben).
A kibaszás társas játék, sose feledd.
3874 levél
Válasz 17.08.07. 16:23 #1365
Juraviel.Ihuan.Bedvin
Ááá, majd ha visszatértem Skelligéről, addig remélem sikerül még kártyákat vennem. Az kis köcsög a putrividéken, Haddy, na, azt még nem sikerült levernem, meg Zoltan is mindig az utolsó pillanatban ver meg. Meg az a jós ott Kelet-Velenben is, de majd belejövök.

S Skellige, amikor az a zene megszólal partra vetődés után... eddig a legjobb a játékban.

Az első könyv is csodás, a zseniális Hófehérke-parafrázisnál tartok épp.
266 levél
Válasz 17.08.07. 10:51 #1364
Trufa
S ha már ennyi időd van benne, legalább kártyázol is rendesen?
3874 levél
Válasz 17.08.01. 15:30 #1363
Juraviel.Ihuan.Bedvin
Megvettem DiBook-on e-könyvben az eddig magyarul megjelent hat vaják-könyvet, mert néha kicsit zavaró a múltra való visszautalgatás, meg amúgyis érdekel, hisz lényegében a CD Projektesek megírták a saját ízük szerinti folytatást, és a molyos értékelések alapján is úgy tűnik méltóan.

A játék továbbra is zseniális, lassan a századik órát elérve indulok Skelligére. Igen, szeretek lassan, komótosan játszani.

A Carnal Sins/Világi bűnök mellékküldetés meg kurva jó volt meg felkavaró érzelmileg is. És örülök, hogy a bizonyos ponton higgadtabb maradtam és el tudtam kapni a bűnöst.

Joachim von Gratz, mint harcosból lett felcser pedig az egyik legjobban eltalált mellékszereplő.

266 levél
Válasz 17.07.30. 19:41 #1362
Trufa
Az a szép ebben a játékban, hogy tökmindegy, hogyan csinálod meg a küldetéseket. Mindegy, hogy a fő-, vagy a mellékszálakon, esetleg a kérdőjeleken haladsz inkább, ugyanoda jutsz szintben.
4727 levél
Válasz 17.07.29. 15:18 #1361
Christoph
Egy-egy páncélhoz való hozzávalókat nehéz találni, készíteni olyan mennyiségben amit már 40. szint körül kér venni meg rohadt drága (drakonida bőr volt talán), azon kívül egyszer sem voltam pénz szűkében. A rúnamágia drága, abba bele lehet ölni pénzt csak épp kb. nincs sok jelentősége.
Egy fokkal itt jobban volt szerepe a pénznek mint általában, de akkora jelentősége szerintem itt sem volt. A rúnamágiával akartak ellensúlyozni, csak közben meg alig kapsz érte valamit.
9083 levél
Válasz 17.07.28. 11:28 #1360
davkar9
Egy kis "csalás"; witcher3map. Elsősorban újrázáshoz ajánlanám (elsőre mindenki szépen fedezzen fel magának mindent), mi, merre, mekkora szinten. Ez alapján talán jobban be lehet lőni a fejlődést, kevesebb szürkébe futhatunk így bele, legalábbis a térkép pucolásakor.
Simple. Eternal. Beige.
12946 levél
Válasz 17.07.16. 15:51 #1359
McCl@ne
Az a Hearts of Stone-hoz tartozó terület, 30-32+ szintekkel, szóval még nagyon messze vagy tőle. Jó tanács most, hogy már a Blood & Wine-t nyomom: a világ minden pénze sem lesz elég a teljességhez, úgyhogy gyűjtögess és adj el mindent, amit csak bírsz.
Respect is not given. It's taken.
3874 levél
Válasz 17.07.16. 15:45 #1358
Juraviel.Ihuan.Bedvin
Elnéztem tizennyolcas szinten az Oxenfurt-tól keletre lévő erdősségekbe. A vadkanoknak kérdőjeles szintjük van, de még a nekkereknek a meg a renegát lovagoknak is. A vaddesznyók két bökéssel kivégeznek.

Nyilván még egy darabig nem kell arra menni.
266 levél
Válasz 17.06.30. 10:53 #1357
Trufa
Nehéz megmondani, mert azt a küldetést vagy 4 másikkal kapod. Ettől függően 15-20 óra simán. SPOILER
Utána még kóborolni kell Philippával, meglátogatni Avallach bunkerjét, Cirit kísérni (ha akarod, de a jobb befejezéshez érdemes), stb., aztán valamikor jön a nagy csata, plusz még az epilógus.

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.