Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Beszélgetés a játékokról

»» Death Stranding

23887 levél
Válasz 20.03.02. 15:06 #26
Peace
16 nap, nem 3 hét.
23887 levél
Válasz 20.03.02. 11:18 #25
Peace
Péntek este értem a végére (a vége végének a végére pontosabban ), azóta is ülepszik a mélyül el az élmény. Nem találkoztam még semmi hasonlóval az elmúlt 30+ évnyi játékos múltam során. Rengeteg játékelem teljesen egyedi és merőben új! Ráadásul 2-3 óránként dobálja be az újabb és újabb lehetőségeket a játék! Az egész történet olyan szinten epikus és lehengerlő, hogy bizony rabul ejti az elméd és nem ereszt. Még az utolsó képsorok után is a rabja maradsz, próbálod feldolgozni az átélteket. És mindehhez egy olyan elképesztő látványvilág társul, mely szemet gyönyörködtetően csodálatos! A motion-capture technológia brutális, a színészek is hihetetlen jót alakítanak! Én igencsak tartottam a játéktól. Folyamatosan figyelemmel követtem, de mikor kiderült, hogy postást alakítunk, majd kijöttek az első értékelések, hogy egy végtelen menetelés és futárkodás az egész, akkor kedvemet is szegték elég rendesen. Ez ne tántorítson el senkit! Ha imádod a sci-fit és szeretnél valami brutális mód egyedi és különleges élmény részese lenni, akkor mindenképpen adj neki egy esélyt! Az biztos, hogy engem teljesen elvarázsolt és nagyon remélem, hogy láthatunk még valami ehhez hasonló minőségű egyedi alkotást a mestertől a következő generáción!!! Nekem bő 3 hét volt, de ha valaki nagyon szeretne szállítgatni és építkezni a világban, akkor szerintem ennek a dupláját is eltöltheti Sam Porter Bridges bőrében.
23887 levél
Válasz 20.02.25. 11:06 #24
Peace
23887 levél
Válasz 20.02.25. 11:05 #23
Peace
Azóta is csak ez pörög, teljes a szerelem!!! Nem igen találkoztam még soha semmi hasonlóval. Mint egy elképesztő sci-fi film. De nem film, mert játék. De nem játék, mert inkább egy műalkotás! Egyszer már azt hittem, hogy vége, de kiderült, hogy csak azután kezdődött el igazán!!! Onnantól sorra jönnek az új infók és új átvezetők totális mindfuck fejleményekkel. Folyamatosan gyártom magamban az elméleteket, de 1-2 már megdőlni látszik. Piszkosul kíváncsi vagyok a végére!
23887 levél
Válasz 20.02.17. 10:52 #22
Peace
Elképesztő ez a játék!!! Igazából nem is játék, hanem egy zseniálisan megkomponált mestermű!!! Azokkal az átvezetőkkel és a gyönyörű tájakon barangolás közben fel-felcsendülő gyönyörű muzsikákkal! A videók alapján nagyon vacilláltam, hogy kell-e ez nekem, de hajtott a kíváncsiság. És mennyire jól tettem, hogy megvettem!!! Igazából beszippantott és azóta nem ereszt! Az összes tippre és új interjúra azonnal vetem rá magamat, rengeteg írott anyag került bele, amiből mind egyre többet és többet tudunk meg a világról és a történtekről. Az is zseniális, hogy nagyjából mindenki a sötétben tapogatózik és együtt fejtjük meg a dolgokat vagy próbálunk a mélyére ásni. Ráadásul a játék 1-2 óránként dobja az arcunkba az új elemeket és lehetőségeket. Aminek szinte minden egyes darabja egyedi, amivel ez idáig még nem igen találkozhattunk játékokban. Nem voltam sose Kojima rajongó, talán a MGS 2-be néztem bele pár percre, de nem volt képes megfogni. Ezzel viszont most nagyon belopta magát a szívembe!
SPOILER
A világháborús rész tegnap este valami brutális volt, totális libabőr!!!!!!
23887 levél
Válasz 20.02.12. 21:29 #21
Peace
Szűk két órácskát volt időm játszani, de egyelőre csak pislogok. Gondolom ennek így is kell lennie! Totál mindfuck indítás. Tudni akarom mi folyik itt!!! Jó lesz ez!!!!
23887 levél
Válasz 20.02.12. 14:26 #20
Peace
Na rávettem magam, ma megyek érte. Este szerintem bele is kukkantok kicsit. De persze nem szabad sokáig fennmaradni!!!
23887 levél
Válasz 19.11.18. 18:44 #19
Peace
Örülök. Azért engem kicsit sokkolt. De persze nem vagyunk egyformák. Nagyon nem szerencsére!!! Pacsi!
1570 levél
Válasz 19.11.18. 18:23 #18
quervo
Egyszerű a dolog. Én lassan 10 éve nem játszom igazán, nagyon ritkán van olyan, hogy valódi sztorialapú akciójáték mellé leülök, ezzel együtt beszereztem volna, ha jött volna PC-re, de az odébb van. Ezért meg nekem tényleg felesleges PS4-et venni. A trailerekből áradó atmoszféra, a totál mindfuck érzés viszont annyira hatalmába kerített, hogy azon vettem észre magam, ez most az egyik legjobban várt elmesélendő sztori számomra, nem akartam tovább várni, hogy megismerjem, ráadásul szűk egy év alatt úgyis belefutok minden spoilerbe, ha a 80 éves zöldséges nénivel tartanám egyedül a kapcsolatot addig, akkor kiderülne, hogy első között vette meg a játékot, ilyen ez a Murphy-törvény.

