Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Beszélgetés a játékokról

»» Red Dead Redemption 2

11253 levél
Válasz 20.01.10. 09:29 #236
Lacko
Jó tipp volt, kösz! Ha már, akkor megkerestem idejekorán a dinamitos nyíl receptjét is.
Tudom, gameplay... de mindig röhögök, hogy recept kell ahhoz, hogy rákötözz egy dinamitot egy nyílvesszőre. Mert oké, hogy valami csodálatos gyógyszerhez szükség van receptre és ezt csak úgy józan paraszti ésszel nem lehet kitalálni... na de a dinamitos nyilvessző?

Azon is szoktam röhögni, hogy ugye a "snake oil" - legalábbis western-filmes tudásom alapján - az egy kamu gyógyszer: jó esetben csak víz, rossz esetben belehalsz. De biztosan nem igazi csodaszer. Na az RDR-ben tényleg csodaszer.
1800 levél
Válasz 20.01.08. 15:14 #235
jawsika
Én most másodjára csinálok szó szerint mindent. A herbal challengeben mi nincs meg? a Potent miracle tonic? Az elérhető egy helyen nyugaton, egy hegytetőn. Csak tipp.
Baldur is blessed with invulnerability to all threats, physical or magical.
11253 levél
Válasz 20.01.08. 12:38 #234
Lacko
A herbal challange-ben most én is odaértem, hogy kéne egy recept, ami még nem elérhető. De azon kívül igyekszem azért haladni a challangekben. Pl a huntert teljesen végigcsináltam és a kincskeresős is meglesz.
Annak idején én is meguntam az Overlookot, de most tudom mik lesznek az új táborok és ezért annyira nem sietek továbblépni. Még a kettes fejezet elején vagyok. És élvezem. Mindig nekilódulok, hogy megyek tovább a sztoriból, de közbejön valami: mellékküldetés, kincskeresés... stb.
Pl teljesen végigtoltam a játékot és eddig nem vettem észre az eltűnt belga hercegnőt. Aztán olvastam, hogy abból végül nem lett küldetés, szóval csak van. Meg első végigjátszáskor elkerültem azt a házsártos nénit a 4 bandita fiával (Daltonok? ). Most viszont kinyírtam őket. Viszont a pincéjükben lévő puskát nem vettem fel. Sőt, kerülök minden puskát, amit nem kötelező felvenni. Mert így, hogy csak a kötelezxőket vettem fel (plusz Varmint és a pump-shotgun, ami járt a special edition-höz). Így is kezd túl sok puskám lenni.
1800 levél
Válasz 20.01.07. 10:47 #233
jawsika
Közben már túl vagyok rajta, hasonlóan jártam el. Én is az északi pontot jártam közben, de mást is csináltam, tehát nem farmoltam kizárólagosan. Most mentem át Act 3-ba, épp csak elkezdtem. Elakadtam a challengekben, gyakorlatilag mindegyik, amelyik kell, vagy megoldhatatlan jelenleg, vagy rengeteg meló lenne, és rá kell szánnom magam. Majd valamelyik este...

Most már nagyon unalmas volt Horseshoe Outlook, viszont amint eljöttünk, elkezdett hiányozni. A camp upgradek mind készen vannak, a satchelek is, illetve megvettem már rég mindent, így a vadászat szinte kizárólag a Trapper equipmentek miatt "kell" már csak. Szórakoztató így, lassan játszani, viszont az is igaz, hogy a sztori miatt blokkolt tartalmak miatt célszerűbb lett volna elmenni előbb Act 4-ig, és akkor nekiállni a dolgoknak.
Baldur is blessed with invulnerability to all threats, physical or magical.
11253 levél
Válasz 20.01.07. 10:05 #232
Lacko
Közben én már másodszor is megcsináltam az 5 cougart. Sőt a teljes hunter challanget kipörgettem.
Az lett a megoldás, hogy egyszer oda mentem nyugatra. Addig lovagoltam le-föl a területen, amig megjelent egy cougar. Azt arcba lőttem. Aztán átmentem keletre a legészakibb részhez (ahol majd a Tesla imitátor szerb tudós kisérletezik) és ott a folyónál van a másik cougar respawn point. Ott is lenyilaztam egyet, aztán vissza nyugatra... persze 2-3 nap is eltelt a kettő között, mert ennyi azért kell a biztos respawn-hoz (elvben elég 1 nap, de az mindig kevés volt a gyakorlatban).
11253 levél
Válasz 19.12.29. 17:31 #231
Lacko
Legnyugatibb rész, ahol a térkép szélén van egy szörmekersekedő. Ott kell az úton fel-alá nyargalászni. Ha meglősz egyet (vagy megöl) akkor egy nap legalább kell a spawnhoz, szóval menj messzebb ettől a helytől, aludj egy napot és aztán gyere vissza.
A többi helyen még ennél is szarabbul spawnol (szinte soha - csak akkor, amikor már nem kell és nem is számítasz rá)

Advanced nyílvesző. Deadeye és piros X a fejére.

