Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» Far Cry Primal - első tapasztalatok [hozzászólások]

Kapcsolódó tartalom: Far Cry Primal - első tapasztalatok
Első benyomásaink az Ubisoft egyik legsikeresebb sorozatának talán minden eddiginél egzotikusabb epizódjáról.

Far Cry Primal

Far Cry Primal
A legutóbbi Far Cry Primal cikkek, hírek
1018 levél
Válasz 16.02.22. 20:33 #10
Sityi
Azért vagyunk ennyien, hogy a magunk "szakterületére" koncentráljunk. A Far Cry engem például hidegen hagy, de ezt a cikket speciel elolvastam, hogy lássam, milyen is ősemberként nyomulni egy játékban - avagy mi változott a Prehistorik 2 óta!
(Jó volna, ha minden hírt és cikket át tudnék nyálazni, minden videót megnézni, de sajna az elmúlt kb. egy évben örülök, ha a saját "szakterületemre" tudok koncentrálni. Dolgozok rajta, hogy ez változzon, illetve a kislányom is közben csak növekszik... )
32233 levél
Válasz 16.02.22. 19:34 #9
szbszig
Nem tudtam. Mármint azt gondoltam, hogy nem ő teszteli a játékot, de azt hittem, az oldalon megjelenő cikkeket és videókat azért mindenki átfutja nagyjából. Főleg az ilyen legfontosabb, AAA-címeknél.

Amúgy no offence, de a magyarhoz a játékban szereplő nyelvnek pont semmi köze. A játékban ugye az indoeurópai alapnyelvet (proto-Indo-European, PIE) beszéli mindenki, amely tudományos körökben ma már általánosan elfogadott feltételezés szerint az indoeurópai nyelvcsaládba tartozó összes mai nyelv közös őse lehetett egykor. Mi meg ilyen különcök vagyunk ugye, hogy nem az indoeurópai, hanem a finnugor nyelvcsaládba tartozunk, szóval az embereknek pont abba a 2-3 %-ba, akik nem a PIE-ből kialakult nyelvek valamelyikét beszélik ma Európában. A tigris persze tigris, de ez egy perzsa eredetű szó, majd görög és latin közvetítéssel jutott el hozzánk. Amely nyelvek mindegyike indoeurópai. Mi csak átvettük néhány száz éve.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
16331 levél
Válasz 16.02.22. 19:32 #8
ufodani
Sz/oros völgy viszont létezik. Talán erről.
Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. (Woody Allen)
3080 levél
Válasz 16.02.22. 18:57 #7
gregmerch
Sityinek miért kellene? Nem ő teszteli .
Én pedig ugye még egyelőre csak egy "First impressions" jellegű cikket írtam, amit nem akartam bő lére ereszteni.

A tigris mindenesetre tigris wenjául is .
i7-6850K, Gigabyte X99-Ultra Gaming G1, 2x32GB DDR4/2400, Gigabyte GTX 1080 8GB GDDR5X 2xSLI; i7-4790, Asus Maximus VI Gene, 2x8GB DDR3/1600, Asus Strix GTX 1070 8GB GDDR5; XB, PS, ND, MOB
32233 levél
Válasz 16.02.22. 18:47 #6
szbszig
Az Oros név nyilván kitalált. De valóban a korabeli Közép-Európáról, nagyjából a mai Erdély–Kárpátalja–Felvidék-félholdról lett mintázva. Viszont nektek nem kell hivatalból végigolvasni meg végignézni a kipostolt játékhíreket és -videókat? Ott van benne a térkép a legutóbbi cikkben szereplő videó elején.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
1018 levél
Válasz 16.02.22. 18:37 #5
Sityi
Közép-Európa? Oros-völgy? Csak nem kis hazánk a helyszín? (Bár erről a völgyről nem hallottam, de ez minősítsen engem)
32233 levél
Válasz 16.02.22. 17:51 #4
szbszig
Én az első Far Cryjal játszottam. De az még teljesen más volt, mint ezek a maiak.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
141 levél
Válasz 16.02.22. 17:28 #3
Artyom
Ezek az árkád jellegű túlélőjátékok már nem hoznak lázba (sokat The Long Darkoztam ), egyszerűen minden élőlénynek megvan a helye és csak oda kell menni és lelövöldözni, nincs kihívás a megölésükben, és semmi random váratlan esemény, amitől az egész kiszámíthatóvá, könnyűvé válik. Emellett nem kell küzdeni a létezésért, mert se éhezés, se szomjazás, se semmi.

Tudom hogy más kategória, de azért a The long darkban úgy merészkedik ki az ember a vadonba, hogy reális esélye van, hogy nem jön vissza élve. Egyrészt ott a farkasok elkóborolnak a szorosan vett vadászterületüktől, elég nagy területen össze lehet futni velük, és nem lehet előlük elfutni, el kell ijeszteni, csalogatni, vagy ha nincs felszerelés akkor véres harc következik és nem lehet olcsón kijönni belőle. Tehát eleve az ember nagyon óvatosan mozog, hogy előbb lássa meg a farkast, mint az őt. Ezen kívül bármikor jöhet egy nagyobb köd, vihar, ami együttesen simán végzetes lehet, pláne annak aki nem ismeri a környéket. Volt olyan hogy -20 fokban futottam az erdőben egy irányba, totál ködben, semmilyen menedéket nem találtam, fújt a szél ami lehetetlenné tette a tűzgyújtást, egy-egy fa tövében próbáltam tüzet csiholni a vihar átellenes oldalán, 1-2 órákat pihenni és melegedni, hogy visszajöjjön az életerőm, de a vihar mindig változtatta az irányát így folyton elaludt a tűz és arra ébredtem, hogy mindjárt megfagyok, volt hogy 12 órán keresztül totál viharban harcoltam az erdőben hogy ne gyilkoljon meg a hideg-éhség-szomjúság kombo, míg végül kénytelen voltam feladni, csak szaladtam az erdőben egyre kimerültebben míg végül leültem egy fa tövébe és vártam a halált. Na ezt az élményt kellene visszaadnia egy tisztességes, túlélésre építő játéknak szerintem. Ehhez képest mondjuk kapunk egy Tomb Raidert, amiben ki van hangsúlyozva, hogy mennyi mindent kell tennie Larának a túlélésért, aztán a játékban meg annyi lesz belőle, hogy egy 30 négyzetméteres területen kell lövöldözni szarvasra meg nyuszira.

Kipanaszkodtam magam.
3464 levél
Válasz 16.02.22. 16:54 #2
Sucee
Akkor azon kisebbséghez tartozol, akinek ez új élmény lehetne egészében, így szerintem megéri tenni vele egy próbát. Ha esetleg nem egyértelmű, arra célzok, hogy ez alapjaiban megint a Far Cry 3 más környezetben, így sokan vagyunk, akit már képtelenség ezzel lázba hozni. (Még a negyedik részre sem szántam rá magam, pedig season pass meg minden bánat megvan hozzá, de egyszerűen meguntam a kezdés után egyből.)
Viszont elsőre nagyon jól működött, FC3 szerintem zseniális, nálam szerintem ezért is fújt ki hamar a negyedik, mert a harmadik részt háromszor is végigjátszottam.
571 levél
Válasz 16.02.22. 16:32 #1
Bomc.
Egyik Far Cry-jal se játszottam sose, de ez az ősemberes nagyon érdekesnek tűnik

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.