És úgy tűnik, játékélményt igazán nem is ad a cucc, a sztori viszont tökéletes, nem bántam meg, hogy életemben először így végignéztem valamit. Filmként/regényként rajonganék érte, de örülök, hogy közvetve végülis egy olyan platformon is végig tudtam élvezni, amellyel nem rendelkezem.

davkar9:
SPOILER
Utánaolvastam egy kicsit a dolognak, végülis ~ kiderül, hogy mi volt Mrs. Daryl sztorija. Az, hogy visszarak a tartállyal a pályára, az úgy lett megmagyarázva, hogy oda kell képzelni egy "két héttel korábban" feliratot. Vagy ott is van? Örülök, hogy nem nyert a teóriám, és végülis Sam nem egyenlő időutazó Lou-val, így tök új értelmet nyernek szerencsétlen Cliff megpróbáltatásai
10283 levél
Válasz 19.11.18. 17:46 #17
davkar9
Nem, inkább letöltjük.

Nem értem mi ezzel a gond. Remek nempofázós YT végigjátszások vannak, némelyik játékot bőven elég így pótolni. Death Stranding tipikusan az a játék, aminek az átvezetői az értékelhető részek, azt meg ps-en "játszva" is ugyanúgy csak végignézed. Azt az 50-70 óra filler gyaloglást így ki lehet hagyni.

quervo: SPOILER
Szerintem ez csak ilyen pinokkió/little sister féle dolog. Végig csak egy tárgyként van kezelve BB, de az út során radarból igazi babává alakul Sam szemében(). Mondjuk utána eléggé elvesz a jelenet/befejezés erejéből, hogy visszarak a játékba és ott Lou már megint a tartályban van.
All me best mates are trees.
23887 levél
Válasz 19.11.18. 17:21 #16
Peace
De ez most komoly??!!!!!! YT végignézéssel végzünk innentől játékokkal? Mi van?
1570 levél
Válasz 19.11.18. 16:18 #15
quervo
Végeztem én is, a youtube volt a PS4-em.

Azt hiszem, a legtöbb rész összeállt szépen, talán értem is a dolgokat. Ami számomra nem egyértelmű, az a legeglegvégével kapcsolatos.
SPOILER
A post credit pár másodperce azt sugallja, hogy Lou valóban az ő gyereke, tehát a kis szerelme is holtanya lett? Vagy ez csak szimbolikus, hogy átveszi a soha meg nem született gyerek szerepét?
10283 levél
Válasz 19.11.13. 23:18 #14
davkar9
Huh, érdekes volt. Valószínűleg be fogok nevezni rá, de kb. csa 20-30€-ért. Játékvégi statisztikában egy közel 80 órát láttam, yt ajánlott videója egy 10 órás cutcene filmet dobott be. Azért ez így elég rossz arány. Kb jövő ilyenkor a téli akcióban talán lemegy már ennyire az ára, addigra a mostani "spoilereket" is el fogom felejteni.
All me best mates are trees.
822 levél
Válasz 19.11.13. 17:23 #13
pb69
Szerintem ez egy helytelen hozzáállás. Ennyi erővel pl. Uwe Boll filmjeire se mondjunk semmi rosszat, hiszen ő meg olyan, ha valaki megnézi az alkotását, akkor magára vessen. Ha valami kifogásolható,akkor az akkor is kifogásolható marad, ha egyébként számítani lehetett rá.

Emellett ott van, amit Te is írsz. Ha egy játék ennyire a sztorira akar alapozni, akkor legalább az legyen érdekes, izgalmas, koherens, ellentmondások és logikátlanságok nélkül.
A játékmechanikai elemekkel pedig az a gond, hogy sok esetben kifejezetten rosszul működnek. Vagy legalábbis eléggé nehezen magyarázható módon. Miközben amúgy a játék faék egyszerűségű, ha a grafikát, a hangokat és a színészi játék implementálását lehámozzuk róla.

