Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Beszélgetés a játékokról

»» Red Dead Redemption 2

4421 levél
Válasz 20.03.27. 15:49 #278
Juraviel.Ihuan.Bedvin
Negyedik fejezet eleje

SPOILER
Amikor a negyedik fejezet elején megmented a kis Jacket, és hazatérve óriási ünnepség kerekedik, az érzelmileg is olyan erős és ütős jelenet, úgy áradt belőle hitelesség, hogy ez az életszagúság nagyon ritka a játékiparban. Az egész ünnepség, ahogy meg volt rendezve, hogy vannak, akik oldalt állnak inkább, ahogy később elvonul Abigail és John megbeszélni a kapcsolatukat... Elképesztő, lehengerlő, letaglózó!


Mark Johnson története

SPOILER
Eddig csak pár fejvadász küldetést csináltam meg, és egyiknél sem éreztem azt, hogy el kellene engednem. Amikor elmondja, hogy megváltozott és mindenki érdemel egy másik esélyt, és mivel lényegében Arthur is hasonló életet él, mondtam, akkor kimentem a seriff irodából. Sajnos így nem lehetett, de egy kis csalással utána néztem YouTube-on, hogy az akasztáskor meg lehet menteni.

Akkor azt mondja, nem ért engem, de megbocsájt.

Ami még "érdekes", hogy volt, aki kipróbálta, hogy lelövi a feleségét, akkor más a párbeszéd, próbálja elmondani a seriffnek, hogy te is könyörtelen gyilkos vagy, hogy bár rabolt és ölt, ilyen hidegvérrel sosem. Arthur lényegében azt mondja a seriffnek, hogy tudja, hogy megy ez a fejvadászat, megesik olykor az ilyen. Ha ekkor is megmented az akasztástól, nem fordul ellened, nem változik a narratíva, ugyanazt mondja.

Én bele sem gondoltam, hogy ilyen lehetőség is lehet, hogy fejbe lövöm a feleségét, nem jutott eszembe, de az dicséretes, hogy a Rockstar viszont igen.


Zseniális, nekem teszik, hogy bár nem lett klasszikus dialógus alapú szerepjáték, de azért egy kicsit elmentek ebbe az irányba, némelyik küldetésnél van döntési, apróbb válaszadási lehetőséged, hogy árnyald az irányított karaktert.
1883 levél
Válasz 20.02.25. 20:10 #277
jawsika
Én úgy tudom, hogy ő akkor jelenik meg, ha megtalálod az elpusztított/leégetett indián falut. És ő mesél arról, hogy ő ott volt akkor és mi történt. De aki jobban vágja, mondja.
Baldur is blessed with invulnerability to all threats, physical or magical.
11285 levél
Válasz 20.02.25. 13:24 #276
Lacko
Komolyan? Rohadt jó!!! Nagyon röhögtem.
13268 levél
Válasz 20.02.25. 13:20 #275
McCl@ne
Dehogy bug, pont ez volt benne a poén. Hogy várnád, és elájul, illetve igen, meg is hal, valószínűleg halálra itta magát. Egyértelműen látszik, hogy megkoreografált jelenet, 100%, hogy nem programhiba.
Respect is not given. It's taken.
11285 levél
Válasz 20.02.25. 08:47 #274
Lacko
Ja, bocs! Oké. Az tök másik. Nekem ő csak a 6. fejezetben jött és a térkép másik végén. Én meg annyira Valentine-ra koncentráltam. Ott csak az útbaigazítós részeggel találkoztam. Illetve pár olyannal, aki csak részeg volt és amikor ráköszönök, akkor Arthur azt mondja nekik, hogy "Oh-oh mister!" kicsit gúnyosan.

Tegnap én is beugrottam Valentine-ba és amikor a kocsmába léptem nekem jött egy kötekedő. Nagyon sokszor nekem jönnek ott kötekedők, de mivel nem akarok bounty-t a fejemre, ezért még SOHA nem álltam bele, hanem mentem tovább. De most olyanom volt, hogy akár bounty, ezzel megverekszem. Ki is hívott az utcára. Állunk egymással szemben mint a westernekben. Várom, hogy belassuljon a kép és nyomnom kelljen a gombot. De semmi. Egyszercsak a muki összeesik és meghal. Gondolom bug, de nagyon röhögtem mert tényleg olyan volt, mintha a feszült pillanattól szívrohamot kapott volna.
4421 levél
Válasz 20.02.24. 22:02 #273
Juraviel.Ihuan.Bedvin
Hmmm... az a részeg, akivel találkoztam nem kért útbaigazítást, hanem kint ült a pusztában egy széken a tűz mellett és egy italért cserébe elmesélte az élete nyomorúságát. Gondoltam oké, ennyiért meghallgatom, leültem mellé a másik székre, meghallgattam, de meghalt. Ő volt az.
11285 levél
Válasz 20.02.24. 20:45 #272
Lacko
A special lure fontos. Nekem volt. De úgy sem.
Most viszont jawsika tanácsára kinéztem hogy pontosan hova kell állni és így kb 7 másodperc alatt megvolt a legendary.
Már el is postáztam.