Ha nem perfect, akkor vagy visszatöltöd, vagy alszol egy napot (de jóval arrébb, hogy az ne zavarjon be)
1800 levél
Válasz 19.12.28. 22:29 #230
jawsika
Gyerekek, ez a cougar hunt ez mi??? Ezt hogyan? Az egy dolog, hogy nem spawnol, de ha meg igen, akkor lehetetlen lenne íjjal lelőni... És kéne még egy perfect pelt valahogyan. Full esélytelen. Any advice?
Baldur is blessed with invulnerability to all threats, physical or magical.
11253 levél
Válasz 19.12.16. 10:39 #229
Lacko
SPOILER
Nem tudok vitatkozni az érveiddel, mert tök igaz. Tehát akkor arra módosítom a véleményem, hogy ambivalensek az érzéseim az 5. fejezettel kapcsolatban. Azt én is írtam, hogy jó volt, hogy deadeye nélkül kellett harcolni - vagy legalábbis érdekes, újszerű élmény volt.
Az is igaz, hogy tud üdítő lenni ha egy rész elüt a többitől, de ezt én azért nem éreztem jónak, mert kalózos játékból kismillió van, de (elég meglepő módon) vadnyugati meg egy sem. (A Call of Juarez az egyetlen, ami talán ez a kategória, de ez is fényévekkel le van maradva az RDR mögött és nem csak azért, mert régebbi. A grafika tökre nem érdekel, lehetne csúnya is, csak adja vissza egy western film hangulatát - amire a CoJ csak részben képes és azt is csak a második része tudja, mert az első és a harmadik felejtős. Más játék meg nincs.) Szóval nem zavart volna ha végig vadnyugat van.
33366 levél
Válasz 19.12.16. 10:27 #228
Creativ3Form
SPOILER
Fura, hogy ezt írod, mert sztem kimondottan jó lett ez az 5. fejezet, mégpedig pont azért, mert eltért az addigi, megszokott, "kényelmes" játékmenettől, és valami más volt. Plusz ott nem is lett volna értelme a szokásos dolgainkat csinálni, pont ez volt a lényeg, hogy kiszakadtunk a megszokott környezetünkből és egy olyan területen, egy olyan szituációban kellett helyt állnunk, ami felett nincs hatalmunk. Én imádtam annó főleg, hogy kb. a semmiből jött, nem lehetett látni előre.
Az lenne a világon a legnagyobb business, ha mindenkit megvennék annyiért amennyit ér, és eladnám annyiért amennyit hisz magáról!
11253 levél
Válasz 19.12.16. 07:56 #227
Lacko
5. fejezet

SPOILER
Elértem a 6. fejezethez, de sajnos ez nem rajtam múlt: kb az egész 5. fejezet egybeérő (megszakíthatatlan) küldetések sorozata. És ez nem nagyon tetszett, hogy közben nem lehet lovagolni, meg vadászni, meg pihenni, feltöltődni, kraftolni...
Onnantól, hogy elindultunk Saint Danise-be bankot rabolni, egészen addig, hogy rátalálunk a csapatra a mocsárban, egybe volt.
Oké a szigeten volt két küldetés ami között lehetett menteni, de ennyi. Több megállási pont nem volt. És ott se nagyon lehetett semmit sem csinálni.
Az mondjuk jó volt, hogy minden amim addig volt: menő fegyverek, kaják, tonikok, mind eltűntek és lepukkant dead-eye-jal kellett harcolni, ami kb azonnal elfogyott. Így - az első fejezetet leszámítva - először harcoltam deadeye nélkül (ráadásul egy rohadt lassan felhúzható puskával...) Érdekes élmény volt.

Az egész 5. fejezet nagyon emlékeztetett az AC Blackflag-re. Nem csak a nyilvánvaló miatt (karibi sziget), hanem a Blackflag is teljesen kilóg az AC játékok közül. Így ez a fejezet se nagyon klappol a vadnyugati történetbe.


De túl vagyok rajta, kezdem a 6. fejezetet. Megkeresem majd pl a veteránt...
4376 levél
Válasz 19.12.13. 18:59 #226
Juraviel.Ihuan.Bedvin
Jogos a megjegyzésed a "fütyiségről".

Egy páran biztos felb@sszák majd magukat rajta, hogy a Red Dead Redemption 2 egy hete jelent meg, de már 20% kedvezménnyel kapható az alapjáték, 59,99-ről 47,99-re lenyomva az árát, a Special Edition meg 25%-osan 56,24 euró 74,99 euróról lehúzva, és ebben plusz küldetések is vannak.

Egy páran biztos idegesek, hogy megvették 75 euróért egy hete, most meg olcsóbban vehetik meg, mint az alapjáték eredeti ára... Ez mondjuk durva a Steamben, nem az első alkalom. Nem is értem őket, ez miért jó nekik.
33366 levél
Válasz 19.12.13. 18:14 #225
Creativ3Form
'szák meg! Nekem amúgy összesen 117 GB-t rakott fel a Rockstar Launcher.
Az lenne a világon a legnagyobb business, ha mindenkit megvennék annyiért amennyit ér, és eladnám annyiért amennyit hisz magáról!
10068 levél
Válasz 19.12.13. 17:35 #224
davkar9
Crea, hiányoltad a Steam akciót: holnapig alapárért vihető a special. Bár kicsit fütyiség egy héttel a megjelenés után benyomni egy 25%os leárazást, ennyi erővel nyithattak volna ezzel is...

Célját elérte mondjuk, erősen gondolkodom rajta. A gépigény 150 gigáján túl még mennyit kér?
Simple. Eternal. Beige.
11253 levél
Válasz 19.12.12. 12:21 #223
Lacko
Q-t. De nekem valahogy nem áll rá a kezem. Szoktam taggelni, de csak extrém esetben. Kifejlesztettem (na jó láttam YT-on is) ezt a módszert, ami baromi sok ellenség megölésére elég egyetlen deadeye töltéssel és nem kell hozzá taggelés. (hogy csak arra használom a deadeye-t, mint Max Payne-ben a bullettimeot: lelassítani az időt)
Persze ezt most is csinálhatom, csak rossz érzés, hogy amíg felhúzza a fegyvert, az alatt is fogy a deadeye.
Ráadásul volt valami perkem, hogy ha 3 sec-nél rövidebb ideig vagyok deadeye-ban, akkor szinte nem fogyott semmit. Így - ilyen 3 sec-es szakaszokban - le tudtam vadászni egész hadsereget.
Persze muszáj lesz ebbe is belejönni, csak az a fura, hogy ahelyett, hogy a dead-eye level lépés segítene, nekem minden alkalommal egyre bénább lesz.