Az értékelési rendszer értelmezhetetlen. Például miért van az, hogy akkor is S összesített rangot kapok, ha mindent tökéletesen csináltam, de akkor is, ha útközben 8x pofára estem, megtámadtak, eltévedtem, a leszállított cucc állapota meg alulról súrolta az 5%-ot?
De az is röhej, hogy kaptam pár tucat lájkot, erre a bridge-elési skillem rögtön akkorát ugrott, hogy a csillagnak az a szára konkrétan kiütötte a TV tetejét... Miközben alapmechanika, hogy a játékosok értékelhetik egymást kvázi ingyen lájkokkal, szóval amennyit kaptam az kb. gyerekcsíny, mégis kifordult a mutató a helyéből.
Aztán ott van a kézbesítési sebesség. Felcuccolom magam, majd a legrövidebb úton, kb. nyílegyenesen sprintelve kiviszem a csomagot, erre nem kapok semmi pontot rá. Olyasmit olvastam, hogy ezt a skillt csak akkor lehet növelni, ha eleve olyan küldetésed van, ami időlimites. Na de ennek is mi értelme van? Ha már a szállítási időt nézi, akkor miért számít, hogy amúgy időre ment-e a küldetés vagy sem?
1796 levél
Válasz 19.11.12. 13:07 #12
-Jozef-
Ez sem igaz, amit írtam. Annyira megosztott még engem is a játék, hogy nem tudom eldönteni, hogy szerettem-e vagy nem. Össze kell szednem a gondolataim munka után és konklúzióra jutnom magammal.
1796 levél
Válasz 19.11.12. 12:55 #11
-Jozef-
Szó se róla, én is élveztem minden percét. Becsülöm, hogy egy ennyire alap játekmechanikai elemet mert megtenni kozpontinak, mint a navigálás, gyönyörű a grafika, zenék kurva jók, a szinkronszínészek es a mo-cap fantasztikusak, tenyleg egy meditatív élmény a magányos futár vándorlása, de teljesen ellentétes az alap történeti felütéssel, miszerint az egész fennmaradt emberiséget össze kell kötni, mert ez a megmenekülés egyetlen módja.
Erre fel az egész játékban a 8 központi karakteren kívül nem találkozol senkivel, csak hologramokkal. Nem érzem súlyát annak, hogy rajtuk kívül bárki mást meg kellett volna menteni. Becsapva éreztem magam, hogy a sok belefeccölt játékóra utan egy ekkora nagy blöffre fusson ki az egész.
A miértjét csak spoileresen tudnám megmagyarázni.

De azt felhozni negatívumnak, hogy a játék szürreális, giccses és nehol parodisztikusan elvont nem tudom elfogadni. Kojima ilyen, aki nem ismeri a stílusát és így megvette vakon, az barlangban lakott az elmúlt 20 év alatt es nem tudom sajnálni.
33457 levél
Válasz 19.11.12. 08:29 #10
Creativ3Form
De természetesen azt is megtudom érteni, amit pb69 és -Jozef- írt. Mondjuk ugye a sztori részében gyerekcpiőben járok, de minden más eleme, mégha az tényleg nem is olyan sok vagy változatos, hívogat folyamatosan és élvezem.
Az lenne a világon a legnagyobb business, ha mindenkit megvennék annyiért amennyit ér, és eladnám annyiért amennyit hisz magáról!
23887 levél
Válasz 19.11.12. 08:25 #9
Peace
33457 levél
Válasz 19.11.12. 08:10 #8
Creativ3Form
Nem csak a Kojima fanok védik, én pl. nem vagyok az, egy korábbi Kojima játékkal se játszottam korábban, ezt még is imádom. Engem visz a hangulat, az atmoszféra, és nekem kimondottan tetszenek azok a zenés részek, amikor a futárkodás közben felcsendülnek a semmiből. Plusz jók a színészek is. A sztoriról még nem tudok bővebben nyilatkozni, de magát a világot, legalább is amit eddig láttam belőle, sztem jól felépítették. Persze meglátjuk, hogy 20-30 óra után is így érzem-e, de cirka 12 után még igen.
Az lenne a világon a legnagyobb business, ha mindenkit megvennék annyiért amennyit ér, és eladnám annyiért amennyit hisz magáról!
23887 levél
Válasz 19.11.12. 07:12 #7
Peace
:'(

Én is kezdem úgy érezni, hogy Kojima fanok védik csak. De engem érdekel ettől függetlenül. Csak nem teljes áron. Amikor már nem jön több pénz, mert nem veszi senki, akkor majd befigyel a jó kis leárazás.
1796 levél
Válasz 19.11.12. 07:09 #6
-Jozef-
Én végeztem vele. Szerintem is bőven elfért jóval több open-world játekmechanikai elem, valamint a sztori végére élve elmondhatom, hogy egyedül attól vártam többet. Egy nagy blöff az egész.