A börtönszigetes is azonnal megvolt annak idején. Csónakkal mentem. Nem szálltam partra, de közel eveztem, be a piros zónába. Nem zavart senki. Őrök sehol. Simán megvolt a legendary.

Csak Tilly nem akar mejelenni ahol kéne neki.
16954 levél
Válasz 20.02.24. 18:45 #271
ufodani
Valszeg meg van a 'hiba. Nincs Special River Lure-om. Viszont Lagrasban a mocsár szélén a csaliboltban sincs, csak sima River Lure.
Mindegy.
Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. (Woody Allen)
1883 levél
Válasz 20.02.24. 18:12 #270
jawsika
Hihetetlenek a sztorijaitok. Egyetlen egy hal van, ami max 5-6- catchből nem lett meg valamelyik végigjátszásban, ez a börtönszgeten lévő. De szerintem ott is az volt a baj, hogy nagyon távol voltam, mert nem mertem beljebb evezni. Ilyen, hogy órákig (!) próbálkozni, hát nem is értem.
Baldur is blessed with invulnerability to all threats, physical or magical.
5399 levél
Válasz 20.02.24. 17:36 #269
Skorpio90
Két hónap kihagyás után pár napja megint nekiestem a játéknak. A 4. fejezet környékén maradt félbe, mert túltoltam a a melléktevékenységeket, amik ráadásul nem is sikerültek, ez nagyon elvette a kedvemet. (Napokig próbáltam vadászni egy-egy állatra, és baszott jönni, bárhogy is próbálkoztam.) Most viszont a sztorit csinálom, és nagyon élvezetes, el is jutottam a 6. fejezetig. Nagyon tetszett a mocsárban lévő két küldetés, amikor szügyig kell gázolni a vízben, az aligátortól rettegve, nagyon jó volt ez a horroros beütés. Guarma is tetszett, de nem értem, minek kellett elspoilerezni az egyik előzetesben.
Die Hard 13 - Az élet most aztán már k*rva drága!
16954 levél
Válasz 20.02.24. 17:25 #268
ufodani
Úgy fél órája felmentem a vízeséshez, mondom gyorsan kifogom előled a nagy dögöt , de nekem is csak pl 4db ~6.5kilóst sikerült a River Lure-ral, de a L-t nem. Direkt nem dobtam vissza egyiket sem, hátha elfogynak... .
Nagyon rutin már a peca, ugye ha fent csapkod akkor engedni kell, ha a víz alatt húz akkor tekerhetem én is ezerrel. Adok magamnak még max fél órát aztán ennyi lesz.
Próbáltam minden napszakban az éjszakát is beleértve.
Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. (Woody Allen)
11285 levél
Válasz 20.02.24. 09:45 #267
Lacko
Én is így voltam ott fent északon. Próbáltam mindent. Nekem mondjuk volt kapás és giga nagy halakat fogtam ki, de egyik sem a legendary volt. Én is beleuntam. Eleve utálom ezt a horgászóst. Most is csak azért érdekel, mert már epilógban vagyok és gondoltam akkor megcsinálom ezt is, legyen már meg. Nem hiszem, hogy 100%-ra fogok menni. Challangeket jobban élveztem, mint a horgászást de elakadtam. Szóval most mászkálok és nézem mi minden maradt még benne. Pl amikor elsőre toltam végig, nem láttam, hogy a főküldetéseken kívül is lehet néhány régi cimbivel találkozni. Úgyhogy most azokat is végigjárom. Pearsonon röhögtem, hogy a "déli" környezetben, nagykabátban álldogál a boltjában. Na ezek közül meg Tilly-t nem találom. Tudom hol kéne lennie, de akár mikor megyek oda, nincs ott senki.
16954 levél
Válasz 20.02.24. 09:10 #266
ufodani
Visszavonom a más csalis posztomat
Talán hármat fogtam ki, nem mentem a fullra, pl ezért nem vágom, de ezekszer mindet spec lure-al kell. Északon a vízesésnél - gondolom ez a kérdőjeles nálad - viszont próbálkoztam, bementem a kicsi szigetre, a vízeséstől indulva sugárban dobáltam jobbra majd vissza a spec lure-al. Egyetlen egyszer volt komoly kapásom, de leakadt/szakadt, utána pedig még ennyi eksönöm sem volt. Nyilván dead eye-el is megnéztem mi halak és mekkorák vannak, de pl hiába dobtam egy egy nagyobbnak szinte a pofájába, hozzá sem szagolt/ak, csak ment az uszonnyal mutogatás, h nézd ezt a szerencsétlent, mit szenved ez itt
Hagytam is a francba.
Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. (Woody Allen)
11285 levél
Válasz 20.02.24. 08:49 #265
Lacko
1. Az a szőrmés prémkereskedő a valentine-i kocsmában egy kötekedő alak. Mindenkibe beleköt és gyalázza az embereket. Tökre vártam, hogy engem mikor támad meg, mert jól szétvertem volna.
2. Az a részeg nem itta halálra magát, hanem te adtál neki rossz útbaigazítást (az otthona helyett az istállóba küldted) ahol agyonrúgta egy ló. Ezek után nyilván utálnak a környéken. Én a jó irányba küldtem és még sokszor feltűnt később is a városban. Néha haza is kisértem és otthon az asszony meg kiabál vele és a küszöbön kell aludnia...