Ráadásul most épp nem harcolok (túl vagyok azon, amikor ránkrontott egy ODriscoll hadsereg, meg amikor a villamosról kellett lőni a rendőrök hadát... Most épp flamingókra kell vadászni Algernon-nak, ami inkább röhejes. De meglepett, hogy az új deadeye miatt már 5 db lelövése is leapasztotta nem csak a deadye-t, de a deadeye core-t is.
1800 levél
Válasz 19.12.12. 11:11 #222
jawsika
Ő... értelek asszem.Nem tudom ez itt PC-n milyen, még azt se tom elképzelni, mit kell nyomni a taggeléshez.
Baldur is blessed with invulnerability to all threats, physical or magical.
11253 levél
Válasz 19.12.12. 09:56 #221
Lacko
Mikor már kezdtem megszokni, hogy Dead Eye-ban nem magától jelöli a célt és nekem meg közben nem sikerül a másik gombot nyomogatni... akkor bejön egy új szint, amikor már ki se kapcsol a deadeye lövés után.
Pedig tök jól kidolgoztam ezt a rendszert, hogy nagyjából kinézem a csávót, deadeye, fejlövés, deadeye automatán kikapcs, fegyver felhúz, kinézem a következőt és újra dead eye. Ezzel a módszerrel 40 ODriscolt szedtem le anélkül, hogy elfogyott volna a deadeye. Most azonban lövök, nem lép ki a deadeye-ból, hanem iszonyat lassan felhúzza a fegyvert, közben félig lemerül a deadeye és akkor rálőhetek nagy nehezen a következő emberre.
5 nyamvadt flamingó levadászása lenullázta még a deadeye-core-t is. valahogy meg kell tanulnom lövés után villám gyorsan kikapcsolni a deadeye-t. De akkor sem fogom tudni olyan gyorsan, mint az automata. Azt hiszem a harcok több tonicot igényelnek majd mint eddig.
16863 levél
Válasz 19.12.11. 13:27 #220
ufodani
spoilerhez spoiler
SPOILER
Olyat nem láttam, viszont pl van PS4-ből mentés átvitel. Már ha van értelme
Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. (Woody Allen)
11253 levél
Válasz 19.12.11. 13:12 #219
Lacko
Tegnap csináltam pár mellék küldit (fehér). Befejeztem az Oh Brother-t. Poénos vége lett, de azért picit többet vártam. Tovább vittem a RC hajós szerb tudóst (villámokra vadásztam, miközben egyik ujjam a ravaszon, mert folyamatosan vonyítottak a farkasok). És belefutottam egy franciába a füvészkertben, hogy hozzak neki orchideákat. Ennek utána olvastam és elvben akkor kellett volna megjelennie a küldetésnek, ha megmentem az életét a digó báljában, de ott nem is találkoztam vele sajnos.

A múltkor már panaszkodtam, hogy nemcsak a puskákkal zavaros a weapon wheel, de a ruhákkal is. Van három nyeregben tárolt ruhám: egy téli a hidegbe, egy vacak a rablásokhoz és az amit hordok. De minden alkalommal, ha átváltok rablásra és akció után (tisztes távolságban) visszaváltanék a rendes öltözetemre, akkor már nem lehet. Csak a télit, vagy a rablós ruhát választhatom. Ilyenkor el kell mennem egy szállodába és a rendes öltözetemet ÚJRA be kell pakolni a nyeregből.

Most is hülyeségnek tartom, de kezd összeállni, hogy mi is történik. Szóval valamiért, a rendes ruhám neki különlegesen kiemelt. És amikor átváltok rabló ruhára, akkor utána még gyorsan vissza tudok váltani a rendesre. De ha pl a rabló ruhámban a fejemre húzok egy álarcot, azzal "megváltoztatom" a vacak ruhám, ami azt jelenti, hogy egy új outfit jön létre, ami azonnal kidobja az egyik tároltat a nyeregből (és mivel a rendes ruhám kiemelt, ezért mindig azt dobja ki, nem a télit vagy az eredeti vacakot).
1800 levél
Válasz 19.12.10. 10:04 #218
jawsika
Modra gondoltam. PC masterrace ugye.
Baldur is blessed with invulnerability to all threats, physical or magical.
11253 levél
Válasz 19.12.10. 09:52 #217
Lacko
Vannak felvehető fegyverek is. Pl a redneckek földjén van egy rare rusty shotgun, amit sajnos felvettem, pedig nem lett volna kötelező, csak láttam a térképen, hogy rare item és ezért inkább felvettem. Ha majd újra játszom, akkor ezt nem veszem fel. Ugyan így van ez a duble action revolver (az egyik faházban van az ágy alatti fémdobozban). na azt se venném fel, mert sosem használom. Ráadásul egy glitch miatt azt végtelen mennyiségben lehet felvenni és sajnos én kétszer is felvettem, így duplán van meg.
Az igaz, hogy pisztolyoknál ez a gond sokkal kevésbé idegesítő, mert ott nagyon ritkán reseteli le a játék, amit kiválasztok (gondolom valamelyik cutscene miatt restelte egyszer). De a puskák folyamatosan kiüresednek és mindig újra kell keresgélni. Kösz a gyorsbillentyű tippet.
Nálam az egyik mindig a Lancester, a másik meg változó: nyíl, Varmint, távcsöves.... és legendary-ra mindig slug-os pump shotgunnal megyek.
11253 levél
Válasz 19.12.10. 09:47 #216
Lacko
Spoiler:

SPOILER
Ezt te kérdezed? Hát te végignyomtad PS-en... Én PC-n játszom vele először és még csak a 4. fejezetnél járok.
De úgy tudom, hogy nem lehet átjutni. Láttam videót, hogy valaki izomból átlovagol Blackwater megyén, elkerüli a fejvadászokat. Úgy néz ki, hogy simán átérne. És amint átlépi a határt, a semmiből egy láthatatlan ember egy lövéssel megöli. Azaz beraktak a készítők egy biztonsági zárat, hogy senki ne mehessen át korábban.
Az a vicces ebben, hogy én az Arma küldetéseimben szoktam ilyet berakni, de közben az az érzésem, hogy "húúú de gagyi megoldás". Sosem gondoltam volna, hogy a rockstar is ennyire gagyin oldja ezt meg.
1800 levél
Válasz 19.12.10. 09:46 #215
jawsika
Weapon wheelre visszatérve, értem a gondod. Én úgy vagyok ezzel, hogy mikor belépek, beállítom a Lancestert meg a Springfieldet. Ezt ilyen gyorsklikkeléssel csinálom, a Lancester 2, a Springfield meg megint 2 ugye (hisz az egyik már ki lett választva). Az esetek 90-95%ban ez a két fegyó mindenre megoldás. Kivétel kábé kizárólag a small game.

Viszont az itemek, amiket fel lehet szedni nem azon a wheelen vannak. Ezért nem értelek. A felvehető fegyók kábé mind kések. Az itemek meg kalapok meg emás fejfedők,a zok nem a fegyók helyén vannak. A párbajhősöktől felvehető pisztolyok meg egész jók, és amúgy sem akarom semmiképp misselni őket.
Baldur is blessed with invulnerability to all threats, physical or magical.
1800 levél
Válasz 19.12.10. 09:35 #214
jawsika
Legendary animal hunt mondjuk iszonyat fun. Tényleg, ritka játék az ilyen, talán a Witcher 3 volt utoljára, ahol elvagy órákat csak azzal, hogy brangolsz.

Köszi a segítséget, akkor a satchelcraftolásra ráfekszek.

Itemeket miért szedem fel? Nem is tudom értelmezni a kérdést.

Ezt a lovas dolgot nem fogom megpróbálni, too much effort, inkább az lett volna jó, ha lehetne szekered (legalább lopott). Amibe tudnád dobálni a dolgokat.

Még egy dolog, de ezt inkább spoilerbe teszem. Nem sztorifordulatról van szó, meg semmi konkrétum, csak mégis...

SPOILER
A térkép elzárt délnyugati része ugye csak a fősztori vége után oldódik fel. Nem lehet ezt valami huncut kis PC moddal megoldani?
Baldur is blessed with invulnerability to all threats, physical or magical.
11253 levél
Válasz 19.12.10. 09:20 #213
Lacko
Kezdem a kérdéseddel: nem vész el. A ruhaváltásnál azt a szütyőt állítod be magadnak, ami tetszik, de attól még az összes craftolt szütyő hatása megmarad.

És ha már fent északon bóklásztál, akkor összeszedted a fenti PC exclusive trinketet?

Az itemeket miért szeded fel? Mondjuk van ott fent egy kalap az egyik vízesés mögött, amit azóta is hordok. De az összes többire úgy érzem, hogy felesleges: régi fejsze, indián tomahawk... Sőt, ha újrakezdem, nem fogom összeszedni a fegyvereket, (csak amiket a sztoriban kötelező), mert nagyon idegesít a sok puska, amit pörgetni kell a weapon wheelben.

Két perfect pelt... hát igen. Én egyszer lőttem egy perfect Bison-t és utána IRL hetekig nem találkoztam bisonnal, szóval úgy éreztem, hogy ritkaság. De utána jött az a mellékküldi, hogy az indiánnal lőjjek bisont. Az is perfect volt és sírtam, hogy az egyiket ki kell dobnom. (Akkor még nem tudtam, hogyha odaadom a szakácsnak, akkor ő nem adja el, hanem nála gyűlik.)
De azóta olvastam és tapasztaltam is a megoldást a problémádra: befogsz (vagy lopsz) egy másik lovat. Pettinggelsz vele egy kicsit, hogy 1-es bound legyen. Felteszed a hátára a második perfect peltet. Felülsz az igazi lovadra és füttyentessz a másodiknak, aki követni fog. Állítólag vannak akik ezzel a módszerrel négy lovat irányítanak egyszerre.

Engem nem zavart annyira a dumdum golyó craftolás. Hamar rájöttem a megfelelő ritmusra, amivel gyorsan lecraftoltam rengeteget. Inkább azon röhögtem, hogy mindkét világháborúban azonnal agyonlőtték azt, akinél ilyen bevágott lőszert találtak és ez súlyos megsértése volt a Genfi egyezménynek. De hát Arthur (Kelly hősei után szabadon: ) "nem vagyunk Genfben".
A hús sütés jobban zavar, mert az bazi lassú. Én már csak big meatet sütök thyssen (vagy mi a neve) fűvel, mert az a dead eye coret feltolja 4-es fortifyra. Ha evés előtt elrágok egy bagót, akkor mehetek nyugodtan, mert a deadeye-om irgalmatlan sokáig kitart.