De azt akkor sem értem hogyan te mégis mi alapján számítottal többre játékmenetet illetően, amikor hónapok óta tudni lehetett a gameplayek alapján, valamint a novemberi tesztek utan főleg, hogy ez ennyi, egy futárszimulátor.
822 levél
Válasz 19.11.11. 20:16 #5
pb69
Számomra eddig ez egy igencsak sznob, ugyanakkor hatásvadász mód provokatív valaminek tűnik. Valaminek, mert játéknak nehéz titulálni.
A sztori egyelőre számomra egyrészt zavaros, másrészt sok benne a logikai bukfenc. Lehet, hogy ezeket majd vmi csavarral egyenesbe hozzák, de az ilyen történetek általában a saját vargabetűikbe fulladnak bele.

Emellett tele van pakolva öncélúan megbotránkoztató motívumokkal. Rohadt idegesítő, ahogy folyamatosan szól a "telefon" és lökik a rizsát. Aztán pedig a semmiből a menet közepén jön a zene, az előadót és szám címét betolva a kép közepére. Egyébként baromi jó a ST, de ez így elég művies.
Ahogyan az is, hogy szinte minden megváltozik a játékban, amikor éppen jön az izgis rész, csak hát így pont nem lesz izgis. Mintha egy horrorban előre kiírnák, hogy "most jön a jumpscare", közben levennék a hangot, illetve villogtatnának pár figyelmeztetést is mellé.

De ami a legkellemetlenebb, hogy a játékmenet konkrétan egy súlytalan semmi. A fentiek jók elterelésnek, de azért nehéz nem észrevenni, hogy az átvezetők között ez a játék abszolút nem szól semmiről.
Csak bóklászás össze-vissza, ugyanazt a küldetést kell megcsinálni 42 000x, közben meg az a fő játékelem, hogy ne essünk pofára a cipekedés közben. Azért ez így elég ótvar, egy jópofa online játéknak elmenne, de ettől azért itt többet vártam.
23887 levél
Válasz 19.11.11. 14:51 #4
Peace
Videón végignézni??!!!! Na arra nem lennék képes. Mindenképpen meg lesz véve PS-re, ha bekerül egy komolyabb leárazásba.
1570 levél
Válasz 19.11.11. 11:52 #3
quervo
Filmként nézem, MK-nál kezdtem én is, de nagyon az elején tartok még, viszont nagyjából mindent végignézek. Mindjárt volt egy jó 40 perces cutscene az elején, valami egy óra után ment le az utolsó felirat. Tantrikus szürreális sci-fi, nem hinném, hogy végigtolom jövő nyáron, jó lesz ezt így végigskubizni, aztán annyi, a sztoriért jöttem elsősorban.
10283 levél
Válasz 19.11.11. 11:34 #2
davkar9
Na senki? Agyament faszság unalmas baktatással, később mass effectes makozással, de valamiért mégis tetszik. Én MKnál nézem a végigjátszást, minden részbe bele-bele kattintva, főleg a cutscenekre koncentrálva. Vakarom a fejem, de szerintem ez egyben nézve/játszva is így lesz majd. Alakítások adják, nem is értem egyébként, hogy Kojima miért nem egy x órás játék-filmet csinált inkább.

A piros ruhás nő nekem nagyon gyanús. Úgy vettem ki a random átvezetőből, hogy ez valami anya? figura, de ezzel a "make us whole" dumával én valami huncutságot szimatolok. Persze a játék főtémája a connection, de én elég Dead Spacet játszottam, hogy csak úgy bedőljek ennek a szövegnek...

Troy Baker érzésre kicsit az arkham origin jokert hozza csak több arany díszítéssel. Nem rossz, de ezt már láttuk/hallottuk tőle.

Mama.

Mads zseniális bár kezdem azt érezni, hogy SPOILER
kb az összes jelenetét ellőtték már a promókban.
All me best mates are trees.
23887 levél
Válasz 19.09.12. 09:32 #1
Peace
Még mindig nem tudom hogy érzek a játékkal kapcsolatban. Nem biztos, hogy rohanok megvenni. De az tuti, hogy iszonyatosan felcsigáztak!!! Elképesztően hangulatosnak tűnik és baromira érdekel, hogy mi is lesz ez! De az tény, hogy nem mindenkinek fogja bevenni a gyomra ezt a stílust. És a csomagok szállítását a végtelen pusztaságban.


DEATH STRANDING Gameplay Demo PS4 (2019)

Release Date Reveal Trailer | PS4

FULL Gameplay Reveal with Kojima | Gamescom 2019

Briefing Trailer | PS4

Megy élőben az 50 perces játékmenet bemutató a TGS 2019-en...

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.