Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» Alienware m15 – Egy másik millió forintos laptop [hozzászólások]

Kapcsolódó tartalom: Alienware m15 – Egy másik millió forintos laptop
Mit tud kétkilogramm egy ufófejjel?

1479 levél
Válasz 19.08.15. 18:31 #8
Sityi
Én a Remote System Monitort használom a tesztek során, így menet közben a telefonomon látom mi hány fokos, illetve hogy throttlingol (nem is használhatnék mást, mert az egyes gyártók más-más tudású vezérlőprogramot adnak - már ha adnak -, ezzel viszont egységes a mérés minden gépen). Ezen méréseket pedig mindig Battlefield 64 fős multi alatt mérem, mert a Frostbite motor képes arra, hogy egyformán jól megdolgoztassa mind a CPU-t, mind a GPU-t. Aszimmetrikus terhelésnél előfordulhat, hogy egyik jobban melegszik a másiknál - ilyenkor magasabb hőmérséklet is beleférhet, szóval simán lehet ez játékfüggő is. Viszont ha almát hasonlítunk az almához (márpedig én erre törekszem), akkor az m15 forróbb, mint a Zephy S.
7229 levél
Válasz 19.08.15. 15:03 #7
nyomi
az világos miért ott meleg ahol, vásárlás előtt láttam is valahol egy robbantott képet, ahol elég szemléletesen látszott, hol fog melegedni a vas. bár ott nagyon reklámozták, hogy 85 fok fölé nem fog menni, aztán tessék most jut eszembe, hogy a plague tale is megizzasztotta, ott asszem 96 fok volt a max. és csak a cpu-t, a gpu-t még nem láttam 82 fok fölött.

na mindegy, ha egyszer cseppfolyóssá olvad, akkor remélem még gari időn belül
valami ASUS izé, nemtom...
3679 levél
Válasz 19.08.15. 14:23 #6
gregmerch
Azért a játékok és a programok/alkalmazások többsége 80-90 fok közé fűt fel, maximum, még szűk kasztnikat is. A RE2 az eléggé zabálja a hardvert, így nem csodálom, hogy pont annál tapasztaltál ilyet. A fenti (monitorhoz közelebbi) rész azért meleg a Zephyrusnál, mert alatta van az érdemi hardver, ami melegedhet is, így a (sokat bírált) letolt billentyűzet alá már nem jutott (ami valljuk be, nem nagy baj). Az AW m15-nél engem is meglepett Sityi, amikor mondta a tesztfázis elején, hogy ezt a fajta forrósodást tapasztalta. Ez még mindig presztízs márka, így fura, hogy valamit ennyire félig kidolgozva oldanak meg...
"....money talks, and bullshit runs the marathon." /Chris Carter: Hunting Evil/
7229 levél
Válasz 19.08.15. 14:08 #5
nyomi
olvastam igen. arról nem igazán tudok nyilatkozni, hogy a billenytűzet mennyire zavaróan meleg, mert tv-re rakom a képet és kontrollerrel játszok. csak az armoury-ból meg core temp-ből látom a hőmérsékleteket.

azt mondjuk tapiztam mennyire forró a gép, inkább a billentyűzet fölötti keskeny rész a forró, de az mondjuk eléggé. az is érdekes, hogy a tomb raider csak 80-85 fokig repítette, a resident evil 2 fingatta meg 98 fokig, minden beállítás egekbe tolva persze full hd felbontáson.
valami ASUS izé, nemtom...
3679 levél
Válasz 19.08.15. 13:26 #4
gregmerch
Helyesbítek: langyos (vagy leginkább szobahőmérsékletű) ... Azt a tesztet együtt írtuk, a Zephyket (és az Asus gépeit) ismerem is elég jól, és nekem sem volt ilyen jellegű gondom soha.
"....money talks, and bullshit runs the marathon." /Chris Carter: Hunting Evil/
1479 levél
Válasz 19.08.15. 13:19 #3
Sityi
Indiszkrét kérdés: a cikkben linkelt Zephyrus S tesztet elolvastad? Csak mert az a gép nekem a teszt ideje alatt a közelében nem volt 100 foknak. A billentyűzet fölötti rész persze ott is forró volt, de maga a billentyűzet csak meleg (a használhatóság határán belül).
3679 levél
Válasz 19.08.15. 13:13 #2
gregmerch
Igen, ez így van - hisz a fizikát nem lehet megerőszakolni -, de a régebbi Zephrusoknál lehozták a billentyűzetet azért, hogy a gép forró része ne azok alatt legyen. Így ott nem éget a klaviatúra komolyabb használat után sem. Igaz, engem fönt sem sütött soha a gép, ha odanyúltam, és mivel a lenyíló hűtőajtó miatt nemigen lehet ölbe kapni, a lábam sem bánta a hőtermelést soha. Most, a GX502-esekkel egyébként nem tudom, mi a helyzet, ahol visszavitték a billentyűzetet "praktikussági" okokból a monitor alá, és a touchpad is lekerült a hagyományos helyére. (Közben a Zenbookoknál meg lehozták a klaviatúrát, ami elég fura, ha a konzekvens gondolkozást vesszük alapul...)
"....money talks, and bullshit runs the marathon." /Chris Carter: Hunting Evil/
7229 levél
Válasz 19.08.15. 12:17 #1
nyomi
a vadiúj zephyrus s is 100 fokig hevül (egész pontosan 98 fokig), lenyíló kis ajtóval is, 55 dB-en zúgó ventikkel... a teljesítmény odabasz, de a hűtést nem nagyon tudják megoldani ilyen kis házban. most rendeltem alá egy laptophűtőt óriás ventillátorral, de attól félek nem sokat fog segíteni
valami ASUS izé, nemtom...

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.