Én még nem mennék tovább a helyedben. De persze rajtad áll. Én a második résznél voltam a legtovább. Szinte minden mellék dolgot az alatt csináltam meg. Mostanra meg már főleg csak a sztori maradt (igaz, pont tegnap még megöltem a legendary jávorszarvast).
1800 levél
Válasz 19.12.10. 08:50 #212
jawsika
Egy olyat hadd kérdezzek, hogy ha craftolok egy satchelt, és utána egy másikat, akkor az előző hatása elvész? Úgy értem, tegyük fel, hogy van egy materialos meg egy valuable-s táskám. Ha átveszem az egyiket a másik helyett, akkor a +valuable itemek elvesznek? Vagy a hatás megmarad attól függetlenül, hogy melyik táskát hordom?
Baldur is blessed with invulnerability to all threats, physical or magical.
1800 levél
Válasz 19.12.10. 08:46 #211
jawsika
Na, tegnap nem csináltam érdemben semmit, illetve annyi, hogy csak barangoltam meg vadásztam. Olyan hülye vagyok, hogy egyszerűen képtelen vagyok arra, hogy lemondjak egy perfect peltről, ezért tegnap kb 20 percen át gyalogoltam a vállamon egy pelttel, egy legendary pelttel meg a lovon a trapperig. Letettem és eladtam őket, elfordultam, szemben áll velem egy másik perfect elk. Na azt semi shotgunnal lőttem cafatokra, vagy három tár ment bele.

Fent északon barangoltam a hóban, felfedeztem, amit fel lehetett, meg igyekeztem felvenni a collectible cuccokat is. Most nem úgy tolom, mint PS-en, azaz most csekkolom pár dolgot neten, úgy mint Point Of Interest-ek, összeszedhető itemek meg fegyverek. Amit továbbra sem értek, hogy ha teljes ágynyugalomban belovagolok egy-egy legendary animal territoryra, akkor miért írja ki, hogy too much activity miatt nem spawnolt. Illetve most figyelek az ammo-ra is, bár sok értelme nincs olyan szempontból, hogy headshotra mindenki hal úgyis. Viszont ami őrjítő, hogy egyesével craftolja az ammot. Szerencsére van egy pont ideális méretű, formájú és súlyú tartóm, amit ráállítok az enterre és csekkolom a mobilom addig, amíg Arthurt lőszert gyárt.

Még mindig vacakolok, hogy továbbmenjek-e, de lassan eljutok oda, hogy jó lesz már átköltözni a Chapter 3-ba, mivel délre egyelőre nem igazán mentem, és szeretnék ott is barangolni, meg gyűjtögetni a pelteket.

De ott már mindenféleképpen muszáj leszek letolni a Bandit challengeket, hogy a Honort vissza tudjam tornázni.

A vadász challengeknél ott tartok, ahol anno PS-en elakadtam, hogy le kell lőni 5 cougart íjjal. Na ezzel lesznek gondok, de azt hiszem megoldható. Már ha csak abból indulok is ki, hogy a grizzlytámadás PS-en általában egyenlő volt a halálos ítélettel, pláne ha nem láttam, honnan jön a maci, most meg olyan headeket osztok a rám rontó medvéknek, hogy gyönyörű nézni. Nagyon komótosan haladok. Illetve annyi még a változás, hogy a fegyvereket ugyan upgradelem, de nem változtatok a kinézeten (fém, faanyag, gravírozások). Az elején tetszett ott, csináltam magamnak egy full fekete, meg egy full fehér pisztolyt, de aztán úgy jártam, mint egy játékszenvedélyes, hogy minden fegyvert elkezdtem átszínezni és ilyen fekete-ezüst-arany fegyverekkel voltam tele, ami borzasztó búcsús lett a végére.

Mondjuk most, hogy gondolkodok, lehet, hogy egy fekete-ezüstfehér pisztolypárost cak be kéne rakni...
Baldur is blessed with invulnerability to all threats, physical or magical.
11253 levél
Válasz 19.12.09. 15:42 #210
Lacko
Oké. Az 5-ből 2 az elzárt területeken van. Szóval nekem megvan mind a 3, ami most (4. fejezet) elérhető.
1800 levél
Válasz 19.12.09. 12:07 #209
jawsika
Wow, ez teljesen kimaradt. Akkor megvan a mai első teendő.
Baldur is blessed with invulnerability to all threats, physical or magical.
11253 levél
Válasz 19.12.09. 11:05 #208
Lacko
Van négy ilyen talizmán (lehet, hogy nem PC exkluzív, csak a PC megjelenésre adták ki) de annyira újak, hogy a 4-ből eddig csak 3-at találtak meg az emberek.
Van egy a Rhodes-i táborhellyel szembeni szigeten. Van egy másik fent legészakibb ponton egy fagyott vízesésnél. És van egy a legkeletibb ponton (ahova normálisan el se mennél, mert semmi nincs ott) egy hajóroncsnál.

https://www.ign.com/wikis/red-dead-redemption-2/Talismans_and_Trinkets_Guide:_Legendary_Animal_Perks_from_the_Fence

Oh, most látom, hogy 5db van, nem is négy. Na akkor egyet még meg kell keresnem...
1800 levél
Válasz 19.12.09. 10:41 #207
jawsika
Minden PC excluziv talizmán (azokat csak össze kell szedni)