A tábori dolgokból az zavart kicsit (második nekifutásra) hogy nem mindenki kéri azt, amit elsőre kért. Pl Pearson soha nem kérte az iránytűt, pedig direkt beszereztem idő előtt, hogyha kéri, akkor odaadhassam neki. Úgy tűnik, mintha n darab request-et hajlandóak a táborlakók kiadni. És mivel másodjára szereztem be olyan item-eket nekik, amiket elsőre nem, ezért betelt az n darab és több request nem jött tőlük.
3048 levél
Válasz 20.02.24. 08:44 #264
RAI*DEN
Uhh, de utáltam eleinte a halászatot Emlékszem a 2. fejezetet épp csak elkezdtem, de már akkor minden bónusz teendővel kezdtem, hogy minél több extrát feloldjak, meg minél hamarabb juthassak a 100%-os végigjátszásig, ezért elég korán nekiálltam halászni(rögtön a horgászós küldetés után). Akkor még annyira nem értettem hogyan kell horgászni, ezért egyből egy legendás halra vetettem szemet, ami persze az egyik legnagyobb is volt a játékban és mivel a horgászat menetét annyira nem értettem, vagy 15-20 percen keresztül ütemesen pörgethettem a kontroller jobb analógját, hogy kihúzzam a halat. Emlékszem olyan mocsokmód elzsibbadt a jobb kezem a műveletben, hogy arra a mai napig nem szívesen emlékezek vissza
11285 levél
Válasz 20.02.24. 07:28 #263
Lacko
@ufodani: Nem próbáltam. Úgy láttam, hogy a special lure az kifejezetten a legendás halakra van. Neked sikerült legendást mással is fognod?

@jawsika: Kösz a tippet, akkor marad a youtube. A hídról egyszer próbáltam (akkor épp ez volt a challenge is): megvártam amíg elmegy egy vonat, hogy jó sok időm legyen a következőig, elkezdtem pecászni, de mire kihúztam volna jött a következő vonat. Ugrás a vízbe és úszás.
Később olvastam, hogyha nem megy a hídról, akkor csónakból kell. De az is szívás, mert ez a legendás hal akkora, hogy nem fér a tarisznyádba, tehát a játék kidob a csónakból valamelyik parton. Engem a rossz oldalon dobott ki, másik oldalon volt a ló. Hívtam, de a nemvasuti híd messze van, egyszercsak kiért a hallótávból és akkor megállt rohadt messze. Szóval gyalog futás a postára, karjaimban egy büdös hallal.
4421 levél
Válasz 20.02.23. 20:52 #262
Juraviel.Ihuan.Bedvin
Most egy jó pár napig nem volt időm játszani, ma is csak két órát, de még mindig megdöbbent mennyire, mennyire élő ez a játék. Ebben a két órában igazából nem nagyon haladtam a játék történetével, még sem érzem, hogy nem csináltam semmit.

