Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

felhasználói adatlap

cerebrum

A teljes adatlap megtekintéséhez be kell lépned!

Bemutatkozás

cerebrum

Foglalkozásomat tekintve biológus vagyok, szakterületem ezen belül a közösségi- és viselkedésökológia. Mindig is ez érdekelt, már egészen kiskoromtól kezdve ez akartam lenni.

Filmek terén leginkább a sci-fi-ket, fantasy-ket és a horrorokat kedvelem, abszolút kedvenceim a Star Wars és a Gyűrűk Ura filmek. További favoritok még (a teljesség igénye nélkül):

sci-fi: Alien-filmek, Mátrix (csak az első rész), Equilibrium, Terminátor 1-2, Jurassic Park (az első), Az ötödik elem, Avatar
fantasy: Harry Potter-filmek (bár abból is leginkább csak az első két rész)
vígjáték: A nagy Lebowski, Brian élete, Ace Ventura, Üvegtigris 1-2, Shop Stop 2
dráma: Amadeus, Casino, A remény rabjai, Isten városa, Interjú a vámpírral, Parfüm, Total Eclipse, 7 év Tibetben
horror: A dolog (a '82-es), A kör (az amerikai változat), The Blair Witch Project, Engedj be, 28 nappal később, 28 héttel később
thriller: Hannibal-trilógia, Hetedik
kult: A ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső, Ponyvaregény
képregény: Kick-Ass, Batman (a '89-es Burton-féle első rész), Sin City
akció: Taken + a '80-as évek végének, '90-es éveknek akciófilmjei, pl. A szikla, Ál/Arc, Tango és Cash, stb.
egyéb: Amélie csodálatos élete

Mostanában nagyon rákaptam a sorozatokra, lassan már össze sem tudom számolni hányat követek hétről hétre. A most futók közül amiket leginkább bírok a Walking Dead, Game of Thrones, Sherlock, Vikings, Grimm, The Big Bang Theory, Shameless, stb. A régiek közül nagy kedvenc volt a Scrubs, IT Crowd, Dexter, Spartacus, The Borgias, Dr. House, 24, Breaking Bad, Lost, Firefly, Friends, stb.

Könyvekben is a sci-fi-ket és a fantasy-ket kedvelem leginkább, Tolkien művein kívül George R. R. Martin A tűz és jég dala c. sorozata nagy kedvenc még, de persze a Harry Potter könyveket is nagyon bírom. Kedvenc íróim még Roald Dahl, Michael Crichton és Dan Brown.

Zene: klasszikus zene mindenek fölött, ebben is leginkább a barokk zene, nagy kedvencem Vivaldi, Mendelssohn és Dvorak. Nem csak hallgatni szeretek zenét, de játszani is, már jó néhány éve nyekergetem a hegedűt. :)

Játékok közül az akciókat (FPS, TPS) szeretem leginkább (illetve az olyan akció-RPG-ket - pl. Risen -, amikben rendesen lehet harcolni, nem csak klikkelgetni, aztán nézni hogyan harcol a gép helyettünk), a többi műfaj képviselői (különösen ezek a klikkelgetős RPG-k, meg a stratégiák) nem nagyon szoktak lekötni, bár azért akadtak már üdítő kivételek pl. StarCraft, LotR: Battle for Middle-Earth, KotOR 1-2, stb.

Eddigi nagy kedvenceim a Star Wars: Jedi Outcast (ezt ha 7-8-szor nem vittem végig, akkor egyszer se), Star Wars: Racer (szintén alapjáték nálam), a Half-Life 2 és ezek kiegészítői (mikor jön már ki az Episode 3?), a Tomb Raider sorozat legtöbb része, a Prince of Persia: Warrior Within, az Aliens vs. Predator trilógia, Star Wars: Republic Commando, BioShock, Dark Messiah of Might & Magic, Fallout 3 + ennek folytatásai, F.E.A.R. (az első rész), Crysis, Mass Effect trilógia, az Assassin's Creed és Far Cry széria, és még sorolhatnám...

A hobbijaim közé tartozik még a fényképezgetés (különösen ízeltlábús makrókat szeretek csinálni), ill. a Tolkien által megalkotott tünde nyelvek tanulmányozása, többek között a honlapom (http://parf-en-ereglass.hu/) is ezzel a témával foglalkozik.

Szóval igen, mindent egybevetve naaagy kocka vagyok... :D

Konfiguráció

Asus P8P67 REV 3.1 / Intel Core i5-2500 3.30GHz / Kingston 8192MB DDR3 1600MHz KIT / MSI GTX 970 4095MB / Samsung SSD 128GB + Samsung SDD 250GB + Western Digital External 1.5TB / Chieftec CTG-550-80P / Asus Xonar DX/XD/A / LG 23'' IPS231P-BN

cerebrum

Követett játékok

Fórum

Levelek száma:
873
Aláírás:
Lacho calad! Drego morn!

Utolsó fórumhozzászólásai

Utolsó elindított fórumtémái