Mi? Miről beszélsz?
Baldur is blessed with invulnerability to all threats, physical or magical.
11253 levél
Válasz 19.12.09. 10:23 #206
Lacko
Ha majd egyszer valaha újrakezdem, akkor szerintem ez lesz a sorrend:

legendary szarvas --> trinket, hogy minden pelt jobb legyen
amennyi szütyőt csak birok kraftolok, hogy beférjenek a cuccok
Megszerezni a Lancester repeatert a Rhodes-i pedofiltól
Minden PC excluziv talizmán (azokat csak össze kell szedni)
Ami legendary állat elérhető --> trinketek és talizmánok
Fence küldetés, hogy kilockolja a Fence-t
Az első tábor melletti leégett városból aranyrúd + kincses térkép, ami ad még 6 aranyrudat. (ennyi pénz kb mindenre elég)

Utána vinném a sztorikat meg ökörködnék a challangekkel.

Ja, valamikor az elején még megcsinálnám a pisztolyhősök felkutatásából a disznópásztort, mert az ő stukkere picit jobb a worn cattleman-nál, de úgyis Lancestert használok, csak ha mégis kéne a pisztoly, akkor az eggyel jobb, mint a worn...
1800 levél
Válasz 19.12.09. 10:13 #205
jawsika
Jaj egy ilyet láttam én is! Az erdőben lovagolva lezuhant mellettem 2-3 szarvas meg egy birka. Meg egyszer volt egy ilyen még, hogy a szekér, így a hátán állt kb, és a ló meg kepesztett a levegőben. De ezeket el is felejtettem.
Baldur is blessed with invulnerability to all threats, physical or magical.
11253 levél
Válasz 19.12.09. 10:02 #204
Lacko
Nekem nem volt akkora pokol. Megjelenéskor elsőre nem indult el, de sima GeForce driver frissítés segített. Utána ment. Tudtam játszani. Igaz, rohadt idegesítő volt, hogy pár percenként 4-5 másodpercre lefagyott. Külön idegesítő volt, hogy ilyenkor nem a játék állt meg, hanem csak a grafika: azaz ha épp harc közben akadt meg, akkor az alatt az 5 másodperc alatt szarrá lőttek. Volt akkor is megoldás (a 4 cpu magból kettő kikapcsolása, de ez nálam nem segített, mert nekem 8 magos a procim és ha kikapcsoltam kettőt vagy négyet, akkor nekem szétfagyott a játék).
Proci állítgatáson kívül egyetlen egyszer fagyott csak szét a játék.
Szóval én már 130 órát beletoltam megjelenés óta és a hibák ellenére teljesen beszippantott. Nagyon meglepett, hogy a 6 éves PC-m nemcsak hogy viszi, de minden High-on van és gyönyörű a játék.
Amit Jaswika írt, hogy néha nagyon low a grafika, én ezt csak betöltés után a földön látom: ha nem füves a talaj, hanem sáros, az valahogy nagyon szarul néz ki. De amúgy minden gyönyörű.
Azért az igazsághoz tartozik, hogy azért nem pöcsölök úgy a grafikai beállításokkal, mint te, mert elején én is eltöltöttem vele egy fél órát, de kb minden patch átállítja az egészet (na ez idegesítő). Szóval most ha kijön egy patch, akkor csak végigszaladok és a low-kat visszarakom high-ra. De a többi beállítással már nem szarakodok.

Mostanában (4. fejezet, Saint Denise) van néha (különösen cutscene-ek alatt), hogy elég csúnyán elkezdi betölteni az épületeket. Pl látjuk, amit Arthur lát, erre a gép elkezdi mögé berántani a házakat (a semmiből megjelennek épületek). Vált a kamera és Arthurt mutatja: erre gyorsan elkezdi berántani a háttérben lévő házakat (a semmiből megint kinő pár épület).

Az utolsó meg inkább vicces: mindig látom a fórumokban meg vicces oldalakon a játékokból a glitcheket, de őszintén én ilyennel egész játékos életem során alig találkoztam. Oké, arma fizikája röhejes, de lebegő autók meg olyasmik, amiket GTA-ból szoktak posztolni, soha nem láttam. Az gondoltam, hogy a GTA biztos jól meg van írva, csak szar gépeken produkálja ezt. Na itt a RDR2-ben elég sokszor látok ilyet: lebeg a táborban egy csomó tárgy: tányérok, szekerek, ládák. Vagy megyek az úton, egyszercsak a semmiből elém hullik az égből egy komplett szekér: a két ló és a hajtó azonnal meghalnak a zuhanástól...
Értem, hogy hibás spawn, de miért ilyen közel spawnolnak a dolgok?
1800 levél
Válasz 19.12.09. 09:38 #203
jawsika
Én 21 óránál járok, ez alatt az idő alatt egy kifagyásom volt. Ott valami Rockstaros hibaüzenetet dobott fel, de megvallom, nem olvastam el, mivel épp amúgy is kilépés előtt voltam, és siettem. Illetve volt egy olyan bugom, hogy mikor mentem Micha campjébe a küldihez, akkor nem volt ott a fószer, és Arthur csak állt egy jó 10 másodpercig, aztán hirtelen belekerültünk a videó kábé közepébe, és egy jó darabig a két karakter a videó utáni lovaglós beszélgetésben egymással párhuzamosan beszélt. Ennyi hiba volt eddig.