Először is kurva jók a tábori interakciók. Pearson és Uncle az emberi természetről beszélgetnek, a Tisztelendő odajön többször, hogy bocs, hogy meg kellett mentenem, meg szégyelli magát, az idősebb nő szidja a többiket, a fiatalabbakat, Pearson leoltja a Tisztelendőt, hogy milyen kevés pénzt ad támogatásnak, a fához kötözött, majd engem megmentő koma próbálkozik az egyik lánynál. Hihetetlen.

A városban este összefutsz egy régi, prémsapkás vadásszal a kocsmában, aki világfájdalommal azon jajong, hogy ma nincsenek már igazi férfiak és nők, a vadnyugat korának vége, még napközben is beléd köthetnek a magukat nagy arcnak képzelő figurák, megverekszel velük.
Felvettem az első fejvadász küldetést, nem bírtam felhúzni, beleesik a folyóba, ki kell lasszózni, üldözni.

Egyszer régebben egy alkoholistába futottam, elpanaszolta az életét, majd halálra itta magát, most meg megyek egy tábor felé, és elhajtanak, hogy jobb lesz, ha húzok.

Meg amikor mentem Valentine felé, a fák közül kigördülnek a másik banda tagjai és rajtad ütnek, hogy már vártak rád.

És a lényeg: nincs teletolva a térkép kérdőjelekkel, semmi kötelezőre nem sürget a melléktevékenységek terén. Noha az ókori Görögország is szépen fel volt építve, az emberek ott is végezték a napi teendőiket, de azért ezt a minőséget nem közelítették meg távolról sem. A fentiek csak két óra játékban történtek, van interakció a világgal, de nem az, hogy mész, vadak törnek rád egyfolytában (oké, éjszaka itt is vannak farkasok), őrposzt, tábor, erőd, amazontanya, könnyen levágható alfa-állat mindenütt. Lehet, hogy az Ubisoft programjában is művészien volt felépítve a világ külseje, de az itt is meg van: a korábrázolás, viszont itt szaladt bele lélek is.
1883 levél
Válasz 20.02.23. 20:03 #261
jawsika
Azt a hídról kell.

Északon meg igazából tájékozódási pont híján azt mondom, nézz meg egy videót és állj pont oda te is. Mert érted, én tudom, de nem tudom elmagyarázni, mert nincs ott semmi, ammihez képest mondhatnám.
Baldur is blessed with invulnerability to all threats, physical or magical.
16954 levél
Válasz 20.02.23. 18:28 #260
ufodani
nem vágom, viszont normál csalival is próbáltad?
Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. (Woody Allen)
11285 levél
Válasz 20.02.23. 17:21 #259
Lacko
Északi, jeges tóban lévő legendary fish-t hogyan kell kifogni?
Minden legendás hal könnyű volt, csak a S.Danise-i vasúti hidnál lévő volt nehéz, mert ott hiába pecásztam egyik partról, másik partról... semmi. Akkor olvastam, hogy csónakból kell. Mentem csónakból akkor se sikerült (mindig kifogok rohadt nagy, de nem legendás halakat). Végül megtudtam, hogy a csónakkal egész közel kell menni a hídhoz és onnan visszafelé kell bedobni a csalit. Na akkor elsőre sikerült.

Valami ilyesmi lehet fent északon is. Próbáltam már innen oda, onnan ide.... de mindig csak sima halakat fogok ki a special lure-ral. Nem tudjátok, hogy pontosan honnan és melyik irányba kell ott bedobni?
Már csak ez hiányzik az összes halhoz.
2137 levél
Válasz 20.02.17. 23:06 #258
PanzerWolf
Online verzión javítottak valamennyit megjelenés óta, nem tudjátok?
Fenyeskardu Sturm 20W/Mo Feketebotos Necron 20N/Mo Ayzaz A Yazin 20Mo/Me Havas Jon 20R/Ri Vak Aemon 20Ri/Mo M A L B O R D U S 20E/Me D A R D A L I O N 20P/W Geor Dar Khordak 20A/E
16954 levél
Válasz 20.02.14. 22:05 #257
ufodani
Balra fent északon térdig gázolós hóban van egy Elit full fehér. Sajnos később kilőtték alólam
Nyilván be kell fogni.
Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. (Woody Allen)
4421 levél
Válasz 20.02.14. 20:20 #256
Juraviel.Ihuan.Bedvin
A középső neve Special Edition. Nekem is ez van meg.

Kapsz hozzá bónusz heist küldetéseket, a ló tényleg király így az elején ekkora képességekkel, de fegyvereknél biztos lesz majd jobb.
1883 levél
Válasz 20.02.14. 15:38 #255
jawsika
Az arabs ló egy kicseszett póni, férfi nem ül olyanra. Turkoman
Baldur is blessed with invulnerability to all threats, physical or magical.
11285 levél
Válasz 20.02.14. 15:36 #254
Lacko
Nem tudom melyik edition-t, hogy hívják, de ami a közepes (szóval nem a legolcsóbb és nem a legdrágább) az a ló miatt éri meg. Az elején (úgy értem chapter 2) kapsz egy elég jó lovat ebben az editionben, amit végig nem kell lecserélni. A játékban az arabs ló a mindenvivő, de amit kapsz az max eggyel rosszabb, de igaziból szerintem eggyel sem.

Elsőre örültem a stukinak is (Vulcan), de az hiába üt, nem elég gyors, úgyhogy amint lehet beszerzel egy jobbat.

A többi extra meg azt hiszem csak onlineban használható, amit nem játszok.

Tehát találd ki, hogy megér-e annyival többet egy jó ló.
11285 levél
Válasz 20.02.14. 15:31 #253
Lacko
Nightfalkról mesélnek néha NPC-k és az a lényeg, hogy a mocsárban laknak S.Denise felett. Éjjel jönnek. Olyan zombie szerű fickók csak gyorsak, mint a villám és insta death.
28317 levél
Válasz 20.02.14. 15:19 #252
LordMatteo
Olvasgatom amiket írtok, egy-két videót is megnéztem, szimpatikus a játék. Witcher3 nálam alltimebest singleplayer téren, úgyhogy esélyes a vásárlás.

abban segítsetek kérlek, hogy az ultimate meg a special editionök megérik a pluszpénzüket? Ha van valakinek ilyenje persze. Steamen venném, de gondolom ez is a rockstar social clubon keresztül fut majd, mint a GTA 5.
A kibaszás társas játék, sose feledd.
1883 levél
Válasz 20.02.14. 14:53 #251
jawsika
Ez a Nightfolk teljesen homály nekem.
Baldur is blessed with invulnerability to all threats, physical or magical.
11285 levél
Válasz 20.02.14. 13:21 #250
Lacko
Amiről olvastam, hogy van, de nem nagyon érdekel az az UFO. Olyan szinten elüt a sztoritól, hogy kihagynám.

A horrorisztikus dolgok se nagyon tetszenek, de a NightFolk-ba én is belefutottam már. Instakill is lett, pont ahogy írtad. Azóta éjszakánként kerülöm a mocsarat. Brutál összefostam magam: mentem kincsért a hobbit templomhoz éjszaka, erre ott sír egy nő, odamegyek, hogy segítsek, na 6 zombi nekem: 4-et lelőttem, de az egyik eljutott hozzám.

Meg volt olyan, amit első végigjátszáskor nem vettem észre. Illetve hallottam sokszor, hogy rinyál a Denis-i kocsmáros a kinaiaknak, hogy nem tud fizetni, de sosem álltam meg. Most megálltam és behívott a kocsmáros, hogy patkánytalanítani kell a kocsmát.

Meg amikor először csináltam, akkor nem álltam meg Algernonnak összeszedni mindent, mert ahaldni akartam a sztorival. Most viszont már a játék elejétől gyűjtöttem az orchideákat és a kócsgtollat. Így amikor jött a feladat, akkor már csak kicsit kellett utánajárnom. Így most azt maxra végigvittem.