Most olyan gondom van, hogy nem tudom mit kellene hamarabb csinálni, lassan végeznék a második fejezettel, de nem tudom, hogy menjek-e tovább a harmadikra, vagy csináljak inkább most challengeket meg Pearston-nak hordjam-e a bőröket. Nagy dilemma, first world problem tudom.

Hát az ilyen lovaglós meneküléseknél nem baba az egér, az igaz, de ilyenkor van Dead Eye time Igazából amit nehezen tudok elengedni, hogy az első végigjátszásomat anno úgy toltam, hogy nem nagyon barangoltam el abból az irányból, ahova a játék elvitt. Úgy értem, hogy pl Rhodesban akkor voltam először, mikor odavitt a quest, és Saint Denissel is majdnem így lettem. Azért majdnem, mert kiAFKoltam és fentmaradtam a vonaton. El sem hittem, mikor leszálltam, hogy ebben a játékban egy ilyen város van, villamossal, mindennel. Eszméletlen volt. Gyorsan félvakon ki is menekültem, aztán már csak a questtel mentem vissza.
Baldur is blessed with invulnerability to all threats, physical or magical.
33366 levél
Válasz 19.12.09. 08:17 #202
Creativ3Form
Na, egy laza 8 és fél órát beleöltem már, és nagyon jó érzés volt visszatérni ebbe a világba. A bill. kiosztást is megszoktam, szóval maradok ennél, nem állok vissza a PS4 kontrollerre. Egyedül a lovas üldözésekkel vegyített lövöldözésnél hiányzik a célzásrásegítés, de ott nagyon. Még csak egy ilyenben volt részem, de mint egy kezdő, úgy lövöldöztem ráadásul fának is rohantam a lóval. De a sima lövöldözéseknél viszont hatalmas plusz az egeres célzás. Buggal és kifagyással hála az égnek még nem találkoztam, de ezt betudom annak, hogy már bőven foltozták ezalatt az 1 hónap alatt. A grafikai beállításokkal az elején magam pöcsöltem, és amit kitudtam sajtolni, az egy 128 FPS maximum, 50 FPS minimum volt, ami teljesen meg is felelt volna. De aztán kíváncsiságból meglestem mit ajánl fel a GeForce Experiance, elfogadtam, és a minimum FPS-em más is felugrott 50-ről 62-re. Ahogy néztem, annyit csinált, hogy a TAA, FXAA stb. cuccokat kikapcsolta, a többit meg berakta ultra/high keverékére. Amikor saját magam állítottam be, és értem el a minimum 50 FPS-t, akkor mind a TAA, mind az FXAA be voltak kapcsolva. Szóval ha van ilyen experiance fent a gépeteken, érdemes lecsekkolni, mit ajánl fel. Másnál tapasztalat? jawiska, továbbra sincs gond a steames verzióval? Lacko? Te a kezdetek óta tolod PC-n, megjártad a poklot is úgymond, gondolom sokat javult az 1 hónap alatt. Vannak még vele gondjaid?
Az lenne a világon a legnagyobb business, ha mindenkit megvennék annyiért amennyit ér, és eladnám annyiért amennyit hisz magáról!
1285 levél
Válasz 19.12.07. 16:03 #201
PrOHax
Steam támogatja a PS4 kontrollert, ha esetleg nem állna rá a bill. + egér kombóra a kezed
You tell me exactly what you want, and I will very carefully explain to you why it cannot be!
33366 levél
Válasz 19.12.07. 09:12 #200
Creativ3Form
Na, király, jó látni, hogy azért nem mindenkinél vannak nagy gebaszok a Steames változattal sem.
Az lenne a világon a legnagyobb business, ha mindenkit megvennék annyiért amennyit ér, és eladnám annyiért amennyit hisz magáról!
1800 levél
Válasz 19.12.07. 08:30 #199
jawsika
Na, kicsit finomhangoltam a beállítást. Most jobb sokkal. Én mondjuk ezt máshogy látom, de szerintem a gépem a felelős. Nekem PS4en a távoli dolgok szebbek voltak. Van egy hegy, jellemzően az ÉNY-ÉK közti területek közti átjáróként használatos, most nincs előttem térkép, de a hegy tetején van az a jellegzetes kiégett tábor, az indiánnal mész oda egyszer, most spoiler nélkül hagyjuk ennyiben. Szóval van az a hegy, onnan szétnéztem. Amíg nem veszed elő a binoculart, addig meseszép, de a PS betöltötte nekem a távcsőnézés közben a távolabbi dolgokat is, a PC viszont nem. Tehát a nagy északi vasúti híd, AZ a híd, az ilyen négyzetrácsnak látszik. De kajakra, tehát ez nem költői túlzás.

Valszeg a négyéves gépem a ludas, de így is könyörgöm, mid-highon fut ez a tömör gyönyör.