Ha már sztorizgatunk: második végigjátszás során most értem Guarmába. Az volna a kérdésem, hogy van-e olyan növény ami csak itt terem? Azaz le kéne szednem a herbalista kihíváshoz. Illetve van-e bármilyen gyógynövény, amivel deadeye-t tudok visszaszerezni? Mármint itt Guarmán.
Mert elsőre nem nagyon mászkáltam szabadon a szigeten, hanem csak toltam egyik küldit a másik után, hogy visszaérjek az USA-ba. Most meg ha már itt vagyok, akkor körülnéznék.
A neten csak annyit találtam, hogy vannak papagájok és kígyók, amik csak itt vannak. De más érdekességet nem.
3048 levél
Válasz 20.02.14. 12:51 #249
RAI*DEN
Azt a manmade mutantot én is láttam, azt hittem először nem erről van szó. De igen, azt pont láttam és annál a háznál pont Micah-val kell találkozni egy küldetés előtt. Számomra viszont a legtutibb találkozás a vérfertőző testvérek voltak akik beinvitáltak enni-inni, valamint a Saint Denis melletti mocsáremberek akik kb instakilleznek ha nincs résen az ember Erről jut eszembe, Saint Denis melletti mocsarakban egy kislány szelleme is megjelenik több alkalommal, ezt jómagam szintúgy nem tapasztaltam meg, ellenben pár youtube videót láttam róla
23389 levél
Válasz 20.02.14. 10:56 #248
Peace
Na ezt meg én nem láttam.
"We do not know what we are facing, so we fight as if it was the dark gods themselves...."
11285 levél
Válasz 20.02.14. 08:23 #247
Lacko
Én nem a robotosról beszéltem. Hanem állatokból összerakott (de nem élő) lényről.

Van Horntól nyugatra, a sín túloldalán van egy emeletes ház. Minden ajtaja zárva, de ha fel tudsz mászni az emeletre, akkor az egyik ablakon be tudsz mászni.

Az a neve, hogy "manmade mutant" ha pontosabb leírásra akarsz rákeresni.
Nem egy nagy etwas, csak arra hoztam példának, hogy másodszorra is simán futok bele olyanba, amit elsőre nem vettem észre.
3048 levél
Válasz 20.02.14. 00:06 #246
RAI*DEN
Én a látottak közül egyedül talán a Saint Denis-i vámpírral nem találkoztam csak. Azért a 100%-os végigjátszás sokmindent megmutatott. Az alább említett robotfiút még a hegyekben is megtaláltam miután megölte a feltalálót
836 levél
Válasz 20.02.13. 18:59 #245
Ricsi1976
Én ezzel nem is találkoztam!
1883 levél
Válasz 20.02.13. 18:48 #244
jawsika
Jaaa, ez megvan. De ez robotos, nem állat-Frankeinstenes asszem.
Baldur is blessed with invulnerability to all threats, physical or magical.
23389 levél
Válasz 20.02.13. 17:59 #243
Peace
Red Dead Redemption 2 - Frankenstein Easter Egg Nikola Tesla Mission & Thunderstorm Gameplay
"We do not know what we are facing, so we fight as if it was the dark gods themselves...."
1883 levél
Válasz 20.02.13. 16:31 #242
jawsika
Ez mi? Ez hol van?
Baldur is blessed with invulnerability to all threats, physical or magical.
11285 levél
Válasz 20.02.13. 14:10 #241
Lacko
Én azt hittem, hogy elsőre elég alaposan végigmentem.
De így másodjára is bőven van mire rácsodálkozni. Oké a melléküldik ugyan azok, de sokszor megjelennek ilyen események itt-ott, amik meglepnek.
Tegnap pl lootolás reményében betörtem egy házba és ott egy őrült tudós állati frankeinstenje volt összefoltozva. Ez tök kimaradt elsőre. Bár arra is emlékeztem, hogy egyszer majd ennél a háznál vár Micah az egyik fő küldetés előtt.
3048 levél
Válasz 20.02.13. 13:31 #240
RAI*DEN
Pont az ilyenek miatt mondom azt, hogy 2018-ban lehet, hogy jött egy nagyon jól átgondolt új God of War, ami tényleg nagyon jól sikerült, de összhatásban nálam az RDR2 akkor mindent vitt, többek között azok miatt is amit lent felsoroltál. Egy mestermű az egész, aztán majd ahogy haladsz a sztorival, az is egyre jobban magával sodorja az embert és egyre jobban tudsz azonosulni Arthurral. Sokszor azt kívánom, hogy bárcsak elfelejteném az egész játékot, hogy másodjára újra rácsodálkozhassak mindenre, egyszerűen annyira hatalmas élmény volt
16954 levél
Válasz 20.02.12. 23:48 #239
ufodani
✓ ✓ ✓ ✓ ✓
szóról szóra
Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. (Woody Allen)
23389 levél
Válasz 20.02.12. 21:27 #238
Peace
Zseniális az egész, ahogy van!!!
"We do not know what we are facing, so we fight as if it was the dark gods themselves...."
4421 levél
Válasz 20.02.12. 21:12 #237
Juraviel.Ihuan.Bedvin
Csak megvettem, még csak most értem el nemrég Valentine-ba. Ez bizony Witcher 3 minőség. Megint azt érzem, hogy ez azért készült, hogy engem lenyűgözzön, a világ, a történet és a karakterek is. Az Ubisoft a lábuk nyomában sincs, ennek a kettőnek végképp nem, még ha voltak jól sikerült pillanatai is mindkét utóbbi AC-nak.

Az, hogy Valentine közvetlen külterületén az egyik ilyen táborban körbeköszöngettem reggel mindenkinek, majd valaki jelentett a seriffnek, hogy zargatom a népet, a seriffhez elfutva, jelezve, hogy nem akartam bajt, elkezd kikísérni a városból, ösztökélni, hogy mozogjak már, majd amikor lenyugodtak a kedélyek, ismét hozzá szólva, jelzi, hogy azért figyeljek a viselkedésemre majd most, nos, ez még csak csipetnyi abból a művészi érzékből, ami minden játéknál alapkövetelmény kellene, hogy legyen.

Mész este, belekeveredsz egy medve vadászatba, vagy az út szélén belefutsz, hogy valaki kirabolt egy postakocsit, továbbmész, amikor a rabló rád mordul, de aztán meglátod a földön heverő halott nőt is, meg a lebukott fiatal gyereket a bakon, és utána szólsz az épp távozónak, rád támad, de dead eye-el kilövőd a francba, esés közben a lába beleakad a kengyelbe, a ló egy ideig vonszolja, majd elhagyja.

Open-world játékok terén utoljára a Witcher 3-nál éreztem ilyet (a GTA V-nél is jelen volt ez a minőség, de sok abban tesztelt kezdeményt itt, az RDPR2ben fejlesztettek tökélyre., ez már így az elején kitűnik). Nagyon fontos, hogy a karakterek integritása a világból és annak társadalmának természetéből is eredjen, és hasson a karakterek gondolkodásmódjára, a motivációikra és a lehetőségeikre is, ne pedig úgy járjon el fejlesztő, ahogy pl. az AC-k esetében szinte mindegy melyik korban vagy, ugyanaz a modernizált "frídom" téma van "átszkinezve" bizonyos szempontból.

Ez az intelligencia, amit sokan követni sem fognak merni. Durván magas szintű minőség.
11285 levél
Válasz 20.01.10. 09:29 #236
Lacko
Jó tipp volt, kösz! Ha már, akkor megkerestem idejekorán a dinamitos nyíl receptjét is.
Tudom, gameplay... de mindig röhögök, hogy recept kell ahhoz, hogy rákötözz egy dinamitot egy nyílvesszőre. Mert oké, hogy valami csodálatos gyógyszerhez szükség van receptre és ezt csak úgy józan paraszti ésszel nem lehet kitalálni... na de a dinamitos nyilvessző?

Azon is szoktam röhögni, hogy ugye a "snake oil" - legalábbis western-filmes tudásom alapján - az egy kamu gyógyszer: jó esetben csak víz, rossz esetben belehalsz. De biztosan nem igazi csodaszer. Na az RDR-ben tényleg csodaszer.
1883 levél
Válasz 20.01.08. 15:14 #235
jawsika
Én most másodjára csinálok szó szerint mindent. A herbal challengeben mi nincs meg? a Potent miracle tonic? Az elérhető egy helyen nyugaton, egy hegytetőn. Csak tipp.
Baldur is blessed with invulnerability to all threats, physical or magical.
11285 levél
Válasz 20.01.08. 12:38 #234
Lacko
A herbal challange-ben most én is odaértem, hogy kéne egy recept, ami még nem elérhető. De azon kívül igyekszem azért haladni a challangekben. Pl a huntert teljesen végigcsináltam és a kincskeresős is meglesz.
Annak idején én is meguntam az Overlookot, de most tudom mik lesznek az új táborok és ezért annyira nem sietek továbblépni. Még a kettes fejezet elején vagyok. És élvezem. Mindig nekilódulok, hogy megyek tovább a sztoriból, de közbejön valami: mellékküldetés, kincskeresés... stb.
Pl teljesen végigtoltam a játékot és eddig nem vettem észre az eltűnt belga hercegnőt. Aztán olvastam, hogy abból végül nem lett küldetés, szóval csak van. Meg első végigjátszáskor elkerültem azt a házsártos nénit a 4 bandita fiával (Daltonok? ). Most viszont kinyírtam őket. Viszont a pincéjükben lévő puskát nem vettem fel. Sőt, kerülök minden puskát, amit nem kötelező felvenni. Mert így, hogy csak a kötelezxőket vettem fel (plusz Varmint és a pump-shotgun, ami járt a special edition-höz). Így is kezd túl sok puskám lenni.
1883 levél
Válasz 20.01.07. 10:47 #233
jawsika
Közben már túl vagyok rajta, hasonlóan jártam el. Én is az északi pontot jártam közben, de mást is csináltam, tehát nem farmoltam kizárólagosan. Most mentem át Act 3-ba, épp csak elkezdtem. Elakadtam a challengekben, gyakorlatilag mindegyik, amelyik kell, vagy megoldhatatlan jelenleg, vagy rengeteg meló lenne, és rá kell szánnom magam. Majd valamelyik este...