Utóirat (nems zerencsés PS-t írni ): A Steamen mixed a review, de ahogy nézem crashek miatt, meg az értékelések 90%-a kínai. Nem is értem, nekem semmi, de komolyan semmi technikai gond nem jött elő, eddig 12 óra alatt (igen, Jézusom...) kétszer akadt meg fél-fél másodpercre. Literally.
Baldur is blessed with invulnerability to all threats, physical or magical.
33366 levél
Válasz 19.12.06. 22:57 #198
Creativ3Form
Na, ma este belekezdtem én is PC-n. PS4-en is gyönyörű volt, de azért itt jön ki igazából a varázslat ezen a téren. Kb. államat keresgélem. Viszont elég keményen szoknom kell majd a bill-es irányítást. A gombkiosztás botrányos helyenként még úgy is, hogy megpróbáltam valamilyen szinten kézenfekvővé varázsolni, de még így is van, hogy keresztbe kell nyúlkálnom, míg a kontrolleren ugye "egy helyen" volt minden. A célzás viszont sokkal jobb egérrel. Jó lesz újra átélni ezt az egészet.
Az lenne a világon a legnagyobb business, ha mindenkit megvennék annyiért amennyit ér, és eladnám annyiért amennyit hisz magáról!
1800 levél
Válasz 19.12.06. 21:00 #197
jawsika
Ami fura... hogy, hát nem is tudom hogyan mondjam, nem értek az ilyesmihez. Tehát vannak dolgok (néha a ruha, arcok, asztal, föld) ami indokolatlanul alacsony textúrával tölt be. Lehet fel se tűnne, ha nem toltam volna korábban, de nem tudom, hogy ezt a gépem számlájára írjam-e. Valakinek ilyesmi?
Baldur is blessed with invulnerability to all threats, physical or magical.
11253 levél
Válasz 19.12.06. 12:35 #196
Lacko
OK. Én is így tapasztaltam. De akkor nem az van, hogy én csinálok valamit rosszul és meg lehetne oldani, hogy mindig az ismétlő legyen a default puska... Hanem mindig ki kell keresni.
Emiatt érdekelt, hogy ki lehetne-e dobni a puskák felét, mert rohadtul nem használok duplacsövű shotgunt (csak a pump-ot), meg rare rusty... mittomén milyen puskát sem, csak kötelező volt felvenni a kandalló mellöl az egyik küldetésben. Emiatt benne van a wheelben.
Igen, stukkerekkel nincs gond. Az mindig fix.
Bár ott meg néha (nem tudom mikor és miért, de szerencsére nagyon ritkán) visszaáll az ammo az alap-lőszerre.
1800 levél
Válasz 19.12.06. 12:19 #195
jawsika
Hát, ott kényelmesebb sokkal, de az alap az ugyanez. Lenyomva tartasz valamit, és a stickkel mozogsz a wheelen, és gombbal oldalazol. De az, hogy a puskáknak pl mi a sorrendje, az adott. Emlékeim szerint ismétlők, bolt action, varmin, sniperek, shotik. Valahogy így. De mindig "nulláról" indulsz.

Én nem tudom, ha azt mondták, biztos van ilyen, de szerintem legalábbis nincs. Mondjuk én eleve az ismétlőkkel voltam jóban mindig. Pisztollyal ugye nincs gond, az övben van, de a nagyokkal igen, volt ilyen. Litchfield meg Springfield nekem a két favorit, de nyilván ez ízlés dolga.
Baldur is blessed with invulnerability to all threats, physical or magical.
11253 levél
Válasz 19.12.06. 09:44 #194
Lacko
A bill kiosztás tényleg borzalmas.

Viszont így, hogy te játszottál PS-en is: van különbség a weapon wheel használatában?
Mert engem eszméletlenül zavar, hogy a puskák mindig resetelődnek nyeregre és ha bármi van, ott kell hosszú másodpercekig keresgélni (főleg később, amikor már sok puskád van) a kedvencedet. A srácok meg itt azt mondták, hogy PS-en megjegyzi a fegyvered és csak előrántod.
1800 levél
Válasz 19.12.06. 09:08 #193
jawsika
Na... munkából. Mi ez a gombkiosztás? Te jó ég, ez eszméletlen. És ami a legfurább, hogy van olyan, hogy a gombkiosztás interakció közben megcserélődik. Nem teszem spoilerbe, mert tényleg a game legeleje. Szóval Jimmy Brookes üldözése után lóg a faszi a sziklafalról, és mondom felhúzom. Ott van, hogy F a kill. Mire befejezte a beszélgetést, már az R volt a kill, és F-fel lehetett segíteni. Ha nem csekkolom le még egyszer, mehet a reload.

Egyébként szuper, és gyönyörűen fut a bronzkori gépemen. ^^
Baldur is blessed with invulnerability to all threats, physical or magical.
11253 levél
Válasz 19.12.06. 06:26 #192
Lacko
1800 levél
Válasz 19.12.06. 01:02 #191
jawsika
Hogy lehet menteni??? Lehet velem van a baj, de nem tudok rájönni. Tudom, hogy PS-en lehetett, de nem találom a módját.

Aki ezt a gombkiosztást mondjuk kitalálta... Viszont az egérrel célzás isteni

Basszus le kell feküdnöm...
Baldur is blessed with invulnerability to all threats, physical or magical.
1800 levél
Válasz 19.12.05. 23:06 #190
jawsika
Nekem tökéletes. Kétszer akadt meg kb 2 mp-re, de az a gépem miatt lesz. Az a baj, holnap dolgoznom kell...
Baldur is blessed with invulnerability to all threats, physical or magical.
10068 levél
Válasz 19.12.05. 22:25 #189
davkar9
Működik? Átpörgetve az steames értékeléseket és a fórumokat úgy látszik a r* launcheres baszakodás (crash, nem indul, hasonlók) jött elő megint.
Simple. Eternal. Beige.
3040 levél
Válasz 19.12.05. 20:37 #188
RAI*DEN
Én sajnáltam rá a lóvét. Meg minek, hogyha a veterán lova kurva jó?
1800 levél
Válasz 19.12.05. 17:53 #187
jawsika
Hát ha akkor nem tudsz jót venni, akkor sose. Virágnyelven hagytam, mert lusta vagyok spoiler-tagelni, de asszem érted.
Baldur is blessed with invulnerability to all threats, physical or magical.

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.