Most már nagyon unalmas volt Horseshoe Outlook, viszont amint eljöttünk, elkezdett hiányozni. A camp upgradek mind készen vannak, a satchelek is, illetve megvettem már rég mindent, így a vadászat szinte kizárólag a Trapper equipmentek miatt "kell" már csak. Szórakoztató így, lassan játszani, viszont az is igaz, hogy a sztori miatt blokkolt tartalmak miatt célszerűbb lett volna elmenni előbb Act 4-ig, és akkor nekiállni a dolgoknak.
Baldur is blessed with invulnerability to all threats, physical or magical.
11285 levél
Válasz 20.01.07. 10:05 #232
Lacko
Közben én már másodszor is megcsináltam az 5 cougart. Sőt a teljes hunter challanget kipörgettem.
Az lett a megoldás, hogy egyszer oda mentem nyugatra. Addig lovagoltam le-föl a területen, amig megjelent egy cougar. Azt arcba lőttem. Aztán átmentem keletre a legészakibb részhez (ahol majd a Tesla imitátor szerb tudós kisérletezik) és ott a folyónál van a másik cougar respawn point. Ott is lenyilaztam egyet, aztán vissza nyugatra... persze 2-3 nap is eltelt a kettő között, mert ennyi azért kell a biztos respawn-hoz (elvben elég 1 nap, de az mindig kevés volt a gyakorlatban).
11285 levél
Válasz 19.12.29. 17:31 #231
Lacko
Legnyugatibb rész, ahol a térkép szélén van egy szörmekersekedő. Ott kell az úton fel-alá nyargalászni. Ha meglősz egyet (vagy megöl) akkor egy nap legalább kell a spawnhoz, szóval menj messzebb ettől a helytől, aludj egy napot és aztán gyere vissza.
A többi helyen még ennél is szarabbul spawnol (szinte soha - csak akkor, amikor már nem kell és nem is számítasz rá)

Advanced nyílvesző. Deadeye és piros X a fejére.

Ha nem perfect, akkor vagy visszatöltöd, vagy alszol egy napot (de jóval arrébb, hogy az ne zavarjon be)
1883 levél
Válasz 19.12.28. 22:29 #230
jawsika
Gyerekek, ez a cougar hunt ez mi??? Ezt hogyan? Az egy dolog, hogy nem spawnol, de ha meg igen, akkor lehetetlen lenne íjjal lelőni... És kéne még egy perfect pelt valahogyan. Full esélytelen. Any advice?
Baldur is blessed with invulnerability to all threats, physical or magical.
11285 levél
Válasz 19.12.16. 10:39 #229
Lacko
SPOILER
Nem tudok vitatkozni az érveiddel, mert tök igaz. Tehát akkor arra módosítom a véleményem, hogy ambivalensek az érzéseim az 5. fejezettel kapcsolatban. Azt én is írtam, hogy jó volt, hogy deadeye nélkül kellett harcolni - vagy legalábbis érdekes, újszerű élmény volt.
Az is igaz, hogy tud üdítő lenni ha egy rész elüt a többitől, de ezt én azért nem éreztem jónak, mert kalózos játékból kismillió van, de (elég meglepő módon) vadnyugati meg egy sem. (A Call of Juarez az egyetlen, ami talán ez a kategória, de ez is fényévekkel le van maradva az RDR mögött és nem csak azért, mert régebbi. A grafika tökre nem érdekel, lehetne csúnya is, csak adja vissza egy western film hangulatát - amire a CoJ csak részben képes és azt is csak a második része tudja, mert az első és a harmadik felejtős. Más játék meg nincs.) Szóval nem zavart volna ha végig vadnyugat van.

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.